Şimdi Ara

WİNDOWS XP USB DEN YÜKLEME ANLATIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows XP kurulum dosyalarını nasıl USB belleğe atacağınızı ve buradan da nasıl kurulum yapacağını anlatacağız.
    İhtiyacınız olan tek şey 1 GByte kapasiteli bir USB disk ve sistemi USB’den Boot eden bir anakart.


    USB bellekten kurulum neden bu kadar önemli. Orijinal CD’niz çizilmiş olabilir ve kurulum esnasında hata da verebilir. USB’den yapılan bir kurulum çizilme derdi yok. Buna ek olarak optik sürücüsü olmayan diz üstü sistemlere bu yöntemi bilmeniz şart. Kaldı ki USB bellek ile yapılan kurulum Windows CD’sinden çok daha hızlı.

    İlk yapmanız şey USB MultiBoot 10 programını indirmek.Bu linkten indirebilirsiniz:http://turbobit.net/jzu55a6owf8t.html MultiBoot 10 esasında birçok programı içinde bulunduran bir klasör. Bu klasörün içini açıp USB_MultiBoot_10.cmd adlı dosyayı çalıştırın.

    Karşınızda ilk olarak bir DOS ekranı çıkacak. Bu DOS ekranında bu program hakkında bilgi veriliyor. Bu bilgiyi geçmek için herhangi bir tuş’a basın.
    USB belleği sisteme takın ve DOS penceresinde gelen “H” harfini basın. Bu oldukça önemli bir özellik. Çünkü burada USB belleğe bir format atmanız gerekecek. Bu format ikinci bir program çalıştırılarak yapılır.

    DOS penceresinde H harfine basın ve bekleyin. Vista kullanıcıları burada “Yönetici hakları” isteniyor. Böyle bir durumda Başlat menüsünden Denetim masasına gidin. Burada kullanıcı hesaplarına ulaşın. Kullanıcı hesap denetimini aç veya kapa seçeneğini girin ve kutucuğu işaretleyip bu pencereyi terk edin. Bunu yaptığınızda HP USB Disk Storage Format programı açılacak.

    Açılan pencerede dikkat etmeniz gereken tek şey en üst’te USB belleğinizin tanınmış olması. File System, Fat32 olarak işaretlenmeli. İşlem uzun sürmesin diye Quick Format seçeneği de işaretlenmeli.

    Bunu yaptığınızda USB bellekte tüm bilgiler silinecek. Dosya formatı Fat 32 olacak ve Windows XP kurulum dosyaları için hazır olacak.
    Windows XP dosyalarını burada göstermeniz gerekiyor. USB belleğe kopyalayacağınız kaynağı vermelisiniz. Bu Windows XP CD veya sabit disk’te bulunan klasör olabilir. Yapmanız gereken tek şey, DOS penceresinden “1” harfini girmek ve Enter tuşuna basmak.

    Çıkan pencerede size kaynağın yolu sorulacak. C sürücüsünün içine attığınız Windows XP dosyasını göstermeniz gerekir. Aynısı optik sürücü içinde olan Windows XP yolunu için de geçerli.

    Dosyaların bulunduğu klasörü girdiğinizde ikinci bir pencere açılacak. Bu pencereler makine adı, kullanıcı adı, yönetici parolası, Windows XP parolası gibi bilgiler girecek. Bu alanları doldurmalısınız. Bunu yaptığınızda Windows XP kurulumunda size makine adı, yönetici parolası ve benzeri şeyler sorulmayacak.
    Evet tuşuna basın ve sizden istediği bilgileri girin.

    DOS penceresine geri döndünüz. Şimdi sıra “2” harfini girip Enter’a basmak olacak. Burada yine bir önceki ekran gibi bir “klasöre göz at” penceresi çıkacak. USB belleğin harfini buraya girin.

    İstenilen bilgiler girildiğinde tekrar DOS penceresine dönüyoruz. Şimdi sıra geldi kurulum dosyalarını belleğe kopyalamaya. Bunun için “3” harfini girip Enter tuşuna basın.

    Kopayalama işlemi biraz uzun sürebilir. Arada bir pencere de açılabilir. Burada karşınıza çıkan tüm pencereleri “Evet” ile işaretleyin ve kurulumun bitmesini bekleyin.

    Windows XP kurulum dosyaları USB belleğin içine kopyalanmış durumda. Bu belleği şimdi istediğiniz sisteme takabilirsiniz. Anakart’ın USB-HDD’ye göre ayarlanmış olduğuna dikkat (bkz. USB Boot) edin.

    Sistemi USB bellekten açın ve ilk seçenek olarak “1” harfini girin. Bu oldukça önemli bir durum. USB belleği Windows XP kurulana kadar çalıştırmayın.

    Sistem yeniden başladığında tekrar 1 harfini girin. Arkasından da “2” harfi için grafik ara yüz’ü kullanın. Hepsi bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihisik -- 1 Haziran 2014; 17:35:00 >







  • Güzel anlatım,teşekkürler.
  • işine yaradıysa ne mutlu bana
  • Windows xp yüklerken dosyalarımı saklamak için ne yapmalıyım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.