Şimdi Ara

Windows 8 Mikrofon Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
21.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar win7de bu sorun yoktu.Ne zaman win8 e geçtim bu sorun ortaya çıktı. Problemimi anlatayım ilk önce.
    Mikrofonu taktıkığım zaman kulaklığa her zaman mikrofondan gelen ses geliyor. Yani bi programı (xfire,skype) açtığım zaman mikrofon aktif olmuyor,her zaman aktif oluyor. Mesela ben sadece xfire ya da skype vb. kullanırken mikrofonumun etkinleştirilmesini istiyorum.
    Her zaman tak çıkar imkanım olmuyor maalesef.

• yukarı
  • bende de laptop un kendi mikrofonunu görmeme sorunu var. kamerayı da görmüyor. win 7 ile sorunsuz ççalışıyordu.
  • ilgili sürücüyü win8 olmasada sanırım yeni olduğu için yoktur win 7 orjinal ses kartını yükleyin desteklerse düzelir.win 8 in kendi yüklediği ses sürücüsünü kullanmayın microfondan ses alamazsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

ilgili sürücüyü win8 olmasada sanırım yeni olduğu için yoktur win 7 orjinal ses kartını yükleyin desteklerse düzelir.win 8 in kendi yüklediği ses sürücüsünü kullanmayın microfondan ses alamazsınız..

hocam win8de herşeyi kendi otomatik yükledi.
    win7 sürücüsünü mü indireyim?
  • bendede aynı sorun oluyordu. yaklasık 1 senedır (vede son 4 ayda win8 ) ilk olarak sitesinden win7 driverini indiriyorum. sonrasında kuruyorum. kurulum tamamlandıktan sonra mık.-cam. usb baglantısını bilgisayardan cıkarıp, 1-2 dk bekledıkten sonra tekrar takıyorum. Hemen sağ alt kosede surucu yuklenıyor yazısı cıkıyor ve de yuklendı dıye uyarı sesı verıyor bılgısayar. Ben her ihtimale karsın bılgıdayara restart yaoıyorum(bu olması gerekn sey degıl:)). skype veya msn olsun cam ve mik. rahatca kullanabılıyorum.

bendekı sorun bu, belkıde senınde ısıne yarar dıye yazdım:)
  • Benim laptop ta mikrofon ve webcam kendinden. bu yüzden çıkarıp takmam mümkün değil. ses kartının driverını win7 uyumlu yapıp yüklememe rağmen görmüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Çözünürlük Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WallacE McKarT

Benim laptop ta mikrofon ve webcam kendinden. bu yüzden çıkarıp takmam mümkün değil. ses kartının driverını win7 uyumlu yapıp yüklememe rağmen görmüyor.

Webcam sürücüsünü de kontrol edin..
  • web cam'in sürücüsü yok. win7'deyken kendisi görüp kuruyordu.Markanın sitesine de baktım bulamadım.
  • quote:

web cam'in sürücüsü yok. win7'deyken kendisi görüp kuruyordu.Markanın sitesine de baktım bulamadım.

Yok derken aygıt yöneticisinde webcam mı yok, yoksa var da sürücü olmadığına dair sarı işaret mi var? Win 7 sürücülerinin hepsi Win 8 uyumlu değil. Kameranın markası nedir?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

web cam'in sürücüsü yok. win7'deyken kendisi görüp kuruyordu.Markanın sitesine de baktım bulamadım.

Yok derken aygıt yöneticisinde webcam mı yok, yoksa var da sürücü olmadığına dair sarı işaret mi var? Win 7 sürücülerinin hepsi Win 8 uyumlu değil. Kameranın markası nedir?..

Kamera aygıt yöneticisinde görünmüyor. Sarı işaret de yok. Kameranın markasını bilmiyorum Ne yazık ki.
  • quote:

Kamera aygıt yöneticisinde görünmüyor. Sarı işaret de yok. Kameranın markasını bilmiyorum Ne yazık ki.

Garip bir durum, laptopun markası nedir?..
  • quote:

ilgili sürücüyü win8 olmasada sanırım yeni olduğu için yoktur win 7 orjinal ses kartını yükleyin desteklerse düzelir.win 8 in kendi yüklediği ses sürücüsünü kullanmayın microfondan ses alamazsınız..

quote:

Orijinalden alıntı: husolin

bendede aynı sorun oluyordu. yaklasık 1 senedır (vede son 4 ayda win8 ) ilk olarak sitesinden win7 driverini indiriyorum. sonrasında kuruyorum. kurulum tamamlandıktan sonra mık.-cam. usb baglantısını bilgisayardan cıkarıp, 1-2 dk bekledıkten sonra tekrar takıyorum. Hemen sağ alt kosede surucu yuklenıyor yazısı cıkıyor ve de yuklendı dıye uyarı sesı verıyor bılgısayar. Ben her ihtimale karsın bılgıdayara restart yaoıyorum(bu olması gerekn sey degıl:)). skype veya msn olsun cam ve mik. rahatca kullanabılıyorum.

bendekı sorun bu, belkıde senınde ısıne yarar dıye yazdım:)

Çok teşekkürler hallettim

• quote:

quote:

Garip bir durum, laptopun markası nedir?..

Casper CPQ i720
  • quote:

Casper CPQ i720

Casper Bison Cam kullanır, Win 8 sürücüsü yok, Win 7 için olanıhttp://www.dosyasitesi.com/download.php?file=10c685b0846f2bd3cfa68d0269ab555e adresinden indirebilirsiniz. Aygıt yöneticisinde Webcam olmaması çok tuhaf, bundan emin misiniz?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR

quote:

hocam win8de herşeyi kendi otomatik yükledi.
    win7 sürücüsünü mü indireyim?

evet..
  • quote:

quote:

Casper CPQ i720

Casper Bison Cam kullanır, Win 8 sürücüsü yok, Win 7 için olanıhttp://www.dosyasitesi.com/download.php?file=10c685b0846f2bd3cfa68d0269ab555e adresinden indirebilirsiniz. Aygıt yöneticisinde Webcam olmaması çok tuhaf, bundan emin misiniz?..

hocam yardımlarınız için teşekkürler ama yine olmadı. kamera kapalı diyor ama kameranın açma kapama tuşu yok

• quote:

hocam yardımlarınız için teşekkürler ama yine olmadı. kamera kapalı diyor ama kameranın açma kapama tuşu yok

Kamera kapalı dediğine göre sonunda kapalı da olsa bir kamera gördünüz:). MS sitesindeki konudaki çözüm önerilerini denemek istersenizhttp://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-hardware/clevo-m72r-webcam-with-bisoncam-vga-doesnt-work/6905e34e-b628-4663-bc1e-bb62a99b1a76?page=1 adresine gidin. Chrome kullanıyorsanız İngilizce bilmeseniz de sayfayı Türkçe'ye çevirebilirsiniz, tam çeviri olmuyor, ama anlarsınız ne dediğini..

• quote:

quote:

Kamera kapalı dediğine göre sonunda kapalı da olsa bir kamera gördünüz:). MS sitesindeki konudaki çözüm önerilerini denemek istersenizhttp://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-hardware/clevo-m72r-webcam-with-bisoncam-vga-doesnt-work/6905e34e-b628-4663-bc1e-bb62a99b1a76?page=1 adresine gidin. Chrome kullanıyorsanız İngilizce bilmeseniz de sayfayı Türkçe'ye çevirebilirsiniz, tam çeviri olmuyor, ama anlarsınız ne dediğini..

Evet bios'a da baktım açık görünüyor. Verdiğiniz link de sorunumu çözmedi maalesef.

Aygıt yöneticisinde gizli aygıtları göster dediğimde ersimdeki 2 aygıt görünüyor. Biri webcam diğeri de mikrofon tahminimce.

Windows 8 Mikrofon Sorunu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.