Şimdi Ara

Windows mu? Mac OS mu?|Makale (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
1
Favori
9.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    Anlatmak istediğim şu:

    Siz eğer:

    1- Windows çöküyor derseniz,
    2- Apple'in BAZI ofis yazılımları Microsoft muadillerinden daha iyi derseniz,
    3- Mac vs pc farkı zamanında ibm politikası ve x86 mimarisi idi, şimdi pc kelimesi halk arasında zamanla kişisel bilgisayar tanımına tamamen döndü demezseniz,

    Bu tartışma adaletli bir şekilde ilerlemez, hatta komik ve absürd bir tartışmaya döner.

    Çünkü bu bahsedilenler gözlerinizi kapatıp kendinize attığınız yalanlar.

    Bir kere olayınızın saçmalığı şurada başlıyor;

    Sürümler yerine işletim sistemlerini yorumlamanız.

    Örneğin tüm bankamatikler, tüm dünyada yapılan seçme yerleştirme sınavları windows xp ile çalışıyor. VE çökmüyor.

    Ya gerçekten ben sadece mac kullanıcıları yüzünden mac düşmanı oldum yoksa işyerimdeki imac'imi seviyorum :D windowslu halini tabiki, zira yosemite doğru çalışmıyor, win 7 çalıştığı halde.

    Ben ölçme ve değerlendirme bilimine kafa yoran bir akademisyenim. Hayatımda çok absürd ölçme işlemleri karşılaştırmalar gördüm, seçim anketleri vs vs... Ama bu kadar taraflı yüzeysel bir karşılaştırma hayatımda görmedim.

    İnanın şunu yapmayı düşünüyorum. Şöyle güzel tabakalı bir örneklem oluşturulur, bu örneklem ile win os ve mac os stabilite çökme hata raporları analiz edilir, sonuç ve parametrelere ulaşılır ve o çöküyor bu çöküyor diye sallama değilde anlamlı hata payı olan %95 anlamlılıkla bir karara varılır.

    Çünkü farkettim ki her tartışmanın sonucunda ben bu stabilite uyumluluk optyimizasyon konularında insanlarla tartışmaya giriyorum ve 3 ay sonrasında aynı sığ yorumlar tekrar beliriyor. Emeğe yazık.

    Bir tane indeksli bilişim dergisinden bir kaç ciddi makale okusanız, kompleks işletim sistemlerinin nihai amacının (özellikle son kullanıcı) stabilite olmaktan 2000'li yılların başında çoktan şirketlerin bir problemi olmaktan çıktığını çok aşağı sıralara düştüğünü görürdünüz. Oysa yıl 1998'miş gibi uydurma uydurma şeylerle çöküyor diye çoktan bu sıkıntılardan arınmış işletim sistemlerini eleştiriyorsunuz. Aynı amd ısınıyor gibi birşey bu...

    Geçiniz efendim windows çöküyor olayı çoktan bitti. Aynı örnekler mac os te de oldukça fazla var. Zaten windows'unçöktüğü zamanlar mac os satış yapamıyordu, varlığı yokluğu belli değildi. 2005 - 2010 arası apple kapatamadığı yamalar, batarya sıkıntıları ile ünlendi Mac os. 18 ay'ı bilirim ben bir yama için. Daha neler neler yaşandı. Bu firma ilk 16 m renk barındıran ekran diye reklam yaptı,sonrasında 262 000 renk ekran çıkınca fanları hala bu firmayı savundu. Olduğundan abartılı olduğu için ingilterede reklamları yasaklandı, fanları yürüyüşe geçti, eylem yaptılar. Daha neler neler var.

    Sıkılmadınız mı artık bu bakış açınızdan. Azcık gerçeğe dönün. Yahu gerçeğe dönün gençler.

    Bu konuların hepsini ayrıntılı (yukarıda yazdığım gibi slogan vari değil) tartışmaya hazırım.





    Sadece şu kısma alıntı yapmak istiyorum. Çünkü gerisi sinir ve biraz da karşı fanatizm ve sizin belirttiğiniz gibi "Mac düşmanıyım" kalıbı üzerine kaleme alınmış pek bir anlam ifade etmeyen şeyler. Yazıdaki tek cevap verilmeye değecek nokta şu bence. O yüzden orayı alıntılıyorum.

    quote:

    Örneğin tüm bankamatikler, tüm dünyada yapılan seçme yerleştirme sınavları windows xp ile çalışıyor. VE çökmüyor.


    Ne kadar sığ bir bakış açısı.. Oralarda kullanılan Windows XP ler tamamen yalın halleriyle kullanılır. Çünkü sadece tek bir amaca hizmet ediyor. Bankamatik diyorsunuz. Bankamatikte çalışan Windows XP de, ev kullanıcısının bilgisayarına yüklü olan 3. parti programlar, oyunlar, ofis uygulamaları, çeşitli başkta tarzda yazılımlar, windows'u şişirecek, ne kadar kararsız bir işletim sistemi olduğunu kullanıcıya yaşatacak uygulamalar var mı ki, işletim sistemi çöksün hata versin yavaşlasın vs? Ben hiçbir zaman Windows ilk kurulduğu haliyle kararsız demedim ki. Windows'un uygulama kurmakla kararsızlaşan sırf kararsızlaşmakla kalmayan ayrıca şişmanlayarak ağırlaşan bir yapısı var. Öyle bilgisayarlara sadece o kişiler açısından lüzumlu olan ve sistemin tek amacına hizmet eden şeyler yüklenir. Seçme yerleştirme sınavı da benzer bir örnek. Oralarda kullanılan Windows XP lere fazlaca birşey yüklemeye gerek yoktur. Windows XP İşletim sistemini yüklersin, üzerine 3 tane daha gerekli yazılımı kurup dokunmazsan tabii ki sorun çıkartmaz. Ama iş Windows XP yi bahsettiğim tarzda (Son kullanıcının kullandığı haliyle) kullanmaya gelince gelsin formatlar, gelsin mavi ekranlar..

    Ayrıca Windows XP örneği gerçekten şu açıdan da çok saçma olmuş. Windows XP yıllarca kullanıcıya basit anlatım biçimiyle admin yetkisi verdiği için eleştirildi. Sistemin virüslere ve zararlı yazılımlara bu kadar açık olmasını sağlayan durum da aslında buydu. Sırf bu yüzden (Bu muhteşem saçmalığın önünü almak için) MS windows vista ile birlikte UAC sistemini getirdi. (Şu kullanıcıya bu programı yönetici olarak çalıştırmak istiyor musunuz diye soran diyalog kutusu) Ve bu sistem tamamiyle unix tarzı işletim sistemlerinden (Linux vs) esinlenildi. Tek farkı root şifresi girmek yerine tamam diyerek onaylıyorsunuz. Ama mantık aynı. 2006 yılına kadar adamlar bu basit sistemi bile yazılımlarına entegre etmeyi akıl edemediler. (Yada ettiler fakat zaten tekel olduklarının bilincinde oldukları için hiç iplemediler)

    Yani Windows'un adam olmasının 1999 - 2000 li tarihlerde filan tamamlanmış olması tamamen hikaye. 1999'dan sonra yapılan yenilik 9X serisinin piyasadan kaldırılarak yerine NT tabanlı sistemin gelmesiydi. (NT tabii ki daha önceden de vardı ama sadece adı üzerinde Network işletim sistemiydi. Büyük ağlardan oluşan iş yerlerinde, sunucularda tercih ediliyordu) Yani 1999 dan sonra 2000 ile birlikte Windows NT bir nevi son kullanıcıya açılmış oldu. Ve bundan sonra çıkan Windowslar (2000 dahil) NT temeline oturtuldu. (Kararlılık ve sağlamlığın artması için) Fakat 2001 yılında çıkan Windows XP, NT tabanlı olmasına rağmen zaten sırf bu konu yüzünden bile Unix tarzı sistemlere göre milyonlarca kez gerideydi. Çünkü sadece NT tabanına geçmekle iş bitmedi stabiliteyi birazcık arttırmış olsa bile bu sefer de Windows, virüs ve zararlı yazılım bulaşabilme tehlikesine çok daha açıktı. Windows'un adam olmasının temelleri ancak Vista ile birlikte atılabildi. Vista Window 7 nin beta sürümü gibi birşeydi. Windows 7 ile windows düzeldi 8.1 ile birlikte daha da iyiye gitti. Ama hala Mac OS, Linux, BSD sürümleri kadar kararlı değil. Olması da imkansız. Sizin sürekli insanlarla bu konularda tartışmanızı da tavsiye etmem çünkü sizin söylediğiniz gibi sürekli aynı cevapları alırsınız. Aynı cevapları alıyor olmanız da, size o cevapları verenlerin sizin sandığınız gibi onların bilgisizliği yada fanatizmden değil, olayın gerçekten de tam olarak böyle olmasından kaynaklanıyor. Çünkü konu sadece Mac OS bile değil. Mac OS'i geçelim Windows'un hiçbir sürümünün herhangi bir Unix tabanlı işletim sisteminin karşısında stabilite manasında hiçbir şansı yok. Bunun burada anlatamayacağım kadar çok uzun sebepleri var. Yani öyle basit bir konu değil. Mac OS'in Windows'dan daha sağlam olmasının sebebi de zaten Unix temellerine dayanıyor olmasıdır. Bu çok bilinen bir gerçek olduğu için sürekli aynı cevapları almanız çok normal ve bunun böyle olduğunu iddia eden birisi teknik nedenlere (Çekirdeklerin farkı, monolitik kernel, mikro kernel, sürücü yapısı, dosya sistemi vs.) inmese bile siz tartışmayı daha baştan kaybedersiniz.

    O yüzden stabilite değil. Performans, uyumluluk, yazılım çeşitliliği iddialarıyla gelin kararlılık olarak yaklaşmanızı tavsiye etmem. Ancak kendinizi Windows fanatiği olarak damgalatırsınız. (Öyle olmasanız bile)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 1 Şubat 2015; 10:10:41 >




  • Ayrıca ekşisözlük çok da ciddiye alınması gereken biryer değil. Oradaki tartışmalar beni hiç ilgilendirmez. (Mac hakkında olumlu yorum yapanlar bile saçmalıyorlar) Fakat alıntıladığınız yerdeki kişi doğru söylüyor olabilir. Çünkü bende bazen yazılım uyumsuzluğu yüzünden Windows'a gereksinim duyuyorum. Linux kullanırken daha çok gereksinim duyuyorum. En azından Mac OS bu konuda Linux kadar kötü değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 1 Şubat 2015; 10:18:06 >
  • xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Cidden geriye dönük uyumluluk probleminden bahsedince yüzümde bir gülümseme oluştu bu sıkıntıyı bende çektim bir kaç kere ama unutmuşum çok sık başımıza gelen bir şey değil sonuçta. Ayrıca marka taraftarlığı yapmamanız çok hoşuma gitti hatta afedersiniz köpek gibi eleştirmek lazım firmaları ki bunda çok samimiyim. Şahsen Apple'ın bir çok ürününü severim ama küfür de ederim yani :D Sonuçta kişiler için geçerli olduğu gibi örgütler içinde geçerli olan yegane gerçek, eleştirildikçe gelişmeleridir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xtreme4495

    Ayrıca ekşisözlük çok da ciddiye alınması gereken biryer değil. Oradaki tartışmalar beni hiç ilgilendirmez. (Mac hakkında olumlu yorum yapanlar bile saçmalıyorlar) Fakat alıntıladığınız yerdeki kişi doğru söylüyor olabilir. Çünkü bende bazen yazılım uyumsuzluğu yüzünden Windows'a gereksinim duyuyorum. Linux kullanırken daha çok gereksinim duyuyorum. En azından Mac OS bu konuda Linux kadar kötü değil.


    Sevgili Dostum

    Şu windowsa son kullanıcı olarak hangi programlar yüklediğinde windows kararlılık sorunu yaşıyor, söylermisin?

    Şuraya ortalama 150 program kuralım senle test edicem, benden sana söz. Lütfen bunu test edelim bakalım nasıl kararlılık sorunları yaşıyor?

    Sadece tek cümle alıntılamışsın. Sana ölçemediğin bir şey hakkında yorumların tamamen safsatadan ibarettir demeye çalışıyorum. Eleştirdiğin işletim sistemi öyle veya böyle ve çok daha pahalı olmasına rağmen paşa paşa ÖNEMLi sektörlerin hepsine hakim. Bu iş son kullanıcı olarak windows kararlı değil demekle olmuyor.

    Son alıntında anlatmak istediğim çok basitti o ile gözden kaçmış.

    Sonuç olarak 3 parti bir uygulamanın sistemi etkilemesinin sorumlusu bir miktar da işletim sistemi ise (ki sen bunu yazdın ilk yorumuna bak) aynı şey mac os içinde geçerli. Ekşi sözlükteki adam 3. paragrafta tam da bundan bahsetmiş. Demişki "3 parti uygulama mac os'in sorunu değil" sen de tam da windows için bu biraz da windowsun sorunu yazmıştın.

    Yukarıdaki deneyi gerçekleştirelim. 150 program söyle bana, ben mac os en düşük sistem gereksinimlerinde çalışan bir makineye windows kurayım, 150 tane (profesyonel yarı profesyonel, gündelik, kişisel) program yükleyeylim 6 ay çalıştırayım. Hem forum için bir analiz konusu olmuş olur. Böylece az laf çok iş gereği, laf salatalarınbı bırakır ciddi anlamda bir veriyle konuşuruz.

    En azından sallama değil de gerçekten elimizde verilerle konuşmuş oluruz...

    Kişisel kullanımda windows ve mac os arasında stabilite, kararlılık farkı YOKTUR. Çünkü bu işletim sistemleri kişisel kullanımda yaşanacak stabilite kararlılık problemlerini çok zaman önce aşmışlardır. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Geçtiğimiz 20 yılda işlemci ve yonga seti üreticilerinin, ekran kartı üreticilerinin, özellikle çevre donanımların tüm kusurları Microsoft kusurları adı altında afişe edildi.

    Dediğim gibi lafa gelince çok laf var. 2005'te bu efsaneler bu forumda patlak verdi, çok iyi hatırlıyorum. Bu stabilite optimizasyon kararlılık muhabbetleri. Bizim tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusundas bir fark olmadığını anlamaları da daha bir 10 yılı var.

    Aynı şey android, ios vs içinde geçerli. Aslında aynı şeyleri ufak farklarla aynı kararlılıkta yapıyorlar, fakat işte insanları buram buram tartıştırıyorlar. Sanki biri ciddi anlamda üstünmüş gibi. Zaten bu aşırı tüketimin de tam da buna ihtiyacı var. Şirketlerin de tam buna ihtiyacı var.

    Düşmanlık yapmıyorum, o cümleden 2 kelime alıntılamışsın, ayıp sana. Artık mac fanlarının kendi ürünlerini olduğundan daha farklı gösterme huyu insanları bu tepkiye itiyor, bunu o cümleden çıkaramadıysan ben ne yapayım.

    Ben en azından her yazdığına cevap veriyorum ve bence sığ olan düşünceleri dile getiriyorum sen ise tek cümle alıntılayıp sığ bakış açısı yazıyorsun. Cem yılmaz diyo ya. Mesaj alanla ilgilidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 1 Şubat 2015; 16:20:13 >




  • Gençler Katkı Yapın. Testimizi Gerçekleştirelim. (bir önceki entry ile ilgilidir)

    Gündelik Programlar

    1- Firefox
    2- Thunderbird
    3- Ms office
    4- Ccleaner
    5- K-lite codec pack
    6- Vlc player
    7- Kaspersky I.S
    8- 20 tane ağır oyun (ekran kartına bağlı)
    9- Winrar
    10-Autocad
    11- Adobe Creative Suite
    12- Adobe Acrobat
    13- Spss
    14- Gaussian
    15- Matlab
    16- ITEMANN
    17- R
    vs vs
    gitsin sizde ekleyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    quote:

    Orijinalden alıntı: xtreme4495

    Ayrıca ekşisözlük çok da ciddiye alınması gereken biryer değil. Oradaki tartışmalar beni hiç ilgilendirmez. (Mac hakkında olumlu yorum yapanlar bile saçmalıyorlar) Fakat alıntıladığınız yerdeki kişi doğru söylüyor olabilir. Çünkü bende bazen yazılım uyumsuzluğu yüzünden Windows'a gereksinim duyuyorum. Linux kullanırken daha çok gereksinim duyuyorum. En azından Mac OS bu konuda Linux kadar kötü değil.


    Sevgili Dostum

    Şu windowsa son kullanıcı olarak hangi programlar yüklediğinde windows kararlılık sorunu yaşıyor, söylermisin?

    Şuraya ortalama 150 program kuralım senle test edicem, benden sana söz. Lütfen bunu test edelim bakalım nasıl kararlılık sorunları yaşıyor?

    Sadece tek cümle alıntılamışsın. Sana ölçemediğin bir şey hakkında yorumların tamamen safsatadan ibarettir demeye çalışıyorum. Eleştirdiğin işletim sistemi öyle veya böyle ve çok daha pahalı olmasına rağmen paşa paşa ÖNEMLi sektörlerin hepsine hakim. Bu iş son kullanıcı olarak windows kararlı değil demekle olmuyor.

    Son alıntında anlatmak istediğim çok basitti o ile gözden kaçmış.

    Sonuç olarak 3 parti bir uygulamanın sistemi etkilemesinin sorumlusu bir miktar da işletim sistemi ise (ki sen bunu yazdın ilk yorumuna bak) aynı şey mac os içinde geçerli. Ekşi sözlükteki adam 3. paragrafta tam da bundan bahsetmiş. Demişki "3 parti uygulama mac os'in sorunu değil" sen de tam da windows için bu biraz da windowsun sorunu yazmıştın.

    Yukarıdaki deneyi gerçekleştirelim. 150 program söyle bana, ben mac os en düşük sistem gereksinimlerinde çalışan bir makineye windows kurayım, 150 tane (profesyonel yarı profesyonel, gündelik, kişisel) program yükleyeylim 6 ay çalıştırayım. Hem forum için bir analiz konusu olmuş olur. Böylece az laf çok iş gereği, laf salatalarınbı bırakır ciddi anlamda bir veriyle konuşuruz.

    En azından sallama değil de gerçekten elimizde verilerle konuşmuş oluruz...

    Kişisel kullanımda windows ve mac os arasında stabilite, kararlılık farkı YOKTUR. Çünkü bu işletim sistemleri kişisel kullanımda yaşanacak stabilite kararlılık problemlerini çok zaman önce aşmışlardır. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Geçtiğimiz 20 yılda işlemci ve yonga seti üreticilerinin, ekran kartı üreticilerinin, özellikle çevre donanımların tüm kusurları Microsoft kusurları adı altında afişe edildi.

    Dediğim gibi lafa gelince çok laf var. 2005'te bu efsaneler bu forumda patlak verdi, çok iyi hatırlıyorum. Bu stabilite optimizasyon kararlılık muhabbetleri. Bizim tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusundas bir fark olmadığını anlamaları da daha bir 10 yılı var.

    Aynı şey android, ios vs içinde geçerli. Aslında aynı şeyleri ufak farklarla aynı kararlılıkta yapıyorlar, fakat işte insanları buram buram tartıştırıyorlar. Sanki biri ciddi anlamda üstünmüş gibi. Zaten bu aşırı tüketimin de tam da buna ihtiyacı var. Şirketlerin de tam buna ihtiyacı var.

    Düşmanlık yapmıyorum, o cümleden 2 kelime alıntılamışsın, ayıp sana. Artık mac fanlarının kendi ürünlerini olduğundan daha farklı gösterme huyu insanları bu tepkiye itiyor, bunu o cümleden çıkaramadıysan ben ne yapayım.

    Ben en azından her yazdığına cevap veriyorum ve bence sığ olan düşünceleri dile getiriyorum sen ise tek cümle alıntılayıp sığ bakış açısı yazıyorsun. Cem yılmaz diyo ya. Mesaj alanla ilgilidir.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Şu windowsa son kullanıcı olarak hangi programlar yüklediğinde windows kararlılık sorunu yaşıyor, söylermisin?


    Windows üzerinde çalışan her program, işletim sistemi kararsız olduğu için sağlam çalışmıyor... Sağlam çalışmaktan kastım çalışan programlar ne kadar hatasız ve iyi programlanırsa proglamlansın, ara ara donmalar, sebepsiz saçmalamalar, programın aniden çökmesi, sistemin uzun süre meşgule düşmesi, yanıt vermemesi, programı görev yöneticisinden sonlandırma zorunluluğunun ortaya çıkması gibi şeyler çok sıklıkla yaşanıyor. Hangi programlar olduğu önemli değil sana tüm programlar şeklinde cevap versem yeterli.



    quote:

    Şuraya ortalama 150 program kuralım senle test edicem, benden sana söz. Lütfen bunu test edelim bakalım nasıl kararlılık sorunları yaşıyor?


    Vaktin varsa test edilebilir ama böyle birşeyi test etmek çok uzun sürer. Çünkü her programı mesela Photosop, Office, Winamp, Chrome, Firefox aklına gelebilecek her türlü programı yükleyip en az üçer saatlik videolar çekmelisin ve bunları zorlayarak ilgili programlarda işlemler yapmalısın. Sonra elindeki tüm video koleksiyonunu upload edebileceksen tabii ki olabilir. Sen böyle birşey yapabilirsen videoları zaman bulursam izlerim. Aynı şeyi ben yapamam çünkü çok uzun sürer vaktim yok. Daha da önemlisi yani olayı imkansız yapan şey, o videoları yükleyecek upload hızım yok. Ayrıca böyle bir kıyaslama da aslında yapılmaz ama sen istiyorsan yap. Biz izleyelim... Peki neye dayanarak biri kararsız diğeri kararlı deniyor? Yani neden insanlar böyle söylüyorlar ben teknik bilgi sahibiyim o yüzden söylüyorum ayrıca 20 yıllık Windows deneyimim ve 10 senelik de OS X deneyimim var diğer Mac kullanıcıları ise hayatlarında sadece mac kullanmış değiller. Belki sen daha bilgisayar nedir bilmiyorken adamlar bu işlere Windows 3.X serilerinden bile başlamış olabilirler. Hatta ondan öncesinde Windows 3.X siz DOS, ondan da öncesinde Amiga kullanmış olabilirler. Yani bir işletim sisteminin nasıl olduğunu biliyorlardır. Yani yılların birikimiyle konuşuyor olabilecekleri hiç aklına gelmedi mi?

    quote:

    Sadece tek cümle alıntılamışsın. Sana ölçemediğin bir şey hakkında yorumların tamamen safsatadan ibarettir demeye çalışıyorum. Eleştirdiğin işletim sistemi öyle veya böyle ve çok daha pahalı olmasına rağmen paşa paşa ÖNEMLi sektörlerin hepsine hakim. Bu iş son kullanıcı olarak windows kararlı değil demekle olmuyor.


    Evet tek cümle alıntıladım çünkü içlerinde cevap yazmaya değecek sadece o vardı. Tabii böyle düşünmemde "Mac düşmanıyım" demen de etkili olmadı değil. Biliyorsun piyasada Mac'den fanboyluğu öne sürerek amaçsız bir şekilde nefret eden kesim var. Biraz agresif yaklaşman ve saldırgan tarzda yazıyor olman senin bu kitleden olduğunu düşünmeme yol açtı. Bence haklıyım.

    quote:

    Sonuç olarak 3 parti bir uygulamanın sistemi etkilemesinin sorumlusu bir miktar da işletim sistemi ise (ki sen bunu yazdın ilk yorumuna bak) aynı şey mac os içinde geçerli. Ekşi sözlükteki adam 3. paragrafta tam da bundan bahsetmiş. Demişki "3 parti uygulama mac os'in sorunu değil" sen de tam da windows için bu biraz da windowsun sorunu yazmıştın.


    Ben olaya stabilite açısından hiç yaklaşmadım. Daha çok geriye uyumluluk konusundan bahsettim. O paragraftaki adam "mesela su gunlerde gercekten ihtiyacim olan refit'i calistiramiyorum" demiş.

    2013-03-29: As you may have noticed, rEFIt is no longer actively maintained. Please check out rEFInd, a fork that is maintaned and under active development 

    http://refit.sourceforge.net/.


    Sayfasında bahsediliği gibi artık geliştirilmiyor. Dolayısıyla son sürüm Mac OS X lerle uyumsuz olabilir. Geriye uyumluluk konusunda sıkıntı var ama kararlılık konusunda değil. Bunun şimdi tartıştığımız şeyle alakası yok.


    quote:

    Kişisel kullanımda windows ve mac os arasında stabilite, kararlılık farkı YOKTUR. Çünkü bu işletim sistemleri kişisel kullanımda yaşanacak stabilite kararlılık problemlerini çok zaman önce aşmışlardır. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Geçtiğimiz 20 yılda işlemci ve yonga seti üreticilerinin, ekran kartı üreticilerinin, özellikle çevre donanımların tüm kusurları Microsoft kusurları adı altında afişe edildi.


    Çok temelsiz bir iddia. Daha önce yazdığım yazıyı yeniden tekrar etmek yerine bir önceki mesajımda söylediklerim geçerlidir. Windows, Unix temeline oturan bir işletim sisteminin kararlılık konusunda tırnağı bile olamaz. Senin dediğin gibi olsaydı dünyada %90 sunucuda Linux kullanılmazdı. Neden php bu kadar yaygın ve apache 1 numara? Apache çok iyi olduğu için mi? Hayır. Çünkü Linux, Unix çekirdeği üzerinde çalıştığı için daha kararlı. günler, haftalar, aylar, yıllar ve asırlar boyunca açık kalabiliyor. Ayrıca Windows'dan daha az bakım istiyor hatta hiç istemiyor. Bu da offline kalınan süreyi kısaltıyor. İşte o yüzden sürekli açık kalması gereken web sunucuları başta olmak üzere Linux tercih edilir. Maliyetle pek alakası yok. Çünkü Linux detekten yine ciddi paralar kazanıyor. Özellikle Redhat yani Fedora. Mac OS'in kendisi Linux olmasa dahi onunla benzer türev işletim sistemidir. (Aslında tam olarak Unix bile sayılmaz daha çok hibrit tarzda birşey) Ama ben yinede Unix'e yakın sayıyorum ve kararlı oluşunda bunun çok yüksek payı var bence.http://en.wikipedia.org/wiki/XNU Dolayısıyla Linux çekirdeğinin kararlılığı aynen Mac OS de de hemde fazlasıyla mevcuttur. Fakat buna rağmen Linux'ün bile rezil örnekleri dağıtım olarak mevcuttur. Rezil örneklere stabilite açısından Android arayüz ve bug barındırma açısından Ubuntuyu örnek gösterebilrim belki.


    quote:

    Dediğim gibi lafa gelince çok laf var. 2005'te bu efsaneler bu forumda patlak verdi, çok iyi hatırlıyorum. Bu stabilite optimizasyon kararlılık muhabbetleri. Bizim tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusundas bir fark olmadığını anlamaları da daha bir 10 yılı var.


    Yanlış hatırlıyorsun ben 20. yüzyılda internet kullanırken bile bu konular news gruplarda tartışılıyordu. Windows'un ne kadar kıytırık bir işletim sistemi olduğu üzerine bir sürü makale vardı.



    quote:

    Aynı şey android, ios vs içinde geçerli. Aslında aynı şeyleri ufak farklarla aynı kararlılıkta yapıyorlar, fakat işte insanları buram buram tartıştırıyorlar. Sanki biri ciddi anlamda üstünmüş gibi. Zaten bu aşırı tüketimin de tam da buna ihtiyacı var. Şirketlerin de tam buna ihtiyacı var.


    Şu an hem Android hemde IOS kullanıyorum. Android üzerinde çalışan en kaliteli programlar bile zoomlarken çöküyor, kendi kendine durduruldu hatası veriyor. Android Windows'dan bile daha çöp bir işletim sistemi. Peki ben neden kullanıyorum? Çünkü ucuz. Şu an için iphone'a bütçe ayıramadım. Evde Ipad le idare ediyorum. Ayrıca Ipad'imi de Android bir cihazla takas etmek istiyorum sebebi 16 gb hafızanın yetmemesi. Yani yine maddi durumlarla ilgili birşey. Yoksa Android'in daha iyi olmasından değil.


    quote:

    Düşmanlık yapmıyorum, o cümleden 2 kelime alıntılamışsın, ayıp sana. Artık mac fanlarının kendi ürünlerini olduğundan daha farklı gösterme huyu insanları bu tepkiye itiyor, bunu o cümleden çıkaramadıysan ben ne yapayım.


    Bu kısmı yorumsuz bırakıyorum. Teknik kıyaslamalarla ilgisi yok. Daha çok mac kullananlara tavırları yüzünden kişisel kin duymaya benziyor. Fakat ben kedi ciğer diyecek kadar terbiyesiz biri değilim. Zaten de böyle düşünmüyorum. Evet apple fanboylarının tavırları çok itici ama kullanıcılara bakıp teknik konularda fikir yürütemezsin. Ayrıca hakkında böyle düşünenler mutlaka çıkar. İşte o yüzden temelsiz iddialar ile olaya yaklaşmamanı tavsiye olarak vermiştim. Dinleyip dinlememen sana kalmış ama iddiaların çok temelsiz olunca saldırıya dolayısıyla sinir bozukluğuna açık olursun. Böyle düşünmüyorum hatta birazcık hak veriyorum ama gerçekten objektif kıyaslamalar yapanlara karşı bu tavrı takınmanı onaylanamıyorum.



    quote:

    Ben en azından her yazdığına cevap veriyorum ve bence sığ olan düşünceleri dile getiriyorum sen ise tek cümle alıntılayıp sığ bakış açısı yazıyorsun. Cem yılmaz diyo ya. Mesaj alanla ilgilidir.


    Kusura bakma ama iş yerimde imac var yosemite düzgün çalışmıyor gibi komik bir iddia ya yanıt vermek zorunda mıyım? :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 1 Şubat 2015; 18:15:40 >




  • Evet gençler arkadaşın cevap verme tarzını da ben yorumsuz bırakıyorum. İş Türkiye de teknoloji tüketimi ve bilim okur-yazarlığı. Benden bu kadar, sizlere çöken windowslarınızla aşırı stabil mac oslerinizle elveda...

    Zamanı olanlar bu alıntıları alıp dikkatlice okusunlar. Asılsız iddia, las salatası nasıl olur, dikkatlice okusunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 1 Şubat 2015; 19:21:40 >
  • Söylediğim gibi Windows'un stabilite konusunda daha çok ekmek yemesi lazım. Yukardaki arkadaş apple fanboylara kızmış hırs yapıyor kendince. Dikkate alınmaması gerekir çünkü stabilite konusundaki iddiaları bence kişisel ve objektif değil. Stabilite konusunda son kullanıcı için Mac OS tektir. Mac OS stabilite isteyen son kullanıcı için en iyi işletim sistemidir. Hatta PC uyumluysa hackintosh olarak bile Windows dan daha stabildir. Free BSD gibi alternatifler olsa da kullanımı zor ve deneyim gerektiriyor. Yinede ben PC si uyumlu olmayan ve stabilite isteyen kullanıcılara Debian wheezy öneririm ve tavsiye ederim. Paketler eskidir ama çok sağlamdır gerçekten stabilitenin dibidir. :)
  • çöken windows mu kaldı ya. bir kere mavi ekran kalmadı. çöken bir tek explorer var oda hep aynı yerde çöküyor. farklı farklı yerde çökmemesi uyumsuzluktan. 700 tl lik bilgisayar ile her işimi yaparken ve az bir farkla 3 katı fiyatlı bir bilgisayar bence mantıklı bir seçim değil.

    stabilite konusunda mac in daha iyi olabileceğini biliyorm ama daha iyi neye göre dahaiyi ? bence windows da çok çok başarılı
  • Zaten Windows'a tü kaka diye yokki, daha öncede söyledim windows çok büyük bir başarıdır sonuçta yüzlerce hatta binlerce farklı donanımların yüzlerce ve yine belki binlerce farklı kombinasyonlarıyla bir araya gelen tüm bilgisayarlar için üretiliyor ve ciddi ciddi iyi götürüyor. Heleki 8 ile bence çok büyük bir başarıya imza attı 7 ye göre hem daha stabil hem de daha hızlı olduğu su götürmez bir gerçektir.
    Ancak önceden yaptığım bir test var konu içerisinde sanırım bir önceki sayfada uzun uzadıya en ufak detayına kadar anlattım ve kesinlikle objektif bir testi her iki işletim sistemi de ssd üzerinde kuruluydu ,belki amatör ama elimden geldiğince objektif bir testti onu okursanız orada da söyledim Windows 8.1 ram yönetimi konusunda cidden çok daha başarılı ama verilerin geri çağrılma hızı, dosyaları aktarmada ve genel sistem hızı ise mac os Yosemite Windows 8.1'e 2 kat fark atıyor.
    Not: Stabillik konusuna henüz bir yorum yapamam çünkü Windows'u yeni kurdum sayılır.




  • Buyrun aramanıza gerek kalmasın diye aynı şekilde yeniden kopyala yapıştır yaptım,

    Elimde 13 inch mid 2012 retinasız 4 gb ramlş modellerden var. Orjinal hdd si yerine 256 gb ssd ve dvd sürücü yerinede 1Tb hdd takmıştım. Ssd kısmının yarısında, daha önceden satın almış olduğum windows 8.1 var.
    Deneme için olabildiğince birbirlerine benzer programlar seçtim. Mesela her iki taraftada nikonun kendi fotoğraf işleme yazılımı kullanırken. Video edit tarafında mac te imovie, windowsda kendi movie maket yazılımını kullandım( ikiside işletim sistemlerinin stok programlarıolduğu için). Hem edit ile time laps yapmak aynız zamanda raw fotoğraf işlemek için 296 adet raw fotoğraf kullandım. İki işetim sisteminde de blueray film için vlc yi seçtim, ve müzik için windowsun media playerını kullanırken macte itunes, web browser olarak da iki işletim sisteminin stock yazılımları olan internet explorer ile safariyi kullandım. İki işletim sisteminde de video editleme yi başagırken aynı zamanda 296 fotoğrafı nikonun yazılımıyşa açtım ve vlc ile filmi başlatıp müzik albümlerini oynattım. Ramleri zorlamak adna windows da world of tanks açarken mactede benzer grafik detayların sahip. Bir oyun açtım.
    Sonuçta windows hiç bir takılma göstermeden çatır çatır çalışırken mac os ne yazıkki bir sürü gecikmelerle beni deli etti. Ancak en son birde sistem hızlarını karşılaştırmAk adına bütün programları kapatıp 20 gb lık dosya aktarımı yaptım windows 4.5 dakikada işlemi tammlarken mac os yosemite 1 dakika 58 saniyede işlemi tamamladı.
    Buyrun aramanıza gerek kalmasın diye aynı şekilde yeniden kopyala yapıştır yaptım.
    Ek 1= Extreme'de söylemiştim burada da tekrar belirtiyim ramler boştayken time lapse için 296 ham fotoğrafın işleme süresi mac os x de 4 küsür dakikalardaydı Ramleri zorladığımda bu işlem 20 küsür dakikalara çıktı ( Time Lapse yaparken). Movie maker fotoğrafları full hd çözünürlüğe ayarlamıyordu imovie gibi( raw fotoğrafları kendi arşivine atarken sıkıştırarak atıyordu,imoviedeki gibi özgün olarak bırakmıyordu), onun için sanırım nikon'un yazılımını kurmam gerekicek ( objektif olması için mac os tarafında da yükleyeceğim tabiki) ancak bu aralar pek fırsatım olmadığı için yükleyemedim. Ama imovie de çözünürlüğü movie maker'daki gibi benzer bir çözünürlüğe düşürdüğümde mac os tarafında dediğim gibi 3 küsür dakikada yapıyorken windows tarafında aynı işlem yaklaşık 5 küsür dakikalara çıkıyordu.
    Ram'leri yine oyun ve diğer programlar ile doldurduğumda ise durum Windows'un lehine olacak şekilde değişti.Bu sefer windows Mac os'a fark attı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genco89 -- 2 Şubat 2015; 2:13:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    çöken windows mu kaldı ya. bir kere mavi ekran kalmadı. çöken bir tek explorer var oda hep aynı yerde çöküyor. farklı farklı yerde çökmemesi uyumsuzluktan. 700 tl lik bilgisayar ile her işimi yaparken ve az bir farkla 3 katı fiyatlı bir bilgisayar bence mantıklı bir seçim değil.

    stabilite konusunda mac in daha iyi olabileceğini biliyorm ama daha iyi neye göre dahaiyi ? bence windows da çok çok başarılı


    Windows'un başarı kaydettiğini ben çok kez yazdım ama gerçek stabilite Mac OS X, Linux, Open BSD, Free BSD de. Windows 7 , 8 ve 8.1 iş görecek kadar stabil (Windows 7 yavaş) ama Mac OS sağlamlığı hala hiçbir Windows da yok. Olması da mümkün değil. MS çekirdekte devrim gibi bir değişiklik yaparsa ancak o zaman olabilir ama o zaman da zaten Windows, windowsluktan çıkar. Teknik kıyaslamaları filan bırakalım sadece kullanıcı deneyiminden bile konuşsak ben 33 yaşındayım 15 yaşından beri Windows kullanıyorum. 20 yaşından beri Linux ve BSD türevleri kullanıyorum 10 senedir de Mac kullanıyorum. Bu foruma üye olmadan önce Power PC G5 im vardı. Yani yeterince Windows Mac OS Linux ve BSD kullandım hocam şu an Windows 7 başka bir PC de Debianla dual boot, 8.1 i de mac de boot camp ile kullanıyorum. Mac OS ve Linux stabilitesi Windows da yok. Daha fazla çöküyor daha kararsız. Çöküyordan kastım da, Windows mavi ekran veriyor demedim. Mavi ekran tarih oldu. Programlar saçmalıyor genellikle. Donmalar ve pointer'ın dönen halkaya düşmesi, programın yanıt vermemesi ve görev yöneticisinden sonlandırma zorunluluğu meydana gelmesi gibi durumlar oluyor. Hatta ara ara explorer (Internet explorer değil windows arayüzü) çöküp kendiliğinden yeniden başlıyor. Böyle saçmalıklar Mac OS de de olmuyor değil hatta bazen Mac'i arkadan düğmeden kapatmak yada fişini duvardan çekmek bile gerekiyor ama inan çok çok nadir. Yani belki 3 ayda 1 kere filan o da genelde OS X in kendisinden değil üzerinde çalışan programın hatalı olmasından kaynaklanıyor. Ha mesela adam Mac alalı 6 ay olmuş, parayı bastırdım en iyisini aldım, arkasında elma var en iyisi budur kafasında fanboyluk yapar gider sözlük de millete küfrederek savunur filan öyle değil durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 2 Şubat 2015; 9:33:33 >




  • Gençler ben bugün sizi 93'lere götürüp ilk macintosh'umun fotoğraflarımı gönderecem. İşbankası vermişti zamanında. Nasıl olsa kaç sene neyi kullandığın referans olarak veriliyor. Ben de vereyim.

    Adam bildiğin trollüyo gençler, o yüzden tartışmayı bıraktım. Adam " Benim değidiğim doğrudur, testler, diğer kullanıcı deneyimleri falan önemsizdir, çünkü ben diyorum" havasında. Günümüzde Dünya düzdür'ü savunan adam bile ortaya bir düşünce, bir kanıt koymaya çalışır. Bizim dostumuz sadece trolleyerek Windows'un (hani yoğun kullanım,profesyonel kullanım da değil,örneğin bellek yönetimi gibi bir alanda da değil, direk kişisel kullanımda) stabil olmadığını kanıtladı. Çok başarılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 2 Şubat 2015; 10:18:39 >




  • bu tartışmada kısır döngü oldu

    mac in başarısı ki ben başarı olarak görmüyorum. stabilite. kendi donanımını kendi yazılımını yaparsan ve stabiliteyi sağlayamazsan zaten komik olur. son kullanıcı için çok çok iyi bir seçenek etliye sütlüye bulaşmadan bilgisayar kullanmak. fiyatlar uygun olsa şimdi patlama yapabilirdi satışlar. iphone nun başarısı bunu zaten kanıtlıyor. telefon kullanmasını bilmeyen insanlara telefon kullanmasını öğretti.

    windows ise bir çok şeyle uygun olmak zorundadır. stabilite sorunları olmaktadır. 3 ncü parti uygulamaları olsun sürücüler olsun sorun çıkartmaktadırlar. ucuzdur herşeye uyar biraz sıkıntısına katlanılabilir. gerçi yine son kullanıcı biraz bilinçli kullansa hiç sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum arada sıradaki uygulamaların kapatılmak zorunda olması dışında.

    burada seçim yaparsınız. ios android kavgsı ile çok benzerdir. telefonda androide karşı ios u tercih ederdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    bu tartışmada kısır döngü oldu

    mac in başarısı ki ben başarı olarak görmüyorum. stabilite. kendi donanımını kendi yazılımını yaparsan ve stabiliteyi sağlayamazsan zaten komik olur. son kullanıcı için çok çok iyi bir seçenek etliye sütlüye bulaşmadan bilgisayar kullanmak. fiyatlar uygun olsa şimdi patlama yapabilirdi satışlar. iphone nun başarısı bunu zaten kanıtlıyor. telefon kullanmasını bilmeyen insanlara telefon kullanmasını öğretti.

    windows ise bir çok şeyle uygun olmak zorundadır. stabilite sorunları olmaktadır. 3 ncü parti uygulamaları olsun sürücüler olsun sorun çıkartmaktadırlar. ucuzdur herşeye uyar biraz sıkıntısına katlanılabilir. gerçi yine son kullanıcı biraz bilinçli kullansa hiç sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum arada sıradaki uygulamaların kapatılmak zorunda olması dışında.

    burada seçim yaparsınız. ios android kavgsı ile çok benzerdir. telefonda androide karşı ios u tercih ederdim.

    Fiyat konusu ayrı konu. Teknik mukayese değil o. Ben parasını ödeyip stabilite almak istiyorum. Yazılım yükledikçe şişen, ağırlaşan, sürekli format isteyen OS X e göre daha amatörce hazırlanmış GUI si daha amatör bir işletim sistemini tercih etmiyorum. Dolayısıyla o Troll ve apple hater arkadaşın dediği gibi değil mesele. Teknik manada Mac OS daha üstün fakat aynen Android olayında olduğu gibi bütçe yoksa teknik açıdan daha aşağıda olduğu halde Windows kullanılabilir. O kullanıcının bütçesiyle ilgili. Mesela şu an ben Android kullanıyorum ama IOS den üstün olduğunu hiçbir yerde iddia etmiyorum belki kullanıcıya tanıdığı özgürlük açısından ve açık kaynağa saygı olarak bu özelliklerinin iyi olduğu iddia edilebilir ayrıca Samsung donanımda Hafıza kartı arttırabilme durumu var benim için önemli. Çünkü 2 kat paraya alacağım Iphone'un kapasitesi bana yetmiyor. Dolayısıyla ucuz olduğu için ve iş gördüğü için şimdilik Samsung kullanıyorum ama stabilite, performans, ram kullanımı hatta yazılımla alakasız ama donanım kalitesi vs. derken IOS nasıl Androidi tokatlıyorsa, OS X de birçok açıdan Windows'a şamarı patlatıyor işte... Son zamanlarda mac os ram kullanımı arttı ama apple'ın bilinçli eskitme stratejisi olduğu çok açık. (Adamlar zaten ram yükseltme olanağını da yavaş yavaş yeni mac modellerinin çoğundan kaldırıyorlar) Yani fiyat konusunda da hatta OS X lerin çalıştığı donanımların upgrade edilebilirlik konusunda bile mukayese kabul ederim ama teknik üstünlük konusunda Mac OS X Windows'dan çok daha iyi, güvenilir, stabil ve estetiktir. Yazılım uyumluluğu, ram kullanımı ve geriye uyumluluk konusunda da Windows iyi. (Fiyat olarak da iyi) Bu gerçek hiçbir zaman değişmez işte. Windows 8.1 değil Windows 81 de çıksa o çekirdek, DLL çöplüğü yapı ve estetikten uzak, gereğinden karmaşık arabirimle öylece kalacağı kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 2 Şubat 2015; 12:07:41 >




  • Birde şöyle birşey var. Söylediğimden Windows’u parası yetmeyen kullanır gibi birşey çıkmasın. Adam bütçe ayırmak istemiyordur, gereksiz görüyordur, o stabiliteye ihtiyacım yok, şişerse imajdan yüklerim 3dk sürer ne olacak ki diyordur. Belki format çekmekten zevk alıyordur. Belki Windows arabirimine alışmış OS X yabancı geliyordur. Belki adam bilgisayarı ugrade etmek istiyor kafasına göre anakartı bile değiştirmek istiyor. Yada laptop almış 1000 TL vermiş işini görüyor. Mesela bende şu an son model PC alabilirim I7 filan ama ihtiyacım yok. İstersem Iphone da alabilirim ama sonuçta cep telefonu yani çok bütçe ayırmak para vermek istemiyorum. Elimdekiler işimi görüyor. Android bile iş görüyor yani herkesin kullanım amacına, isteklerine göre değişir. Apple Hater olmak iyi birşey değil işte. Sen beğenmiyorsan kullanma ve gerçekleri saptırma.. Nefret neden diyorum öyle arkadaşlara. Sen nefret edince apple batacak mı sanki? :) Biz burada tartışırken bile dünyanın bir köşesinde biryerde apple bilgisayar yada telefon satılıyor. Adamlar çatır çatır satıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 2 Şubat 2015; 12:39:12 >




  • Burada kim objektif herkes görüyor dostum. Zaten bu tartışma senin sallama taraflı yorumlarınla başladı. Hala asıl sen utanmadan "gerçekleri saptırma" yazıyorsun.

    Gerçek 1 =) Windows'un kişisel kullanımda stabiliteden uzak olduğunu iddia eden sensin, hatta stabil değil bile yazdın.

    Bunların hepsini sen yazdın.

    Bunların hepsini sen yazdın.

    Bunların hepsini sen yazdın.

    Biz de sana argüman göster, kanıt göster dedik. Yanaşmadın.

    Biz test yapalım dedik, emeği üstümüze olsun dedik. Yanaşmadın.

    Biz kendi deneyimlerinizi paylaştık (ben deneyimimi şu an kameraya çekip paylaşabilirim, ekran kartı sıkıntısı olan 2007 imac mid bilgisayarda mac os donup kalırken (7-8 kere temiz kurulum denedim) windows çatır çatır kendini hatadan kurtarıp çalışmaya devam ediyor)

    Sen bunların hiçbirini sallamadın. hala utanmadan benim dediğim doğru diyorsun.

    Çamur atan sensin, insanlar sana yazınca dalga geçer gibi yazan sensin, hala konuşan sensin. Bunları hep kaydeder saklarım, bu da yeni bir örnek oluşturdu. Bunları ısrarla bu yaz düzenlenecek Bilkent'in bilişim kongresinde paylaşılmasını sağlayacağım. Bilhassa modern kendini modern bilişim ve teknoloji tüketicisi konumunda gören insanların aslında ne oldukları ortaya çıksın.

    Gerçekler ortada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 2 Şubat 2015; 16:10:33 >




  • eulogy kullanıcısına yanıt
    Neden bu kadar saldırgansınız anlayamadım
    önceki sayfada mac ile windows kıyaslanması hatadır diyip sonradan testlerle kıyaslamak isteyen siz olmuşsunuz.
    Bir diğer sorun ise bozuk donanımda windows çalışırken mac os çalışmıyor bu yüzden windows daha iyi demek kusuruma bakmayın ama bilgisizliğinizi gösterir. Mac os yapısı gereği donanımların güvenliğini sağlamak amacıyla tüm kontrolü elinde bulundurur buyrun size 2 örnek
    1-) Mac'e bir cd yada dvd takın içinde müzik yada film olması farketmez sonra o cd üzerinden veriyi oynatın hangi playerla açtığınızın önemi yok ve film yada müzik oynatılırken dvd rom düğmesine bastığınız zaman dvd rom'u çılartmıyacaktır ve uyarı vericektir bu çıkarılabilir disk şu anda kullanılıypr gibi yada uyarı hata numarası verecektir.
    Örnek 2-) Yine bu yüzden usb cd taktığınızda cd üzerindeki düğmeden kontrol edemezsiniz cd görntüsünü alıp çöpe atarak cd yi çıkarabilirsiniz.yada cd görüntüsüne sağ tıklayıp çıkart komutu vererek çıkartırsınız
    Bu örnekler mac os'un güvenliğe ne kadar önem verdiğinin göstergesidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genco89 -- 2 Şubat 2015; 16:53:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eulogy kullanıcısına yanıt
    Bir örnek daha vereyim ram slotlarınızdan birine bozuk ram diğerine sağlam ram takın. Mac os açılırken bildiğiniz gibi donanım testi yapar ve ramlerden birinin bozul olduğunu gösterir ilk açılışta. Ancak aynı şeyi windows da yaptığınızda ise windows sorunsuz açılır ( daha önce denedim oradan biliyorum) ve sizin belki haberiniz bile olmayabilir kontrol etmedeğiniz sürece, sırf bu yzden bir gün çalışırken bilgisayar ram slotundaki bir hatadan ötürü kapanıcak olursa bütün verilerinizi kaybedebilirsiniz. İşte tam da bu yüzden ekran kartınızda hata olduğu için mac os ekran kartındaki hatadan ötürü açılmazken windows yüklediğinizde açılır .
    Şimdi soruyorum size tekrar ve tekrar bu durumda hangisi daha güvenli oluyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden saldırgan olacak adam apple hateboy olmayı kendine misyon edinmiş. Forumun Mac OS X bölümünde amaçsız bir şekilde gezip troll muhabbetlerle herhangi bir kanıt, iddia bile ortaya sunmadan Windows kararlıdır diyor. Kendisine binlerce kelime ile neden öyle olmadıgını anlatıyoruz hala bozuk plak gibi aynı şeylerle insanları manipüle etmeye çalışıyor. Hala kanıt gösteremiyor filan diyor. Ben ona istediğin gibi programlarını yükle üçer saat test et videolarını yolla izleyelim dedim ama benim böyle saçma sapan işler yapacak hevesim ve motivasyonum yok. Kendisi Windows'un iyi olduğunu ispat etmek istiyorsa yapsın yollasın. Bakalım... Öyle bir karşılaştırma zaten olmaz çünkü herkesin donanımı, işlemcisi, ram miktarı, kullandığı HDD nin markası bile farklıyken generic PC de çalışan bir işletim sistemiyle kaç tane model çıkartıldığı belli, donanımı belli, işlemcisi belli MAC bilgisayarların kıyaslaması yapılmaz. Piyasada milyar tane PC var. Bu adamın PC si tüm PC lere ve Windowslara zaten ölçüt olamaz.

    Mac OS'in Windows'dan daha stabil olduğunun kanıtını da kaç zamandır bağıra bağıra anlatıyoruz. Çöp işletim sistemi Windows kernel seviyesinde OS X, Linux, BSD kadar iyi değildir.

    1000 lerce farklı donanım, işlemci ve PC tipi tahmin edilerek hazırlandığı için optimizasyondan ve kararlılıktan mahrumdur. İşte buda stabiliteyi engelleyen en önemli handikapıdır.


    Çok kişi tarafından kullanıldığı için sardırılara ve zararlı yazılımlara daha açıktır. Yüklenen her programın DLL dosyaları Windows system dizinlerine atıldığı için sürekli şişmanlar ve yavaşlar. Registry denen bir ayar veritabanı tuttuğu için bu registry şişmesi sonucu daha da yavaşlar. Prefetch klasöründe düzenli olarak oluşan kısayollar kullanıcı bunu silmez yada kapatmazsa boot süresini geciktirir. Arabirimi estetik değildir, ekrandaki iconlar bit kadardır yada ayarlama yaparsan kocamandır ortası bile yoktur. Arabirim çok karmaşıktır, sadelikten uzaktır. Basit bir ayar yapmaya çalışırken bile menüler arasında kaybolursun.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.