Şimdi Ara

Windows Phone 8 ve 7.8 arasındaki farklar internete sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Windows Phone 8 işletim sisteminde pek çok önemli yenilik duyurulurken, hali hazırdaki Windows Phone cihazlarına sadece WP 7.8 güncellemesinin gönderileceğinin açıklanması hayal kırıklığı yaratmıştı.

Microsoft, yine de pek çok önemli özelliğin WP 7.8 ile birlikte sunulacağını belirtse de Rus kaynaklı WP7forum sitesi, firma içinden bazı bilgiler elde ettiğini iddia ediyor. Bu bilgiler ışığında WP 8 ve WP 7.8 arasında ne gibi farklar olduğu ortaya konmuş.

Bilgilere göre Internet Explorer 10 sürümü sadece WP 8 cihazlarına geliyor. WP 7.8 için ise IE9 desteği sunuluyor. Skype çevrimiçi iletişim uygulaması ve Datasmart veri trafiği takip uygulaması WP 8 sürümünde yerleşik iken, WP 7.8 üzerinde ayrı bir uygulama olarak yer alıyor. 

Operatörlerin farklı hizmetleri telefonlarında sunmalarına olanak tanıyacak RCS-e uygulaması ise WP 8'de yerleşik iken, WP 7.8'de ayrı olarak geliyor. WP 7.8'de bulut depolama imkanlarından OneNote ve Office 365 dosyaları faydalanacakken, WP 8 sistemindeki tüm içerikler bulut altyapısında saklanabilecek.

Ses komutları WP 7.8'de standart olarak sunulurken, WP 8 daha gelişmiş fonksiyonlara sahip olacak. Shazam benzeri bir yapıda olacak Bing Audio özelliği ise WP 8'de TV programlarını da tanıyacak şekilde geliştirilmiş. 

Görsel ses postası öğesi, WP 7.8 ile bazı bölgelerde kullanıma sunulacakken, WP 8 ile tüm bölgelerde kullanım imkanını verecek.

Kablosuz olarak yazılım güncelleme özelliği de WP 7.8'de sadece uyarı niteliğinde olacakken, WP 8 üzerinde indirme ve yükleme yapabilecek. Güncellenmiş başlangıç ekranı ise her iki sürümde de bulunacak. 

Site ayrıca soldaki WP 7.8, sağdaki WP 8 başlangıç ekranı olacak şekilde bir de görsel yayınlamış.

• Pureview teknolojiside gelsin tam alınabilir cihazlar olucak

win 8 işletim sistemi gümbür gümbür geliyor...

ANDROİD KULLANIYORUM WİN 8 ÇIKAR ÇIKMAZ DEĞİŞTİRİCEM!

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnLord

Pureview teknolojiside gelsin tam alınabilir cihazlar olucakwin 8 işletim sistemi gümbür gümbür geliyor...ANDROİD KULLANIYORUM WİN 8 ÇIKAR ÇIKMAZ DEĞİŞTİRİCEM!

Daha çok beklersin. 2 senedir Türkçe dil desteği koyamadı MS. Türkiyede çıkması kaç sene alır, adam gibi çalışması kaç on sene alır Allah bilir.

• nedense artık ilgimi çekmiyor !

• telefon sürümü nasıl bilmiyorum ama masaüstüne win8 kurdum gerçekten harika,explorer kullanacağım hiç aklıma gelmezdi öyle entegre etmişlerki sisteme hayran kaldım hersey çok hızlı .telefon sürümü de böyle ise android ile apple baya sıkışır.nokia yanlış yapmış demiştim ama bugün fikrim değişti galiba doğru yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: myhotyro

quote:

Orijinalden alıntı: JohnLordPureview teknolojiside gelsin tam alınabilir cihazlar olucakwin 8 işletim sistemi gümbür gümbür geliyor...ANDROİD KULLANIYORUM WİN 8 ÇIKAR ÇIKMAZ DEĞİŞTİRİCEM!
    Daha çok beklersin. 2 senedir Türkçe dil desteği koyamadı MS. Türkiyede çıkması kaç sene alır, adam gibi çalışması kaç on sene alır Allah bilir.

son win 8 haberleri okumanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: myhotyro

quote:

Orijinalden alıntı: JohnLord

Pureview teknolojiside gelsin tam alınabilir cihazlar olucakwin 8 işletim sistemi gümbür gümbür geliyor...ANDROİD KULLANIYORUM WİN 8 ÇIKAR ÇIKMAZ DEĞİŞTİRİCEM!

Sonbaharda hem Win 8 hemde WP 8 ve XBOX Türkiye ye geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk iPhone'dan beri Apple kullanıyorum. iPhone 4'den 4S'e geçmek zenginlik göstergesinden başka birşey değildi o yüzden geçmedim. Bir sonraki telefonum Windows 8 yüklü bir Lumia olacak. Değişiklik zamanı. Google ve Apple artık korkutucu şekilde her yanımızda.
  • Bir o zengin olmamıştı sizlerde olmasanız nokıa batar sanırım yaa ihtiyacın varsa ok git satın al ama bir ıyı telefonun varsa bi kucak dolusu para vermeye karşıyım en az bir telefon 3 veya 4 yıl kullanılmalıııı tabiki milyonersen her ay değiştirrrr

• Sızdı mı kendileri mi veriyorlar...
  • lumia 800 ü sattım çok severek kullanıyordum ama adamlar sonunda soguttu markadan platformdan 70 milyon nüfuslu büyük çogunlugu akıllı telefon kullanan bir cep telefonu kitlesi varken hiçe sayması artık pek ilgimi çekmiyor benimde destek verdigi ülkelerde at koştursunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

nedense artık ilgimi çekmiyor !

bense nekadar nefret etmek istesemde( bir senedir windows phone gelmedi) bitürlü kopamıyorum

• İyi yine ya , benim için çok vazgeçemeyeceğim şeyler değil..

• Ms ne yaparsa yapsın windowsun mobil platformdaki kaderi değişmez... Bence çok geç kaldılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

İlk iPhonedan beri Apple kullanıyorum. iPhone 4den 4Se geçmek zenginlik göstergesinden başka birşey değildi o yüzden geçmedim. Bir sonraki telefonum Windows 8 yüklü bir Lumia olacak. Değişiklik zamanı. Google ve Apple artık korkutucu şekilde her yanımızda.

Dostum bence sen zengin olarak kal. Yahu Microsoft'tan bahsediyosun. Hadi Apple ile karşılaştırılabilir kısıtlamalar konusunda falan ama Google ile kıyaslanması iki şirketinde çok saçma. Bir kere Apple ve Microsoft, açık kaynağa hiç bir zaman önem vermediler.
    İnternetin, mobil pazarın ve daha bir çok bilgisayarla ilgili konunun gelişmesinde Google'ın son 10 yılda müthiş bir payı var.
    Mobilde eğer Apple ve Microsoft'a kalsaydık ortada bu kadar çok ARM mimarili işlemci üreten firma olmayacaktı, her firma birbirine ilerlemesi için ivme katıyor daha fazla teknolojinin gelişimine olanak sağlıyor.
    Microsoft daha pazarda söz sahibi olmamasına rağmen donanım kısıtlamaları, nokia'ya taviz vermesi bile bu sözlerimi kanıtlar nitelikte.

• ya şu menu düzeni hakkaten insanların hoşuna gidiyor mu? bana aşırı karmakarışık geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Public_Enemy

ya şu menu düzeni hakkaten insanların hoşuna gidiyor mu? bana aşırı karmakarışık geliyor.

bi süre kullan sonra tekrar eski windowsları kur. diyeceksin ki biz bunları nasıl kullanıyormuşuz:)

• galaxy note'a çok büyük diyen kitleden bu telefona çok kalın diyen birisi hala niye çıkmadı acaba?
    millet pureview'i yazılımsal geliştirme falan zannediyor herhalde.Adamlar öküz gibi lens'i koymuşlar telefona.Eğer Nokia modaya uyup 4.7 hatta o kadara gerek yok 4.3 inçlik bir telefonu bu kalınlıkta üretirse tutacağını zannetmiyorum...

http://i.tmgrup.com.tr/tkn/2012/04/09/400x279/nokia-pureview-windows-phone-610485452234400279.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbugra19 -- 11 Temmuz 2012; 7:19:26 >
  • Bu cihazlara Custom Rom yüklenmiyor mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.