< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Windows Defender, Windows platformu için en iyi antivirüs çözümleri arasında yer aldı (2. sayfa)
-
-
Linux + Firewall kullanıyorum. Kafam rahat.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam port taramasını nasıl yapabiliriz?
-
Kim internet sitesinde kod çalıştıyor dostum. Siteye girip malak gibi sağa sola ne varsa tıklayıp download edersek eklenti indirirsek tabi zombi olur. Adguard ile girdiğin sitede işini görüp çıkınca bir şey olmaz. Türkiye'de de türevleri var turkceyamacım diye bir site var indirdiğin yamalar translate ve bilgisayarı minning zombisine çeviriyor. 12 yıldır 1 kere bile virüs programı indirmedim. VPN dolayısıyla kart bilgimi çaldılar oda sanal kart. Onun dışında bilisayarıma download ettiğim şeylerde 1 2 kere virüs bulaştı ve temizledim. Bütün şifrelerim çerezlerde kartla devamlı alışveriş yapıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Unutup vpn ile alışveriş yapmayın yeterli. Siteden virüs bulaşmaz ben yaşamadım.
-
yabancı usb disk olur, torrent olur, bir exe dosyası olur bir de internete girdiğinde herşeyin açıkta durması hoş değil.kaldıki senelerdir kullandığım bitdefender ile çok adware,bloatware,trojan,virus vs bir sürü pislik yakalamışlığım var. windows defender bu kadar başarılı mı gözüm kapalı güvenemiyorum
bana birşey olmadı ihtiyaç yok demekle,telefonu ekran korumasız kullanmak ya da arabada hava yastığına ihtiyaç yok demek aynı mantık.kendinin dikkat etmesiyle iş bitmiyor.10 sene birşey olmaması da olmayacağı anlamına gelmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 30 Kasım 2021; 16:43:29 > -
ben evdeki bilgisayara bile güvenmiyorum . format ve formattan sonra ilk 2 3 ay bilmediğim programları yüklemezsem anca .
korsan oyunlardan özellikle yazılımlardan da uzak duruyorum . bu yüzden gamepass ve ea uygulamalarını kullanıyorum .
çok lazım programlar olursa , crack sizi varsa ve hash değerini de virustotal den kontroldan geçirdikten sonra temizse yüklüyorum onun haricinde ne idüğü belirsiz lamer programlarını çalıştırmam , işim olursa sanal makinada denerim .
tuzak java script lerden ve ne idüğü belirsiz browser eklentilerinden de uzak durun . onun haricinde browser dan onay vermediğiniz hiç bir yazılım , script size güvenlik riski teşkil etmez . powershell betikleri de sisteme bişeyler bulaştırabilir bilmediğiniz komutları çalıştırmayın , ama şuanda windows defender çoğunu engelliyor . tabii türlü saldırı vektörü var . illa büyük boyutlu bir dosyadan bişey bulaşağından ahkam kesmek yanlışlık olur .
sisteme , tekniği iyi tasarlanmış 100 kb boyutundaki bir dosya bile türlü naneler bulaştırıp hakimiyeti altına alabilir . yetki yükseltme program sağolsun . işini iyi bilen ve kafayı direkt size takmış yetenekli tecrübeli biri sisteminizde yaşar da haberiniz bile olmaz . bu yüzden sisteminizde atanmış bilinen portlar da dahil olmak üzere çalışan servisleri ve programları tespit etmek için düzenli port taraması yapın .
nmap biçilmiş kaftandır . net üzerinden tüm portlarınızı tarayan ücretsiz bir site yoktur . olsa bile çok detay vermez .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 30 Kasım 2021; 17:8:29 >
-
nmap en iyisi fakat sistemde python yüklü olması lazım . yada kaliyi sanal makinalarda çalıştıracaksın . tüm portları tarama lazım .
nmap -p- 127.1.1.1 -sV -sC gibi bir komut girmen gerek .
-
3. parti yazılımları arada bir kurup temizlikten sonra kaldırmak en mantıklısı. Kurulu kalınca sistemi yoruyor.
-
Sağolun hocam
-
Şüpheli bir şey var mı hocam burda?
-
Bilindik portlarda sorun yok ama diger portlarinin cok fazlasi acik ve ardisik gidiyor ya bunlari kullanan dahili bir uygulama var yada baskasi acmis . -sV ve -sC parametrelerini de ekle taratirken . Bu portlarin bazilarini bir trojan kullaniyor da olabilir sistemdeki bir uygulama da .
Ama sistemin win 10 guncel versiyon ise sanirim system kullaniyor bu 49 ile baslayan portlari ama dedigim gibi yeni format yemis makinada bu portlardan en fazla 4 5 i aciktir . Cok fazla acik port var .
Sana tavsiyem tarama yaptiktan sonra acik portlardaki servislerden birinde shell yaziyorsa biran once win firewall dan o portu blokla yada format at . Cok tehlikeli sistemine bulasmislardir .
Bilgisayarinda kurulu bu portlari kullanabilecek cok fazla yazilim yoksa formati dusun cunku cok fazla acik port var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 30 Kasım 2021; 18:52:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Windows Defender'ın kendisi virüs gibi. Hiçbir zararlı içeriği bulunmayan kişisel dosyalarınızı size sormadan kendi kafasına göre sildiği oluyor sık sık.
Temel koruma için yıllardır Avira'dan şaşmıyorum o nedenle.
-
Komedi gibi mesaj harbiden.... Adam sana ne anlatmaya çalışmış sen ne yazmışsın :)
-
Win 10 1909 var hocam özellikle her açtığımda servislerden update kapıyorum güncelleme yapmıyorum. Sistemde crackli program çok diyebilirim. Windows'un kendisi orijinal sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ne anlatmaya çalışmış kanka anlatsana ben anlamadım. Siteden kod çalıştırıyormuş anlatsana kanka.
-
tamamen nasıl kapatıyorsunuz? Servislerden kapatsam da belli bir süre sonra yine aktif oluyor
-
Bir bat dosyası oluşturdum bilgisayarı her açtığımda ve her internete bağladığımda onu çalıştırıyorum.
Ama yönetici olarak çalıştırmak lazım. Adım adım:
- Bat dosyası oluşturuyoruz.
- Bat dosyasının kısayolunu oluşturuyoruz
- Kısayol ayarlarından yönetici çalıştırı açıyoruz
sc.exe stop wuauserv
sc.exe config wuauserv start= disabled
@echo off
echo ...
echo ...
echo YONETICI OLARAK CALISTIR! RUN AS ADMINISTRATOR! aksi takdirde komut calismaz
pause
Bunu alın bi metin belgesine yapıştırın sonra metin belgesinin .txt olan uzantısını .bat yapın. Sonra yukarıdaki adımları uygulayın.
-
https://forum.donanimhaber.com/kafasina-gore-baslayan-windows-update-icin-kolay-cozum--145432785
Burda da anlatmıştım yukarıdaki şekilde yapamazsanız burdan bakın.
-
Bende inandım anasını satayım, ufak bir düşük sistemde anasını düdükleyen bir programdır kendisi, her windowsu yeniden yüklediğimde ilk işim bu gerizekalı programı silmek oluyor. Saçma sapan sitelere, abuk subuk yerlere gir sonra deffender kurtarsın, aha kurtarır, ne kurtarması çalışan pcyi bile bazen içine ediyor.
Zaten sağolsun microsoft arka planda öyle programlar çalışıyor, görseniz aklınız durur, birde deffenderlemi uğraşalım. 5 yıldır ne leptobumda nede masaüstümde bu salak programı kullanmıyorum, gelsin izlesinler . 8 gblık ramli pcde sen gel 1gb çök, bende seni pcde barındıracağım öylemi, hadi ordan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 30 Kasım 2021; 23:14:52 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X