Şimdi Ara

Windows mu? Mac OS mu?|Makale (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
9.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilkent iyi bir okul ama öğrenciler pek başarılı değiller. Özel okul sonuçta. Ama yinede memnuniyet duyarım. Yazılarımı kopyalayıp istediğin yerde kullanabilirsin. İzin veriyorum.
  • Hahaha. Ne 2007? Mid 2007 mi? Ekran kartı sıkıntısı yani donanım arızası varsa tabii ki donup kalır. Ayrıca o bilgisayarı artık emekli etme vakti gelmiş. Ha hatırladım Mac OS de sürücü çakılıyordu ama senin Windows da çakılmıyordu değil mi? Ölçüte gel hizaya gel... Bozuk donanım üzerinde çalışan OS X le Windows'u kıyaslıyor. Ya arkadaş sen hakkaten tartışılacak biri değilsin zamanımı da boşa harcıyorsun ama meydan da boş değil yani. Ben buradaysam böyle saçma sapan şeylere yanıt veririm çünkü birsürü insan bu forumları okuyarak satın alma tercihinde bulunuyor yada bulunmuyor. Mac gibi bir güzellik varken neden hateboylar, Apple'a kişisel nefreti olanlar yüzünden bu insanlar bu güzellikten mahrum kalsınlar?
  • Kimin hateboy olduğu çok ortada gençler.

Birisi hiç bahsetmediğim halde güvenlikten örnek verir.

Diğeri aklı sıra windows'a giydirip giydirip çamur atar. Cevapları yeyince trole başlar.

Sonra birlikte "sen niye mac'e çamur atıyon" derler.

Ulan windows'a saldıran sensin. Durduk yere saçma sapan stabil değil sorun veriyor diyen sensin. Aynı örneğin Mac os e de olduğunu gösterince neden trollüyon.

Mac os 'e çamur atan yok, asıl siz olmadık yere alakasızca windowsa çamur atıp cevap yiyince trollüyorsunuz. Bu yazılanlar ömür boyu burada. Hadiyin devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 2 Şubat 2015; 17:56:38 >
  • Windows budur.
     Windows mu? Mac OS mu?|Makale
  • ne yapacağına bağlı;
    evde mi iş de mi kullanacaksın
    oyun oynayacak mısın
    vs

dos dan win yazıp Windows a girdiğim günden bu yana Windows çok değişti 2 senedir makinamda formatsız bir Windows işletim sistemi var ssd diskler çıktı yavaşlama olayı da tarihe karıştı ben bir bilgisayarla istediğim her şeyi yapmalıyım diye düşünüyoum beni kısıtlayan bir şey olmamalı.

Mobil cihazlarda da tabi ki ios kullanımı basit olmalı...bunu söyledim çünkü Microsoft Apple pek umurumda değil açıkçası nerde ne işime yararsa onu kullanırım.
  • thugpassion kullanıcısına yanıt
    Yalan söylüyorsun Windows o kadar zaman stabil olamaz. Bir mac cinin hayal dünyasıydı kardeş sana yalancı demek istemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Yav birader bir bilgisayar için kendini düşürüyorsun. Değmez

• eulogy kullanıcısına yanıt
    Eğer benden bahsediyorsanız, windows'a atıp tutmuyorum eğer önceki yazdıklarımı okuduysanız windows'u nasıl övdüğümü görürdünüz. Lakin size yaptığım testleri anlattım ve sonuçlarını yazdım ancak siz hala atıp tutuyorlar diyorsunuz hemde belki de okumadan. Windows' u şahsen kötülemiyorum ama siz direk mac os'a rahatlıkla tü kaka diyebiliyorsunuz
    Ayrıca güvenlikten bahsetmediğiniz doğru ama ben size bozuk donanımda bir işletim sisteminin neden çalışmadığını ve bunun güvenlik önlemleriyle alakasından bahsettim. Size soruyorum yazdıklarımı okuduğunuzdan emin misiniz rica ediyorum lütfen tamamiyle okyun çünkü yazdıklarımı onaya göndermeden önce 3 kere düşünüp öyle yollarım ve hiç birinde fanboyluk yapmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Tam tersini dusunuyorum. Apple bilgisayara ve kullananlara karsi cekememezliginiz.var ve yazdikca batiyorsunuz alti ustu.bilgisayar benim kullandigim gibi nispeten ucuz modeller de var biraz.biriktirip alabilirsiniz. Yani degmez kendinizi bu kadar.ezdirmeye. ben bastan iyi niyetliydim objektif davraniyordum ama suistimal ettiniz demek ki iyilik yaramiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 2 Şubat 2015; 23:45:00 >
  • Birde siz windowscular madem windowsun bu kadar iyi oldugunu dusunuyorsunuz neden forumun mac os isletim sistemine ayrilmis bolumunde ispat hAvasi icindesiniz? Burada mac os kullanan adamlar yaziyorlar ve cogu da mac sahibi. Biz mac satin alarak zaten pc nin windowsun in iyi olmadigini bastan kabul etmisiz. Yoksa o parayi verirmiydik? MAC KULLANAN adamdan sizin cop windowsunuzu begenmesini beklemek ve o dogrultuda sayfalarca iddialasip trolluk yapmak da cok degisik bi kafa aslinda. BENIM WINDOWS bolumunde mac os in iyi oldugunu iddia eden tek yazim yok. Madem meraklisi degilsiniz os x bolumunde isiniz ne? Aynisini androidciler de ios bolumlerinde yapiyorlar. Amac ayni trolizm ve apple hateboyluk.size zorla kanin diyen de yok ustune ustluk. E kardesim o zaman derdiniz ne ms ceo musunuz bill gates misiniz ms in avukatimisiniz derler adama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 3 Şubat 2015; 0:12:00 >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Windows 8.1 orginal sürüm ve norton orginal sürüm var ve devamlı güncellemeleride yapıyorum. Yasal olmayan windowslar çok çöküyor şuda var örneğin xp çok hızlıydı ama devamlı çöküyordu. Birde niye yalan sölim onu anlamadım babamın oğlumu gates.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Size katılıyorum ancak 2 sayfadır anlatmaya çalıştığım testler ve sonuçlar, öbür yandan doğrudürüst okunmadan yazılmış cevaplar mevcut daha önce oktayakgoze'de anlattım bir bilgisayarın değerini belirleyen yegane şey kullanıcıdır diye. Yine aynı örneği veriyorum eğer ben gündelik işlerde kullanmak için gider retina ekran 15 inch macbook pro alırsam veya asus rog alıcak olursam o dünyanın en kötü bilgisayarı olur birden diye. Sonuçta kullanmayacağım performans adına benim için çok daha önemli olan pil süresi ve hafifliğinden vazgeçmiş olurum.
    Ancak bir de işletim sistemlerini ele aldığımızda bazı gerçekler var ve bunu 3. Kez yazıyorum. Yukarıda yazdıklarımı okursanız windows'un ram kullanımında çok daha üstün olduğunu ( bu fark cidden fazla ) lakin buna karşın mac os x'in sistem hızı ve donanım kontrolü sayesinde veri güvenliğinin çok daha önde olduğunu görürsünüz. Kısaca ramler eğer kısıtlıysa windows kullanmak çok daha performanslı olurken yeterli ram mevcutsa mac os x'in ön planda olduğu gerçeğini görüyoruz.

Ama bu da bir işletim sistemi tercihinde tek başına karar vermemize yetmiyecektir. Kişilerin beklentileri ve bütçesi çok daha ön plana çıkıyor mesela windows oyun konusunda ve geriye dönük uyumlulukta da daha iyi. İki platformu kullandığım için söylüyorum, hem windows da hem mac os da aynı oyunları açtığımda windows da çok daha performanslı çalıştığı bir gerçektir. Ama bunun karşısında exe gibi bir mantığın olmaması işletim sisteminin kolaylığı adına çok fazla fark attıryor mac os x'e. Mesela diyelim windows bilgisayarınızda hardiskinizde yer kalmadı ve bazı oyunları yada sql server gibi sizin için önemli olan veri kaybetmemeniz gereken programları başka bir diske yükleyip yer açmak istediniz, bu durumda yapacağınız şey bellidir önce program ekle kaldırdan gider kaldırırsınız sonra gider kuracağınız diske kurulum dosyasından kurulum gerçekleştirirsiniz ve önceden yedeklediğiniz verileri yeniden programınızla eşzamanlarsınız ki heleki bu program photoshop, film izlemek içinmedia player yada müzik uygulaması ise ve benim gibi 80gb'lık fotoğraf hem de yaklaşık 300 küsür gb'lı müzik arşiviniz ve de bir o kadar film arşiviniz var ise programları yeniden indirip kurmak sorun olmaz ama o arşivleri taşımak resmen işkenceye döner .Mac os x' de ise yapacağınız tek hareket programınızı farenin sol düğmesiyle tıklayıp sürükleyerek kurmak istediğiniz harici yada dahili diske bırakırsınız bu kadar. Mac os x o programı kurup içindeki bütün verileriyle yeni diske taşımıştır bile ( mac os x de windows daki gibi kurulum mantığı taşıyan uygulama sayısı çok azdır. Çoğunluğu kopyala yapıştır yaparak kurulur) . Ve bunun gibi daha nice kolaylıklar
    Kısaca bir işletim sistemini körü körüne iyi yada kötü yapan şeyler yoktur ihtiyaçlara göre iyidir yada kötüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genco89 -- 3 Şubat 2015; 0:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

quote:

Tam tersini dusunuyorum. Apple bilgisayara ve kullananlara karsi cekememezliginiz.var ve yazdikca batiyorsunuz alti ustu.bilgisayar benim kullandigim gibi nispeten ucuz modeller de var biraz.biriktirip alabilirsiniz. Yani degmez kendinizi bu kadar.ezdirmeye. ben bastan iyi niyetliydim objektif davraniyordum ama suistimal ettiniz demek ki iyilik yaramiyor

niye apple kullananları çekememezliğim olsun. dahası söylemeye ben utanıyorum ama sen mecbur ettin. mac book almak için para biriktirmeme gerek yok. hatta bırak mac book u araba almak içinde para biriktirmeme gerek yok. sen bizi ne sanıyorsun merak ediyorum. ucuz bilgisayar kullanınca ne oluyor. kusura bakma birader ama buradan son parası ile mac almış deli gibi savunan gibisin. neyse birader sana ayrılan sürenin sonuna geldik. yorumlar gerçeği yansıtmıyor.

yok kardeş sana yalancı demem asla. makarasına söyledim. mac kullanan bazı kesim böyle söyler demek istemiştim. kusura kalma.
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeşim sorun yok burda hangisi iyiden çok kim neyi ne amaçla kullanacak bu önemli demek istemiştim
    Öğrenciyken grafikerlik yaparken photoshopta yüksek bir tif dosyasını deli gibi kuvvetli Windows lu bilgisayarda açamazken onun yarısı kadar kuvvetli bir Mac te açıp rahat bir şekilde işliyordum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genco89

Size katılıyorum ancak 2 sayfadır anlatmaya çalıştığım testler ve sonuçlar, öbür yandan doğrudürüst okunmadan yazılmış cevaplar mevcut daha önce oktayakgoze'de anlattım bir bilgisayarın değerini belirleyen yegane şey kullanıcıdır diye. Yine aynı örneği veriyorum eğer ben gündelik işlerde kullanmak için gider retina ekran 15 inch macbook pro alırsam veya asus rog alıcak olursam o dünyanın en kötü bilgisayarı olur birden diye. Sonuçta kullanmayacağım performans adına benim için çok daha önemli olan pil süresi ve hafifliğinden vazgeçmiş olurum.
    Ancak bir de işletim sistemlerini ele aldığımızda bazı gerçekler var ve bunu 3. Kez yazıyorum. Yukarıda yazdıklarımı okursanız windows'un ram kullanımında çok daha üstün olduğunu ( bu fark cidden fazla ) lakin buna karşın mac os x'in sistem hızı ve donanım kontrolü sayesinde veri güvenliğinin çok daha önde olduğunu görürsünüz. Kısaca ramler eğer kısıtlıysa windows kullanmak çok daha performanslı olurken yeterli ram mevcutsa mac os x'in ön planda olduğu gerçeğini görüyoruz.

Ama bu da bir işletim sistemi tercihinde tek başına karar vermemize yetmiyecektir. Kişilerin beklentileri ve bütçesi çok daha ön plana çıkıyor mesela windows oyun konusunda ve geriye dönük uyumlulukta da daha iyi. İki platformu kullandığım için söylüyorum, hem windows da hem mac os da aynı oyunları açtığımda windows da çok daha performanslı çalıştığı bir gerçektir. Ama bunun karşısında exe gibi bir mantığın olmaması işletim sisteminin kolaylığı adına çok fazla fark attıryor mac os x'e. Mesela diyelim windows bilgisayarınızda hardiskinizde yer kalmadı ve bazı oyunları yada sql server gibi sizin için önemli olan veri kaybetmemeniz gereken programları başka bir diske yükleyip yer açmak istediniz, bu durumda yapacağınız şey bellidir önce program ekle kaldırdan gider kaldırırsınız sonra gider kuracağınız diske kurulum dosyasından kurulum gerçekleştirirsiniz ve önceden yedeklediğiniz verileri yeniden programınızla eşzamanlarsınız ki heleki bu program photoshop, film izlemek içinmedia player yada müzik uygulaması ise ve benim gibi 80gb'lık fotoğraf hem de yaklaşık 300 küsür gb'lı müzik arşiviniz ve de bir o kadar film arşiviniz var ise programları yeniden indirip kurmak sorun olmaz ama o arşivleri taşımak resmen işkenceye döner .Mac os x' de ise yapacağınız tek hareket programınızı farenin sol düğmesiyle tıklayıp sürükleyerek kurmak istediğiniz harici yada dahili diske bırakırsınız bu kadar. Mac os x o programı kurup içindeki bütün verileriyle yeni diske taşımıştır bile ( mac os x de windows daki gibi kurulum mantığı taşıyan uygulama sayısı çok azdır. Çoğunluğu kopyala yapıştır yaparak kurulur) . Ve bunun gibi daha nice kolaylıklar
    Kısaca bir işletim sistemini körü körüne iyi yada kötü yapan şeyler yoktur ihtiyaçlara göre iyidir yada kötüdür.

benim kızdığım nokta şu. adam benden apple iyi dememi bekliyor. ben apple kullanmıyorum bu onun kötü olduğunu göstermez yada sen windows kullanmıyorsan bu kötü olduğunu göstermez. çeşitli konularda birbirlerine üstünlükleri var. bu kadar basit olan nereden nereye geliyor. işinize hangisi geliyorsa onu kullanın.

• quote:

quote:

quote:

niye apple kullananları çekememezliğim olsun. dahası söylemeye ben utanıyorum ama sen mecbur ettin. mac book almak için para biriktirmeme gerek yok. hatta bırak mac book u araba almak içinde para biriktirmeme gerek yok. sen bizi ne sanıyorsun merak ediyorum. ucuz bilgisayar kullanınca ne oluyor. kusura bakma birader ama buradan son parası ile mac almış deli gibi savunan gibisin. neyse birader sana ayrılan sürenin sonuna geldik. yorumlar gerçeği yansıtmıyor.

Tabii ki mac i savunurum cunku tercihim o yonde. Sen begenmiyosan kullanma ki zaten kullanmiyorsun. Benim kullanmam ve savunmam size neden batiyor iste mesele burda. Burasi mac os forumu mu evet. Ben mac tercih etmismiyim evet. O zaman sizin gibi tiplerin buraya gelip de sen yanlissin siz yanlissiniz diye sayfalarca iddialasmasi normal mi? Hq fikrini yaz gec madem troll.degilsin ne diye sahip olmadigin ve kullanmadigin sistemi elestirip win daha iyi yaziyorsun. Kaldiki size ilk satasan da ben degilim yazilarimi alintilayip YOK ATIYORSUN YOM SALLIYORSUN DIYE saygusuzlik yapan da.sizsiniz kaldiki ben seninle daha once de bu sekilde tartistigimi hatirliyorum. Kisir bi tartismaydi cvp vermeyi birakmistim. Geldin beni yine buldun. Ben fikrimi duzgun bir sekilde acikliyorum dunden beri surekli yazilarimi alintilayip sayfalarca trolluk yapiyorsunuz. Bilgiye dayanan seyler de degil. Insan gibi cvp dan anlamiyorsunuz. Begenmiyorsan satin alma biz burada begeniyoruz ve daha usttun oldugunu dusunuyoruz sen dusunmuyorsan yaz gec uzatmana yarisa.girmene gerek yok.

ben sana atıyorsun sallıyorsun demedim. saygizilik yaptığım bir tane msg mi göster. . ben buraya gelip mac a laf atmıyorum. dahası burası forum mac mu windows mu diye başlık açılırsa açar okur ve yorumu mu yazarım.
    ulan ne boş beleş adamsın sen ya. bana ne lan sen ne kullanıyorsun. ister kullan ister kullanma.
  • quote:

quote:

ulan ne boş beleş adamsın sen ya. bana ne lan sen ne kullanıyorsun. ister kullan ister kullanma.

Ne oldu ezilince lan ve ulanlara mı başladın? :) İstediğin kadar sinirlenebilirsin. Ben senin gibi adamlara sinirlenmem. Yani öyle birşey bekliyorsan çok beklersin... Ha forumda olmasaydık yani yüzyüze olsaydık o zaman iş değişirdi ama burası bunun için uygun değil. Konumuza dönersek kendine Mac bilgisayar al ondan sonra gel karşımda konuş. Mac bilgisayarın olmadığı sürece her ikisini karşılaştırmaya hakkın yok demektir. Ayrıca Windows çöptür, mavi ekrandır, rezilliktir ve dünyanın en kalitesiz işletim sistemimsidir. Böyle düşünüyorum ve düşüncelerim değişmeyecek. Zaten öyle düşünmüyor olsaydım Mac kullanmazdım. Bak iyice idrak et diye kaçıncı postayı yazdım. Öyle düşünüyorum çünkü Mac kullanıyorum. Yani değiştirmeye boş yere uğraşma.

sen yalancısın. sana hakaret ettiğimi söyledin ve ben sana hakaret ettiğim msg göstermeni bekliyorum. yalancı olduğun için mac iyi derkende doğru mu diyorsun bilemiyorum. dolayısıyla sen ne dersen de bir şey ifade etmez. çünkü sen YALANCISIN. hadi koçum eyvallah

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.