Windows Media Player'da şarkı - sanatçı bilgilerini girdikten sonra albüm adını (eğer girmemişsek) ve albüm kapağının resmini buluyor. Müzik listenizde bu albüm kapak resimlerini sürekli Windows Media bulup duruyor ve birikiyor. Bunları dosya olarak bulabilirsiniz.
Öncelikle, Bilgisayarım-->Araçlar--->Klasör Seçenekleri--->Görünüm sekmesi--->Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen) ayarının yanındaki onayı kaldırıyoruz. Çıkan uyarıya Evet diyoruz. Bu pencerede de Tamam diyoruz.
Daha sonra, MP3'leri çaldığınız klasöre, yere gidiyoruz. Bu albüm kapak resimleri, o müzik dosyalarının olduğu yerde toplanır. Oraya gittiğimizde "Album_Art_{anahtar}" adlı dosyalarda bu albüm kapak resimleri var. İşte o resimler buralarda toplanıyor.
Eğer koleksiyon gibi şeyler için kullanmak isterseniz bunları kopyalayın. Taşımanızı, düzenlemenizi (orjinali) vb tavsiye etmem, çünkü o uyarı mesajında da denildiği gibi zarar verebilir. Siz her ihtimale karşı sadece bir yere kopyalayın.
İşimiz bitmiyor, kopyaladığınız dosya da bu dosya tipinden (korunan dosya). İnanmıyorsanız; bakın dosyanın simgesi soluk, aynı adda ve o korunan dosyaları gösterme ayarını tekrar onaylasanız bu kopya da gidecek orjinalleri gibi. Şimdi, o resim dosyasını açın. Sonra, Paint veya başka bir resim programı ile düzenlemek üzere açın. Şimdi resmi aynen Farklı Kaydet (Save As) ile farklı bir ad ve istediğiniz bir resim dosya formatında kaydediyoruz.
İşte kullanabileceğimiz serbest albüm kapak resmimiz hazır. Bende çok birikti bu resimler ben de bu yolla hepsini bir klasörde topluyorum.
NOT: Korunan dosyaları açarken hiçbir dosyası silmeyin, oynamayın. Bu resim işi bittikten sonra tekrar o ayara gidip onay işareti koyup kapatabilirsiniz.
NOT-2: Windows Media Player 11'de Kitaplık'ta bulunmayan boş albüm kapakları yerine kendimizin bulduğu albüm kapak resmini yapıştırabiliyormuşuz