Önemli Not: Önceki yazıyı çevirmeli bağlantı ile internete girdiğim dönemlerde hazırladığım için adsl ile internete girdiğim şu günlerde kendi pc'mi kullanımım açısından yetersiz kalmakta. Örneğin o yazıda 'Otomatık' olarak başlatmanızı tavsiye ettiğim pek çok servis devre dışı şu an benim bilgisayarımda.
Öncelikle internete giriş koşullarım ile ilgili bilgi vereyim. Modemim USR'ın combo modemlerinden. Bilgisayarımda ethernet kartı bulunmadığından usb üzerinden bağladım. Yalnız modemin özelliği olarak sanki ethernet ile bağlı gibi görünüyor. (Sırf usb ile bağlanan modemler gibi çevirmeli bağlantı olarak değil. Ayrıca pc açılınca otomatik bağlanıyor ama usb üzerinden bağlı olduğu için açılış süresi uzamadı. Eskiden ne kadar sürede açılıyorsa aynı sürede açılıyor.)
Önceki yazıda servisler hakkında ayrıntılı bilgi verdiğimden bu yazıda sadece tavsiye edilen ayarlar bulunacaktır.Sadece tavsiyelerimde değişiklik olan servisler listede bulunmakatadır.
Ağ Bağlantıları: Devre Dışı. (Usb üzerinden bağlandığıma dikkat ediniz. Ethernet kartı üzerinden bağlayıp denemedim.) Ağ Konumu Tanımlama: 'Otomatik' veya 'Manual' yapabilirsiniz. Farketmez. İş İstasyonu: Manual olarak ayarlamanızda bir sakınca görmüyorum.
BİLGİSAYARINIZDA HER HAFTADA BİR DENETLEME YAPMALISINIZ. Bunun konuyla bi alakası yok ama bilginiz olsn.C harddisc yada herhangi bir sabit diskte denetleme yapmak bilgisayarınızı rahatlatacaktır.Bunun için denetleme yapılacak sabit disc üzerine tıklayıp özellikler/araçlar/denetle seceneğini active edip bilgisayarınızı yeniden baslatmanz yeterli olacaktır.Böylece windows diski gözden geçirir ve hataları vs. düzeltir. Teşekkür ederim.Kolay gelsin....
Vista servislerini de görmek isteriz
quote:
Orjinalden alıntı: imparatore
Vista servislerini de görmek isteriz
Henüz öğrenci olduğum için uzunca bir süre vistaya geçebilecek bir pc sahibi olacağımı zannetmiyorum. Dolayısıyla böyle bir yazı hazırlayamam şimdilik. Siz en iyisi The_Web'e pm atın. O hazırlayabilir sanırım.
Herkese selamlar ve emeği geçenlere ellerine sağlık diyorum.
Ya babalar benim bir sorum olucaktır. Microsofttan da hala cevap alamadım ben. Bende Windows XP SP2 yüklü ve tüm güvenlik yamaları yüklenmiştir. Bu yamalardan bazıları veya biri 16 bit programların çalışmasını engelliyor ve ben bunu daha önce bulmuştum. Forumlarada bunu yazdım ama şimdi kendim bulamıyorum. Hepsini birden silmekte istemiyorum şimdi. Bana yardımcı olursanız sevinirim bu yama hangisidir...
Güzel paylaşım emegi geçen arkadaşların elleirine sağlık