Dün masaüstü bilgisayarımda bir kaç değişiklik oldu, bilgisayarımı açmak için power tuşuna basıyorum bilgisayar açılmaya başlıyor, her şey normal gelişiyor ancak değişik olarak Güvenli mod seçenekleri geliyor ekrana ; Güvenli Mod, Ağ destekli güvenli mod, en son yapılandıma vs... en son yapılandırı veya normal başlatı seçiyorum ikisinde de aynı sonuçla karşılaşıyorum zaten, bunları seçtiğimde bu windows xpnin logosunun bulunduğu ve logonun altındaki çubuğun loading gibi soldan sağa gittiği ekrana geliyor ve orada ne hikmetse o soldan sağa giden çubuk bir kere veya iki kere ilerleyip sonra olduğu yerde takılı kalıyor, ne kadar beklersem bekleyeyim bilgisayar açılmıyor.
Benim çözüm adına yaptıklarım;
1- Mini xp ile (hiren's boot tarzı) bilgisayarı açtım ve son yedeğimi yükledim(Ghost ile almıştım ve daha önceleri bu yedek ile bu bilgisayarı çok yeniledim, yani yedek sağlam ve çalışıyor) ancak sonuç yine aynı.
2- Bilgisayarın fişini çekip bios pilini çıkarttım bi 15 dk bekledim sonra tekrar taktım, yine sonuç değişmedi.
Ayrıntı : Bios pilini çıkatıp taktıktan sonra bilgisayarı açmak için power tuşuna basıyorum, bilgisayar açılmaya başlıyor siyah ekran geliyor anakartın logosu geliyor ancak anakartın logosundan sonra bir siyah ekra daha geliyor bu ram miktarını, bağlı sürücüleri hdd filan gösteren ekran alttada devam için F1 e bios için del'e basın yazıyor. Ancak burada F1e basmadan bilgisayar hiç ilerlemiyor.
NOT: Ancak şuda varki bilgisayarı bazen açabiliyorum, yani bu dediklerimin hepsi oluyor evet ama diyelimki 5 kere bilgisayarı açmaya çaışıyorum açıyorum olmuyor kapatıyorum vs.. ama bir tanesinde tutuyor, yani o windows logolu ekranda donmadan güzelce açılıyor. Nadir açabiliyorum yani.
Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
İyi Forumlar.
Bahsettiğim meşhur windows XP logolu ekran ve o donan çibuği :)
aynısı dün bana oldu..
güvenli modda pcyi açıp c: sürücüsüne yeniden başlangıçta disk denetimi ayarladım..
pc yi yeniden başlattım disk denetimi yaptı ve düzeldi
Cevap için teşekkürler ancak ilk mesajımda bunu yazmayı unuttum; güvenli modda da açılmyor bilgisayar, siyah bir ekranın en üst köşesinde bir imlçe yanıp sönüyor ancak orada öyle kalıyor o yanıp sönmeye devam ediyor ancak sonrası gelmiyor. Ama birazdan deneyeceğim tekrar şansa açılırsa bilgisayar dediğiniz yapacağım.
Teknik bir sorunmu oldu acaba diyorum bende?
quote:
Orijinalden alıntı: nihat1551
aynısı dün bana oldu..
güvenli modda pcyi açıp c: sürücüsüne yeniden başlangıçta disk denetimi ayarladım..
pc yi yeniden başlattım disk denetimi yaptı ve düzeldi
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Birazcık ilerleme kaydettim kendi sorunumda;
O Windows XP yükleme ekranında o çubuk donduğu zaman dvd sürücüsünün tuşuna basıyorum yani sanki bir cd takacakmışım gibi kapak açılıyor ve birde ekrana bakıyorumki donma filan kalkmış o çubuk hareket etmeye başlıyor canlanıyor ve bilgisayar hiçbirşey yokmuş gibi açılıyor...
Yani o ekranda donup kaldığım her vakit dvd sürücüsünün kapağını açarsam windowsu sorunsuz açabiliyorum, çok enteresan bir durum bunun farkındayım ancak malum durum bu şekilde.
Bununda şundan kaynaklandığını düşünüyorum; dün indirdiğim bazı filmleri dvdye çekecektim ancak nero koyduğum iki dvdyide yaktı yani doğru düzgün yazamadı, nette araştırdım bunun sebebini ve dvd sürücüsünün versiyonunu güncelleştirmem gerektiğini anladım ve samsungun kendi sitesinden en güncel firmwarei yükledim bilgisayarıma ve gerçektende nero'da dvd yazmada hiçbir sıkıntı yaşamadım, yükldikden sonra iki dvd yazdım sonra akşam oldu kapattım pcyi. Sabah açmaya çalıştığımda bu ilk mesajımdaki sorun ile karşılaşmıştım. Ben o yüklediğim firmwareye bağlıyorum bu sorunu bakalım, şu an ilk sürücüyü indiriyorum samsungun sitesinden onu tekrar yükleyeceğim ve bu durumun geçip geçmeyeceğini burada sizlerle paylaşacağım.
Arkadaşlar biraz flood yapmış gibi oluyorum ancak konuya kimse mesaj yazmayınca ben alt alta yazıyor gibi oluyorum fakat aşamaları yazmak istiyorum, bu tarz sorun yaşayan arkadaşlara bir tecrübe olsun diye.
Arkadaşlar dvd sürücüsünü ilk haline döndürdüğüm zaman sorun çözüldü, biraz öncede açıp baktım hiçbir sorun yok gibi gözüküyor. Galiba versiyonunu güncelleştirdim yükselttim diye bu sorun olmuştu tekrar başa döndürdüm versiyonunu, şu an sorun yok.
Herkese teşekkürler.
Hocam adamın dibisin ya benim eski bir bilgisayar vardı salonda film. vb izlemek için yeniden canlandırmaya karar verdim ve pazı parçaları değiştirip açmaya çalışınca bende de aynı sıkıntı oldu.. Sayende çözdüm ben de, sorunu çözülünce basıp gitmek yerine başkalarına da yardımcı olmaya çalıştığın için yeniden çok teşekkür ederim iyi günler :)
Daemoon tools etkiliyor XP'de başlangıcı, eğer bu yazılım yüklüyse kaldırın, ayrıca USB mouse ve USB klavye varsa bunlarda XP'de başlangıçta kitlenmeye neden olabiliyor, bunların yerine normal PS2 portlarına bağlanan mouse ve klavye kullanın. Benim görüşüm bunlar, yani ya daemon tools kitliyor yada varsa usb mouse/klavye.
Hocam adamın dibisin ya benim eski bir bilgisayar vardı salonda film. vb izlemek için yeniden canlandırmaya karar verdim ve pazı parçaları değiştirip açmaya çalışınca bende de aynı sıkıntı oldu.. Sayende çözdüm ben de, sorunu çözülünce basıp gitmek yerine başkalarına da yardımcı olmaya çalıştığın için yeniden çok teşekkür ederim iyi günler :)
sorununuzun çözüldüğüne sevindim, çok aktif mesaj yazmasakda yıllardan beri her gün dh takipçisiyiz. :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme