Şimdi Ara

Windows Phone 8.1 eksiklikleri (Güncellendi) -Uzun maddeler hâlinde-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
4.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 25 Mayıs 2014 güncelleme: Bu konuyu açtığım tarihte 8.1 gelmesi bekleniyordu. Çoğu insan 8.1 ile yazdıklarımın düzeleceğini söyledi. Aşağıda düzelen ve düzelmeyenleri anlattım. İyi okumalar. :)

Windows Phone 8.1 güncellenen tüm eksiklikler:
    1- Ayarları kısayol olarak ana sayfaya atamamak. (Bu sorun tamamen çözülmedi, eksikleri var: ) 8.1 ile ana sayfaya kısayol koyabiliyorsunuz, ama durun hemen sevinmeyin. En fazla 4 farklı kısayol koyabiliyorsunuz aynı anda. Bunların içinde Mobil İnterneti aktif etme bulunmuyor. Bunun için yine ya program indireceksiniz, ya da ayarlardan girip kapatıp açacaksınız mecburen. Wifi, bluetooth, konum, parlaklık koydunuz diyelim. Uçuş modunu da koymak isterseniz mecburen birini kaldırmak zorundasınız, yenisini ekleyemiyorsunuz.

Ayrıca Wifi kapalıyken tıklandığında aktif oluyor ama açıkken kapatmak için tıkladığınızda yine wifi ayarlarına yönlendiriyor sizi, orada kapatıyorsunuz.

2- Mesaj, uyarı bildirimi geldiği anda telefonun yanında değilseniz, mesaj mı geldi facebook'tan mı geldi kim yazdı bilemiyorsunuz. (Bu sorun da tam olarak çözüldü denemez.) Bildirim merkezi yapıldı güya, ama bildirim ikonu sadece tek bir ikon. Size biri mesaj da atsa, facebook'tan bildirim de gelse, arama bildiriminiz de olsa yukarıda sadece 1 tane ikon yanıyor ve ne olduğunu görmek için yine bildirim çubuğunu indirmeniz ve oradan tıklamanız gerekiyor.

Önemli eksiklik daha: Bir mesajlaşma uygulamasından size 1 kişi 20 tane mesaj yazdıysa bildirim merkezinde hepsini alt alta ayrıntılı şekilde görüyorsunuz. Bunu kapatamıyorsunuz da. Tamamen bildirim merkezine gelmemesi ayarını yapınca görmüyorsunuz orada ama mesaj gelince bildirim de gelmiyor bu sefer.

3- Video çekerken duraklatma tuşu yok. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Belki çok önemsiz gelebilir ama yazayım dedim. Başka telefonlarda bu özellik varsa bilemiyorum ama benim telefonda bu özellik maalesef yok.

4- Bir dosyayı bluetoothla yollamak isterseniz, önce bluetoothu ayarlardan açmanız gerek. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Yani fotoğrafta bluetoothla yolla seçeneği, bluetooth kapalıysa aktif olmuyor. E öylesi mantıklı demeyin, en eski telefonlarda bile bluetoothla gönder dediğinde önce bluetooth açılsın mı diye sorar, gidip ayarlarda uğraşmazsınız yani. Bunda öyle değil. Önce açıp sonra fotoğraflara girmen gerekiyor.

5- Bildirim sıkıntıları. (Hâlâ aynı, hatta daha kötü oldu) Bazıları yaşıyor, bazıları yaşamıyor bu sıkıntıyı ama yaşayanlar yüksek düzeyde. SMS dışındaki çoğu uygulamada bildirimler ya geç geliyor, ya hiç gelmiyor. Kafasına göre bazen de doğru zamanda geliyor. Çok fazla mesajlaşma programı denedim, neredeyse hepsinde aldım bu hatayı ve yorumlarda da sorunumu yaşayan çok kişi olduğunu gördüm. Telefonu Whatsapp için aldığımı düşünecek olursak, gerçekten beni soğutmaya yetti. Zaten başka bir program kullanıyorum şu an.

6- Mail bildirimini en az 15 dk aralıklarla yapabiliyorsunuz. (Bu tamamen düzeltildi) Artık istediğiniz mailinize anlık mail geliyor. Bu çözüldü.

7- Şarj yüzdesi görünmüyor. Bu sorun da çözüldü denebilir ama telefona baktığınızda hemen göremiyorsunuz, bildirim merkezini aşağıya çekerseniz görülebiliyor. Hâlbuki isteğe bağlı olarak şarj ikonunun yanında yüzde olarak yazma olsa daha iyi olurdu.

8- Mesaj sesi, zil sesi ayrı ayrı şiddette olmuyor. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Mecbur ikisinin eşit olması gerekiyor. Diğer tüm bildirim ve sesler de dahil. Ben belki tuş sesini seviyorum ama 20 olmasın, 5 olsun rahatsız etmesin istiyorum ama yok olmuyor. Ya da mesaj sesi az olsun ama arama gelince tam seste çalsın istiyorum, olmuyor.

9- Şifre koyma en eski telefonlardaki gibi. (Hâlâ aynı yenilik gelmedi) Kilidi açınca sayı girmenizi istiyor. Farklı bir seçenek yok. Zaten mesajlara fotoğraflara ayrı kilit koyma da yok.

10- Müziği kapatamıyorsunuz. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Bunun için özel program indirmeniz gerekecek. Yoksa dinlediğiniz müzik ya da video sadece duraklatılıyor, durdurulmuyor.

11- Telefon kapanmıyor. (Şarjdayken telefon kapanmıyor hâlâ. Şarja taktığınız an telefonunuz açılıyor.)

12- Parlaklık 3 seçenekten başka yok. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Düşük, orta, yüksek. Belki bu güzel bir şey ama, ben düşük ile orta arasında kullanmak istiyorum. Düşük çok düşük, orta çok aydınlık olabiliyor. Ya da geceleri iyice düşürmek istiyorum, olmuyor. Düşükten daha düşük yok. Otomatik ayarda da bazen tutturamayabiliyor. Bu da seçenek olarak koyulması gerekirdi bence. Yüksek parlaklık gerçekten çok iyi ama, güneş ışığı falan etkilemiyor hiç.

13- Güncellemeler otomatik gelmiyor. (Kısmen düzeltildi) Güncelleme olduğunda yine anında ileti gelmiyor. Biraz zaman geçmesi gerekiyor. Ama güncelleme var mı diye kontrol butonu koymuşlar, ona bastığınızda hepsini arayıp buluyor. Kendisi bulsun diyorsanız 1-2 günü bile geçebiliyor bulması siz ellemeden.

14- SMS iletildi onayı mesajla geliyor. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Çok sms kullanan biriyim ve iletim onayının mesajla gelmesi çok sinir bozucu. 10 mesaj attıysam çıkınca 10 mesajım varmış gibi görünüyor, bakıyorum hepsi iletim raporu. Bunu çok daha basit yapabilirlerdi.

15- Oyun oynarken mesaja bakayım derseniz, oyununuz baştan başlar. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Çoğu oyunda bu böyle. Hızlı bir şekilde geri dönmezseniz oyun en baştan alıyor. Bir tek asphalt 8 bunu yapmıyor, ya da ben tam deneyemedim bilmiyorum. 1 gb ramde bu sorun nasıl bilmiyorum.

16- Takvime tıkladığınız an, aylık bilgiyi göstermiyor. (Düzeltildi) En gereksiz sorunlardan biriydi ama bunu düzeltmişler.

17- Geri tuşu titreşimi kapanmıyor. (Düzeltildi)

18- 512 ram'e oyun ve uygulama desteği çok az. (Bu hâlâ aynı. En basitinden aylardır Subway Surfers gelmedi) Telefonum 1 gb olsa belki buna oh iyi oluyor derdim ama, 920 lira verip aldığım telefonda istediğim oyunu, uygulamayı oynayamayacaksam ayıp yani.

19- Hafıza problemi. (Düzeltildi) Oyunlar hafıza kartına artık kurulabiliyor.

20- Rehbere birini kaydetmek ve birini aramak hızlı yapılamıyor. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Çok sorun olmasa da sık numara kaydeden ve sık arama yapan birisi için problem yaratabilir, o yüzden yazıyorum bunu da. Kişilere girdikten sonra isme tıklayınca direkt aramıyor, cep telefonunu ara kısmına basmanız gerekiyor. Kayıt ederken de 1-2 sıkıntı farklı ekran gelebiliyor.

21- Whatsapp oldukça kullanışsız. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Biliyorum bu whatsapp üreticisiyle alakalı, ama kullanmayan insan o kadar az ki, telefonu alacak olanların bilmesi gerekir diye düşündüm. Telefonu sırf whatsapp için almıştım, ama şu ana kadar o kadar sinir etti ki sildim artık kullanmıyorum. Sorunları:
    -Bildirim sesi değiştirilmiyor.
    -Aşırı yavaş açılıyor veya kapanıyor.
    -Geçmiş mesajları okumak işkence, her geçmişe gittiğinizde 10 mesaj falan gösteriyor, 5-6 sefer yaptıktan sonra mutlaka uygulamadan atıyor.
    -Fotoğraf yollamak işkence, toplu fotoğraf atılacağında genelde programdan atıyor. Normal tek fotoda da bu arada bir oluyor.
    -Arka plan bana göre önemsiz, ama whatsapp çok koyu görünüyor en azından kutucuk renkleri, arka renk değiştirebilir olabilirdi.
    -Bildirim sıkıntısı her programda olduğu gibi bunda da var. Herkeste yok bu sıkıntı ama sizde olmayacağını garanti edemezsiniz.
    -Bağlantı sıkıntısı da çoğu zaman oluyor. İnternete girebilirken Whatsapp'a giremeyebiliyordum. Sildim rahatım artık. Başka program kullanıyorum, kik messenger öneririm şimdilik bildirimde 2-3 defadan fazla hatası olmadı buna da şükür.
    -Video yollanmıyordu artık yollanıyor ama mp3 yollanmıyor. Ya da ses.
    -Konuşma ekranı açıkken karşı taraf bir şey yazdığında ses gelmiyor. Bakmazsanız anlayamıyorsunuz mesajın gelip gelmediğini.
    Whatsapp sorunları bu kadar sanırım. :)

22- Kişiselleştirilmiş ana menü yapılamıyor. (Düzeltildi ama sorunlarla birlikte) Güya arka plan geldi ama çoğu uygulama ve oyun buna özel güncellenmiyor ve arka plan fotoğrafı berbat bir hâlde görünüyor. Twitter Facebook gibi en çok kullanılan uygulamalar bile uyumlu değil, arka planı bozuyorlar.

23- Geri tuşunun sol tarafta olması. Bu diğer platformlardan ayıran bir özellik wp'yi belki ama, gerçekten sinir bozucu olabiliyor tek elle kullanırken. Sağ taraftaki arama tuşuna internet sayfası hariç bir şey koyamamak da kötü.

Ekran döndürme kilidine değinmeden geçemeyeceğim, telefonu aldığımda yoktu bu özellik. Önizleme gdr3 kurmasam telefonu geri götürürdüm sanırım. Bu özellik olmadan aylarca nasıl kullandı insanlar telefonu hayret ediyorum. Neyse ki geldi bu özellik.

24- Alarm kurarken 2 kere onay gerekiyor. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Yeni bir alarm ayarladığınızda, saati ayarladıktan sonra onaya basınca, tekrar onaya basıp çıkmazsanız alarm aktif olmuyor. Bir kere bunun cezasını çektim, o yüzden yazayım dedim. Dikkatli olun.

Ekleme:
    25- Videoları toplu seçme yok. (Hâlâ aynı düzeltilmedi) Toplu sileceksem yapamıyorum, yollayacaksam yapamıyorum. Hiç müzik atmadım telefona müziklerde nasıl bilemiyorum. Fotoğraflarda atılabiliyor, videoda olmuyor.

8.1'e özel gelen sorunlar:

26- Bildirim sesleri ayrı olarak şiddeti ayarlanamıyor. Bildirim sesleri 8.1 ile her uygulamaya özel hâle getirildi, bu güzel. İstediğiniz uygulamaya istediğiniz zil sesini atayabiliyorsunuz. Ama şiddetini değiştiremiyorsunuz. Mail gelince 2 şiddetinde çalsın, mesaj gelince 5 şiddetinde çalsın, arama gelince 10 şiddetinde çalsın diyemiyorsunuz. Hepsi aynı olmak zorunda.

27- Mağazada çoğu zaman sıkıntı çıkıyor. Bir uygulama ya da oyun indireceğinizde mağazada çoğu zaman sorunla karşılaşıyorsunuz. Bu aralar isimle arattığımda uygulamaları bulamama problemi var mesela. Çoğu zaman indirmeme problemi de oluyor.

28- Bildirimler+Eylemler kısayollarını hızlı değiştiremiyoruz. Wifi, parlaklık falan kısayollarını koyduğumuz yere başka kısayollar eklemek istediğimizde tekrar ayarlara girip yapmamız gerekiyor. Oraya hızlı ayar yeri koymuşlar ama o da bizi yine ayarlara götürüyor, kendi ayarına değil.

29- Oyunlar, ana menüde sıralı listede ayrı ayrı gösterilmeye başlandı Önceden sadece oyunlar klasörünün içinde oyunlar oluyordu. Şimdi hem o klasörün içinde var, hem de genel olarak menüde sıralanan programların arasına sıralandı. Çok kötü ve alışılmadık bir görüntü.

EN SAÇMA BULDUĞUM WP EKSİKLİĞİ: Mağazada bulunan popüler (neredeyse) bütün uygulamaların eksik, hatalı çalışıyor olması ve aylardır düzeltilmemesi. Başlarda WP yeni bir platform, düzelecektir falan dendi. Çoğu çok çok geç mağazada yerini aldı ses etmedik. Ama hâlâ onlarca sorunu var programların. Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, Whatsapp. Bir telefonu alınca en çok kullanılan şeyler bunlar ve hepsinde eksiklikler var. Güncellemeyle de düzeltmiyorlar. Ayrıca diğer platformlarda oynanıp artık bıkılmış olan oyunun çoğu WP'ye hâlâ gelmiş değil. Gelenlerin de müthiş kötü sorunları var.

Windows Phone düşmanı değilim, başka platformu da övmüyorum. Sadece kullandığım ve beni oldukça sinir eden özellikleri yazdım sırasıyla. Çok güzel özellikleri de var Windows Phone telefonun, onları da yazarım yakında. Ama eksiklikler kesinlikle beni pişman etmeye yetti. Bilgi vermek için de yazmak istedim. Bazı sorunlar 512 mb ramden kaynaklı da olabilir. Ama zaten en çok satan telefonlar da 512 mb ramliler.

WP yeni bir platform, gelişecektir, Android çıktığında daha kötüydü, sabredin gibi yorumlar gelecektir elbet biliyorum bunları. Ben karşılaştırma için yapmadım, sadece bilgi vermek amaçlı şu anki sorunları yazdım. İleride elbet düzelecektir, ama şimdi telefonu alan biri 4-5 ay sonra belki gelecek olan güncellemeyi beklemek istemeyebilir. Kolay gelsin herkese mutlu günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakahella -- 25 Mayıs 2014; 17:59:54 >

• Hocam güzel makale de nisana kadar çoğunu 3.parti programlarla sağlayabiliyoruz bunu da söyleyeyim, korsan uygulama kurmak mümkün, Whatsapp şimdilik leş gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhalde ilk kez biri çöp yazmadan platformu aşağılamadan eksikleri belirtmiş %95 ine aynen katılıyorum . Bazılarında çok ayrıntıya kaçmışınız ama olsa kötü olmazdı . Başka şeylerde eklenebilir , mesela hafıza problemi beni en çok sinir eden.

• Evet belirtmiştim zaten programlarla yapılıyor ama neden programa ihtiyaç duyulsun, eksiklik işte bunlar. Yapılmıyor diye bir şey yok çoğu yapılıyor programlarla ama windows phone olarak telefonu aldığınızda bunları bulamıyorsunuz bu bilgiyi vermek için açtım konuyu. 8.1 ne zaman gelir bilemiyorum, geldiğinde çoğu da düzelir belki de bilemem. Whatsapp'tan hayır yok olmayacak da galiba. :)
  • expo-9009 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilk cümle için. İkinci cümlede haklısınız, ben de dedim zaten çok gereksiz görülebilir ama eksiklik işte belki işine yarayan olur diye. Hafızayı da yazdım aslında da çok detaya inmemiştim, hafıza da sorun gerçekten.
  • WhatsApp ile ilgili şunu belirteyim belirttiğiniz zil sesi yakında gelecek. Beta kullanıcıları şuanda denemekteler bu özelliği grup,kişisel mesaj bildirim sesleri kişiselleştirilebilir olacak. Fakat geri kalan Allah'a emanet
  • Tam da 1520 alma arefesinde can sıktı. 3-4 madde benim icin sorun, digerleri pek takilacak sorun degil bence. Ama o 3-4 sorun da masallah olacak is degil dedirten cinsten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -sim karta telefon kayıt edilemiyor-sim karttan arama yapılamıyor mail facebook ne varsa rehbere ekliyor dolayısıyla rehber çorbaya dönüyor.
    -mp3 leri mesaj,alarm ve zil sesi yapamıyorsun
    -duvar kağıdı atanamıyor
    -tema kullanılamıyor (dolayısıyla siyah arka plan zamanla bunaltıyor)
    -hack,root,jailbreak gibi tüm dosyalara erişim şansı yok
    -dosya yöneticisi yok
    -kapalıyken şarj edilemiyor.
  • 1020 kullanmış ve sırf bu maddeler yüzünden telefondan sogudum ve satmış bulunmaktayım tümüne katılıyorum özellikle whatsapp konusunda
  • F-138 kullanıcısına yanıt
    Aslında eksiklikler tamamlansa harika işletim sistemi ve telefon ama, nedense yapmıyorlar. Ne kadara satabildiniz, ne kadara almıştınız?
  • birçoğu çok yerinde olmuş güzel yazı wp almak isteyenlere veya nesi eksikmiş diyen fanboylara atarım artık konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 5 Şubat 2014; 19:38:51 >
  • Bu ne böyle ya Resmen soğuttunuz WP'den. Tam da 525 almak üzereyken. Telefonu oyun oynamak için alacağım gerçi benim için sıkıntı yok 1gb ram desteği de var nasıl olsa. Ayrıca 525 wp8.0 olmasına ramen Double Tap özelliği var. Haberiniz olsun...
  • 2,5,7,9,10,15,özellikle 19 ve 21 gerçekten can sıkıcı. Ben aşırı oyun oynarım ve Whatsapp kullanırım.
  • Sms iletim raporunun yine sms olarak gelmesi ve isim değil de Numara yazması çok can sıkıcı. (532 xxx xx xx nolu telefona gönderdiğiniz mesaj iletilmiştir gibi bir uyarı)

Yukardaki eksikliklere bir ekleme de ben yapayım. Hattınızı başka bir numaraya yönlendirdiğinizde eski Nokia'lardaki gibi ulaşılamıyorsa, meşgulse ya da cevap verilmiyorsa gibi seçenekler çıkmıyor. Yönlendirme ayarını açıp numarayı yazıyorsunuz ama hangi durumda yönlendirecek belli değil. Ben de denemedim henüz.

• elinize sağlık
  • yazdıklarından sadece geri tuşunun solda olması sorununa katılmıyorum bence daha pratik ve her Android telefonda da sağda değil
    ekstra olarak
    1)Canlı kutucuklar 30dk'da bir güncelleniyor
    2)telefon çalarken 2kere titriyor sonra zilsesi giriyor(şikayet eden kimseyi görmedim belki sorun bendedir)
    yazdığın eksikler belki bazılarına göre ufak-tefek eksikler gibi gelebilir ama 20-30 tane ufak tefek eksik can sıkabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.LawLess

yazdıklarından sadece geri tuşunun solda olması sorununa katılmıyorum bence daha pratik ve her Android telefonda da sağda değil
    ekstra olarak
    1)Canlı kutucuklar 30dk'da bir güncelleniyor
    2)telefon çalarken 2kere titriyor sonra zilsesi giriyor(şikayet eden kimseyi görmedim belki sorun bendedir)
    yazdığın eksikler belki bazılarına göre ufak-tefek eksikler gibi gelebilir ama 20-30 tane ufak tefek eksik can sıkabiliyor

Evet. Mesela HTC'nin geri tuşu sol tarafta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 5 Şubat 2014; 20:22:59 >
  • Sonuna kadar katiliyorum.

Diger platformlarda da olmayan ozelliklerin sikinti olarak yazilmasi, abartilan seyler, uretici tercihlerinin sikinti olarak gosterilmesi (geri tusu) haric.

• quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Tam da 1520 alma arefesinde can sıktı. 3-4 madde benim icin sorun, digerleri pek takilacak sorun degil bence. Ama o 3-4 sorun da masallah olacak is degil dedirten cinsten.

Hangileri?

• yazdığın şeyler o kadar basit şeylerki, 10 tane yazılımcı bir araya gelse bir günde hallederler şunu koskoca microsoft , bunları bilerek yapmıyorlar diye düşünüyorm sırf kasıtlı olarak , niye yapıyotlar bunu anlamıyorum.

yukarda yazdıklarını hadi geçtim, arkadaş dosya yöneticisi koyunbirtane galeri şeklinde telefonda ne var ne yok görelim, resim için ayrı müzük için ayrı yerimi açıçam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.