Şimdi Ara

windows başlangıç programları sıra ile yüklensin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze selamlar, arkadaşlar, ben windwos açılırken programların benim belirlediğim sıra ile yüklenmesini istiyorum??? bunu yapan bir program veya windows özelliği mevcut mudur acaba?

• Merhabalar. Windows, başlangıçta programları sırayla açmaz. Hepsini aynı anda başlatır, ancak hangi program daha ağır ise o diğerlerinden sonra açılır, bu da sırayla açılıyormuş izlenimine sebep olur. Eğer nasıl bir şey istediğinizi daha spesifik olarak açıklarsanız belki yardımcı olabilirim.
  • Özetliyim. benim bir programım var ve her daim açık kalması gerekiyor, kapansa dahi tekrar açılması gerekiyor, bunun için processlive adında bir program var, bu küçük yazılım sayesinde tekrar açılabiliyor, buraya kadar herşey güzel, ancak sonradan farkettim ki processlive programı önce açılınca sürekli çalışmasını istediğim programımı açılmamasına neden oluyor bu sebeple windows benim istediğim sıra ile başlangıçtaki programları çalıştırsın istiyorum. bu tarz bir özellik windowsta varmı bilemiyorum, varsa bildiğiniz bir program önerirseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: taox

Özetliyim. benim bir programım var ve her daim açık kalması gerekiyor, kapansa dahi tekrar açılması gerekiyor, bunun için processlive adında bir program var, bu küçük yazılım sayesinde tekrar açılabiliyor, buraya kadar herşey güzel, ancak sonradan farkettim ki processlive programı önce açılınca sürekli çalışmasını istediğim programımı açılmamasına neden oluyor bu sebeple windows benim istediğim sıra ile başlangıçtaki programları çalıştırsın istiyorum. bu tarz bir özellik windowsta varmı bilemiyorum, varsa bildiğiniz bir program önerirseniz sevinirim...

Bunun için güzel bir yol var. Ancak sizden birkaç şey isteyeceğim:
    Sürekli açık kalmasını istediğiniz programın exe dosyasının bulunduğu klasör yolu ve dosyanın tam ismi.
    ProcessLive'in exe dosyasının bulunduğu klasör yolu ve dosyanın tam ismi.

• sürekli çalışmasını istediğim program

C:\Users\beko\Desktop\sistem\Umbrella.exe

processlive

C:\Users\beko\Desktop\sistem\ProcessAlive-0.5.exe

iki programda tek klasörde olması zorunlu acaba sorun olurmu sizin için? farklı klasörlere koyduğum zaman yine sürekli çalışmasını istediğim program kendi ayarlarına ulaşamadığın için açılmıyor...

merakla bekliyorum..
  • hmm sanırım çözdüm olayı bat dosyası oluşturum çalıştırılmasını istediğim programları tek ek yukarıdan aşşağı yazarsam olur diye düşünüyorum ben yinede sizin cevabınızı bekliyorum

evet bat dosyası ile denedim iki dosyayı sıra ile açmadı?? yazdığım kod şöle

@echo off

C:\Users\beko\Desktop\Project1.exe

C:\Users\beko\Desktop\Project2.exe

sanırım böyle yazmak yetersiz??

----------------------------------------------------

yine denedim bu sefer başardım bat dosyası iki exe yide açtı ama yine sıra ile açmadı

kod buymuş ama yetersiz 1 saniye sonra açsa ikinci exeyi olacakda iştee..

@echo off
    rem exe ismi
    C:\programın adresi
    start exe ismi.exe
    rem exe ismi2
    cd C:\programın adresi
    start exe ismi2.exe
    exit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taox -- 19 Haziran 2012; 19:56:46 >

• Ben de bir bat dosyası önerecektim hocam. Ancak biraz daha farklı:

start C:\Users\beko\Desktop\sistem\Umbrella.exe
    pause
    start C:\Users\beko\Desktop\sistem\ProcessAlive-0.5.exe
    exit

Yalnız, Windows+R>msconfig>Tamam diyip "Başlatma" sekmesinin altında, programları bulup "tiklerini" kaldırmanız gerek. Bir de Windows açıldığında karşınızda bu CMD penceresi çıkacak, Umbrella programı açıldıktan sonra CMD penceresine tıklayıp bir tuşa basmanız gerek. Bir de bu bat dosyasını, Başlat>Tüm Programlar>Başlangıç>Sağ tık>Tüm kullanıcıları aç dedikten sonra çıkan dizine atmanız gerek. Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam teşekür ederim istediğim sıra ile açıyor ancak bir tuşa basma olayı olmamış makina başında yöneten bir kişi olmayacak, sitem açılınca herşey otomatik yürümeli, aslında ufacık bir yazılımla bu iş olur ya işte bilmiyoruz. neyse denemye devam edeyim ben...
  • quote:

Orijinalden alıntı: taox

hocam teşekür ederim istediğim sıra ile açıyor ancak bir tuşa basma olayı olmamış makina başında yöneten bir kişi olmayacak, sitem açılınca herşey otomatik yürümeli, aslında ufacık bir yazılımla bu iş olur ya işte bilmiyoruz. neyse denemye devam edeyim ben...

Anladım hocam. O zaman size Start-Q programını önereceğim:http://www.start-q.com/
    Buradan da detaylı bilgilendirme sayfasına ulaşabilirsiniz:http://www.techyard.net/startq-windows-startup-optimizer/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 20 Haziran 2012; 12:44:40 >

• hocam biraz progamı inceliyip deneyeyim ona göre dönüş yaparım olumlu olumsuz..
  • tamamdır dostum azmin elinden hiç birşey kurtulamıyor kod aynen şöle..
    bir txt dosyası oluşturup içine kodu içeriğini deyiştirip yazın kaydedin kaydederken .txt olan uzantıyı bat olarak deyiştirin.ayrıca saniyeyi arttırabilir azalta bilirsiniz

@echo off
    rem İLK_PROGRAMIN_İSMİ
    cd C:\Users\kullanıcı adınız\klasör adı
    start İLK_PROGRAMIN_İSMİ.exe
    echo this window closes in 10 seconds
    echo.
    echo 10
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    echo 9
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    echo 8
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    echo 7
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    echo 6
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    echo 5
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    echo 4
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    echo 3
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    echo 2
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    echo 1
    ping -n 2 127.0.0.1>nul
    rem PROGRAMIN_İSMİ
    cd C:\Users\kullanıcı adınız\klasör adı
    start PROGRAMIN_İSMİ.exe
    exit

Ayrıca bat dosyasını exe,ye yanı programa çevirmek için birde program linki vereyim size
    Linki aşşağıdaki mesajda !!!!!!
    program çok basit ayrıca invisible seçeneği ile normalde ekrana gelen bat dosyasını görünmeden çalıştırabilirsiniz..
    not:beyin fırtınası için The Legion hocamıza teşekürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taox -- 21 Haziran 2012; 11:01:53 >

• Ping fikri güzel, yalnız birkaç düzenleme gerekiyor, maden görünmez yapacağız:

start C:\Users\beko\Desktop\sistem\Umbrella.exe
    ping -n 10 127.0.0.1
    start C:\Users\beko\Desktop\sistem\ProcessAlive-0.5.exe

Ayrıca bahsettiğiniz program virüslü bat dosyası yaratıyor. Tamamen virüssüz olması için başka bir çözüm bulmalısınız. RHC programının linkini atacaktım ama hiçbir yerde bulamadım. Bir araştırın ya da Start-Q'nun 1.2 versiyonunu indirip kullanın, o daha kolay. Sadece geç açılması istediğiniz programı alttaki listeye ekleyip, süre belirtiyorsunuz o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 20 Haziran 2012; 23:46:57 >

• Start-Q programı virüs uyarısı veriyor? daha indirdiğim an silmek istiyor,ayrıca fonksiyonları çalışmıyor,ayarlıyorsun başlangıça programını ekliyor ama sağdece kendini çalıştırıyor? oysa süper bir programa benziyor istediğin uygulamayı tam ekran çalıştırabiliyor en azından üzerinde böyle bir ayar var sırf bu ayar için kullanmak isterdim, birde parameters diye bir özellik var bunu hiç anlamadım???.. verdiğim program hakikaten oluşturduğu dosyaya malvare adında bir virüs türü bulaştırıyormuş? sakın bu saçma sistem uyarılarından birisi olmasın??

Tamam bu daha iyi daha sağlam bir program, bat dosyasını exeye çeviyor Buradan indirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taox -- 21 Haziran 2012; 10:53:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.