arkadaşlar kullandığım sistem windows vista home premium windows başlarken tam oturum açma penceresi gelecek iken bazen pc resetleniyor. ne zaman yapacağı belli olmuyor yani yakalamam zor oluyor ayrıca windowsxp dede yapıyor bu sorunu,vista sonraki denemelerde açılınca bana hata raporu veriyor. BCCODE 50 BCP1 D221C0E8 BCP2 00000000 BCP3 81C818F8 BCP4 00000002 Sistem özelliklerim; e6750 gigabyte p35-ds3r ocz 2gb dual ddr2 palit 8800gt sonic 120gb sata1+320gbsata2 hdd philips+nec optik okuyucu skystar2 tv kartı audigy value ses kartı best data fax modem 500 watt high power psu yardımlarınızı bekliyorum.saygılar.
xp cd si ile başlatıp , kurtarma konsolundan chkdsk yapın, xp üzerinde işe yarıyor fakat vistada nasıl bir sonuç verir bilemiyorum.
şunuda belirteyim, bu kesin bir çözüm değildir , daha sonra yine aynı sorun olabilir.
yedeklerinizi alıp, baştan sistem kurmayı öneririm, harddiski fdisk ile fomatlayarak.
bu sorun donanımlardan da kaynaklanabilir, en başta kala gelen ramler olabilir.
eğer hata donanım kaynaklı ise, ki her zaman olmadığına göre zayıf bir ihtimal, belleklerde yada hdd sorun olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: OErdem
eğer hata donanım kaynaklı ise, ki her zaman olmadığına göre zayıf bir ihtimal, belleklerde yada hdd sorun olabilir
arkadaşlar bu sorun için sistemi ; asus p5k-se anakart üzerine kurup denedim aynı sonuç (olumsuz) ramler kingston hyperx 2gb dual kit ile değiştim aynı sonuç (olumsuz) güç kaynağı gigabyte kasanın 460 watt idi yetmiyor olabilir diye high power 500 watt yaptım (olumsuz) driver sürümleri felan derken sonuç alamadım. acaba sorunum ne kaynaklı?
quote:
Orjinalden alıntı: bluelion
xp cd si ile başlatıp , kurtarma konsolundan chkdsk yapın, xp üzerinde işe yarıyor fakat vistada nasıl bir sonuç verir bilemiyorum.
şunuda belirteyim, bu kesin bir çözüm değildir , daha sonra yine aynı sorun olabilir.
yedeklerinizi alıp, baştan sistem kurmayı öneririm, harddiski fdisk ile fomatlayarak.
bu sorun donanımlardan da kaynaklanabilir, en başta kala gelen ramler olabilir.
dediğiniz gibi sistemimi xp cd ile açarak kurtarma konsolunda chkdisk etmiştim ama sonuç olumsuz olmuştu.