|
Windows Düzgün Yüklenmemiş Gibi Görünüyor Hatası
Windows 10'un düzgün yüklenmediği durumlarda, "Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor" hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hata, işletim sisteminin kritik bileşenlerinin bozulması veya eksik olması nedeniyle oluşabilir.
Hatanın Nedenleri
- Bozuk Sistem Dosyaları: Önemli sistem dosyaları bozuk veya eksik olabilir.
- Donanım Uyuşmazlığı: Bilgisayardaki bir donanım bileşeni, Windows ile uyumlu olmayabilir.
- Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Kötü amaçlı yazılım, sistem dosyalarını bozabilir veya işletim sisteminin düzgün yüklenmesini engelleyebilir.
- HDD veya SSD Sorunları: Sabit disk sürücüsü veya katı hal sürücüsü bozuk veya hasarlı olabilir.
Hatanın Giderilmesi
- Sistem Dosyalarını Tara ve Onar: Komut İstemi'nde "sfc /scannow" komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını tarayabilir ve onarabilirsiniz.
- Donanım Uyuşmazlığını Gider: Bilgisayarınızdaki donanım bileşenlerini kontrol edin ve bunların Windows ile uyumlu olduğundan emin olun.
- Virüs Taraması Yap: Güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanarak bilgisayarınızı virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar için tarayın.
- HDD veya SSD'yi Kontrol Et: Sabit sürücünüzün veya katı hal sürücünüzün durumunu kontrol etmek için CHKDSK yardımcı programını kullanın.
Hata Sürdüğünde
Yukarıdaki adımlar hatayı gidermezse, daha kapsamlı çözümler gerekebilir:
- Sistem Geri Yükleme: Bilgisayarı, hatanın oluşmadığı önceki bir zamana geri yükleyebilirsiniz.
- Temiz Kurulum: Bu, işletim sistemini tamamen yeniden kurmayı içeren daha drastik bir çözümdür.
- Profesyonel Yardım: Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, bir bilgisayar teknisyeninden profesyonel yardım alabilirsiniz.
"Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor" hatasını gidermek için bu adımları izleyerek bilgisayarınızı tekrar sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz.