Şimdi Ara

Windows Temp Klasörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Geçen hafta SSD'nin ömrünü uzatmak amacıyla windowsun temp klasörünü mekanik diske atamak istedim. Aynı zamanda hızlı birleştirme ve disk birleştirme özelliklerini de kapadım. Ancak o günden beri bilgisayarda dayanılmaz bir yavaşlama söz konusu. Wordde ya da herhangi bir programda yazı yazarken yazdığım kelimelerde 1-2 harf eksik kalacak kadar kasılmaya maruz kalıyorum. Mousu sağa sola hareket ettirdiğimde takılmalar çok bariz hissediliyor. Hızlı birleştirme ve disk birleştirme özelliklerini eski haline getirdim ancak TEMP klasörünü eski ayarlara alamadım. Sanıyorum problem bundan kaynaklanıyor. Bunu eski haline nasıl getirebilirim? Sistem geri yükleme kapalı bilgisayarımda. Başka şüphelendiğim durum da SSD'nin %80 civarında dolu olması. Sorun SSD'de olabilir mi?

Sistem:
    Win 7 Ultimate 64bit
    2500k
    8gb ram
    Memoright FTM Plus 120gb SSD
    5400 Rpm 320gb Seagate depo HDD
    Asus Maximus Gene-Z Anakart

Ekleme: Sıcaklık değerlerim oldukça normal. CPU kullanımı %10, bellek kullanımı %20 seviyelerinde olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 3 Mart 2012; 17:17:49 >

• Yukarı!
    Yok mu yardımcı olacak?
  • Bilgisayarım>Sağ Tık>Gelişmiş Sistem Ayarları >Ortam Değişkenleri>Sistem Değişkenleri kısmından istediğin değişikliği yapabilirsin.
  • ilğinç 34 kişi baköış sorun çözülememiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdrerkoc

Bilgisayarım>Sağ Tık>Gelişmiş Sistem Ayarları >Ortam Değişkenleri>Sistem Değişkenleri kısmından istediğin değişikliği yapabilirsin.

Hocam o kısmı biliyorum zaten oradan değiştirmiştim TEMP klasorün yerini. Demek istediğim win7'nin default halde temp klasorü nerde ise yine oraya taşımak istiyorum. Dediğiniz bölümden nereyi atamam gerekiyor? Intel atom netbukumdan daha beter sistem şu an. Hızlı ama anlık takılmalar donmalar yaşıyorum. Şu mesajı yazarken bile kasmalar mevcut
  • Pekala o zaman şöyle yapalım.

Üstteki TEMP için %USERPROFILE%\AppData\Local\Temp

Alt kısımdaki TEMP için ise %SystemRoot%\TEMP

yolunu kullan. Sonucu buraya yazarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdrerkoc

Pekala o zaman şöyle yapalım.

Üstteki TEMP için %USERPROFILE%\AppData\Local\Temp

Alt kısımdaki TEMP için ise %SystemRoot%\TEMP

yolunu kullan. Sonucu buraya yazarsın.

Sorun malesef düzelmiyor. Önce SSD'den şüphelenmiştim ancak okuma yazma hızları ATTO ile normal çıktı. Format atacağım birazdan, umarım sorun yazılımsaldır, aksi durumda ben biterim, bütün parçalar farklı firmalardan alınma kendim toplamıştım evde. Sorunun kaynağını bulamazsam işim çok zor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki şunu dene.
    Çalıştıra %temp% yazdığın zaman hangi klasör açılıyor? Ayrıca Kaç tane kullanıcı hesabı var? Bir de daha önceki yaptıklarını Güvenli Modda yapmayı dene.
  • şöyle deneyiniz

başlat /tüm programlar/ donatılar/ komut istemini gördüğünüzde üzerine gelip sağ klik yönetici olarak açın çıkan dos penceresinde

sfc /scannow yazıp enter leyin

not: cd isteyebilir ? (işletim sistemi)
  • @srdrerkoc
    dediğiniz komutu yazınca Kullanıcı Adım > AppData > Local > Temp
    klasörü açılıyor.
    Tek bir kullanıcı hesabı var. Güvenli modda da denedim. Sonuç aynı. Temp klasörünü düzelttim galiba ama sorun düzelmediğine göre diğer değiştirdiğim sistem ayarlarından kaynaklanıyor diye düşünüyorum(hızlı getirme, disk birleştirme vb.).

@computeron
    Dediğinizi yaptım, tarama sonucunda Windows Kaynak Koruması bütünlük ihlali ile karşılaşmadı dedi. Buradan bir sorun olmadığı yanıtını alıyorum, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Yardımlar için teşekkürler arkadaşlar, en iyisi temiz bir format atıyım ben. Bir daha da gelişmiş sistem ayarlarına bulaşmayacağım, ayarlar default halde takılsınlar güzelce

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.