Şimdi Ara

windows boot maneger ne yaptıysam devre dışı kalmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 8 yuklu casper nırvana laptopa win 7 kurmak istiyorum nette araştırma yaptım ancak onların bıosundakı ayarlar bende malesef yok bios resimlerimi sırayla atıyorum lütfen bilen arkadaş yardım etsin

uefi boot seçenegını kapatıncada bilgisayar açılışta bu hatayı veriyor

..
    .

netteki windows boot maneger devre dışı bırakma yazılarını okudum ancak onları biosuyla benimki faklı olduğu için bir çare bulumadım başka bir önerisi olan uzman arkadaş var mı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows Boot Manager Nasıl Kapatılır?

Windows Boot Manager, bilgisayarını başlattığında gördüğün önyükleme menüsüdür. Birden fazla işletim sistemi kuruluysa veya USB veya DVD gibi harici bir aygıttan önyükleme yapmak istiyorsan bu menüye ihtiyaç duyabilirsin. Ancak, yalnızca bir işletim sistemi kullanıyorsan ve harici aygıtlardan önyükleme yapmana gerek yoksa Windows Boot Manager'ı kapatmayı tercih edebilirsin.

Windows Boot Manager'ı kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Çalıştır iletişim kutusunu açmak için Windows tuşu + R tuşlarına bas.
    2. "msconfig" yaz ve Tamam'a tıkla.
    3. Önyükleme sekmesine git.
    4. Windows Boot Manager girişini seç.
    5. Seçenekler... düğmesine tıkla.
    6. Önyükleme menüsünü görüntüle seçeneğinin işaretini kaldır.
    7. Tamam'a tıkla ve değişiklikleri kaydetmek için bilgisayarını yeniden başlat.

Başka bir yöntem de Komut İstemi'ni kullanmaktır:

1. Yönetici olarak Komut İstemi'ni aç.
    2. Şu komutu gir ve Enter tuşuna bas:

bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu no

Bilgisayarı yeniden başlattığında Windows Boot Manager kapanmış olacaktır.

İpucu: Windows Boot Manager'ı yalnızca bir işletim sistemi kullanıyorsan ve harici aygıtlardan önyükleme yapmana gerek yoksa kapatman önerilir. Böylece, bilgisayarını başlattığında zaman kazandırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Burda yazdıklarımı OKUYUN ve sırasıyla yapınız.

Windows 8 Yüklü PC üzerine Windows 7 Kurulması..
    Windows 8 Yüklü Bios üzerinde UEFI Boot ve HDD Üzerindeki GPT korumasının kaldırılması.....

http://forum.donanimhaber.com/m_69006170/tm.htm
  • nejaterol kullanıcısına yanıt
    kardeşim cevapladıgın için çok tesekkur ederim sonuna kadar okudum casper nırvanayıda gostermışsın altta ama o uefı bootu kapattığımda bilgisayar şu uyarıyı veriyor bu menuyu bir türlü geçemiyorum malesef :/ başka hangi ayarı değiştirmem gerek acaba

• Arkadaş biosu varsayılan yapıp kaydet ve çık.Daha sonra secure boot optionu disable yapıp kaydedip tekrar denermisin.
    Birde cihazın modelini belirtirmisin.
  • qquzhan Q kullanıcısına yanıt
    Windows 7 DVD sinin sağlam ve boot özelliğinden eminseniz
    PC ye DVD yi takın gösterdiğim ayarları yapın
    Boot Menü ekranı geldiğinde ENTER tuşuna basın kurulum başlasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackblood07

Arkadaş biosu varsayılan yapıp kaydet ve çık.Daha sonra secure boot optionu disable yapıp kaydedip tekrar denermisin.

3 tane windwos 7 cd m var hepsinin de bootlu olduğundan emınım yani sorun yok cd ler de ancak gormuyor bu pc bılgısayarın modelı cn tkı 3210e yazıyor altında dediğiniz ayarları defalarca yaptım ama açılışta cd yı yınede gormuyor ne yapmak lazım arkadaşlar bıos resımlerımı attım bı ınceleyıp başka bişe önerseniz de denesem :\

bir de bu csm support yes mi kalsın no mu son olarak uefı dısable yapınca attığım resımdekı konsol geliyor bunu nasıl atlayacağım bir türlü geçemiyorum bu adımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qquzhan -- 24 Ekim 2013; 21:48:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qquzhan

quote:

Orijinalden alıntı: blackblood07

Arkadaş biosu varsayılan yapıp kaydet ve çık.Daha sonra secure boot optionu disable yapıp kaydedip tekrar denermisin.

3 tane windwos 7 cd m var hepsinin de bootlu olduğundan emınım yani sorun yok cd ler de ancak gormuyor bu pc bılgısayarın modelı cn tkı 3210e yazıyor altında dediğiniz ayarları defalarca yaptım ama açılışta cd yı yınede gormuyor ne yapmak lazım arkadaşlar bıos resımlerımı attım bı ınceleyıp başka bişe önerseniz de denesem :\

bir de bu csm support yes mi kalsın no mu son olarak uefı dısable yapınca attığım resımdekı konsol geliyor bunu nasıl atlayacağım bir türlü geçemiyorum bu adımı

aradığnız herşey windows 7 ana konumda var. combofix yapılışı , format nasıl atılır , bakım onarım programı , hdd sıfırlama , full hd film izlemek, son sürat hızlı birşekilde dosya indirmek ve birçokşey bu konuda eşinize dostunuza konuyu önerebilirsiniz . sizinde yorumunuzu beklerim konuda bizzat gelen sorulara yardım edebilirsiniz, soru sorabilirsiniz . Bundan memnuniyet duyarım.

WİNDOWS 7(ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR

http://forum.donanimhaber.com/m_82410686/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.