Şimdi Ara

Windows 8 'den Windows 7 'ye geçiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 8 'de hep aynı hatayı aldıgım için windows 7 ye geçmek istiyorum. Yüklediğim herhangi bir oyunda " uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc000007b hatasını almaktan bıktım.

Bir çok konuya baktım bios kilidi varmış sanırım. Aslında kilit değilde önlem amaçlı yapmıslar sanırım, öyle anladım yani :)

Bu konu hakkında yardım edebilir misiniz ? Elimde orjinal windows 7 home premium sp1 cd'si mevcut. Bilgisayarımın markası Lenovo Ideapad Z580

Geçiş hakkında yardım edebilecek arkadaşlara müteşekkirim.

• FlexNET var mı program ekle kldirda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

FlexNET var mı program ekle kldirda

Hayır yok hocam.
  • Stykss kullanıcısına yanıt
    arkadaş bu hata Windows8 güncel kullanmayanlarda oluyor
    eski meslektaşım dershanede birlikte çalıştığım tarih öğretmeni arkadaşımın başına bu sorun gelmiş
    Cabela's Big Game Hunter Pro Hunts 2014 oyunu kurmuş ve 0xc000007b hatası çıkıyordu
    aynı oyunu kendi bilgisayarıma kurdum sorunsuz açıldı ve bayağıda oynadım oyunu
    benim bilgisayarımda windows8.1 işletim sistemi
    hocamın yüklü programlarına baktığımda net framework ve visual studio gibi yazılımları eksik olduğunu gördüm
    net framework 2.0
    net framework 3.0
    net framework 4.0
    Visual Studio 2013 - MSDN - Microsoft bunları kurdum güncelleştrmelerini aldım ve sorunsuz çalışmaya başladı
  • serkan210878 kullanıcısına yanıt
    visual studio ne için? :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem Yazılımları: Bilgisayar donanımlarını yöneten, uygulamaların çalışabilmesi için gerekli altyapıyı sağlayan yazılımlardır. İşletim sistemleri bu yazılım türüne örnektir.

Uygulama Geliştirme Yazılımları: Yazılım geliştiricilerin, son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere, uygulamaları geliştirmek, derlemek, hata ayıklamak, test etmek ve yayınlamak için kullandıkları yazılım türüdür. MS Visual Studio .NET bu türe örnek yazılımdır.

Uygulamalar: Son kullanıcıların belirli görevleri yerine getirmek amacı ile kullandıkları yazılımlardır. Uygulamalarda kendi içerisinde üç kısımda incelenebilir:

Windows Uygulamaları: Windows uygulamaları, işletim sistemi üzerine kurulan, arayüz ve içerik bakımından zengin uygulamalardır. Windows uygulamaları durum yönetimi, olaya dayalı programlama

(( kendi sitesinden alıntıdır ))

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan210878

arkadaş bu hata Windows8 güncel kullanmayanlarda oluyor
    eski meslektaşım dershanede birlikte çalıştığım tarih öğretmeni arkadaşımın başına bu sorun gelmiş
    Cabela's Big Game Hunter Pro Hunts 2014 oyunu kurmuş ve 0xc000007b hatası çıkıyordu
    aynı oyunu kendi bilgisayarıma kurdum sorunsuz açıldı ve bayağıda oynadım oyunu
    benim bilgisayarımda windows8.1 işletim sistemi
    hocamın yüklü programlarına baktığımda net framework ve visual studio gibi yazılımları eksik olduğunu gördüm
    net framework 2.0
    net framework 3.0
    net framework 4.0
    Visual Studio 2013 - MSDN - Microsoft bunları kurdum güncelleştrmelerini aldım ve sorunsuz çalışmaya başladı

Hocam .net framework yüklemeye çalıştıgım zaman zaten bilgisayarınız mevcut diyor. güncelleme olaylarına gelince aralıksız günceliyor :) windows 8.1 kullanıyorum hatta. visual c++'ların hepsi yüklü. directx yüklü. Valla anlamadım gitti. Eğer bu hatayı engelleyebilirsek format atmama gerek kalmaz :)

teşekkür ederim ilginiz için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 dan 11 e Yükseltme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    işletim sistemin x64 mü?
  • Hocam sanırım şundan bahsediyorsunuz;

"64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci"

yazıyor. ??

@serkan210878

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stykss -- 19 Ağustos 2014; 0:03:33 >
    evet 64 bit işletim sistemlerinde oluyor zaten bu hata
    kuruduğun oyun 32 bit oyun olduğu için seninde net srümlerinin 32 bit olanlarını kurmalısın
    bu linkler umarım şine yarar

http://www.microsoft.com/en-us/search/DownloadResults.aspx?q=Microsoft%20.NET%20Framework%202.0%20Service%20Pack%201%20(x86)
  • serkan210878 kullanıcısına yanıt
    bu sorunu kayseri erciyes üniversitesindeki hoca arkadaşlarımada sordum
    64 bit işletim sistemlerinde oluyor dediler
    ister win7 istersen win8 her ikiside 64 bit ise aynı sorun oluyor dediler

kesin çözüm net versiyonlarının ve visual++ 32 bit sürümlerini de kurman gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan210878

evet 64 bit işletim sistemlerinde oluyor zaten bu hata
    kuruduğun oyun 32 bit oyun olduğu için seninde net srümlerinin 32 bit olanlarını kurmalısın
    bu linkler umarım şine yarar

http://www.microsoft.com/en-us/search/DownloadResults.aspx?q=Microsoft%20.NET%20Framework%202.0%20Service%20Pack%201%20(x86)

Maalesef hocam. 3 tane indirdim. Hiç birini yüklemiyor. İndirdiğim setup dosyasını bile açmıyor. Bu arada görev yöneticisinde gözüme çarpan bir şey oldu. Eğer bilgisayarımda 32 bit destekleyen net olmasa chrome bile açmazdı sanırmı. Çünkü görev yöneticisinde google chrome karşısında 32 bit yazıyor ve bir kaç programın da karşısında 32 bit yazıyor. Valla anlamadım gitti ya.

Ve sadece single player oyunları değil, online oyunlardada bu hatayı veriyor. Örneğin League of Legends

Ama Knight online oynayabiliyorum . İşte bunu anlamadım gitti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stykss -- 19 Ağustos 2014; 0:28:25 >

• Var mı başka önerisi olan arkadaşlar ?
  • Arkadaşlar hala yardım bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.