Arkadaşlar Win XP de autoexec.bat dosyasını bulamadım her yerini aradım ama yok.
Nasıl bulabilirim?
-----------------------
Yada STA inşaat mühendisleri programı için path c:\sta diye yol gösterip
MS Dos ta çalışan bu programı nasıl çalıştırırım Win 98 de sorun yokken XP de autoexec.bat dosyasını bulamadığımdan bir türlü programı path ile otomatik çalıştıramadım.
Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum ..... Saygılar....
masa üstüne kısayol yapmak işini görmüyormu? yok illa dos prompt ile açmak istiyorsan aşağıda yazdıklarımı notepade yaz ve batch file olarak windows altına kaydet (mesela sta.bat)
cd c:sta ***.exe (executable dosyanın ismi)
***.exe yerine programı çalıştıran dosyanın tam ismini ve uzantısını yazın,notepad ile oluşturduğunuz bu dosyayı farklı kaydet ile windows altına kaydedin (***.bat veya *** yerine sizin vereceğiniz bir isim.bat (uzantısı bat olacak) daha sonra dos prompta çıktığınızda bat dosyasına verdiğiniz ismi (***) yazdığınızda programın çalışması lazım, inşallah sorununu doğru anlamışımdır ve dos bilgilerim yanlış değildir kolay gelsin
bulamazsın çünkü bildiğim kadarıyla zaten yok.
Windows\system32\Autoexec.nt
evet bende bunun karşılığını arıyorum. autoexec.nt xp de bir işe yaramıyor. yada win98 in autoexec.bat ında kullandığımız komutları winxp deki autoexec.nt de kullanamıyoruz.