Şimdi Ara

40 yılın ardından Windows’ta “mavi ekran” dönemi sona eriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40 yılın ardından Windows’ta “mavi ekran” dönemi sona eriyor
    Microsoft, yaklaşık 40 yıldır Windows'un sembollerinden biri olan "Mavi Ekran" (Blue Screen of Death - BSOD) ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Şirket, Windows 11 ile birlikte bu ikonik hata ekranını "Siyah Ekran" (Black Screen of Death) olarak değiştireceğini resmen duyurdu.

Mavi gidiyor, siyah geliyor

Yeni tasarım, alışıldık mavi arka planı, üzgün yüz ifadesini ve QR kodunu tamamen ortadan kaldırıyor. Yerine, Windows güncellemeleri sırasında görülen ekranlara benzeyen sade, siyah bir arayüz geliyor. Ancak bu sadeleşme bilgilendirme açısından bir gerileme değil, aksine önemli bir gelişme. Yeni siyah ekranda, sistemin çökmesine neden olan hata kodu ve hatalı sürücü bilgisi doğrudan gösterilecek.

Microsoft’un işletim sistemi güvenliğinden sorumlu başkan yardımcısı David Weston, bu değişimin temel amacının şeffaflık olduğunu belirtiyor. Weston’a göre bu sadeleştirme sayesinde hem kullanıcılar hem de BT yöneticileri, sorunların Windows’tan mı yoksa donanım bileşenlerinden mi kaynaklandığını daha kolay anlayabilecek.

Ayrıca Bkz.Windows 10 desteği sonlanıyor: 1 yıl ücretsiz güncelleme sunulacak

Bu güncelleme aynı zamanda Microsoft’un, sistem çökmesi gibi durumlarda müdahale süresini kısaltmayı hedeflediği daha büyük bir iyileştirme paketinin parçası. Yaz sonunda Windows 11 24H2 cihazlar için yayınlanması planlanan güncellemeyle, "Siyah Ekran" tasarımına ek olarak Hızlı Makine Kurtarma (Quick Machine Recovery) özelliği de sisteme eklenecek. Bu yeni araç, açılmayan bilgisayarları daha kısa sürede eski haline döndürmeyi amaçlıyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/692648/microsoft-bsod-black-screen-of-death-color-change-official

• benim ve etrafımda onlarca kişinin bilgisayarında win11 yüklü. ilk andan itibaren 1 kere mavi ekran ve donma kasma sorunu yaşamadım. yaşayan da görmedim. bu kadar sorun yasıyorum diyenin donanımı dandik ya da sorunludur. her windows konusu başlığı altına bitiyorsunuz. windows 7 varken xp boşu, 10 varken de 7 boşu yapan tipleri bildiniz mi tam o misal. 12 gelse bu sefer 11 çok iyiydi ya ne gerek vardı diyeceksiniz.

konuya gelecek olursak, microsoft hq'da sanırım bazı teknolojiden anlamayan c level marketing yöneticisinin canı sıkılmış sanırım. yılların hafızaya kazınmış mavi ekranını değiştirip sadeleştirmişlerdi, aynı şekilde yine mavi arkaplan koyabilirlerdi. boş iş kısaca.

• gri daha iyi olurdu

• Faydasız, sistem baştan kötü zaten. Dandik denen Vista bile bu kadar çok soruna sebep olmadı. Yepyeni donanımda bile sıçıp sıvıyor resmen, NVMe olayı hala düzelmedi. İki ve daha fazlası takıldığında sistem donuyor.

• (AM)OLED/ , Mini LED ve Micro LED liler için anlamlı.

• lterlemez L kullanıcısına yanıt

benim ve etrafımda onlarca kişinin bilgisayarında win11 yüklü. ilk andan itibaren 1 kere mavi ekran ve donma kasma sorunu yaşamadım. yaşayan da görmedim. bu kadar sorun yasıyorum diyenin donanımı dandik ya da sorunludur. her windows konusu başlığı altına bitiyorsunuz. windows 7 varken xp boşu, 10 varken de 7 boşu yapan tipleri bildiniz mi tam o misal. 12 gelse bu sefer 11 çok iyiydi ya ne gerek vardı diyeceksiniz.

konuya gelecek olursak, microsoft hq'da sanırım bazı teknolojiden anlamayan c level marketing yöneticisinin canı sıkılmış sanırım. yılların hafızaya kazınmış mavi ekranını değiştirip sadeleştirmişlerdi, aynı şekilde yine mavi arkaplan koyabilirlerdi. boş iş kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 27 Haziran 2025; 13:9:58 >
  • Aynı b.k laciverti

• Ya arkadaş şöyle lüzumsuz işlerle uğraşacağınıza sistemin performansını, stabilliğine, sürücü sorunlarına ek olarakta saçma sapan kullanıcıya yok internet bağla, mail bağla, bağlamıyorsan kuruluma devam ettirmiyorum saçmalıklarına son verseniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    Windows 10 makine Windows 11'li makine kadar fan açmıyor.

Menüyü açtım diye ms'in resmi destek listesinde olan windows 11'li makine fanı öttürüyor.

Yavaşlıklar, takılmalar, her güncellemeden sonra bozulan özellikler var.

Sistemi onarmaktan ben yoruldum.

• Aynı bkun laciverti

• Tosunun yatırım güvence açıklaması daha çok güven veriyor.

• Siyah ekran gelecekse sorun yok 40 yılın ardından Windows’ta “mavi ekran” dönemi sona eriyor 

• 11 i başından beri beğenmedim hala da beğenmiyorum. Zoraki wifi7 yüzünden kullanmak durumunda kaldım. Bir çok yapmak istediğimizi harici programlarla yapıyoruz. Onu da hepsini değil. Örneğin görevçubuğu. Çok saçma bir durumda. Traffic monitör kullanıyorum cpu gpu hdd sıcaklıklar vs.. Normalde görev çubuğunda sabit bir öğe fakat diğer aimgelerle birbirine giriyor. Görev çubuğu dolduğunda birleştirilmesi gereken öğeler ama olmuyır vs vs vs.

Zaten W 7'den daha iyisi gelemeyecek maalesef (ki bu kadar versiyon arasında sadece iki tane iyi sürüm var: XP ve 7). Evet, tam da o dediğiniz misal adamlardanım çünkü ...... işletim sistemine ...... gibi demeyi biliyorum.

• Psikolojik olarak mavi ekrandan iyidir. Yıllardır aklınız başınıza yeni gelmiş. Direkt donanım mi , yazılım mı uygulama mı açıkça belirtsin ki arayıp durmayalım bilmece gibi kodları.

• Neyse ki BSOD kısaltması değişmemiş oluyor

• _zer0_ kullanıcısına yanıt

+ 1. Windows 11 sorunlu, Windows 10'da yaşamadığım birçok sorunu yaşıyorum. Sistemim de gayet iyi, buradaki W11 fanları boş yapıyor

• bu haberi bikaç sene önce okumuştum kadar eski bilgi gibi geldi niyeyse

• Süreyya hanımın muhteşem değişimi gibi40 yılın ardından Windows’ta “mavi ekran” dönemi sona eriyor 

Katılıyorum w11 ilk çıktığı günden beri kullanıyorum 1 kere hataya rast gelmedim.

• Yine gelmiş win11 çok iyi diyen tipler 🤣 bu kitle linuxcu kitleyle aynı hemen hemen varolan sorunları kabullenmiyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.