Şimdi Ara

## Windows XP Service Pack 3 Türkçe.. ÇIKTI! ## (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
26.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selomcak

    @MMTC

    Malesef çoğu yerlerde sana katılamayacağım ;

    quote:

    Orjinalden alıntı: MMTC

    Windows Defender ya da başka bir XP bileşenini CD'ye ekleyebilirsiniz.


    Bir sürü güzelim av ler varken rezalet defenderi kim bulaştırır sisteme.

    quote:

    Orjinalden alıntı: MMTC
    Ne varki ne Internet Explorer 7 ne de Windows Media Player 11 Windows XP'de sağlıklı çalışamamaktadırlar.


    Nasıl bu kadar emin olabilirsin biraz teknik detay alalım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: MMTC
    Hatta SP3, IE7 ve WMP11 güncelleştirmelerini içerdiğinden


    İçermez sp3 ten sonra ie7 ve mp11 kurduktansonra win updateye bağlan bunu görürsün bunları kurduktan sonra updateleri denetlenir ve görünür ,olmayan programın updatesini sp3 e koyarlarmı çok yanlış düşüncen..




    Teker teker cevaplayalım bakalım:

    1. "Windows Defender ya da başka bir XP bileşenini CD'ye ekleyebilirsiniz." yazmışım. Yani "ille de Windows Defender ekle!" demiyorum dikkat ederseniz. Zaten Windows Defender'ın XP'de pasif kaldığını aynı yazı içerisinde yazmıştım dikkatli okursanız.

    2. Internet Explorer 7 ve Windows Media Player 11 Windows Vista için tasarlanmış ve sonradan XP kullanıcıları için XP'ye göre ayarlanmıştır. Ne varki bu bileşenler XP'de Vistada olduğu gibi sağlıklı çalışamamaktadır. En basitinden Internet Explorer 7 ne XP'de ne Vista'da sağlıklı çalışamamaktadır. Internet Explorer 7'yi çok değil 1 ay kullandıktan sonra artık eski hızda ve stabilitede çalışamadığını görürsünüz. Üstelik arada geçen zamanda yine IE7 için update çıkmıştır fakat bu çökmeye bir faydası olmamıştır. Bundan "İllallah!" çeken Microsoft Internet Explorer 8'i yapmaya koyulmuştur. Normalde Vista için çıkarılması düşünülen ve bir Windows 7 bileşeni olan Internet Explorer 8, IE7'nin XP'de de afallaması yüzünden XP için de çıkarılacaktır. (Bkz. Internet Explorer 8 resmi sitesi) Windows Media Player 11'i ise bir Vista'da bir de XP'de deneyin. XP'deki versiyonun Vistadaki versiyona göre Windows Defender gibi pasif kaldığını göreceksiniz. Yani WMP11 aslında bir Vista bileşeni olduğu için XP'ye optimize edilmiş hâli Vistadaki WMP11'den daha az özellikler içermektedir. Zaten Windows Vistada da sağlıklı çalıştığını söyleyemeyiz. WMP11 çıkarılan onca yamaya rağmen ne Vistada ne de XP'de adam olamamıştır. Aslında Windows Media Player 9'dan sonra çıkan WMP10 ve WMP11 arızadan başka birşey değildir. Kullanıpta sorunla karşılaşmamış olamazsınız. Üzerine Windows Media Player 11 ile patlak veren lisans kavgası da eklenince Microsoft, Windows Media Player 12 yapımına koyulmuştur. Bir Windows 7 bileşeni olacak WMP12, WMP11'in arızalığı nedeniyle Windows Vista ve Windows XP içinde yapılmaktadır. Şu anda beta vb. versiyonu yayınlanmadığından henüz bir resmi sitesi yoktur.

    3. Windows XP Service Pack 3 IE7 ve WMP11 güncelleştirmeleri içermektedir. Çok denemek istiyorsanız SP2li Windows kurun. Üzerine hiç güncelleştirmelerini kurmadan IE7 ve WMP11 kurun. Sonra Service Pack 3 kurun. Windows Update'e girdiğinizde ne IE7 için ne de WMP11 için kritik ya da tavsiye edilen bir güncelleştirme bulamayacaksınız. Zaten Windows XP Service Pack 3 Overview makalesinde Windows XP Service Pack 3'ün IE7 ve WMP11 içermediği fakat bunları kurmuş kullanıcılar için güncellemelerini içereceğini Microsoft belirtmiş. Zaten bunu daha önce SP2 kurmuş kullanıcıların SP3 kurduğunda IE7 ve WMP11'i kaybetmemelerinden anlayabiliriz. Yoksa SP3 üzerine bunları kurduğunuzda zaten updatelerini ayrı yapmanız gerekiyor çünkü SP3'ün IE7 ve WMP11 için içerdiği yamalar olmayan bileşenler üzerine kurulamaz.

    Umarım anlamadığınız bir yer kalmamıştır. Eğer varsa çekinmeden yazabilirsiniz. Size yardımcı olmaya çalışırım.




  • arkadaşlar,
    halehazırda sp2 kullanıyorum.
    302 mb lık sp3 tr yi indirdim.el alışkanlığı çift tıklayıverdim.kurulum yönergesini başlattı,iptal dedim,çünkü yedek filan almamı istedi!!!
    şimdi sormak istediğim sp3 sahıbı olmak için illa cd ye entegre edip formatmı istiyo.yoksa benim yaptığım işlemi devam ettirsem yine olurmu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _MacH_

    arkadaşlar,
    halehazırda sp2 kullanıyorum.
    302 mb lık sp3 tr yi indirdim.el alışkanlığı çift tıklayıverdim.kurulum yönergesini başlattı,iptal dedim,çünkü yedek filan almamı istedi!!!
    şimdi sormak istediğim sp3 sahıbı olmak için illa cd ye entegre edip formatmı istiyo.yoksa benim yaptığım işlemi devam ettirsem yine olurmu.
    Service Pack 3'ü daha sonraki XP kurulumlarınız için CDye entegre edebilir, format atmak ve herşeyi yeni baştan kurmak istemiyorsanız mevcut kurulumunuz üzerine de yükleyebilirsiniz. Her iki durumda da bir sorun olmaz.
  • mmtc
    asıl sormak istediğim şu;madem her ikiside uygun oluyor niye forumdaki herkes sp3 lü cd yapmaya çalışıyor?eski cdlerimiz ve bir flahdisk herşeyi hallediyor o zaman...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _MacH_

    mmtc
    asıl sormak istediğim şu;madem her ikiside uygun oluyor niye forumdaki herkes sp3 lü cd yapmaya çalışıyor?eski cdlerimiz ve bir flahdisk herşeyi hallediyor o zaman...
    Service Pack 3'ü CD'ye entegre ettiğinizde bir sonraki XP kurulumunuzda harici kurmanıza gerek kalmıyor. Windowsu kurduğunuzda direk SP3lü olarak geliyor. Bu da zamandan tasarruf demek. O yüzden SP3ü CDnize entegre etmenizi öneririm ileride yapacağınız XP kurulumları için.
  • arkadaşlar ekim2004 tarihinde kurmuş olduğum xp(lisanslı) mi henuz formatlamadım.. taaki sp3 çıkınca diye karar almıştım ama tekrar kurmak zor geldi... sistemimde bir tutarsızlık görülmediğinden direk sp3 kurdum formatlamadan...
    4-5 gündür sistemde her hangi bir tutarsızlIğıda yol açmadı. sadece genel bir temizlik yaptım 3.parti yazılımlarla.... Gözle görülür bir hızlanma olduğunu söylebilirim..
    ancak boş kaldığım bir gün formatlamayı düşünüyorum.

    sp3 sp2yide kapsıyormu ? bende sp1 ihtiva eden orjinal xp var.
  • peki laptoplar için sata sorununu çözmüşlermi
    yani sp3 lü cd yaptıktan sonra tekrardan nlite ile sata sürücülerini entegre etmemiz gerekirmi.yoksa kafadan görüyormu artık
    sata sürücülerini entegre etmek icab ediyorsu hangi sırayla gitmemi tavsiye edersin.önce sp2 satalı cd hazılayp bunun üzerine mi sp3'ü ekliyim,yoksa sp3 lü cd hazırlayıp onun üzerinemi satayı ilave edeyim
  • Windows XP Service Pack 3 daha önce çıkmış tüm Service Packleri kapsar. SP3ten başka birşey entegre etmenize ya da kurmanıza gerek yoktur. Ayrıca Service Pack 3 entegre edildiği CD'de daha önce ne entegre edilmişse hepsini siler.
    Sata sorununu çözüp çözmediklerini bilmiyorum ama ben SATA HDD kullanıyorum. Direk SP3 entegreli CDyi kurdum ve bir problemle karşılaşmadım. Yalnız SATA için bir değişiklik yaptıklarını şu gözlemime dayanarak söyleyebilirim: "Daha önce SP2li XP kurduğumda anakart sürücüsünü yükleyip restart attıktan sonra Windows yeni donanım olarak SATA HDDmi buluyordu ve sistem ayarlarının geçerli olması için yeniden başlatmamı istiyordu. SP3lü XP kurduğumda ise aynı istekte bulunmadı." Bu benim karşılaştığım olay. Başka sistemlerde ne olur bilemem ancak SATA sorunu SP3 ile aşılmış gibi göründü bana.
  • bugün 5 mayıs ama microsoft un sitesinde bulamadım.
  • evet çıkmışmıdır rtm hatasız sürüm bilgisi olan varmı
  • Kurulumun sonlarına doğru şöyle bir hata verip kur işlemi sonlanıyor sonra yüklediklerini geri alıyor ;

     ## Windows XP Service Pack 3 Türkçe.. ÇIKTI! ##


    tüm programları (antivirüs vs.) kapatmama rağmen bu uyarıyı veriyor. Acaba wga dan dolayı mı?
  • Benim elimde XP cd si var fakat bunu kurduktan sonra çok uzun süre güncellemeleri yüklemem gerekiyor, ( sanırım içinde sp2 yüklü değil ) şimdi SP3 indirip cd ye yazdırırsam format atınca güncellemeleri indirmek yerine sadece bunu kurmam yeterli olur mu acaba? yoksa illa entegre mi etmek gerek? ben tam anlamadım bu olayı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmcol

    kendim sp3 entegre ettim sıfır xp pro'ya ama elimdeki orjinal, veya keygenle üretilmiş hiç bir keyi kabul etmiyor. ince bi noktası mı var bu işin?

    bu entegre etme işlemini XP dışında başka bir işletim sistemi altında yapmışsanız bu şekilde bir hata verebilir..
    örneğin makinanızda vista kurulu ve siz vista altında XP cd.si hazırlayıp entegre yaptınız işte o zaman bu hata oluşabiliyor.
  • Microsoft'un sayfasında hala yok.
  • paranoyak diyebilirsiniz ama aklıma kötü şeyler geliyor acaba hack için hazırlanmış bir sp3 mü?var olan bütün güncelleleri silip tek bir dosya halinde program ekle kaldırda görünüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 5 Mayıs 2008; 22:18:11 >
  • xp sp2 yüklü olan makineme sp3 yükledim. bilgisayar kapanmak bilmiyor. dakikalarca bekliyor. bill gates ten izin alıyor herhalde :( sp2 ye geri döndüm.
    Bir açıklaması olan varmı?
  • evet arkadaşlar şuan bende ilk hız kalmadı, açılma 22 ilerlemelere geldi, msn bile yeniden kendini kurup çalıştı, dahada kötüye gitmeden kaldırmayı düşünüyorum sp 3 ü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 6 Mayıs 2008; 1:04:16 >
  • Release Notes for Windows XP Service Pack 3 Güncellenmiş (5/5/2008) yükleyip inceleyin.

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=60807c3a-8969-4ddf-beb2-8bfac9ed416b&DisplayLang=en
  • ARKADAŞLAAAAAAAR XP SP3 TÜRKÇE RESMİ OLARAK KESİN OLARAK HALA ÇIKMAMIŞŞŞŞŞ
  • Önce Vista'da sonra yukarıdaki mesajı okuyup XP'de entegrasyon işlemini yaptım ancak her iki kurulum CD'si de XP'min lisansını kurulum sırasında kabul etmiyor. Aynı lisansla SP2'yi kurup üzerine SP3'ü kurduğumda hiçbir sorun yok. Paylaşılan dosya Nisan'ın 5'i geçmesine rağmen hala resmi olarak yayınlanmadı, çıksın da bir de resmi sürümle deneyelim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.