Şimdi Ara

windows üzerinden kurulabilen linux

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows üzerinden kurulabilen linux sürümü varmı yokmu bunu öğrenmek istiyorum

• nasıl yani soru anlaşılmadı ?
  • winlinux prg hatırlarsınız buna benzer bir prg arıyorum
  • vmware kur her linuxu bununla kurarsın windows üzerinden :D (yanılmıyorsun buydu adı)
  • Slax kullanabilirsin hen öle diski formatlamayada gerek yok çalışan cd sini indirip iso içinden dosyaları çıkarıp C:\slax içine kopyalayıp grub işinide yaptın mı tamamdır istersen yardımcı olurum
  • benim asıl sorunum anlamadığım nedenle windows ses codec dosyasının bozulmuş olması makinam cdomdan boot etmiyor master slave giga raid ayarlarının yapılması gerek ama ben bunları bilmiyorum Nisanın 1 inde 320 gigabyte lık hdd alacam.2gb lık usb belleğim var.Bu işletim sistemini usb bellekten çalıştırabilirmiyim ikinci sorum ise slax işletim sisteminde bsplayer yüklümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gs RH+ -- 4 Mart 2008; 17:36:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Usb bellek üzerinden çalışan bir windows var diye biliyorum sanki,böyle bir şey işine yararmı?Bulursam koyarım buraya...
  • quote:

Orjinalden alıntı: engin1975

Slax kullanabilirsin hen öle diski formatlamayada gerek yok çalışan cd sini indirip iso içinden dosyaları çıkarıp C:\slax içine kopyalayıp grub işinide yaptın mı tamamdır istersen yardımcı olurum

Bunu biraz daha açabilirmisin? Bende linux kurmak istiyorum da... Grup da ne ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: .hardCam.

quote:

Slax kullanabilirsin hen öle diski formatlamayada gerek yok çalışan cd sini indirip iso içinden dosyaları çıkarıp C:\slax içine kopyalayıp grub işinide yaptın mı tamamdır istersen yardımcı olurum

Bunu biraz daha açabilirmisin? Bende linux kurmak istiyorum da... Grup da ne ki?

Grub denilen olay Bilgisayarı açarken Windowsla mı yoksa Linuxlamı açmamızı sağlayan araçtır
  • E bu özellik zaten yokmu? Bu neki programmı ayarmı?
  • dediğin özellik 24 nisan da çıkacak olan ubuntu 8.04 de olacak. tıpkı windows a program yükler gibi next next deyip ubuntu yükleyebileceksiniz ve yine program ekle kaldırdan istediğiniz zaman silebileceksiniz.
  • olabilir
    quote:

Orjinalden alıntı: sersiler

Usb bellek üzerinden çalışan bir windows var diye biliyorum sanki,böyle bir şey işine yararmı?Bulursam koyarım buraya...
  • Bence vmware gibi bir program kurun ve tüm linuxları kurabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

dediğin özellik 24 nisan da çıkacak olan ubuntu 8.04 de olacak. tıpkı windows a program yükler gibi next next deyip ubuntu yükleyebileceksiniz ve yine program ekle kaldırdan istediğiniz zaman silebileceksiniz.

Süper o zaman. Yani program gibi kurcaz sonra da grub unu ekleyince başlangıçta soracak hangisinden açılsın diye? Doğrumu anladım?

Ubuntu İngilizcemi Türkçe mi?
  • quote:

quote:

quote:

Grub denilen olay Bilgisayarı açarken Windowsla mı yoksa Linuxlamı açmamızı sağlayan araçtır

Şu olayı biraz daha anlatabilirmisin? Slax la yapınca sanal işletim sistemi mi oluyor normal mi? Ve grubun hangi programla ayarlayacaz? Ayrıca format falan gerekmiyor mu? Linuxun dosya sistemi farklı değil mi?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

dediğin özellik 24 nisan da çıkacak olan ubuntu 8.04 de olacak. tıpkı windows a program yükler gibi next next deyip ubuntu yükleyebileceksiniz ve yine program ekle kaldırdan istediğiniz zaman silebileceksiniz.

Süper o zaman. Yani program gibi kurcaz sonra da grub unu ekleyince başlangıçta soracak hangisinden açılsın diye? Doğrumu anladım?

Ubuntu İngilizcemi Türkçe mi?

aynen öyle. artık kullanmazsanız adamlara ayıp olur. ubuntu birçok dilde var türkçe de dahil, kurarken hangi dili istediğini seçiyorsun 50 den fazla dil var.

• O zaman; Pardus mu Ubuntu mu?

Ve bi de ben Linux tan fazla anlamam. Ama yanılmıyorsam Pardus, Ubuntu kubuntu hepsi aynı çekirdek olarak dimi? Yani Linux destekli bir program bunların hepsine yüklenebilir?
  • quote:

O zaman; Pardus mu Ubuntu mu?

Ve bi de ben Linux tan fazla anlamam. Ama yanılmıyorsam Pardus, Ubuntu kubuntu hepsi aynı çekirdek olarak dimi? Yani Linux destekli bir program bunların hepsine yüklenebilir?

yeni başlıyorsan ubuntu kur derim evet linux programlarını ikisinede kurabilirsin
  • Yeni başlıyorsan ubuntu mu? Yeni başlayan arkadaşlar kesinlikle pardus kurmalı. Türkçe destek in en fazla olduğu linux işletim sistemini kurmanız veya cd den kullanmanız tavsiye ederim. İllaki birçok işletim sistemi var ve birçok ta döküman var ama bir şeyi anlayana kadar bence türkçe tam destek alabileceğiniz şeyi kurmalısınız. Hatırlıyorum da ilk redhat kurduğum zaman bir program eklemek için tam 3 gün döküman arastırmıştım. Sonunda buldum ama ... :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.