Şimdi Ara

Windows Phone için Skype dönemi sona eriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows Phone için Skype dönemi sona eriyor

Windows 10 ile birlikte daha yeni ve modern bir yapıya geçiş yapan Microsoft, önceki versiyonlara da yavaş yavaş uygulama desteğini kesmeye başlıyor. Firmanın iletişim altyapısı olan Skype, bunların başında geliyor.

Firma, önceki Windows Phone sürümleri için Skype desteğini sonlandıracağını açıklamış ancak detay vermemişti. Bu hafta detaylar da geldi. Windows Phone 8 ve Windows Phone 8.1 işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonlar için Skype desteği sona eriyor.

Microsoft, bahse konu cihazlar için Ekim 2016 tarihinden itibaren uygulamaya destek vermeyi keseceğini duyurdu. Yani uygulama artık güncellenmeyecek ve ortaya çıkan hatalar giderilmeyecek. Ayrıca uygulama bazı kısıtlamalar ile kullanılabilecek.

Ayrıca Bkz.Pokemon Go, powerbank satışlarını patlattı

2017 yılının ilk aylarına geldiğimizde ise, uygulama tamamen kullanım dışı kalacak ve Windows Phone mağazasından da kaldırılacak. Yani Windows mobil ekosisteminin yüzde 88 civarındaki bölümü, Skype uygulamasından mahrum kalacak. Sadece Windows 10 üzerinde çalışan yüzde 12 civarında cihaz uygulamayı kullanabilecek.

Skype kararın arkasında, uygulamanın bulut altyapısına entegrasyonu sonrasında yaşanacak uyumsuzluklar yatıyor. Firma, uygulamayı yeni bir kodlama ile Windows Phone için geliştirmek istemiyor. Hali hazırda Windows 10 platformu için geliştirilen Skype tüm bu gereksinimleri karşılıyor ve firma yeni uygulamasına çok önem veriyor.

Skype desteğinin kesilmesi, Android platformu için de geçerli. Skype 6.2 sürümü ile birlikte, Android 4.0.3 sürümü ve altındaki cihazlarda, yukarıda saydığımız son tarihler geçerli olacak. Ayrıca Windows RT işletim sistemi de bu karara dahil. 

• Valla Skype o kadar bozmuştu ki, Whatsapp falan yetiyor diye telefondan bile sildim ben. İyi de yapmışım. Aramıyorum bile..

• İşin en komiği ise şu:

Her zaman söylerim. Microsoft çok saçma sapan bir firma, herkesi ortada bırakır diye.

Sahibi Microsoft olan Skype, Sahibi Microsoft olan Windows Phone 8.1 e destek vermeyecekmiş.

Microsoft işte böyle saçma bir şey...

• Bu nasıl iş :) kendi platformuna destek vermiyor :) Hafiflet gerekirse ama destek ver işte kullansınlar :) Yakındır piyasadan silinmeleri bunların. :)

• microsoftun yeni işletim sistemleri ile yeni donanım satma sevdasının bir örneği daha.

• Ya kardeşim Android yada IOS için skype desteği Kesersin anlarım ama Windows Phone için nedir? Çok saçma bir düşünce.. Zaten Android ve IOS a verdiği desteği Windows Phone ye vermiyorsun.

YALNIZ MİCROSOFTAKİ DÜŞÜNCE ŞUNU ÖZETLİYOR. "YENİ BİR WİNDOWS PHONE ALIN". ANCAK BENİMDE DÜŞÜNCEM ŞUDUR. ÇOK ÖZEL BİR DURUM OLMADIKÇA WİNDOWS PHONE ALIPTA TEKRAR ALAN YA ÇOK ZENGİNDİR YADA SALAKTİR..

• Microsoft'tan klasikler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi adamlar bir yılda 2015'ten 2016 bak itaylada oranları ios'tan yüksek sonra gidiyorlar napıyorlarsa telefona sövsen insan değiştirmez yani 4.6 civarlarına iniyor pazar payı helal olsun

• Dual Boot ver bari vicdansiz

• bunların ticari bir zekaya sahip olarak bukadar büyüdüğüne inanmıyorum artık,abd hükümeti destekli bir proje falan bu ''makrosoft''

hiç bir şekilde bulaşılmaz,os pc nin üstünde gelmese gidip tercih bile etmem.

• windows phone pişmanlıktır diyenleri dinlememekle pişman oldum resmen bu kadar da olmaz arkadaş elimdeki lumia 525 ve 925 i artık samsung wave imin yanına koyarım dolaba oda nokia n8 ile takılmaktan sıkılmıştır eminim.. kullandığım htc den sonra alacağım telefon tuşlu telefon olacak bir daha akıllı telefon falan almam laptop kullanmaya devam

• Samsung Galaxy S7 tekefonumda, skype varsayılan olarak yüklü. Uygulamayı telefondan kaldıramıyorum. Sadece devre dışı bırakabılıyorum. Şimdi bakıp da gören, düşünebilen arkadaşlara soruyorum. Samsung neden Microsoft'un kendi terkettiği programı varsayılan olarak son model Galaxy telefonuna yüklüyor. Burada hemen şu cevap aklınıza gelecek, Samsung Galaxy S7 Bu olaydan daha önce piyasaya sürüldü. Işte burada uluslararası dev firmaların öngörüsü, feraseti ve basireti devreye girer.

• Microsoft'un kafası süper. Kendi işletim sistemine desteği kesiyor

• 1GB ramli Nokia 525'e güncelleme verme ve yetmezmiş gibi olan desteği de kes afferim. Biz de ömrümüz boyunca bir daha windowslu mobil cihaz alalım öyle mi?

• Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Zamanında Windows Mobile 6.5 işletim sistemini Windows Phone 7 ıvır zıvırına terk etmesinden beri çok şaşırmıyorum böyle şeylere. Kendi platformunu terk edip duran firmayı da ben terk ettim, Linux ve Android ile her platformda işimi görüyorum.
  • Hahahahaha. Beter olun. Böyle anan baban gibi savunursun ama sonunda güncelleme almak bir yana elindekinden olursun. Sonra da kendini avutursun " whatsapp falan yetiyor ki " diye. Bende 5 yıllık emektar dandik Android telefonuma bile yüklerim.

Biz diyoruz ama fanlar fanlık yapıyor. WP pişmanlıktır. MS telefon işini hobi olarak yapıyor. Keyfi isterse destek verir keyfi istemezse vermez.

• Her hafta bir yazılım desteği kesiliyor Windows Phone'dan. Azalarak yok olucak.
  • aadnan kullanıcısına yanıt
    Yalnız microsoft skype'ı terketmedi ki skype windows phone os'u terkediyor. Diğer platformlarda devam yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olum zaten günlük takip ediyoruz siteyi neredeyse her haberi okuyoruz. Bir de click-bait başlıklar yazıyorsun böyle. Ne cins adamsın Ekrem

• Samsung'un ChatON uygulamasi Android de daha islevsel ve gunceldi ama kendi sisteminde rezaletti buda o hesap :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.