Şimdi Ara

Windows XP Multi Core hotfix [Microsoft] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
9.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşın yukarıda verdiği linkden formu doldur mailine geliyor ve sorunsuz iniyor.
  • google a KB896256 yazın size en güncel sayfa gelecek ordan işletim sistemi diliniz ne ise o patchi yükleyin.

not: TRK içeren olan dosya türkçedir.
  • Arkadaşlar bu fix benim sisteme olmazmı ?

Yani p4 3.0 işlemcim var.

anlamadım herkes ayrı bir şeyler söylüyorlar güzEL bir açıklaama okuyamadım..
  • Bu islemi yaptik makine ingilizce turkce karisimi bisi oldu windows update yapamiyorum internet explorer ingizlice oldu vs vs.. ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuRCo

Arkadaşlar bu fix benim sisteme olmazmı ?

Yani p4 3.0 işlemcim var.

anlamadım herkes ayrı bir şeyler söylüyorlar güzEL bir açıklaama okuyamadım..

P4 3.0 Hyper Thread özelliği varsa kullanabilirsin.Açıklama okuyamadım demişsin konuyu ilk açtığım mesajda uygulanacak işlemci ve işletim sistemleri yazıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: digihex

Bu islemi yaptik makine ingilizce turkce karisimi bisi oldu windows update yapamiyorum internet explorer ingizlice oldu vs vs.. ?

Windows'un dil paketleri .mui uzantılı olup 90 mb civarındadır.İndirdiğin hotfix 2mb ve seni temin ederim yaşadığın dil sorunu bu fixden kaynaklanmıyor...

Ayrıca KnowlegdeBase 896256 yani KB896256 paketi indirilcek olan paket.(Benim indirmenizde fayda gördüğüm paket)

Tuğerin bahsettiği 936235 ise sadece aygıt yöneticisinde çift çekirdek görülmesi gerektiği halde tek çekirdek gözükme sorunu için.
    Herkes kafasından bişey uydurup yazmasın.Sorun olmayan yazılım için hotfix indirirseniz sağlam olanı bozabilirsiniz.

• konuyu açtığına pişman ederler insanı bazen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Orjinalden alıntı: greatchecker

Dostlar bunu uyguladım ve kesinlikle bende artış oldu.
    Sistemim:
    Pentium D 930 3.0Ghz
    Sapphire x1950pro 256mb
    2*512mb ddr2 533 ram
    Bu sistemle bu yamayı yüklemedikten önce 1280*1024 noaa herşey mediumda ortalama 24-28 civarı fpsler alıyordum, yamayı yükledikten sonra aynı ayarla ortalama27-32 civarı fpsler aldım. Yani benim sistemimde kesinlikle işe yaradı yama bilginize

Hocam, acaba yamayı kurduktan sonra regedit olayını da yaptınız mı? Yoksa, yapmadan mı bu artışı elde ettiniz?

Bir de, bilgisayarınızın "güç düzenleri" ayarı ne durumdaydı?

Kusura bakma yeni gördüm mesajını
    Regedit olayını da yaptım. Değeri 1 olarak atadım sonra patchi yükledim bu şekildeAyrıca sistemin güç düzenleri ev/ofis'de ama tüm seçenekleri hiçbir zaman seçtim o halde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 20 Kasım 2007; 20:44:35 >

• saol bilgi için
  • Vista ultimate 64bit kullanıyorum. yoksa 4GB ram xpde görmüyor.
  • Arkadaşlar başlıkta konu edilen yama çoklu çekirdek desteği için değil.. Bu yama Aralık 2006 tarihinde çıktı ve sadece sistemin güç özelliklerini geliştiriyor.. Microsoft çoklu çekirdek desteğini 14 Kasım 2007 tarihinde açıkladığı bir yama ile desteklediğini duyurdu.. Daha detaylı bilgiyi önceki mesajımda vermiştim.. Detaylı bilgi için bknz. önceki Batuist önceki mesaj..

ben microsofttan hem ingilizce hemde Türkçe yamayı istemiştim.. Yamalar geldi ve rapide attım isteyen arkadaşımız bunları deneyebilir..

Tekrar hatırlatıyorum başlıkta konu edilen yama çoklu çekirdek desteğini sağlamıyor eski ve yaklaşık 2 senelik bir yamadır..
    Bu yamalar ise 14 Kasım 2007 Tarihli ve çoklu çekirdek desteği sağlayan yamalardır..

Türkçe XP için:
    http://rapid..e.com/files/71112401/WindowsXP-KB936235-v2-x86-TRK.rar

İngilizce XP için:
    http://rapid..e.com/files/71111862/WindowsXP-KB936235-v2-x86-ENU.rar

linkler istek üzerine küçük bir form doldurduktan sonra mail adreslerine postalanıyor.. Siz buradan uğraşmadan indirebilirsiniz..

Not: linkler yasal ve herkesin sahip olabileceği dosya içermektedir..

• bunu indirdikden sonra da calıstırdan ayar yapmaya gerek var mı

edit:vista kullanalar için bu ceşit patch ler var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ixion -- 20 Kasım 2007; 23:17:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

Arkadaşlar başlıkta konu edilen yama çoklu çekirdek desteği için değil.. Bu yama Aralık 2006 tarihinde çıktı ve sadece sistemin güç özelliklerini geliştiriyor.. Microsoft çoklu çekirdek desteğini 14 Kasım 2007 tarihinde açıkladığı bir yama ile desteklediğini duyurdu.. Daha detaylı bilgiyi önceki mesajımda vermiştim.. Detaylı bilgi için bknz. önceki Batuist önceki mesaj..

ben microsofttan hem ingilizce hemde Türkçe yamayı istemiştim.. Yamalar geldi ve rapide attım isteyen arkadaşımız bunları deneyebilir..

Tekrar hatırlatıyorum başlıkta konu edilen yama çoklu çekirdek desteğini sağlamıyor eski ve yaklaşık 2 senelik bir yamadır..
    Bu yamalar ise 14 Kasım 2007 Tarihli ve çoklu çekirdek desteği sağlayan yamalardır..

Türkçe XP için:
    http://rapid..e.com/files/71112401/WindowsXP-KB936235-v2-x86-TRK.rar

İngilizce XP için:
    http://rapid..e.com/files/71111862/WindowsXP-KB936235-v2-x86-ENU.rar

linkler istek üzerine küçük bir form doldurduktan sonra mail adreslerine postalanıyor.. Siz buradan uğraşmadan indirebilirsiniz..

Not: linkler yasal ve herkesin sahip olabileceği dosya içermektedir..

Çok teşekkürler hocam

• quote:

Orjinalden alıntı: c@lculus

bunu indirdikden sonra da calıstırdan ayar yapmaya gerek var mı

edit:vista kullanalar için bu ceşit patch ler var mı

Hayır hiç bir kayıt defteri (registry) ayarı yapmanıza gerek yok...

Vista kullananlar için yamaya gerek yok.. Vista çoklu çekirdek desteği sağlıyor.. O yüzden onun için herhangi bir işlem yapmaya gerek yok.. Bu yamalar sadece XP kullananlar için geçerli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 21 Kasım 2007; 1:29:38 >
  • Batuist

Sagol...

Birde Bunlar Otomatik Güncelleme ile Gelmiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL[e]N -- 21 Kasım 2007; 12:56:43 >
  • arkadaşlar 2 sayfayı da okudum.. Yarınız işe yaradı yarınız yaramadı. diğer 2 yarısı bu eski dosya diğerleri yeni nedir bu muhabbeti çözemedim.

Performans farkı hissenler keşke SS koysalardı görsek iyi olurdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emosh

arkadaşlar 2 sayfayı da okudum.. Yarınız işe yaradı yarınız yaramadı. diğer 2 yarısı bu eski dosya diğerleri yeni nedir bu muhabbeti çözemedim.

Performans farkı hissenler keşke SS koysalardı görsek iyi olurdu.

ilk mesajda fps değer farkıyla ilgili SS var.
  • Batuist / çok teşekkürler bu bilgilendirme dosya paylaşımı için...
    Verdiğiniz bu 17 Aralık 2007 tarihli Microsoft'un çıkardığı yama, XP lere çoklu çekirdek desteği sağlayan yamalardır denilmiş. Yani eskisinde söylendiği şekilde WinXP sistemlere çift çekirdekli işlemci desteğini sağlamak amaçlı yayınlandı. Çoklu işlemci denince 4 çekirdeklilere var...
    Install yaptıktan sonra başka birşeye gerek olmadığını belirtilmiş, umarım böyle basit bir işlemdir.. Stabil sağlam sorunsuz çalışan sistemi ufak bir kurulumda kararsız hale getirmek istemeyiz. Peki bu patch orjinallik falan arıyormu?.. Ayrıca Pentium D (Dual) 3.00Ghz işlemci WinXP Pro SP2'de kullanabiliriz sanırım...
  • Arkadaşlar bende Dual Core Optimizer diye bir yama kurulu.

İşlemcim Amd 3800+ 940pin

Gene de bu yamayı yapmam gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FxmaN -- 22 Kasım 2007; 13:23:09 >
  • bende yüklüyorum az sonra denicem..
  • @AL[e]N

Bu yamalar otomatik güncelleştirmeler ile gelmiyor.. Microsoft talebiniz üzerine mail adresinize postalıyor.. Ben microsofttan aldığım bu dosyaları rapide attım ve burada kimse uğraşmasın diye paylaşıma sundum..

@Ravenholm

Hayır aslında sadece 4 çekirdekli sistemlerde değil çift çekirdekli sistemlerde de kullanabilirsiniz.. Hatta P4 prescot çekirdeğine sahip Hyperthreading destekleyen işlemcilerde de kullanılabiliyor..(aslında tüm hyperthreading destekleyen işlemcilerde kullanılabiliyor).. Çünkü bu yama ile XP Hyperthreading desteğini daha düzgün sağladığını ifade ediyor microsoft.. Yüklemek için orjnallik gerekmiyor (Validation).. Böyle bir şart aramıyor yama.. XP nizin versiyonu önemli değil sadece uygun dil paketini indirip yüklüyorsunuz..

Microsoftun bu yama ile ilgili yazdığı yazığı tekrar hatırlatıyım.. Eğer sisteminizde bu yönde bir probleminiz yoksa bu yamayı yüklemeyin.. Çünkü hâlâ bu yama ile ilgili test sonuçları edinmekteyiz.. Bunun için servis pack 3'ü beklemenizi tavsiye ederiz.. diyor microsoft...

Ben şimdiye kadar hem ingilizce hemde Türkçe yamasını kurmuş biri olarak herhangi bir probleme rastlamadım.. Şahsi fikrim rahatlıkla kurabilirsiniz.. XP niz işlemcinizden max. oranda yararlansın... Aynı zamanda kullandığınız programlarıda etkileyecektir..

Sistemlerinde Vista olanlar böyle bir yamaya ihtiyaçları yok.. Vista da bu özellik bulunmakta..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.