Şimdi Ara

'\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM' hatası :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar laptop u arka arkaya fişini çekip kapatmam sonucu bilgisayar açılışta bu hatayı vermeye başladı.

''Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM''

internette aramalarım sonucu denemediğim yöntem kalmadı ama olmuyor

işte yaptıklarım:

1- xp cdsi ile başlatıp r tuşuna basıp onarım yapmayı denedim ama r tuşu ile ilgili bir seçenek çıkmıyor.. galiba laptop cd si olmasından dolayı.. zaten kendi cd si ile başlatınca da böyle bir seçenek yok..

2- ms dos ortamında başka bir xp cd si takıp ''ren c: ... copy c: '' gibi komutları denedim ama dosya bulunamadı diyor yani bu yöntem de fayda etmedi..

3-chkdsk /p ve chkdsk /r yaptım ama yine sonuç yok..

4- boş bir kısma kupplix linux kurmayı denedim ama seri bir şekilde hata veriyor hdd ile ilgili ve kurulmuyor

çok fazla resmim filmim vs var eğer giderse üzülürüm

son çare olarak buraya yazıyorum deneyimli arkadaşlardan çözüm önerisi almak amacıyla umarım sorunu çözebiliriz

• 2. çözümü yanlış yapmışsınız.

Xp cd sürücünüze takın. Ardından Başlat - Çalıştır'a - SFC /SCANNOW yazıp enterleyin.
    Gerekli eksik dosyaları kopyalayacaktır.
    Olmadı, sisteminizi bu duruma düşürmediğiniz bir zamana geri alın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

2. çözümü yanlış yapmışsınız.

Xp cd sürücünüze takın. Ardından Başlat - Çalıştır'a - SFC /SCANNOW yazıp enterleyin.

katılıyorum önce sfc /scannow yaptıktan sonra sistemi geri yükle......
    oda olmadı format bölümünde onarmayı dene...
  • quote:

Orjinalden alıntı: by muratti

quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

2. çözümü yanlış yapmışsınız.

katılıyorum önce sfc /scannow yaptıktan sonra sistemi geri yükle......
    oda olmadı format bölümünde onarmayı dene...

Murat,
    sfc /scannow yaptıktan sonra sistem geri yüklerse ne anlamı kalır
    kopyalama olmaz ise geri yükleme yapılacak.

• yau windows açılmıyo diyorum ne başlatı ne çalıştırı
  • Laptop'la verilen CD veya DVD sadece bir kurtarma (Recovery) işlemi içindir. Bu CD veya DVD içerisinde Ghost image vardır. Bu CD ile başlatıp r tuşuna basıp onarım yapamazsınız. Herhangi bir seçenek çıkmaz.

Ürün kurtarma (Recovery) CD veya DVD'sinin içindekileri burada görebilirsiniz. İçeriğinde bir işletim sistemi yoktur.
     '\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM' hatası :((

İşletim sisteminize uygun normal bir işletim sistemi kurulum CD'si bulursanız onarım yapabilirsiniz.
    windows cd sinden windows tamirinin nasıl yapılacağını açıklayan (Video) anlatım aşağıda;
    http://img194.imageshack.us/my.php?image=xprepair2gl.swf&width=750

• nihat teşekkür ederim dediğin üzere, bende xp home edi. kurulu olduğu için home edition cdsi bulmam lazım dimi? bende pro sürümünün cd si var :(

edit: abi videoyu izledim tamam güzel ama adam işlemi yaptıktan sonra xp yi kurma ekranına geçiyo benim xp yi kurtarmam lazım yani yeni yükleyemem malum, dosyalarım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holojen patates -- 11 Eylül 2008; 3:25:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Swapfile.sys hatası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: holojen patates
    bende xp home edi. kurulu olduğu için home edition cdsi bulmam lazım dimi? bende pro sürümünün cd si var :(

edit: abi videoyu izledim tamam güzel ama adam işlemi yaptıktan sonra xp yi kurma ekranına geçiyo benim xp yi kurtarmam lazım yani yeni yükleyemem malum, dosyalarım var

Videoyu dikkatli izle ilk gelen (R) repair-onar seçilmiyor, işletim sistemi seçilip gösterildikten sonra (R) repair-onar seçiliyor. Ayrıntı burada gizli...

Elindeki Windows XP Pro CD'si ile dene istersen onarıyor mu? "Dosyalarına bişey olmaz, ençok onarılamıyor veya uyumsuz falan der"

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.