Şimdi Ara

Windows PC kullanırken IPad'e geçersem kendimi kısıtlamış olur muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizden benim için çok önemli bir konuda tavsiye istiyorum. Şu an Windows PC kullanıyorum ama taşınabilir bir sisteme geçmem gerekli, önümde iki seçenek var; Windows laptop veya iPad (MacBook'lar çok pahalı, Android tablet ise yetersiz). Sorum ise, Windows PC kullanırken IPad'e geçersem kendimi kısıtlamış olur muyum?

     

    Bilgisayarda neler yapıyorum →

     

    · (En önemlisi) tarayıcıda çok fazla sayıda sekme açıp onları yönetmek. Tarayıcıda fazlasıyla araştırma yapıp okuyorum ve aynı anda 30-40 tanesini yönetmem gerekli. Bazen 30 saniye içinde 10 adet sekme açabiliyorum. Bu sekmeleri onetab (better-One Tab) eklentisi ile depoluyorum. Özellikle sağ tık→ sağdaki sekmeleri depola özelliği çok kullanışlı, sekmeleri tarayıcıda hareket ettirebilmem de çok yardımcı oluyor. Sonra bunları export edip notiondaki sayfalarıma kopyala-yapıştır yapıyorum.

    · (Önemli) WhatsApp Web her zaman açık ve sabitlenmiş sekmede duruyor. Bilgisayardayken WhatsApp'ı kullanmak için telefona bakmak istemiyorum, masaüstü tarayıcılar bu işi gayet iyi yapıyor. iPad kullanırsam sekme sürekli açık olup mesaj geldiğinde bildirim alabilecek miyim? (Safari sekmeleri çok sık uyutuyorsa bu benim için sıkıntı olabilir mi?)

    · Tarayıcı eklentileri... Gece modu (Dark Reader), etkili bir reklam engelleyici (uBlock Origin, YouTube'da çok etkili), video hızı kontrolü (video Speed controller) (klavyede tek tuşla video hızını kontrol edebilmek büyük kolaylık)

    · Birden fazla notion sayfasını yönetmek, birbirleri arasında veri aktarımı sağlamak. Bu da iyi bir organizasyon-multitasking gerektiriyor. (bunu notionun iPad uygulamasında yapamıyorum zannedersem?)

    · Ayrıca notionu tarayıcıda etkili ve hızlı bir şekilde kullanabilmem lazım çünkü toplu halde notiondan sekme açmam gerekiyor (notion uygulaması IPad'de güzeldir ama depolamış olduğum sekmeleri seri bir şekilde açamayacaksam bu benim için kırmızı bayrak oluyor)

    · Reddit'in masaüstü versiyonunu tarayıcıda kullanabilmek, aynı şekilde bunda da toplu halde Reddit sekmeleri açmam gerekiyor.

    · YouTube'u tarayıcıda kullanabilmek (video Speed controller)

     

    Genel olarak yaptığım işler bunlar. Yaptığım birçok şeyi iPad uygulamaları yerine tarayıcıda belirttim ama eğer aynı şeyleri etkili bir şekilde uygulamalarda da yapabileceksem, neden olmasın? Ayrıca bu işlemleri IPad'de daha farklı ama etkili bir şekilde yapabilmenin yolu varsa onları da memnuniyetle denemek isterim.

     

    Bunların haricinde bütün tavsiyelere açığım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_mahmutpek -- 25 Mayıs 2022; 21:19:19 >







  • kısıtlamış olursunuz.

  • ipaddeki her işinizi bilgisayarda yapabilirsiniz ama bilgisayardaki her işinizi ipad’de yapamazsınız.
    notion nedir ne işe yarar bilmiyorum. o konu hakkında yorum yapamayacağım.
    safarinin uyutması muhakkak ki size sıkıntı yaratacaktır. whatsapptan gelen mesajları görmek için whatsapp sayfasını açmanız gerek arkaplanda olmaz. tarayıcılar safarinin altyapısını kullanmak zorunda. windows daha uygun, ucuz ya da bedava çözümlere sahipken ipad her zaman çok pahalı çözümlere sahiptir. ipad almak için neden arıyorsanız muhakkak bulursunuz ama ben almamanızı tavsiye ederim.

    ipad’den çok memnunum, uzun zamandır bilgisayar kullanmıyorum. ihtiyaç halinde de bilgisayar siparişi verebilirim. sizin için ise ihtiyaç halinde bilgisayar alma durumunuz olmayacakmış gibi anladım.

    Sizin yerinizde olsam apple store üzerinden alırdım 1 hafta denerdim beğenirsem kullanmaya devam ederdim beğenmezsem iade eder windows bilgisayar bakardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @WaywardSon Teşekkürler hocam cevap için


    @yusufd84 Hocam dediğinize göre benim için sıkıntı olacaksa, işlerimi yapamayacaksam ben en iyisi laptop alayım, gereksiz yere ipad le vs uğraşmayayım. Teşekkürler cevap için.

  • bu koşullarda benim tercihim laptop olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Notion kullanan biri olarak sadece tablet üzerinden notion kullanmak zulüm olur hocam verdiğiniz şartlar altında sadece ipad ile rahat edemezsiniz hiç bir türlü

  • Allahını seversen beyaz zemin üzerine beyaz fontla yazma sebebin nedir?

  • İpad alma kısıtlanmış olursun.macbook(gereksiz pahalı) veya windows pc al

  • ne yapacağınla alakası aslında bu sorunun cevabı.


    ben iş amaçlı ipad pro, mac book pro ve mac mini kullanıyorum.

    işlerimin %99'unu mac mini 'de yapıyorum. illüstratörüm.


    ipad'i de procreate ve adobe fresco ve illustrator için kullanıyorum, bazı durumlarda, dışarıda bahçede çalışmak istediğim zaman ama asla ipad, bir mac book pro yada mac mini değil!


    pc'de yapabileceğin bir çok şeyi, SINIRLI ÇERÇEVEDE yapabiliyorsun, fakat bir pc her zaman daha pratik ve daha sınırsız seçenekler sunuyor.


    benim tavsiyem, ipad'i profesyonel alanda kullanmayacaksan, az daha üstüne para ver ve bir mac book air (M1 işlemcili) / pro almandan yana olacaktır. hem hızlı, hem güçlü hem de şarj süresi muadil laptoplardan çok daha iyidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ahmet -- 22 Nisan 2022; 21:11:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.