Windows 7 ile başım dertte. Hala bazı durumlarda izin soruyor. Mesela dışarıdan bir program indirip, program files klasörüne atmak istediğmde izin vermiyor. Başka klasöre programı indirip ondan sonra kopyala yöntemiyle program files klasörüne atmak istiğimde de, önce yine izin uyarısı veriyor daha sonra devam deyince kopyalama gerçekleşebiliyor. Easy recovery programında d aynı şey oldu. Daha önce XP de sorunsuz çalışıyordu. 7'ye geçince yetki-izin sormaya başladı. Her iki sorundan ve genel olarak şu yönetici izni sorunundan nasıl kurtulabilirim ?
denetim masasına girin. kullanıcı hesaplarına girin. kullanıcı hesabı denetimi ayarlarını değiştirin adında bir yazı olacak ekranın sağında en altta açılan pencerede çubuğu en alta çekin bir de öyle deneyin.
Easy recovery de dğişen bir şey yok. Gene izinden bahsediiyor. Administrator de ben olduğuma göre ,ne iznidir bu anlamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: simeli
Easy recovery de dğişen bir şey yok. Gene izinden bahsediiyor. Administrator de ben olduğuma göre ,ne iznidir bu anlamadım.
@mesuthaksoy arkadaşımız gayet güzel anlatmış onu yaparsanız sorununuz devam etmeyecektir. Kullanıcı Hesabı Denetimi kısmında uyarı şekli gibi bir ifade vardı yanılmıyorsam. Windows'u uzun zaman önce bıraktığım için tam hatırlamıyorum ama o kısma bir göz atarsanız sizin de dikkatinizi çekecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: umittsahin
quote:
@mesuthaksoy arkadaşımız gayet güzel anlatmış onu yaparsanız sorununuz devam etmeyecektir. Kullanıcı Hesabı Denetimi kısmında uyarı şekli gibi bir ifade vardı yanılmıyorsam. Windows'u uzun zaman önce bıraktığım için tam hatırlamıyorum ama o kısma bir göz atarsanız sizin de dikkatinizi çekecektir.
mesuthaksoy arkadaşın dediğini yaptım.Çubuk ayarı en altta. Ama recovery gene "insufficient privileges" uyarısı veriyor.
Hmm.. O zaman bir fikrim yok üstad Kolay gelsin umarım yakın zamanda çözersin sorunu
şimdi bakın.windows7 kaç bit kullanıyorsunuz? ondan sonra kopyala yöntemiyle program files klasörüne atmak istiğimde de, burada ne demek istiyorsunuz anlamadım?normalde bir program setup'dan kurulur bilgisayara..siz nasıl yapıyorsunuz? easy recovery'nin versiyonu nedir?win7 destekli mi?
şimdi bakın.windows7 kaç bit kullanıyorsunuz? ondan sonra kopyala yöntemiyle program files klasörüne atmak istiğimde de, burada ne demek istiyorsunuz anlamadım?normalde bir program setup'dan kurulur bilgisayara..siz nasıl yapıyorsunuz? easy recovery'nin versiyonu nedir?win7 destekli mi?
Biraz uzun olacak ama hoşgörüne sığınarak anlatayım :
Windows 7 32 bit işletim sistemi kullanıyorum.
Program kurulumu ile ilgili sorunum yok, "program files" klasörüne kopyalama sorunum var. Şöyle ki;
1. Herhangi bir siteden, herhangi bir programı indirmek için "farklı kaydet" diyorum. "Farklı kaydet" in kendi gösterdiği "download" klasörünü değil de , "prorgam files" klasörünü seçiyorum, exe. dosyasını indirmek için. Bu durumda, farklı kaydet penceresi altında ; C\: Program files\..... , "bu konuma kaydetme yetkiniz yok.İzin almak için yöneticiye başvurun" diyor. ( Ama yöneticinin ben olduğumdan eminim ! ) Uyarının altında da otomatik olarak alternatif kaydetme klasörü veriyor. ( C\: downloads gibi ) 2.İndirmek istediğim program .exe dosyasını, sistemin önerdiği veya başka bir klasöre kopyalamada ise sorun yok. Ben de öyle yapıyor, .exe yi başka klasöre kopyalıyorum. 2. XP den beri bir alışkanlığım var. İndirdiğim programların exe. dosyalarını da "program files" a kopyalarım. Bu sefer, programı indirmiş olduğum klasörden kopyalayıp "program files" klasörüne atıp oradan kurmak istiyorum. Söz konusu klasörden kopyala diyorum, "program files" a da yapıştır diyorum.Ama bu sefer de şöyle bir pencere çıkıyor :
"Hedef klasöre erişim engellendi.Bu klasöre kopyalamak için yönetici izni sağlamalısınız" .Altında da "devam" "atla" "iptal" seçenekleri var. Neyse ki devam deyince , program .exe si "program files klasörüne kopyalanıyor. Sözünü ettiğin ayar çubuğunu en alta indirdiğim halde durum değişmedi. Hatta daha önce özelliklerden falan izinlerle ilgili bir kaç ayar bile yapmıştım. Yönetici ben olduğum halde bu engelleme girişimleri, kulağı tersten gösterme durumları nedir ? Bilgisayarın hiçbir şekilde yönetici izni sormayacağı bir ayarı yok mu?
"Easy recovery" gelince versiyonu 6.4 Win 7 destekli olduğunu ise bilmiyorum.
HE he şimdi oldu..Ayrıntı verince anlaşıldı esas mevzu.Yani recovery programı vs kafa bulanmıştı iyice. Soruna gelince; program files klasörünün SAHİPLİĞİNİ almayı deneyin.eğer sahipliğini nasıl alacağınızı bilmiyorsanız söyleyin izah edeyim.
İlgine teşekkürler mesuthaksoy. "Sahip" lik konusundaki tavsiyeni dikkate alarak bayağı uğraştım. Nasıl ve hangi sırada yaptığımı unutsamda sonunda "program files" klasörü sorunu çözüldü. Galiba sahibi olduk ! Aynı sahipliği, "C" üzerinde de gerçekleştirdim ama, nedense easyrecovery ısrarla yetkisizlik den bahsediyor hala. Neyse darısı onun başına.
ben sizin yerinizde olsam tam yetkili bir kullanıcı hesabı daha açar ve onda deneme yapardım..normalde C ye, program files'a dosya vs kopyalayabilmeniz lazım.
Yeni bir kulanıcı hesabı açmak da ayrı bir konu gerçi ama, o da sonradan oluşturuluyor sonuçta. Sizin win 7 de ,benzer dosya kopyalayamama sorunu olmadı mı ? Mesela,format attınız mı bilmiyorum, ben win 7 için 2-3 kez format attım, normal prosedürü uyguladım.Doğal olarak yönetici olmam gerekmez mi? Yönetici olmak için, format sırasında özel bir işlem mi yapmak gerekiyor.
Yok valla ben hiç öyle bir sorun yaşamadım..Bence siz birdahaki formatınızda başka bir dvd edinin..Büyük ihtimal yüklediğiniz işletim sisteminden kaynaklı bir sorun. Tabi bunun yanında sonradan yüklediğiniz bir yazılım da buna sebebiyet veriyor olabilir.Yönetici için özel bir işleme gerek yok
Eyvallah.Aydınlatıcı oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
denetim masasına girin. kullanıcı hesaplarına girin. kullanıcı hesabı denetimi ayarlarını değiştirin adında bir yazı olacak ekranın sağında en altta açılan pencerede çubuğu en alta çekin bir de öyle deneyin.
bunları yaptıktan sonra pc yi yeniden başlatmayı unutmayın. yoksa yaptığınız değişlik geçerli olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: KEREM04283
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
bunları yaptıktan sonra pc yi yeniden başlatmayı unutmayın. yoksa yaptığınız değişlik geçerli olmaz
Yeniden başlattığımda da olmamıştı. Sorunu yukarıda belirttiğim şekilde çözdüm. Sağol, KEREM04283.
quote:
İlgine teşekkürler mesuthaksoy. "Sahip" lik konusundaki tavsiyeni dikkate alarak bayağı uğraştım. Nasıl ve hangi sırada yaptığımı unutsamda sonunda "program files" klasörü sorunu çözüldü. Galiba sahibi olduk ! Aynı sahipliği, "C" üzerinde de gerçekleştirdim ama, nedense easyrecovery ısrarla yetkisizlik den bahsediyor hala. Neyse darısı onun başına.
İyi günler ben de sizinle aynı sıkıntıyı çekiyorum, Program files'a hiç bir şey yükleyemiyorum Acaba nasıl yaptınız şu an yeni format atıldı ve hiç program kuramadım. İşim gereği çok ihtiyacım oluyor. Cevap verirseniz sevinirim
C SÜRÜCÜSÜNE WORD ,EXCEL VE BENZERİ DOSYA KAYDEDEMEME SORUNUN ÇÖZÜMÜ ÇOK ARASTIRDIM VE SONUNDA BULDUM.. KESİN ÇÖZÜMDÜR.. BİR TEŞEKKÜR YETER
başlat /çalıştır/regedit/hkey local machine/software/microsoft/windows/currentversion/policies/system/enableua/1 değerini 0 yapın ve pc yi yeniden başlatın kesin çözümdür..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme