Şimdi Ara

Windows Phone'da App geliştirme problemi ve geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşiar, daha önce bakındım ama buna benzer bir konu bulamadığım için konu açtım varsa kusura bakmayın.

Ben bu yaz tatili döneminde mobil uygulama geliştirmeye başlamak istiyorum. Ancak platform konusunda kararsızım. Aklım Android'de gönlüm Windows Phone'da.

Windows Phone malumunuz ki hala pazarda büyük bir boşluğu var ve ilerlemeye çalışıyor. Geliştiriciler Android ve iOs'a göre kısıtlı. Böyle olunca mesela Play Store'daki gibi bir uygulama bolluğu yok. Windows Phone kullanıcılarına ise sorum şu:

Windows Phone'un geleceğini nasıl görüyorsunuz? Uygulama geliştirme açısından uzun vadede mantıklı bir girişim olur mu? Microsoft'un bugün itibariyle tekrardan sattığını öğrendiğim Nokia'dan dolayı akıllı telefon piyasasından çekilmeyi mi düşünüyor? Görüşleriniz nelerdir?

• Adam akıllı bir uygulama yaparsan indiren çok olur ama şuandan sonra lumia alan çok az olacak zaten kullanan sayısıda az ve bence surface phone ları da alan olmayacak.Uygulaman iyi olursa zaten çeşitlilik olmadığı için millet senin uygulamanı indirir.

Ms yakında mobilden çekileceğini düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 senedir lumia 620 ve 1 senedir de lumia 735 kullanıyorum. 620ye söz verdikleri w10 gelmedi. 735e gelen w10 ise hala gelişim aşamasında yani hala sorunlu. Uygulama bu 3 senede bir yere varamadı. Türkiye uygulamaları çok az ve olanlar da bakımsız sağlıksız. Diğer dünya uygulamaları da bunlardan farksız aslında. İos port diye bir şeyleri var ama pek rağbet görmedi. Twitter bu şekilde ama berbat. Videoları kafasına göre oynatıyor, bir ayda 3 gb neti yedi, artık uygulamayı kullanmıyorum. Facebook 1 ay önceki muhabbeti önüne getiriyor. Saçma sapan bildirimler geliyor. W10 yarım yamalak bir ucube bence. Android iosa uygulama çıkar. Ama bunları en sona bırak. Vakit harcamana değmez.
    Gelsin eksiler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam da bunu diyorum. Sanılıyor ki Windows Phone uygulaması yazınca sadece telefonda çalışıyor. Hayır dostum, Windows'a yazdığın uygulama bugün masaüstünde de çalışıyor, telefonda da çalışıyor, Xbox'ta da, HoloLens'te de vs. bir sürü cihazda çalışıyor. Sen bugün bir Evrensel Uygulama yaz, 270 milyon Windows 10 cihazı seni bekliyor

Windows Phone kalmadı zaten aslında asıl mesele bu, artık sadece Windows 10 var. Bu saatten sonra net söylüyorum, Windows Phone'a yatırım yapmayın, Windows 10'a yatırım yapın.

Uygulama geliştirme konusu açılmıştı zamanında. UWP diye arayabilirsin internette. Bu da forum konusu:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=111225653

• çok güzel cevaplar, sağolun :) yine de bir ön araştırma yapacağım zaten Windows 10 - windows phone konusu vs.
  • Hocam mikisoft bu kadar kasmıyor sizde kafa yormayın çok yıl olmuş 2016 Windows Phone mu kaldı ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harrow35

Hocam mikisoft bu kadar kasmıyor sizde kafa yormayın çok yıl olmuş 2016 Windows Phone mu kaldı ya.

Aynen,artık Windows Phone yok.
    Windows 10 MOBİLE var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

Tam da bunu diyorum. Sanılıyor ki Windows Phone uygulaması yazınca sadece telefonda çalışıyor. Hayır dostum, Windows'a yazdığın uygulama bugün masaüstünde de çalışıyor, telefonda da çalışıyor, Xbox'ta da, HoloLens'te de vs. bir sürü cihazda çalışıyor. Sen bugün bir Evrensel Uygulama yaz, 270 milyon Windows 10 cihazı seni bekliyor

Windows Phone kalmadı zaten aslında asıl mesele bu, artık sadece Windows 10 var. Bu saatten sonra net söylüyorum, Windows Phone'a yatırım yapmayın, Windows 10'a yatırım yapın.

Uygulama geliştirme konusu açılmıştı zamanında. UWP diye arayabilirsin internette. Bu da forum konusu:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=111225653

işte bu kadar

• Harrow35 kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajlarında çıktı evet.

Yıl olmuş 2016 sen daha aynısın. Kullanıcıları bir rahat bırakta adam bir soru sormuş.bu konu hakkında varsa bir fikrin söyle. Herşey de tartışmaya giriyorsun. Amacın ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pufy

Yıl olmuş 2016 sen daha aynısın. Kullanıcıları bir rahat bırakta adam bir soru sormuş.bu konu hakkında varsa bir fikrin söyle. Herşey de tartışmaya giriyorsun. Amacın ne ?

Olan fikrimi belirttim zaten, fikir ayrımına varamıyor musun?

• Biyturs hocamın dediği gibi artık Windows 10 var, tek uygulama tek kod tüm cihazlar. Tasarım da aynı şekilde, ekran boyutu ve cihaz ailesine gore ara yüzü değişecek şekilde ayarlıyorsun kodlar aynı tamamen.

Ayrıca Xamarin ücretsiz oldu artık Android ve iOS'a da yazabiliyorsun uygulamanı.

Visual Studio da çok iyi bir geliştirme ortamı.

Ücretsiz surumu bile diğer idelerden çok çok daha iyi gelişmiş araçlar barındırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatandA.Ş. -- 20 Mayıs 2016; 14:10:49 >
    Olan fikrinizi belirtiniz evet doğru.wp bölümünün Bir çok konusunda tartışmada hep aynı şeyler yazıyorsunuz. Neyse tartışmaya gerek yok. Zaten anlayan anlayadı. Fazla söze gerek yok.

• Windows bitti artık boşuna uğraşma derim. Telefonunu kullanan yok, pc ye gelen 10u kimse yüklemek istemiyor, kaldı ki o mobil marketten bozma mağazasını da kimsenin kullanacağını sanmıyorum. Kaldı ki düzgün uygulama her platformda indirilir. En basitinden android markette düzgün klavye yok.

• boşa uğraşırsın. yok evrensel uygulama falan boş işler. neymiş bilgisayardan facebook'a uygulama ile girilecekmiş.

Tarayıcı varken millet uygulama ile mi uğraşacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul24

boşa uğraşırsın. yok evrensel uygulama falan boş işler. neymiş bilgisayardan facebook'a uygulama ile girilecekmiş.

Tarayıcı kapalıyken Facebook'tan biri mesaj atınca bildirim geliyor mu ?

• quote:

quote:

boşa uğraşırsın. yok evrensel uygulama falan boş işler. neymiş bilgisayardan facebook'a uygulama ile girilecekmiş.

Yıl olmuş 2016 hala microsoft adam olacak diye kendini avutanlar var.

• quote:

quote:

quote:

Mobil dünyaya adamlığı öğreten zaten Microsoft, sen neyin kafasını yaşıyorsun ?

Hey gidim hey, nereden nereye. Bak iPhone piyasada yokken neler yapmış Microsoft. Kaleminden tut programlara, kameradan tut klavyeye, ofis uygulamalarından tut internet tarayıcılarına. iPhone'nun şu sektöre kattıklarını söyleyeyim, ana ekrana uygulama kısayolları, multi-touch, fotoğraf galerisi. iPhone daha video çekimi yapamıyordu, 3GS ile getirildi video çekimi.

Bak eskiden az biraz benziyordu XP ve Windows Vista'ya ama şimdi tıpatıp aynısını mobile getirdiler. Eskiden tek tük .exe'ler WM'de çalışırken şimdi tüm evrensel uygulamalar hem mobilde hem masaüstünde çalışıyor. Bir mağaza yüzünden demediğinizi bırakmadınız şu sisteme.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mobil dünyaya adamlığı öğreten zaten Microsoft, sen neyin kafasını yaşıyorsun ?

Hey gidim hey, nereden nereye. Bak iPhone piyasada yokken neler yapmış Microsoft. Kaleminden tut programlara, kameradan tut klavyeye, ofis uygulamalarından tut internet tarayıcılarına. iPhone'nun şu sektöre kattıklarını söyleyeyim, ana ekrana uygulama kısayolları, multi-touch, fotoğraf galerisi. iPhone daha video çekimi yapamıyordu, 3GS ile getirildi video çekimi.

Bak eskiden az biraz benziyordu XP ve Windows Vista'ya ama şimdi tıpatıp aynısını mobile getirdiler. Eskiden tek tük .exe'ler WM'de çalışırken şimdi tüm evrensel uygulamalar hem mobilde hem masaüstünde çalışıyor. Bir mağaza yüzünden demediğinizi bırakmadınız şu sisteme.

.exe çalıştırır duruma gelmeden bu işletim sistemine bulaşılmaz eğri otur doğru konuşalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

Post kasılıyor diye şikayet edemiyormuyuz ?

Ya android alacağım varsa bile bazı arkadaşlar yüzünden inadına wp 10 sistem telefon alıcam ya...

Al kardeş sen bilirsin 3 ay sonra başlarsın sisteme sövmeye araştır 70 bin örneği denk gelir az laf dinleyin da.

birader tabi ben bilicem... bilgilenmek isteyen insana adam gibi bilgi vermeyen ve sadece post-katalizörü olanların sözünü dinleyecek değiliz ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 22 Mayıs 2016; 0:58:04 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.