Şimdi Ara

Windows 8'de Windows Defender'i deaktif hale getirememe sorunu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Services sekmesine geçip, Bit Defender 'i kapatmak istediğimde bu uyarı geliyor !

Bit defender 'i manuel olarak nasıl kapatabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 16 Mart 2013; 16:22:51 >

• Processes bölümünden kapatın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motan

Processes bölümünden kapatın..

Evet bahsettiğiniz gibi oldu... Bit defender Processes bölümünde, Antimalware'in altında yer almakta. Antimalware altından da stop edilemiyor. Ancak antimalware satırı, "end task" yapılırsa, defender bu şekilde stop edilmiş oluyor.

Peki services'ten sadece defender'i kapatmanın başka bir yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Processes bölümünden kapatın..

Evet bahsettiğiniz gibi oldu... Bit defender Processes bölümünde, Antimalware'in altında yer almakta. Antimalware altından da stop edilemiyor. Ancak antimalware satırı, "end task" yapılırsa, defender bu şekilde stop edilmiş oluyor.

Peki services'ten sadece defender'i kapatmanın başka bir yolu var mı?

Bahsettiğiniz Processes bölümünü resimleyebilir misiniz? Dediğinizden pek çıkaramadım, antimalware ve antivirüs ayrı ayrı mı yoksa tek programın parçaları mı? Tek programsa ayrı ayrı çalışamıyorlar demektir ifadenizden anladığım kadarı ile. Birini iptal edebilmek için bağımsız çalışmaları gerekir..

• Yukarıdaki mesajı yazdıktan sonra merak edip gönderdiğiniz resmi büyülterek baktım, kapatmak istediğiniz servisin Bitdefender ile ilgisi yok, Windows Defender servisi. resimde görülen kısımlarda herhangi bir Bitdefender servisi yok. Sanırım siz hem Windows Defender ve hem de Bitdefender programlarını aynı anda çalıştırıyorsunuz. Eğer öyleyse Windows Defender programını kapatmanız, ya da Bitdefender i sistemden kaldırmanız gerekir. İkisi bir arada sorun çıkarır. Bitdefender kurulduğunda Windows Defender otomatik olarak devre dışı kalmıyorsa BD Win 8 uyumlu değil demektir..
  • quote:

Bahsettiğiniz Processes bölümünü resimleyebilir misiniz? Dediğinizden pek çıkaramadım, antimalware ve antivirüs ayrı ayrı mı yoksa tek programın parçaları mı? Tek programsa ayrı ayrı çalışamıyorlar demektir ifadenizden anladığım kadarı ile. Birini iptal edebilmek için bağımsız çalışmaları gerekir..

quote:

Yukarıdaki mesajı yazdıktan sonra merak edip gönderdiğiniz resmi büyülterek baktım, kapatmak istediğiniz servisin Bitdefender ile ilgisi yok, Windows Defender servisi. resimde görülen kısımlarda herhangi bir Bitdefender servisi yok. Sanırım siz hem Windows Defender ve hem de Bitdefender programlarını aynı anda çalıştırıyorsunuz. Eğer öyleyse Windows Defender programını kapatmanız, ya da Bitdefender i sistemden kaldırmanız gerekir. İkisi bir arada sorun çıkarır. Bitdefender kurulduğunda Windows Defender otomatik olarak devre dışı kalmıyorsa BD Win 8 uyumlu değil demektir..

Tekrar selamlar,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

İfade yanlışlığı için özür dilerim. Sizin bahsettiğiniz gibi Windows Defender 'dir.

Resmini istediğiniz bölüm aşağıdadır ;

Eskiden services 'ten sonlandırabiliyordum. Sanırım defender, PC'de bir tehdit algıladı ve onu takip ettiği içinde deaktif olmak istemiyor diye düşünüyorum.

• quote:

Eskiden services 'ten sonlandırabiliyordum. Sanırım defender, PC'de bir tehdit algıladı ve onu takip ettiği içinde deaktif olmak istemiyor diye düşünüyorum.

Services'den niye sonlandıramadığınızı anlayamadım, çünkü Processes'den kapatabiliyorsunuz. Services'den sonlandırıldığında zaten Processes'den kayboluyor Antimalware Service Executable bölümü..

Ezcümle, Windows Defender bir bütündür, parçalanamaz:).. Yönetim masasından da kolayca kapatılabilir Windows Defender.

Peki ama Antivirüsü neden kapatmak istiyorsunuz ki?..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Services'den niye sonlandıramadığınızı anlayamadım, çünkü Processes'den kapatabiliyorsunuz. Services'den sonlandırıldığında zaten Processes'den kayboluyor Antimalware Service Executable bölümü..

Ezcümle, Windows Defender bir bütündür, parçalanamaz:).. Yönetim masasından da kolayca kapatılabilir Windows Defender.

Peki ama Antivirüsü neden kapatmak istiyorsunuz ki?..

Services'ten neden kapatılamadığını bende anlayamadım !... Yani ilk resimdeki uyarıyı veriyor.

Proceses'ten ise, Antimalware başlığı ile "end task" şeklinde kapatabiliyorum ancak...

Sebebi; Bazen çeşitli programların kurulumunda cracker filan çalıştırıp, ilaçlama ihtiyaçları için gerekli oluyor. Crack'leme işi bittikten sonra tekrar aktif hale getiriyordum.

Ben genelde cracker'leri D:\ altında ve sıkıştırılmış vaziyette tutuyorum. Yoksa defender tarama esnasında bulup siliyor.

Yönetim masası derken ? O yerin ulaşımını kısaca yazabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 16 Mart 2013; 16:08:20 >

• quote:

Yönetim masası derken ? O yerin ulaşımını kısaca yazabilir misiniz?

Control Panel demek istiyorum, Start Menu kullanıyorsanız menüde var, kullanmıyorsanız fareyi sağa götürünce çıkan Search e basıp yazarak resimdeki gibi ulaşabilirsiniz.

Control Panel açılınca Windows Defender i tıklayın,

Çıkan pencerede Settings sekmesinden Defender i kapatabilirsiniz...

• quote:

Control Panel demek istiyorum, Start Menu kullanıyorsanız menüde var, kullanmıyorsanız fareyi sağa götürünce çıkan Search e basıp yazarak resimdeki gibi ulaşabilirsiniz.

Control Panel açılınca Windows Defender i tıklayın,

Çıkan pencerede Settings sekmesinden Defender i kapatabilirsiniz...

Çok teşekkür ederim. Bu şekilde kapatılabiliyor.

Saygılar, sevgiler.
  • quote:

Çok teşekkür ederim. Bu şekilde kapatılabiliyor.

Saygılar, sevgiler.

Bilmukabele, iyi akşamlar..
  • dism /online /Disable-Feature /featureName:Windows-Defender-Default-Definitions bu kapatır
    dism /online /Disable-Feature /featureName:Windows-Defender-Default-Definitions /remove buda komle siler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.