Şimdi Ara

Windows Yönetici Olamıyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows Yönetici olamıyorum Bu konu gelecek yanıtlara karşı kilitlendi
    Merhaba arkadaşlar benim sorunum basit gibi gözükse de çok değişik ve çeşitli bir sorunum var,bilgisayarımda daha 1 ay öncesine kadar yöneticiyken istediğimi yaparken ve şifre veya herhangi bir şeye gereksinim duymadan bilgisayarıma giriyordum.Ev bilgisayarı olduğundan ve sadece ben kullandığımdan pek ihtiyacım olmuyordu hesaplara zaten tek hesabım vardı ve o da şimdi yönetici olarak gözükmüyor sanırım.

Ben bu sorunumun virüsten kaynaklanmış olabileceğini düşündüm çünkü bir aralar engellenmiş torrent siteleri veya kırıklı oyun siteleri gibi bir çok oyun sitesinden dosyalar indirdim ve siteleri ve dosyaları engellemesin diye virüs programlarını kapatmıştım.

Sorunumu 2-3 gün önce internet hızım fazla olduğu halde başka sitelere giremeyince farkettim eskiden olduğunda o sorunumu çözmüştüm ama şimdi aynı çözümler işe yaramıyor,cmd kodlarını kullanamıyorum sürekli ''Hata 5,Erişim Engellendi'' hatasını alıyorum yazdığım her komutta daha da kötüsü bu durumu silip kurduğum hiç bir virüs programı farkedemiyor ve düzeltemiyor ve kullanmasını bilmediğim halde son çözüm olarak combofix kullandım işe yaramadı.

İnternette gerek Türk gerek yabancı forumlarda dolaşıp sorunumla ilgili başlıkları aradım bir kaçtane benzer sorun yaşayan kişilerin başlıklarını okudum ama orada verilen çözümlerin hepsinin bende önü kesilmiş durumda dediğim gibi cmd kodları çalışmıyor.

Sorunum sadece kodlar değil dosyaları biçimlendiremiyor , silemiyor programların hepsini istediğim gibi yönetemiyorum oynadığım oyunlar açılmıyor , engelleniyor ayrıca çoğu web sitesi dns ve internet ayarlarını Kullanıcı olarak elimden geldiği kadar düzeltsem de açılmıyor.

Bilgisayarıma bulaşan virüs veya hatamın yaptığı nokta atışı ise Windows Güvenlik Duvarını kapatmak ve beni tamamen yöneticilikten çıkarıp yönetici olarak girmeme de izin vermemek Güvenlik Duvarını açamıyorum cmd'den kodlar hata veriyor yönetici olarak giremiyorum çünkü daha önce hiç girmedim ve şifremi bilmiyorum ve yeni parola almayı bilmiyorum ayrıca öyle bir opsiyon görememiştim(yönetici olarak girme gibi yani başlangıçta''.

Windows Güvenlik Duvarına giremeyişim ise şöyle;bilgisayarın neresinden giriş varsa Güvenlik Duvarına o girişlerin hepsine tıkladığımda,yapmaya çalıştığımda cevap vermiyor hiç bir şey olmuyor tıklayınca hiç bir olay olmuyor ekranda , ayrıca internette bulduğum komutları denediğimde ise ''Hata 5 erişim engellendi'' hatası alıyorum.

Virüs programı ile tam tarama yapıp saatlerce uğraştıktan sonra yine tertemiz çıkıyor bilgisayar ama şu an yapabildiğim hiç bir şey yok bilgisayarımda düzgünce , bir internet kafe veya ofis bilgisayarından daha kötü durumda ve kapalı bir kutu gibi.

Sanırım bunun işe yarayabileceği ilk çözümüm Microsoft yetkilileri ile konuşup bilgisayarımı yönetici olarak çalıştırmaya çalışmam

İkinci çözüm ise bu sorunu yaşayan kişilerin bana nasıl yönetici olarak girmem gerektiğini göstermeleri çünkü benim Güvenlik Duvarına giremememin nedeninin yönetici olamamam olduğunu düşünüyorum.

Bilgisayarıma format atacağım ama ben bilgisayarımı aldığımda orjinal cd yi almamış ama orjinal yükletmiştim bir şey olmaz diye dns ile bir problem oluştu çözemedim kırık bir cd ile windows 7 yükledim şimdi o cd ye de ulaşamıyorum ve uğraşmak istemiyorum çünkü formatlık bir şey yoksa ve çözüm yönetici olarak girmem ve formattan daha önce gelen ayarlar ise daha kolay olur benim için.

Toplamam gerekiyor bu konuyu,yani toplu bir şekilde sorunum=Bilgisayarda yönetici olamamam bir şeylere erişememem ve yönetici olmayı bilmemem ve windows güvenlik duvarına girememem.Veya bir yere sinmiş virüsü silememem.Windows Yönetici Olamıyorum :(

• Mevcut antivirüsün gerçek zamanlı korumasını kapat. Malwarebytes Anti-Malware yükle ve sistemi tara.
  • Baya uzunca ve detaylıca anlatmışsın. Ama şu anda gördüğüm kadarıyla o sistemin formatlanması gerekiyor. Şu yüzden diyorum, başına gelen sıkıntı neticesinde sistem dosyaları zarar görmüş ve silinmiş olabilir. Sistem dosyalarına bulaşan zararlı yazılımlar koruma programları tarafından güvenlik nedeniyle silinmiş gibi gözüküyor. Bu da sisteminizde yönetici haklarına sahip de olsanız başka sıkıntılar ile karşılaşmanız baya bir olası.

Sizinki kadar olmasa da benzer bir durum benim başıma da gelmişti. Tam sorunu hatırlamıyorum ama yine bilgisayarda bir işlemi gerçekleştirmek için izin istiyordu. O izini veremiyordum bir türlü. Daha sonra o izni vermeyi başardım ama bu seferde o işlemi gerçekleştirmek için diğer basamaklarda farklı bir hata aldım. Usanmayıp onunda çözümünü buldum ama bu seferde üçünbü bir sıkıtı çıktı.

Velhasıl bu durumda şu anki sıkıntınızı çözseniz bile başka sıkıntıların geleceğini tahmin etmek güç değil. O yüzden format atmanız gerekiyor. Sisteminizde yüklü olan windowsun anahtarını windows anahtarı gösteren bir program ile öğrenip daha sonra netten indireceğin bilgisayarınızdaki windows sürümü ile kurulum yapıp aktifleştirme yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• Güvenli modda komutları denedin mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.