Şimdi Ara

Windows'a Geçmek İstiyorum Merak Ettiklerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows'a geçmek istiyorum ancak bazı şeyler duydum:
    Virüs falan bulaşıyormuş sürekli sonra, key denilen bir şey varmış, crack falan diye bir takım zımbırtılar varmış. Sistem açıkları çok fazlaymış korunmak neredeyse imkansızmış. Ayrıca, kendine ait yazılım deposu yokmuş. Ücretliymiş.
    Bunları birisi bana açıklayabilir mi? Linux kullanıcısıyım da yabancıyım.

• Merhaba covarzan windows'a geçmekle güzel bir karar vermişsin tebrik ederim ilk başlarda zorlanıcaksın fakat yılmaman gerekiyor

Soruna gelince virüs falan bulaşıyormuş sürekli sonra, key denilen bir şey varmış, crack falan diye bir takım zımbırtılar varmış. Sistem açıkları çok fazlaymış korunmak neredeyse imkansızmış. Ayrıca, kendine ait yazılım deposu yokmuş, ücretliymiş soruları biraz erken olmuş , öncelikli olarak windows'un yapısını bilmek, dosya dizin işlemlerini bilmek ile başlamak senin için faydalı olucaktır.

Demek istedigim içerisinde windows geçen ilgili yada ilgisiz her dökümanı okumalısın, birazda merakın varsa bunu biz degil zaten sen bu soruyu cevaplayacaksın, biraz zaman ve sabır ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: covarzan

Windows'a geçmek istiyorum ancak bazı şeyler duydum:
    Virüs falan bulaşıyormuş sürekli sonra, key denilen bir şey varmış, crack falan diye bir takım zımbırtılar varmış. Sistem açıkları çok fazlaymış korunmak neredeyse imkansızmış. Ayrıca, kendine ait yazılım deposu yokmuş. Ücretliymiş.
    Bunları birisi bana açıklayabilir mi? Linux kullanıcısıyım da yabancıyım.

Genelde tam tersi durumlarla ilgili forumlarda soru soruluyor.

Windows'da yazılım deposu yok. Windows güncelleştirmelerini ise windows update üzerinden yapılır.

iyi yanı ise kod girme derdi yok, .exe formatında indirdiğiniz dosyayı açar açmaz, next next diyerek kurulur. programlar ise progra ekle kaldırdan kaldırılır.

Microsoft Security Essentials ücretsiz av programıdır. bunu tavsiye ederim.

• windowsa geçeceğim, şurası şöyle yamukmuş, burası böyle bozukmuş. troll seni (:
  • Evet. Peki sisteme ne kadar para ödemem gerekiyor bunu merak ediyorum. Bir de şişme oluyormuş okuduğum yazılara göre format falan gerekiyormuş belli periyodik süreler içersinde.
    Ayrıca, Perl ve Python ne alemde?
    Yani bilmek istediğim Linux'un yapabildiği neleri yapar neleri yapamaz bu sistem? 1-2kere kullanmıştım ama pek beğenmemiştim.
    @Crosshair,
    Hem artık Linux'ta da kod girme derdi yok. Yani 3-4yıl kadar oluyor. Bahsettiğiniz kurulum şeklinde yapılabiliyor ancak kod girmek kurulum aşamalarını takip etmek açısından çok iyi oluyor. Kod girmek daha iyi yani bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi covarzan -- 18 Mart 2011; 7:44:30 >
  • bende linux acık kaynak kodludur istediginiz gibi degistirebilirsiniz diye duyarım yıllardır ama ne hikmetse bunu yapmıs yada yapabilmis kimseye rastlamadım henüz.. acaba siz linux üzerinde ne gibi müdehaleler yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

bende linux acık kaynak kodludur istediginiz gibi degistirebilirsiniz diye duyarım yıllardır ama ne hikmetse bunu yapmıs yada yapabilmis kimseye rastlamadım henüz.. acaba siz linux üzerinde ne gibi müdehaleler yaptınız?

linux kullanmak belli bir bilgi birikimi gerektirir. Sistemin kolay kullanımına yönelik özelleştirmeler yaptım kendim için :)
    programlama dili bilen bir insan için gayet kolaydır bu işlem :)
    hatta bilmeyen bir kişi bile masaüstlerinin kendi panellerinin özelleştirme yöntemleriyle bunu yapabilir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu da Windows'u kötülemenin başka bir yolu herhalde. Bitane fake üyelik alıp veriyosun ayarı. Elinizde ki çekirdek gün gelip şişip şişip elinizde patlayınca, o zaman seve seve geçersiniz Windows'a, şimdiden bu kadar kastırmayın.

Biri de çıksın desinki ben bir medya player yaptım VLC halt etmiş, yada bir ajanda yaptım, ya da bir mail istemcisi yaptım, hepsini geçtim biri çıksın desin ki ben bir program yaptım, DVD kapaklarını otomatik bulup ikon haline getiriyor DVD kabı şeklinde, hesap makinesi yaptım, çekirdeği yeniden derledim, içine şunları ekledim, şunlar fazlaydı çıkardım. Linux aşağı Linux yukarı, ortada üretme namına tık yok. Linux un deposu, ne eklediniz o depoya da böbürleniyorsunuz. Ha vardır sayılı 3-5 adam, onlarda böyle konu açmaz zaten.

Sıkıldım bu linux kullananların zırvalıklarından, kullanıyorsanız kullanın size bişey diyen mi var, kalkıpda kendiniz yazmış gibi hava atmak ne ayak. Ayrıcalıklı felan olduğunuzu zannediyorsanız, sandığınız gibi olunmuyor.

Ben ki severim Linux'u beni bile çileden çıkarıyosunuz be kardeşim. İşiniz mi yok sizin. Tabir yerinde ise Windows çular tükürse boğulacaksanız hala da kırkışmadan duramazsınız.(Forumdaki istisna bir kaç arkadaşımı ayrı tutuyorum) Bırakın kim neyi kullanıyorsa kullansın..

Not : Windows kulanmıyorum!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 19 Mart 2011; 16:43:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Bu da Windows'u kötülemenin başka bir yolu herhalde. Bitane fake üyelik alıp veriyosun ayarı. Elinizde ki çekirdek gün gelip şişip şişip elinizde patlayınca, o zaman seve seve geçersiniz Windows'a, şimdiden bu kadar kastırmayın.

Biri de çıksın desinki ben bir medya player yaptım VLC halt etmiş, yada bir ajanda yaptım, ya da bir mail istemcisi yaptım, hepsini geçtim biri çıksın desin ki ben bir program yaptım, DVD kapaklarını otomatik bulup ikon haline getiriyor DVD kabı şeklinde, hesap makinesi yaptım, çekirdeği yeniden derledim, içine şunları ekledim, şunlar fazlaydı çıkardım. Linux aşağı Linux yukarı, ortada üretme namına tık yok. Linux un deposu, ne eklediniz o depoya da böbürleniyorsunuz. Ha vardır sayılı 3-5 adam, onlarda böyle konu açmaz zaten.

Sıkıldım bu linux kullananların zırvalıklarından, kullanıyorsanız kullanın size bişey diyen mi var, kalkıpda kendiniz yazmış gibi hava atmak ne ayak. Ayrıcalıklı felan olduğunuzu zannediyorsanız, sandığınız gibi olunmuyor.

Ben ki severim Linux'u beni bile çileden çıkarıyosunuz be kardeşim. İşiniz mi yok sizin. Tabir yerinde ise Windows çular tükürse boğulacaksanız hala da kırkışmadan duramazsınız.(Forumdaki istisna bir kaç arkadaşımı ayrı tutuyorum) Bırakın kim neyi kullanıyorsa kullansın..

Not : Windows kulanmıyorum!!!!

+1

• Kuzey Kore'de yaşıyorsunuz sanırım?
  • 2smoke, öncelike üyeliğim fake değil :) Yeni açtım donanımhaberi.
    Windows'u da kötülemiyorum duyduklarımı kara mizahla soruyorum sadece.
    Peki sen yaptın mı VLC gibi bir player? Çekirdek derledin mi hiç? Ayrıca Linux'un deposu değil, dağıtımların deposu o :)
    Linux için sayısız program yazsanda onun depoya girme olasılığı çok düşüktür. Hangi dağıtımın hangi deposuna hangi betik girecek?
    Windows'cular tükürse boğulacaksınız diyorsun. Bundan 5yıl önce bütün işletim sistemlerini Windows sananlar vardı. Bilgisayarda ne yüklü geldiyse o var sanıyor bir tek. Hatta işletim sisteminin ne olduğunu bilmeyen insanlar var. Bilenler de oyun oynamak için Windows'ta duruyor.
    Bu cahillikte o kadar çok insan var ki, evet doğru, tükürseler boğuluruz. Söylediğin programlar da zaten mevcut. Yeniden neden yapılsın? İnsanlara bu konuda yardım etmek de Linux'a bir katkıdır. Sadece betik yazmakla olan bir şey değildir. Ayrıca anlamadan bu şekilde agresif tavır sergilemen hiç hoş değil.
    @wortexxx, danışayım dedim :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meco

bende linux acık kaynak kodludur istediginiz gibi degistirebilirsiniz diye duyarım yıllardır ama ne hikmetse bunu yapmıs yada yapabilmis kimseye rastlamadım henüz.. acaba siz linux üzerinde ne gibi müdehaleler yaptınız?

linux kullanmak belli bir bilgi birikimi gerektirir. Sistemin kolay kullanımına yönelik özelleştirmeler yaptım kendim için :)
    programlama dili bilen bir insan için gayet kolaydır bu işlem :)
    hatta bilmeyen bir kişi bile masaüstlerinin kendi panellerinin özelleştirme yöntemleriyle bunu yapabilir :)

bak kendinizde söylemissiniz linux kullanmak belli bir bilgi birikimi gerektirir. iste en büyük farkda zaten burada yatıyor Windows'u ufak veletler bile kullanabiliyor bilmem aradaki büyük ucurumu görebiliyormusunuz?

amac herkese ulasabilmek ve herkese hitap etmek midir yoksa sadece bilgi birikimi olan sınırlı sayıdaki insanlara ulasmak mı? iste püf noktası budur hangisinin iyi oldugu degil...

• tepkiyi hakediyorsun. nasıl tepki verdiği önemli değil.

şimdi burada hangi OS daha iyi tartışmasına girmeyeceğim. ancak buraya iyi niyetli gözüken bir konu açıp, içerisinde dalga geçer gibi konuşmak küstahlıktır. yukarıda da belirttiğim gibi, "windows'a geçeceğim ama şurası eksikmiş, burası böyle bozukmuş, o tarafı da pek gelişmemiş anlatın şunu yea" tadında konuşursan, aşağılanmayı hakedersin. başka bir şeyi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

tepkiyi hakediyorsun. nasıl tepki verdiği önemli değil.

şimdi burada hangi OS daha iyi tartışmasına girmeyeceğim. ancak buraya iyi niyetli gözüken bir konu açıp, içerisinde dalga geçer gibi konuşmak küstahlıktır. yukarıda da belirttiğim gibi, "windows'a geçeceğim ama şurası eksikmiş, burası böyle bozukmuş, o tarafı da pek gelişmemiş anlatın şunu yea" tadında konuşursan, aşağılanmayı hakedersin. başka bir şeyi değil.

+1
  • quote:

2smoke, öncelike üyeliğim fake değil :) Yeni açtım donanımhaberi.
    Windows'u da kötülemiyorum duyduklarımı kara mizahla soruyorum sadece.
    Peki sen yaptın mı VLC gibi bir player? Çekirdek derledin mi hiç? Ayrıca Linux'un deposu değil, dağıtımların deposu o :)
    Linux için sayısız program yazsanda onun depoya girme olasılığı çok düşüktür. Hangi dağıtımın hangi deposuna hangi betik girecek?
    Windows'cular tükürse boğulacaksınız diyorsun. Bundan 5yıl önce bütün işletim sistemlerini Windows sananlar vardı. Bilgisayarda ne yüklü geldiyse o var sanıyor bir tek. Hatta işletim sisteminin ne olduğunu bilmeyen insanlar var. Bilenler de oyun oynamak için Windows'ta duruyor.
    Bu cahillikte o kadar çok insan var ki, evet doğru, tükürseler boğuluruz. Söylediğin programlar da zaten mevcut. Yeniden neden yapılsın? İnsanlara bu konuda yardım etmek de Linux'a bir katkıdır. Sadece betik yazmakla olan bir şey değildir. Ayrıca anlamadan bu şekilde agresif tavır sergilemen hiç hoş değil.
    @wortexxx, danışayım dedim :)

Cahil kime derler biliyormusun, Windows'un senin sandığın ve dalga geçtiğin gibi bir işletim sistemi olduğunu sananlara.. Biraz araştır be kardeşim.

• yahu yok, adam cahil değil. güya objektif davranıp windows'u kötüleyecek. zeka akıyor, troll bildiğin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 20 Mart 2011; 14:45:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.