Şimdi Ara

Windows 8.1 kurmak isteyen 2 dk durmasın (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
2
Favori
8.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sağdan metro barına gelin. ayarlar deyin. hesaplar deyin. yerel hesaba geç deyin. oldu bitti gitti.

bu arada ben de 8.1 için fikrimi belirteyim. açılış ve kapanış hızları 8e göre hızlandı. çok kullanışlı başlat menüsü geldi. sadece sağ tıklayarak kullanmak gerekiyor. ayrıca metroda açık olan programları ekranın solunda çıkan bir barda görebiliyoruz. sağ tıkla kapatabiliyoruz. imleci en üst sol köşeye götürerek bir önceki çalıştığımız programa tek tıkla dönebiliyoruz. bence çok iyi olmuş bu sistem. hem modern hem klasiğin bir araya getirilmiş hali.
  • xp den 8 e geçdim hiç 7 felan kullanmamışdım süper başlat cubugu olsa nolur mause ile aşşagı köşeye gel otomatik açılıyor zaten oh kebap cok sekilli felan hersecenek hemen sol köşede çıkıyor napim başlat butonunu süper bence heroyunu oynuyorum tabi cok eskileri denemedim
  • Ben de yakın zaman da windows 7 den geçtim 8.1 e. Fps ya da benchmark skorları veremem ama bir defa bitirip alternatif final için tekrar başladığım Spec Ops The Line oyunu 8.1 de daha akıcı çalışmaya başladı. Fps artışı oldu mu bilmiyorum ama her nedense yağ gibi oldu oyun yoğun çatışma sahnelerin de falan...
    ALLES WAR DIE SEKTE/ÇARE SANSAR SALVO
  • nx biti olayı olmadan p4 478 pin işlemcili pcye win8 sp1 32 bit kurulabiliyor mu ? yoksa sp1 de de aynı olay var mı ?

ve oyunlarda fps olayını gösteren 1-2 scren shot atarsanız iyi olur ; gerçi ilk sayfalara bakmadım.

mesela win7 de aynı ayarlarda call of duty black ops 2 ile win8 sp1 deki durum nedir ;

şayet performans win7 göre iyi ise ve win8 sp1 in genelinde sorun yok ise alınabilir derdim ancak eldeki iyi çalışıyorsa yenisine ne gerek var ;

adamın elinde win7 varsa sorun yoksa 5-10 fps artış için win8 sp1 oyun için düşünebilir mi ; sebep adam oyun oynamayı sevmiyor ; yada başka iş için kullanıyor win7 yi.

orjinal win7 home premium var ; şirketinde orjinal home premiumlu pcleri ; serverda ultimate kullanır ; win 8 sp1 yine almaz.

oyun için oyun severler için yeni pc toplayacaklar için düşünülebilir bence .

• Yok abi win7 ye geri donuyorum. Win 8 8.1 hikaye. En stabil win7. Oyun oynamasam direk ubuntu kurarım ve Microsoft dan kurtulurum ama olmuyor işte. Hiç stabil değil. Bu ne yaa foruma giremiyorum arkadaş. İşletim sistemin altyapısı sağlam olmadıktan sonra 1000 tane güncelleme geldikten sonra ne işe yarar. Windows 8 çıktığı günde sorunluydu ve hala sorunlu. Benim görüşüm ve yaşadıklarım böyle. Windows 7 ben sana kurban olayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen™ 5 1600 AF 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache 12nm//Gigabyte B450M S2H//Msi RX480 Gaming 8G//GSKILL 8GBx2 RipjawsV Siyah DDR4 3600MHz@3200MHz//Intel® SSD Pro 6000p 256GB Nvme//Seagate 1 TB 7200rpm//Seagate 750GB//SilverStone Strider Essential SST-ST50F-ES230 500W//Aerocool QS240 Full Tempered Glass//Samsung LS24F350FHMXUF 23.5" 60-72Hz Full HD FreeSync PLS //SAMSUNG 932 NWE PLUS 75Hz//Logitech G Pro//Razer Deathadder Chroma//Razer Kraken 7.1//Logitech Z5500 5.1//Windows 10 Pro x64//Battlelog
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    Ekle kaldır sorun yok.Bende cretive kulaklık üzerinden kullanıyorum muazzam ses alıyorum.Windows 7 ile alakası yok.Sanırım kütüphane olayı halledilmiş.Malum cretive windows7 üzerinden onboard dan farkı yoktu.Bende zaten tüm yamalar yüklü.Son çıkan active program ile yaşadığım sorunlar bile düzeldi.Regedit üzerinden yönetici haklarını açmak lazım.[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System] "EnableLUA"=1 olan değeri 0 olarak değiştiriyoruz ve yeniden başlatıyoruz.Bu sayede tam yönetici yetkisi almış oluyoruz.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khaleesis

quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

windows 8.1 2i kurmuştum iyi hoş ama program ekle kaldrı'dan program kaldırma sorunları yaşamıştım.
    creative ses kartımda yaşadığım sorunlar da cabası mecburen win 7 ye döndüm.
    şimdi win 8.1 çok güzel stabil diyenlere soruyorum program ekle kaldır'daki sorun devam ediyor mu ?
    sorunsuz olarak creative ses kartı kullanabilne var mı ? son bir yama gelmiş ama sorunlar düzeldi mi ?

Program ekle kaldırdaki sorun nedir? Ben çok sayıda program ekledim kaldırdım bir sorunla karşılaşmadım.

Creative Sound Blaster Zx kullanıyorum sorunsuz ayrıca.

Fakat Creative esk ekran kartlarına tam adam gibi Windows 8 desteği sunmuyor.

XFI Titanium kullanıyordum Win8 ile ilk başta ve bazı şeyler çalışıyor bazıları çalışmıyordu. Suç burda Creative de.

Creative Driverını kaldırın aygıt yötecisinden ve windows 8 driver ını siteden indirip kurun. Creative in control panelinden ayarlarınızı yapın. Bilgisayarı uyku moduna geçirin ve uyandırın. Artık ayarlarınız bilgisayarı her yeniden baştattığınızda sıfırlanmayacak ve ses kabolmayacak.

*1 hafta önce Windows 8 e geçtim, gerek açılış hızı gerek performans olarak hiçbir faydasını hissetmedim. Leptopta sadece fark etti. SSD li bilgisayar ve hdd li leptop aynı hızda açılıyorlar. Classic shell yüklü kullanıyorum ama metro uisinide iptal etmedim ikiside çok kullanışlı. Windows 8 arabiriminden çok memnunum.

*Windows 7 x64 sık sık kapanırken takılıyordu 1 yada 1 kaç programı kapatmak için windows 8 de bunu halletmişler çok memnunum.

*Battlefield 4 hiçbirşey fark etmedi. Zaten akıcıydı halen akıcı fps tede 1-2 kare varsa vardır.

*Full Hd ekranlı 15.inch leptop ta Dpi ölçekleme çalışmıyor.Birçok program buna uyum sağlıyamıyor ve bulanık gösteriyor yada ölçeklenmiyor ve kör olmak üzereyim programı kullanıcam diye.

Windows 8 pro kullanıyorum.

ben ilk çıktığında kurmuştum program kaldır dediğimde yeterli izniniz yok diyordu ancak bilgisayarı zaten yönetici olarak
    açmıştım.sonra your uninstaller ile kaldırdm programları.
    creative de de ancak uyku modu çözümüyle (ki onu da @ Khaleesis söylmeişti sanırım )düzgün çalışıyordu onda da hep açtığımda hiç kullanmadığım halede cmss 3d açılıyordu.
    netice olarak preview sürümünü 1-2 ay kullandım sorunsuz olarak ama stabil sürümünde bahsettiğim sorunları yaşadım.
    ses kartım da creative x-fi extreme gamer fatal1ty ;
    ayrıca virtu mvp yüklediğimde 2 kez win 8.1 çöktü bu sorunlar yüzünden şimdilik win 7 ye döndüm.
    açılış hızına stabilitesine sözüm yok ama bazı driver sorunları var bir süre sonra çözülecektir ancak 3-4 defa formatatıp kurulum yaptığımdan
    şimdilik win 8.1 tam oturmadan win 7 ile idare etmeyi düşünüyorum.
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

Ekle kaldır sorun yok.Bende cretive kulaklık üzerinden kullanıyorum muazzam ses alıyorum.Windows 7 ile alakası yok.Sanırım kütüphane olayı halledilmiş.Malum cretive windows7 üzerinden onboard dan farkı yoktu.Bende zaten tüm yamalar yüklü.Son çıkan active program ile yaşadığım sorunlar bile düzeldi.Regedit üzerinden yönetici haklarını açmak lazım.[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System] "EnableLUA"=1 olan değeri 0 olarak değiştiriyoruz ve yeniden başlatıyoruz.Bu sayede tam yönetici yetkisi almış oluyoruz.

şu call of duty ghosts ve max payne 3 ü bitirip dediklerini bir deneyeyim bakalım.
    bu arada yeni bir 200 mb küsürlük update gelmiş sanırım.
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

denemek icin hdd'ye 8.1 kurdum win7'de cam gibi oynadigim bf4 win8.1'de fena takildi.firestrike win 8.1'de 6617 win7'de 6654 cikti hani 2 dakika icinde sisteminiz win8.1'e uygun mu anakart islemci ssd'niz filan var mi bir kontrol edin.fx islemcide farketmesi normal ama herkeste ayni olmuyor.

fx işlemcilerde win 8'in ne gibi artıları var?

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

Modul yapısı daha verimli çalışıyor windows 8 de.Herşey bir yana fx işlemcisi olan kesin yüklemesi lazım tam verim için.

Ben fx8120 kullanıyorum fakat win 7 kurulu ve gayet memnunum. Gözle görülür performans artışları sağlayacaksa elbette düşünürüm kurmayı ama win 7'de gayet verimli durumda şu an. 8'den memnun olmayan çok insan var bir o kadar da memnun olan. İki arada bir derede kaldım.

Orijinalden alıntı: MassiveDeviL

quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

Yerel hesap olayı nasıl oluyor tam olarak ?
    Mesela 6 yaşında oğlum var bazen bilgisayarı açıp müzik dinliyor ya da oyun oynuyor !
    Kullanıcı adı ve parola giremez, direk açılsın masaüstü gelsin istiyorum.

windows 8 yada 8.1 i ilk kurduktan sonra windows açıldıktan sonra microsoft hesbaı ile oturum aç yada yerel hesap aç seçeneği vardır altta ordan yerel hesap aç seçeneğine giriceksin.. bilgisayarınızın açılışına şifre koymadan ileri diyin böylece çocuğunuzda şifresiz şekilde windowsu açabilir

Benn hesap olusturmadan giriorum bi sorun yok. Acaba performance in bununlami alakasi war.

kurarken interneti kapatırsanız offline olarak kurar bu da bir seçenek.

• Deneyelim bakalım.

İ7 6700K // MSI Z170A M7 GAMING // GSKILL RIPJAWX 16 GB DDR4 2400MHZ // GIGABYTE GTX 980 Tİ XTREME EDİTİON RGB // ASUS ROG PG348Q 100hz // THERMALTAKE X31 KASA // CORSAIR BRONZE 80 750 WATT // LOGITECH G910 GAMING KLAVYE // LOGITECH G303 GAMING MOUSE // RAZER TİAMAT ELİTE 7.1 REAL // ASUS STRIX SOAR 7.1 SES KARTI // KINGSTON HYPER X SSD // WD BLACK 1TB
  • çok sağlam bir şekilde orjinalledim diyenlerin çoğunun windows u üniversiteler ya da hastaneler için hazırlanmış 6 ayda bir lisans check eden versiyonlar haberiniz olsun.
    Az önce 8.1 kurdum, şimdilik sıkıntı yok, başlat menüsüne falan alıştım gibi! Sadece MSI Afterburner çalışmadı ?
  • Win7 ultimate x64 su anda istedigim her isi yapiyor. Win8' in adam olmak icin yiyecegi o kadar cok firin ekmek varken guvenip gecemem. Balmer iyi adamdir da herkes her isi beceremiyor iste al onu vur tim'e

Orijinalden alıntı: menesozun

bu w8 in korsan kurulumu varmı arkadaşlar biliyorum forumda yasak böyle şeyler onun için sadece var yada yok deyin bu etkinleştirme kodunu kurulurken istiyorya o çok kötü yaff

Hepsinin çözümü var netten ıso indirmeniz gerekiyor ve gerisini çözebilirsiniz küçük bir araştırma ile.
    //ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.