Bildirim
Windows 7 ve Intel HT : Kim %35 performans artışı ister? (6. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD
http://c1304.hizliresim.com/18/3/lrg2y.jpg
http://b1304.hizliresim.com/18/3/lrg8l.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 3 Nisan 2013; 19:27:04 > -
BEN bu işlemi farklı yaptım value değerini min ve max olarak abartılı olarak 1200 yaptım böle yapıncada seçenekelerde %1200 olrak görünüyodu fark olarak ben bu işlemi fx serisinde yaptım performans aynı ama işlemci sanki daha bi diri oldu yani nasıl desem yani bende arttı 200 kbs kadar fx6100 ile winrar testinde max 1900-2000 kb\s vardı böle yapınca 2300kb\s ye kadar anlık çıktığını gördüm bu güzel bişey normal bir fx 8150 winrar testinde 2500 kbs veriyo maksimum bu da demek oluyoki hafiften fx 8xxx çekirdek tadı veriyor bizzzat denedim -
quote:
Orijinalden alıntı: yarako
BEN bu işlemi farklı yaptım value değerini min ve max olarak abartılı olarak 1200 yaptım böle yapıncada seçenekelerde %1200 olrak görünüyodu fark olarak ben bu işlemi fx serisinde yaptım performans aynı ama işlemci sanki daha bi diri oldu yani nasıl desem yani bende arttı 200 kbs kadar fx6100 ile winrar testinde max 1900-2000 kb\s vardı böle yapınca 2300kb\s ye kadar anlık çıktığını gördüm bu güzel bişey normal bir fx 8150 winrar testinde 2500 kbs veriyo maksimum bu da demek oluyoki hafiften fx 8xxx çekirdek tadı veriyor bizzzat denedim
iyide min max değerini 0 a indirin yazıyor sen ikisinide 1200 yapmışsın. muhtemelen windows bunu 12 gibi yorumlamış olabilir. bide fx6100de ht varmı ki böyle farketsin.
ben şu anda amd a6-3400m laptubumda iki yöntemide denedim hiç bir fark olmadı o nedenle kapattım ancak winrar benc testinde işlemci kullanımı asla %75 i geçmedi. bu işlemci 4 çekirdekli izleksiz bir işlemcidir. işlemci performans ayarı %100de güç seçeneklerinden yüksek performans etkin. buna rağmen işlemci kullanımı neden kısıtlanıyor olabilir. sistemde sata2 ssd var şu anda.
-
8120 var ht yok malesef olan pc ye bakim sonucları paylaşıcam
ama bunun yerine neden direk biosdan speedstep i kapatmıyoruz? -
ht hangi işlemcilerde bulunuyor ? 3570k var bende bir faydası olur mu acaba ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Team NINJA
ht hangi işlemcilerde bulunuyor ? 3570k var bende bir faydası olur mu acaba ?
hyr onda yok -
Konuya geç kalmışım biraz ama 1.yöntem ile i3 3220 işlemcime uyguladım farkı gerçekten hissettim işe yarar bir konu . Süperpi 1M'yi 23sn'de hesaplarken şimdi 12sn . yarı yarıya fark .
Edit : Passmark sitesinde ayrıntılı benchmark programı var onunla bu işlemi yapmadan önce 3082 puan almıştım şimdi ise 4405 aldı %50 artış çok iyi oldu .
SS'de son iki test benim :http://www.hizliresimyukle.com/keQ3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 10 Ağustos 2013; 4:00:39 > -
Azda olsa fark var
-
Biraz hort olucak ama.O kadar abartılıcak fark yok yada benim cpuda bir sıkıntı var.
Açık :
Kapalı :
-
quote:
Orijinalden alıntı: enemywalker
Biraz hort olucak ama.O kadar abartılıcak fark yok yada benim cpuda bir sıkıntı var.
Açık :
Kapalı :
dikkat ettiysen grafiklerin daha düzgün
-
ht varsa fark olmaması imkanız gibi bi şey... tom raider 2013 indirmiştim... arşiv ilk 8 dakikada çıktı, bahsedilen ayarı yapınca 5 dakikaya indi süre.. sistem w7 64 bit... winrar ın 32 bit ile 64 bit farkıda ciddi şekilde belirgin -
TrueCrypt ile benchmark yaparsanız core-parking aktif ikende I7 740qm işlemcim yüzde 99'a vuruyor. Core-parkingin registry üzerinden kapatılmasını isteyen uygulamalar tamamen mallar. Sebebi basit, program işlem gücü talep ederse Windows zaten park halindeki çekirdekleri park modundan çıkarıp devreye sokuyor. Dediğim gibi program talep ederse...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
TrueCrypt ile benchmark yaparsanız core-parking aktif ikende I7 740qm işlemcim yüzde 99'a vuruyor. Core-parkingin registry üzerinden kapatılmasını isteyen uygulamalar tamamen mallar. Sebebi basit, program işlem gücü talep ederse Windows zaten park halindeki çekirdekleri park modundan çıkarıp devreye sokuyor. Dediğim gibi program talep ederse...
Olmamış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Olmamış
Ney? hehe.
Al dene olup olmadığını:
http://www.truecrypt.org/downloads
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Kasım 2013; 10:38:52 >
-
-
i3 3240 ta ciddi derecede performans artışı gösterdi.
BF4 onaylı. 4k videolarda takılan sistem artık %30 işlemci kullanımı ile çatır çatır çalıştırıyor.
Bu arada 1.yolda dediğin olayı yapamıyorum ben %10 da sabit ama 2 yoluda yaptım ondan galiba. Gene de işe yaradı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 2 Temmuz 2015; 0:13:59 > -
bunu uplayalım fx6200 ümde deneyeceğim. -
Deneyeceğim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben isterim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X