Şimdi Ara

Windows 8 Developer Preview

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 8 Developer Preview için ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bu konuda hiçbir bilgisi olmayanlar için açıklayıcı olacağını düşünüyorum.

Bu sürüm Microsoft tarafından Windows 8 işletim sistemi hakkında son kullanıcı fikirlerini almak için piyasaya sürülmüş versiyondur. Şuanda sadece İnilizce dil desteği ile geliyor. Bu sabah itibariyle kendi bilgisayarıma kurulumunu yaptım. Açıkcası bu kadar beğeneceğimi düşünmüyordum.

Windowsun hakimiyeti neredeyse tamamen mouse hareketlerinize bırakılmış durumda. Dokunmatik bir tablet pc ile harika çalışacağını düşünüyorum.

İşletim sisteminin kurulumunun sonunda sizden Windows Live bilgileriniz isteniyor. Msn için kullandığınız mail ve şifre bilgilerinizle kendinize bir kullanıcı oluşturuyorsunuz. Bu işlemi atlayarak isterseniz yerel bir kullanıcıda oluşturabilirsiniz. Ama Windows Live hesabınızla entegre kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu şekilde kullanıcı oluşturduğunuzda, örneğin bilgisayarınıza Msn programını kurduğunuz an otomatik olarak sizin hesabınızla açılıyor. Bilgisayarınız sizi, profil resimlerinizi vs. tanıyor. Ve en önemliside bilgisayarınız açılırken sizden Windows Live şifrenizi girmenizi istiyor.

Windows 8 için farklı bir karşılama ekranı düşünülmüş. Aşağıdaki resimde bunu görebilirsiniz. Karşılama ekranınızda bilgisayarınızda kurulu uygulamaları, oyunları, sosyal etkinliklerinizi vs. takip edebiliyorsunuz. Örneğin bulunduğunuz şehri seçip bu ekranda hava durumunu görebilir veya üye olduğunuz haber kaynaklarını takip edebilirsiniz. Sosyal paylaşım hesaplarınıza da bu ekranda bulunan uygulamalardan hızlıca erişebilirsiniz.

İşletim sistemi karşılama ekranınızdan normal masaüstüne geçiş yapma imkanıda sağlanıyor. Aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi neredeyse Windows 7 nin aynısı bir masaüstüne geçebilirsiniz. Karşılama ekranında bulunan Desktop ikonuna tıklayarak bu ekrana geçebiliyorsunuz. Tekrar karşılama ekranına dönmek isterseniz eski başlat butonuna basabilir veyahut klavyeden windows tuşuna basabilirsiniz.

İşletim sistemini kullanırken bu yazılımın bir tablet pc, pda veya iPhone tarzı cihazlar için yazılmış olma ihtimalini düşünmeden edemedim. Çünkü bunu bariz gözümüze sokan uygulamalar var. Örneğin karşılama ekranında alarm var veya sistem ayarlarından dokunmatik klavye açılabiliyor. Bir bilgisayarda alarm ve dokunmatik klavye? Acaba Microsoft iyiden iyiye bu işede mi girecek?

Kıscası Microsoft bu işletim sistemi ile bugüne kadarki tüm bilinenleri değiştirmiş. Son kullanıcının işletim sistemini kullanırken zorlanacağı kesin. Alışma süremiz ne kadar sürer bilinmez ama kullanımı bir o kadar kolay olan bu işletim sisteminin Microsoft açısından tam bir devrim olduğunu söyleyebilirim. Artık daha kolay kullanım sağlayan işletim sistemleri kullanacağımızın sinyali olarak Windows 8 i görebiliriz.

Gökhan Emrah YAĞMUR

• Denemek için ben de kurdum ama pek hoşlanmadım açıkçası...
  • tabiki herkesin bir beğenme değişkeni var :)
  • Gökhan bilgi için teşekkürler.
    Ben bir şey sormak istiyorum açılış ve kapanış süreleri ne kadar?
    Tabii bu senin PC'ne göre değişiyor ancak ortalama bir süre vermen gerekirse?

Ayrıca kurulum süresi ne kadar sürdü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turans -- 16 Eylül 2011; 17:24:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turans

Gökhan bilgi için teşekkürler.
    Ben bir şey sormak istiyorum açılış ve kapanış süreleri ne kadar?
    Tabii bu senin PC'ne göre değişiyor ancak ortalama bir süre vermen gerekirse?

Ayrıca kurulum süresi ne kadar sürdü?

bunları bende istiyorum
  • Hocam biraz erken olabilir sorum ama Windows 8'de RAM&İşlemci kullanımı sistem boşta iken nasıl acaba?
  • Şuan bende w7 kurulu durumda w8 i kurup ikisini aynı anda kullanabilir miyim yoksa w7 yi tamamen kaldırmam mı gerekiyor?
  • arkadaşlar merhaba,
    ben de win 8 dev preview sürümü yükledim setup dosyası ile ama şimdi win 7 32 bit haline geri döndürmek istiyorum mümkün mü ?
  • turans ve ceka16 : kurulumu ve açılış süresi windows 7 den az da olsa daha hızlı.

pc-system1 : CPU kullanımı %10 ile %20 arasında değişiyor. Ram kullanımı ortalama ise %20

Augias : Sanırım işletim sistemlerini farklı harddiskin bölümlerine kurarak kullanabiliyorsun.

sinilker : Windows 7 dvdsi ile bilgisayarını formatlayarak tekrar windows 7 kullanmaya devam edebilirsin.
  • @rainson teşekür ederim, şimdi deniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainson

turans ve ceka16 : kurulumu ve açılış süresi windows 7 den az da olsa daha hızlı.

pc-system1 : CPU kullanımı %10 ile %20 arasında değişiyor. Ram kullanımı ortalama ise %20

Augias : Sanırım işletim sistemlerini farklı harddiskin bölümlerine kurarak kullanabiliyorsun.

sinilker : Windows 7 dvdsi ile bilgisayarını formatlayarak tekrar windows 7 kullanmaya devam edebilirsin.

teşekkürler
  • rica ederim
  • arkadaşlar kurarken driver problemiyle karşılaşıyorum. yardımcı olacak olan var mı?
  • Bunda XBOX LİVE var Bizzat Denedim XBOX Oyunlarını Açabiliyorsun burda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.