Şimdi Ara

windows 8.1 bluetooth sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
24.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 8 deyken hiç bir sıkıntı yoktu ama 8.1 e güncelleyince bluetooth bozuldu.
    simgesi dahi kayboldu.hiçbir aygıta bağlanmıyor.
    Nasıl bir çözüm önerirsiniz..

• bilgisi olan yok mu
  • aynı problem bende de var hocam malesef halen çözüm bulamadım. sen sorunu çözdün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: humsene

windows 8 deyken hiç bir sıkıntı yoktu ama 8.1 e güncelleyince bluetooth bozuldu.
    simgesi dahi kayboldu.hiçbir aygıta bağlanmıyor.
    Nasıl bir çözüm önerirsiniz..

bug veya driver yüklememişsinizdir
  • sokratesnk kullanıcısına yanıt
    malesef.. format atmak zorunda kaldım..
  • humsene H kullanıcısına yanıt
    Hadi yaaaa bir bluetooth icin format atilmamali yaaa. Bu microsoft ne salak yaa calisan sistemi bozdular. Neyse bekleyecem artik cook saolun iyi gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR ÇOK BASİT BİR ÇÖZÜMÜ VAR WİNDOW 8.1 GÜNCELLEDİĞİNİZ ZAMAN SÜRÜCÜLERİNİDE YÜKLEMENİZ GEREKİR BİLGİSAYAR MARKANIZ NEYSE ONUN SİTESİNE GİDİN WİNDOWS 8.1'İN BİLGİSAYAR MODELİNİZ İÇİN OLAN SÜRÜCÜLERİ İNDİRİN NASIL FORMAT ATTIĞINIZDA SÜRÜCÜLERİ YÜKLÜYORSANIZ BUDA AYNI ŞEY ZATEN SÜRÜCÜLERİ YÜKLEMEZSENİZ BAŞKA SORUNLARDA YAŞARSINIZ
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Çözünürlük Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Win 7 ses sistemi problemi(7.1)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkandoğubayazıt04

ARKADAŞLAR ÇOK BASİT BİR ÇÖZÜMÜ VAR WİNDOW 8.1 GÜNCELLEDİĞİNİZ ZAMAN SÜRÜCÜLERİNİDE YÜKLEMENİZ GEREKİR BİLGİSAYAR MARKANIZ NEYSE ONUN SİTESİNE GİDİN WİNDOWS 8.1'İN BİLGİSAYAR MODELİNİZ İÇİN OLAN SÜRÜCÜLERİ İNDİRİN NASIL FORMAT ATTIĞINIZDA SÜRÜCÜLERİ YÜKLÜYORSANIZ BUDA AYNI ŞEY ZATEN SÜRÜCÜLERİ YÜKLEMEZSENİZ BAŞKA SORUNLARDA YAŞARSINIZ

Büyük ihtimal güncellemeyle alakası yok arkadaşım.
    Bende de aynı problem var.Sorun 8.1 de bence.
    Aynı sorunu yaşayanlar var yapacak bir şey yok şimdilik.
  • bende aynı sorunu yaşadım sony vaıo kullanıyorum internet sitesine girdim bilgisayar modelimin bluetooth sürücülerini yükledim şimdide telefonumla rahatça internete bağlanıyorum sende dene olduğunu göreceksin öbür sürücüleride intirmeni tavsiye ederim böylelikle Windows 8.1 sorun olmadığını göreceksin
  • quote:

ARKADAŞLAR ÇOK BASİT BİR ÇÖZÜMÜ VAR WİNDOW 8.1 GÜNCELLEDİĞİNİZ ZAMAN SÜRÜCÜLERİNİDE YÜKLEMENİZ GEREKİR BİLGİSAYAR MARKANIZ NEYSE ONUN SİTESİNE GİDİN WİNDOWS 8.1'İN BİLGİSAYAR MODELİNİZ İÇİN OLAN SÜRÜCÜLERİ İNDİRİN NASIL FORMAT ATTIĞINIZDA SÜRÜCÜLERİ YÜKLÜYORSANIZ BUDA AYNI ŞEY ZATEN SÜRÜCÜLERİ YÜKLEMEZSENİZ BAŞKA SORUNLARDA YAŞARSINIZ

+1 hemen firmaları suçlamayın
  • quote:

bende aynı sorunu yaşadım sony vaıo kullanıyorum internet sitesine girdim bilgisayar modelimin bluetooth sürücülerini yükledim şimdide telefonumla rahatça internete bağlanıyorum sende dene olduğunu göreceksin öbür sürücüleride intirmeni tavsiye ederim böylelikle Windows 8.1 sorun olmadığını göreceksin

Kardeşim zaten bu problemle karşılaşınca ilk yaptığımız iş driver güncellemek oldu ama yok.
  • aynı sorun bendede var 8.1 e güncelleyince bluetooth bozuldu telefonumu görüyor aşleşiyor ama herhangi bir şekilde dosya alıp göndermiyor ? sürücüyü güncellememe rağmen
  • quote:

bende aynı sorunu yaşadım sony vaıo kullanıyorum internet sitesine girdim bilgisayar modelimin bluetooth sürücülerini yükledim şimdide telefonumla rahatça internete bağlanıyorum sende dene olduğunu göreceksin öbür sürücüleride intirmeni tavsiye ederim böylelikle Windows 8.1 sorun olmadığını göreceksin

Windows 8.1 bluetooth sorununu hala çözemediyseniz. sony usa sitesindeki atheros 7.3.0.91 sürücüyü kurdum oldu.
    ama oradaki sürücü muhtemelen diğer marka bilgisayarlara kurulmuyordur.
    .piyasadaki 7.3.0.91 sürücüsünü yükleyip kurarsanız olur mu bilmem.
    ben sony nin sitesinden indirdim. link aşağıda .

ben sony vaio f22s1e kullanıyorum. qualcomm atheros ar3011.windows 8.1 update için şimdiye kadar piyasadaki tüm sürücüleri denedim.
    sony Amerika sitesinden ar3011 e sahip herhangi bir laptobun sürücüsünü indirdim.Windows 8.1 update sorunsuz oldu.

şu şekilde:

mevcut olan sürücüleri program ekle kaldırdan ve aygıt yöneticisinden kaldır/bu aygıtın sürücü yazılımını sil işaretleyerek.kaldırın.(önemli kaldırmayınca olmadı)
    bilgisayarda bluetooth a dair program sürücü vs kalmasın.

sonra linkteki sürücüyü indirin eski bir sürücü.ama çalışıyor.

http://esupport.sony.com/US/p/swu-download.pl?mdl=VPCL22CFXB&upd_id=6615&os_group_id=6

kurulum yapın,kurulum yapılırken bekleyin. (hata verirse ki benimkinde vermedi özellikler uyumluluktan win 7 yi seçin.)

bilgisayarınızı yeniden başlatın.

(dediğim gibi benimkinde oldu. sizinkinde olmaz onu bilemem. o yüzden sorumluluk kabul etmem.ben yardımcı olmak istedim.)

• Merhaba arkadaşlar. Bende bu sorun ile çok uğraştım iki defa format atarak driverları denedim ve başarılı sonuç vermedi.
    Microsoftun sitesinde bir moderatör windows 8.1 için formattan sonra ekstra bluetooth driver'ı yüklemeyin sadece aygıt yöneticisinden bluetooth üzerine sağ tıklayarak sürücü güncelleştir diyip C:/ diskini ve alt klasörler ile birlikte driver yolu gösterip güncelleyin demiş. Bende tekrar format atarak hiç bir yükleme yapmadan önce ilk olarak bluetooth'a baktım, yukarıda yazdıklarımın hiç birisine gerek bile kalmamıştı çünkü formattan sonra bluetooth otomatik olarak tanınmış ve çalışır halde idi. Ben sorunu bu şekilde çözdüm umarım sizede faydası olur.

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-hardware/qualcomm-atheros-bluetooth-not-working-with/28bd0a9e-2501-4c09-adfa-01868afb9a42

Microsoftun yanıtı;

Hello,

quote:

I had the exact same problem and fixed it myself. Here's how to do this:

Go to device manager and find the Qualcomm Bluetooth Atheros device

Then double click on it and on the drivers tab, select uninstall driver but make sure that you select "Remove driver from computer" or something to that effect.

Then rescan your computer by clicking on the small rescan icon on the top left of the device manager window.

The Atheros device will now show up as unkown device. Open it up and select install driver and don't select internet but select C: drive and check the subfolder box.

It will take a while but after a few minutes, it will install the right driver and then you need to repair your keyboard.

Cheers!

DL

Türkçesi

Aygıt yöneticisine gidin ve (Qualcomm Bluetooth Atheros) bluetooth aygıtınızı bulun.
    Çift tıklayarak açın ve Sürücü sekmesine ulaşın ve kaldır diyin veya sürücüyü bu bilgisayardan sil.
    Ardından aygıt yöneticisi penceresinden "eylem" kısmından yada her hangi bir donanım üzerine sağ tıklayarak "donanım değişiklerini tara" diyin.
    Listede tanınlanmamış yada bilinmeyen aygıt olarak bluetooth aygıtınız görünecektir. Bu aygıtın üzerine sağ tıklayarak sürücü yükle veya güncelleştir diyin.
    İnternet üzerinden update değil "sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" yı seçin ve adres çubuğuna sadece C diskini yazın C:\ ve aşağıdaki "alt klasörler ile birlikte" kutucuğunu işaretleyip ileri diyin.
    Bir kaç dakika içinde sürücü yüklenecektir.

Birde şöyle bir şey var yeni format attıktan sonra zaten bluetooth sürücüsünü yüklemeseniz bile bluetooth'u kullanabiliyorsunuz, ancak yüklediniz diyelim fakat farkettimki atheros qualcomun wireless driverını yükleyince bir çakışma söz konusu oluyor ve mavi ekran veriyor yada bilgisayar açılırken onarma işlemi yapıyor ve bluetooth kullanılamaz oluyor. Aynı şekilde bluetooth driverını yüklemediniz ve baktınız sorunsuz çalışıyor "Qualcomm Atheros Wireless Lan Driver and Application" driverını yüklediğinizde herşey normalmiş gibi görünebilir, bluetooth driverını yüklemediğiniz için çakışma da yapmayacaktır, mavi ekranda vermeyecektir ancak bluetooth çalışması duracaktır.

Bluetooth'u çalışmayanlara tavsiyem önce format atıp bilgisayar ilk açıldığı gibi bluetooth'u denemeleri. Sonra bluetooth driverını kurmalarını ve tekrar bluetoothun çalışıp çalışmadığını test etmeleri. Ardından her kurduğu driverdan sonra bluetooth'u denemeleri. Bilemiyorum belkide bende wireless driver'ı ile çakıştı sizde farklı bir sürücüyle problem yaşayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@ngerr -- 19 Eylül 2014; 18:55:20 >

• bende 8.1'e güncellediğimde aynısı olmuştu. Aslında çok kolay. denetim masasından aygıt yöneticisine gidin. Karşınıza gelen ekranda bluetootun yanındaki küçük üçgene tıklayınca altında çıkan şeye sağ tıklatın. Sonra gerisini yaparsınız harika anlattım dimi bu kadar kolay ilte bye -.-
  • omuryildiz35 O kullanıcısına yanıt
    sürücüyü tamamen kaldırp tekrar yükleyip deneyin bnimde aynı sekilde olmuştu bu sekilde cözdüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.