Şimdi Ara

Windows başlatılamıyor: Donanım sorunu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım açıldığında işletim sistemi yüklenirken elektrik kesildi ve bilgisayar kapandı. Daha sonra bilgisayarı açtığımda boot yaptı, windows yükleme ekranı çıktı ve bir anlık mavi ekrandan sonra bilgisayar yeniden boot yaptı.
    Aynı sorun devam ediyor. Bilgisayar boot yapıyor, sonra "windows olağan şekilde mi başlasın yoksa güvenli kipte mi" sorusunu soran ekran geliyor. Hangi seçeneği denersem deneyeyim ya işletim sisteminin yüklenmesi başlamadan ya da yüklenirken yeniden boot yapıyor.
    Sorunun işletim sisteminden kaynaklandığını düşündüm ve format atayım dedim. Verileri yedeklemek için başka bir bilgisayardan harddisk taktım, aynı sorun yine meydana geldi. Yani sorun işletim sisteminde değil. Çünkü o harddiski diğer bilgisayarda tekrar denediğimde çalıştı. Fakat kendi harddiskim SATA girişli olduğu için diğer bilgisayarda deneyemedim.
    Neyse, sanırım sorun ne harddiskten ne de işletim sisteminden. Peki nereden?
    Boot yapabildiğine göre anakartta, işlemcide, ekran kartında da bir sorun yok. Kafam iyice karıştı. Acaba sorun nerede olabilir ve nasıl çözülebilir?
    Yardımcı olursanız sefvinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

Can.

• tüm parçaları dikkatlice söküp tekrar tak ve ondan sonra dene. olmazsa bios pilini çıkartıp 5 dk bekle ve tekrar tak. bi dene bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 6 Temmuz 2007; 19:55:55 >

Fuzuli
  • Bios da hardisk görünüyormu ona önce bir bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Temmuz 2007; 19:56:15 >

Orjinalden alıntı: PeaCe SeLLs

tüm parçaları dikkatlice söküp tekrar tak ve ondan sonra dene. olmazsa bios pilini çıkartıp 5 dk bekle ve tekrar tak. bi dene bakalım

Tüm parçalardan kastın RAM, harddisk bağlantı kabloları ise evet hepsini söküp tekrar taktım, olmadı.
    BIOS pilini çıkarıp 5 dk bekledim ve taktım, yine olmadı. İlgin için teşekkürler. Yapabileceğim başka bir şey varsa söylersen sevinirim.

Orjinalden alıntı: strikeforce

Bios da hardisk görünüyormu ona önce bir bak

Baktım arkadaşım, görünüyor.

Çünkü o harddiski diğer bilgisayarda tekrar denediğimde çalıştı
    bunu derken içini gördün ama sistemi açmadın anlıyorum

Orjinalden alıntı: seventyseven

başka bir pc de hdd yi görmen sistemin [dosyalarının] saglam oldugu anlamına gelmez bence yedeklerini alıp formatlaman en temizi
    bunu derken içini gördün ama sistemi açmadın anlıyorum

Başka bir bilgisayardan aldığım harddiski takınca aynı sorun meydana geldi. Sonra bu harddiski diğer bilgisayara tekrar takınca windows çalıştı. Yani işletim sisteminden kaynaklanmadığını sanıyorum.
    Ama yine de dediğim gibi benim harddiskimi, diğer bilgisayar SATA uyumlu olmadığı için deneyemedim. Onda sorun olabilir. Ama o zaman niye diğer harddisk çalışmasın? Değil mi?
    İlgine teşekkürler seventyseven.
  • şunu deneyebilirsin. donanımsal bi sorun olduğunu sanmıyorum. muhtemelen format atsan düzelecek ama önemli olan format atmadan sorunu halletmek. tavsiyem başka bir bilgisayara o hardisski ikinci harddisk olarak bağla. ve sendeki harddisk hata denetimi yaptır. muhtemelen boot sırasında elektirkler gidince dosya sisteminde bi hata oluştu.

Fuzuli
  • bak şimdi başka hdd yi senin pc ne taktıgında açılmaması gayet normal zaten bu mantıkla senin anakartın[veya kabloların] hatalı olur o hdd tabiki kendi sisteminde çalişacak bence bu donanım degil hdd hatası [ sistem dosyaları zarar görmüş] bence

şunu deneyebilirsin. donanımsal bi sorun olduğunu sanmıyorum. muhtemelen format atsan düzelecek ama önemli olan format atmadan sorunu halletmek. tavsiyem başka bir bilgisayara o hardisski ikinci harddisk olarak bağla. ve sendeki harddisk hata denetimi yaptır. muhtemelen boot sırasında elektirkler gidince dosya sisteminde bi hata oluştu.

Donanımsal bir sorun yoktur diyorsun ama dediğim gibi başka bir harddiski taktığımda o da çalışmadı. Ben o yüzden donanımdandır dedim. Haksız mıyım?

Orjinalden alıntı: martineden07

quote:

şunu deneyebilirsin. donanımsal bi sorun olduğunu sanmıyorum. muhtemelen format atsan düzelecek ama önemli olan format atmadan sorunu halletmek. tavsiyem başka bir bilgisayara o hardisski ikinci harddisk olarak bağla. ve sendeki harddisk hata denetimi yaptır. muhtemelen boot sırasında elektirkler gidince dosya sisteminde bi hata oluştu.

Donanımsal bir sorun yoktur diyorsun ama dediğim gibi başka bir harddiski taktığımda o da çalışmadı. Ben o yüzden donanımdandır dedim. Haksız mıyım?

başka hdd çalışmayabilir neden? çünkü farklı anakartın,donanımların sürücüleri yüklüdür onda. açılmama olasılığı var ki ben rastladım.

Fuzuli

• quote:

bak şimdi başka hdd yi senin pc ne taktıgında açılmaması gayet normal zaten bu mantıkla senin anakartın[veya kabloların] hatalı olur o hdd tabiki kendi sisteminde çalişacak bence bu donanım degil hdd hatası [ sistem dosyaları zarar görmüş] bence

O zaman şimdilik teşekkürler arkadaşlar. Eğer söylediğiniz gibi donanımda sorun yoksa ve harddiskimdeki bazı önemli dosyaları kurtarabilirsem formata razıyım. Yarın hemen SATA uyumlu bir bilgisayarda harddiskimi deneyeceğim. Çözülmezse yine danışırım.

Fakat kızmayın ama düzgün çalışan başka bir harddiskin benimn sistemimde neden çalışmadığını hala anlayamadım.

Orjinalden alıntı: martineden07

quote:

bak şimdi başka hdd yi senin pc ne taktıgında açılmaması gayet normal zaten bu mantıkla senin anakartın[veya kabloların] hatalı olur o hdd tabiki kendi sisteminde çalişacak bence bu donanım degil hdd hatası [ sistem dosyaları zarar görmüş] bence

O zaman şimdilik teşekkürler arkadaşlar. Eğer söylediğiniz gibi donanımda sorun yoksa ve harddiskimdeki bazı önemli dosyaları kurtarabilirsem formata razıyım. Yarın hemen SATA uyumlu bir bilgisayarda harddiskimi deneyeceğim. Çözülmezse yine danışırım.

Fakat kızmayın ama düzgün çalışan başka bir harddiskin benimn sistemimde neden çalışmadığını hala anlayamadım.

valla windows bu. ne yapacağı belli olmaz. öyle olmasa burda binlerce konu açılmazdı.

Fuzuli

• quote:

başka hdd çalışmayabilir neden? çünkü farklı anakartın,donanımların sürücüleri yüklüdür onda. açılmama olasılığı var ki ben rastladım.

PeaCe SeLLs arkadaş açıklamış. Teşekkür ederim.
    Problem Ram lerden veya PSU dan kaynaklanıyor olabilir bence.Bu parçaları değiştirip deneyin probleminiz çözüülebilir.
    Saygılarımla
  • SLMM

O SENİN DÜZGÜN ÇALIŞIYOR DEDİĞİN HARDİSKİN ÇALIŞABİLMESİ İÇİNN ÖNCELİKLE O HARDİSK'İ SÖKTÜĞÜN PC'NİN DONANIM BİLEŞENLERİ İLE SENİNKİNİN AYNI OLMASI GEREKİR ÖZELLİKLEDE ANAKARTIN YOKSA ÇALIŞMAZ SÜREKLİ RESET ATAR DURUR. YANİ BU İŞ WİN98'DEKİ GİBİ OLMUYO Bİ BİLGİSAYARSAN SÖKÜP BAŞKA Bİ BİLGİSAYARA TAKTIĞINDA DONANIMLARI TANIYIP KENDİSİ YÜKLEMİYO XP'Yİ AYIRAN ÖZELLİKLERDEN BİRİSİ DE BU ZATEN
  • AYRICA BU SORUNU FORMAT ATMADAN ŞÖYLE ÇÖZEBİLİRSİN BENCE XP CD'Sİ İLE BOOT ETTİĞİNDE ADIMLARI İZLEDİKTEN SONRA XP'Yİ KAYITLI VERİLERİN SAKLANIP SAKLANMASINI SORAR BUNUN İÇİN L'TUŞUNA BASIN DER. BURADA SADECE WİNDOWS DİZİNİ GİDER GİRİSİ KALIR BÖYLE YAPARSAN BİLGİLERİNİDE KURUP TEMİZ Bİ WİNDOWS KURMUŞ OLURSUN...
  • aynı sorun ben de 2 gün önce oldu arkadaşım sata hdd ama sökemedim çünkü laptop.
    bende de elektrik kesildi ama ben bilerek kesmekzorunda kaldım çünkü kilitlendi ilk yüklemeyi yaparken(windows) kesiliyo mavi ekran çıkıyo ve hemen gidiodu. (ben resmini çekipokudum ama bir şey anlamadım(ingilizce bilmiorum)) neyse. onarım cd si falan vardı işe yaramadı. sorunun diğer parçalardan kayaklanıp kaynaklanmadığı endişesi yerine format yolua gittim ve mis gibi resimlerimi,müziklerimi, ve tüm dosyalarımı kendi ellerimle temizledim. her şey gitti yarın recovery cd si almayı düşünüyorum ama çok pahalı. netten indirdiğin ya bi işe yaramadı ya da ben kullanamadım
    yani sonuç olarak sorun hdd ile ilgili. (ini uzantılı dosyalardan biri zarar görmüş dio du ben de ama sonra o yazı da gitti sorun aynı olmalı).
    kolay gelsin.

• Öncelikle sorunu çözdüğümü belirteyim.
    Kendi harddiskimi diğer bilgisayarıma bağlayamamıştım bildiğiniz gibi (SATA). Ben de söylediklerinizden yola çıkarak ve mantık yürüterek diğer harddiski bilgisayarıma takıp ona format atmaya karar verdim. Çünkü onda çok gerekli bilgiler yoktu. Bu arada kendi harddiskimi de sökmedim tabii ki. Windows yüklenmeden önce hangi harddiske yükleyeceğimi sorduğu ekranda benim harddiskimin bomboş olduğunu gösterdi. Tamam dedim bütün bilgiler gitmiş. Fakat diğer harddiske format atmaya devam ettim. Yüklemenin sonlarına doğru windows "dur" dedi senin şu diğer harddiskini (benim asıl karddiskim) kontrol edeyim dedi. O esnada birkaç dosyayı değiştirdi.
    Format bittikten sonra kendi harddiskimden boot yaparak başlattım, sorun çözülmüştü.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.