Şimdi Ara

Windows kurulumu , ghost ve deep freeze ile rahatlayalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bunları hem kendime bir kaynak hem de sizlere bir tavsiye olarak yazıyorum , arada soracağım sorular da var , okursanız sevinirim. Yazdıklarım , windows kurulumu ile ilgili.

    NOT: Bu arada yazacaklarımın hepsi , herkesin bildiği şeyler , yeni birşey bulmuşsun gibi ortaya atılma demeyin. Böyle birşey yapmaya ihtiyacı olan arkadaşlara örnek olsun diye sıralı bir şekilde yazıyorum. Anlatacaklarım sadece deep freeze ve ghost kullanmakla ilgili.

    Sistemi hazırladık , herşey canavar , sorun yok. İşletim sistemini kurduktan sonra da zırt pırt format atarak hard diskimi eskitmek istemiyorum , windowsum her zaman süratli bir şekilde açılsın , prefecth klasörü boşaltmakla , regedit ayarlarıyla uğraşmakla , spy , trojan ve virüslerle uğraşmakla ve en önemlisi de sık sık uzun süre alan disk birleştirmeyle uğraşmak istemiyorum diyorum , eminim siz de bunları söylüyorsunuzdur. Bunun için uygulanacak bir yöntem anlatacağım.
    Cillop gibi sistemimizi kurduk , hard diskimizi de taktık. Şimdi bu hard diskte nasıl bir bölümlendirmeye gideceğimizi düşünüyoruz. İleride kurabileceğimiz oyun , program vs için , windowsu kuracağımız diski biraz büyük tutmakta fayda olacağını düşünüyoruz fakat bu bölümde bıraktığımız fazla boşluk , bizim için alan kaybı anlamına gelir. Şimdi , yapacaklarımı sıralıyorum... 160 GB'lık bir hard diskim var , bunun bölümlerini kafama göre yapabilirim fakat işletim sistemini kurmak için ayıracağım c: sürücüsü 10 GB olacak. Diyeceksiniz ki 10 GB , ileride C: sürücüsü için yeterli olmayacak. Ama durum böyle değil , olacak. 10 GB'lık c: sürücüme windowsu kuruyorum , daha sonra sürekli kullandığım tüm programları , bilgisayar parçalarının driverlarını vs , herşeyi kuruyorum. Bunları yaptıktan sonra (programlara örnek vereyim , bunlar kesinlikle sürekli kullandığım , ihtiyacım olan programlar... winrar , winamp , media player 10 , irfanwiev , Messenger vs) kendi ayarlarımı yapıyorum , arka plan , windows görüntüsü , mail ayarlarım vs. regedit ayarlarımı yapıyorum. Tüm ihtiyacım olan programları kurduktan sonra , toplamda 4-7 GB arasını kesinlikle geçmeyecek (bende 5 GB kadar tutuyor). Tüm ayarlarımı yaptıktan sonra regediti tamamlayıp msconfig işini de hallediyorum. Daha sonra , güncellenecek olan klasörler geliyor aklıma. Bunları diğer diske taşımam gerekiyor çünkü c sürücüsünü deepfreeze ile donduracağım. Bu klasörler hangileri olabilir? Mesela belgelerim klasörü>sağ tık>taşı>D: ya da temporary internet files klasörü , outlook express cache klasörü , google earth cache klasörü , oyun kurduysam (ki ben c: sürücüsüne oyun kurmayı düşünmüyorum) oyunumun save klasörü vs.. (Sizin aklınıza gelen , güncellenen klasör varsa lütfen buraya ekleyin. Bunların hepsini D: sürücüme taşıdım. Bu arada D: sürücümün de çok büyük olmasına gerek yok ama ben d: sürücüsü için 20 GB ayırmayı düşünüyorum. Windowsu kurdum , klasörleri taşıdım , regedit ayarları yaptım , msconfig'den başlangıç ayarlarımı yaptım , windowsumu kendime göre kişiselleştirdim. Artık c: sürücüsüne hiçbirşey eklemem ya da çıkartmam gerekmeyecek. Msconfig'den sonra bilgisayarı yeniden başlatıyorum ve açıldıktan sonra prefecth klasörünü de son kez boşaltıp tekrar restart atıyorum. Son restartın ardından c sürücümün ghostunu alıyorum. Tüm verilerin ghostunu da bir yerlerde yedekledikten sonra artık c: sürücümü deepfreeze aracılığı ile donduruyorum.
    Bunları yapmakla ne kazandım?
    1) Virüs , spy gibi bulaşıcılar , işletim sistemimizin olduğu sürücüye bulaşarak sistemimizi çalışmaz hale getirirler , birincisi bunlardan kurtulmuş oluyoruz. (C: haricinde sürücülerinize de virüs bulaşabilir , bunun önüne geçmenin herhangi bir yolu yok , dikkatli olup sadece c: sürücüsüne kaydedeceğiniz dosyaların tehlikeli olmasını sağlayın. Gidip de açık saçık bir filmi ya da bilmemne.exe gibi bir dosyayı direk d:'ye kurmayın , c'de deneyin , sorun yoksa dondurulmamış bir klasöre atabilirsiniz.)
    2) Sistemi her kapatışımızda c: sürücüsü tam bizim istediğimiz hale döneceği için , ayar yapmakla , prefecth boşaltmakla uğraşmıycaz.
    3) Sistemi yavaşlatan büyük bir unsur olarak virüs programı kullanmayağım (en azından ben kullanmıyorum ama fazla güvenliğin bir zararı yok)
    4) Diskimizin üstüne sürekli veriler yazılıp silinmeyeceğinden disk birleştirme ihtiyacı duymayacağız.
    5) Güncellenen klasörlerimi taşıdığım için sadece deep freeze kurmuş gibi her seferinde aynı şeyleri indirmeyeceğim i yani temporary internet files klasörüm yine elimin altında olacak.
    Bunların yanında daha birsürü güzel yanı var , bunları uyguladıktan sonra anlayacaksınız. Sistem her açılışında windows barı bir kere bile geçmeden açılacak vs , ayrıca ghost aldığımız için yedeğimiz de mevcut , gerçi ben yedeğimin nerede olduğunu bile unuttum ya , olsun.
    Daha fazla birşey eklemek istemiyorum , zira buradaki herkes oyunlarını ya da exstra programlarını d: sürücüsüne kurmayı vs biliyor.
    Sormak istediğiniz sorular olursa seve seve cevaplarım.
    Benim sormak istediğim de şu: Benim aklıma gelen klasörler , belgelerim klasörü , temporary internet files , outlook express cache klasörü , google earth cache klasörü , Flashget downloads klasörü. Bunların haricinde sizin aklınıza gelen taşınması gereken klasör var mı?







  • Mantık güzel. Geri kalanı da kişilerin isteğine kalmış olan bir şey. Açıklamaların için teşekkürler. Umarım diğer arkadaşlar da kaynak olarak faydalanırlar...
  • Sağolasın yorum için de , kimsenin aklına başka klasör gelmiyor sanırım?? Bu şekilde atıcam formatı walla
  • paylaşım için teşekürler....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.