|
Windows on Arm gerçek bir alternatif haline geliyor

-
-
Microsoft arm savaşını kaybetmeye devam ediyor. Zaten x86’da bile berbat bir deneyim sunuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle inanmayın.
Arm işlemciler = zayif laptoplar. Ayrıca uygulama sorunları da devam ediyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
100 cokmus be 10 uygulama yeterdi..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Katılmıyorum. M4 Max MB Pro kullandım 4 ay kadar, Sonoma üzerinde Chrome en az 20 sekme açık+ Outlook 5 sayfa açık+Spotify,Youtube vs. açık+aynı anda Parallels ile Win11 Arm üzerinde CATIA veya Solidworks'de proje açık senaryoda bekleme modunda 8-20 watt arası tüketim senaryom vardı. Kullanımda da 30'u geçmez.
Şimdi Rog Zephyrus G16 RTX 4090 kullanıyorum ve sözde yeni nesil Core Ultra 9 185H işlemci ile sadece Windows masaüstünde boş beklerken bile 15 watt altına inmiyor tüketim. Mouse'a dokunduğum an 30 watt+ üstüne çıkıyor anında. Üstte yazdığım uygulamaları açsam en az 60watt+. Ve bu senaryoda NVIDIA GPU kapalı. Onu açsam 30w daha ekle standby modda bile olsa.
Umarım Oyun ve CAD/CAM sektörü en yakın zamanda komple ARM'ye geçer, server tarafı kalırsa kalsın👌
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 12 Haziran 2025; 11:54:34 > -
Apple'ın Rosetta'sı gibi verimli bir emulasyon yapmaları lazım, uygulamaların arm versiyonları zamanla çıkacaktır.
Ancak olmayan x86 uygulamaları da yüksek verimlilikle kullanamıyorsak çok zor olur.
-
İntel öleli çok oldu. Firmaların arm işlemcilere yatırım olacak mı hiç sanmıyorum. Markaların yarısı amd, yarısı intel laptop çıkarıyor. Masaüstünde güçlü bir işlemci ile falan gelmesi lazım. Düşük güç yüksek performanslı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Microsoft arm savaşını kaybetmeye devam ediyor. Zaten x86’da bile berbat bir deneyim sunuyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X