windows7 home 32bit (x86) orjinal ve avast antivirüs kullanmaktayım. win32/cutwail bulaştı birkaç gün önce microsoft un sitesinden removal tool ile temizledim yada o oyle dedi bu arada windows update hatası 8008005 gibi (suan tam emin değilim ama buna benzer bir hata koduydu) bir hata almaktaydım bu arada bu virüsü temizledikten sonra update çalıştı denetleme yaptırıp nelerin güncellediğini gördüm sadece defander ı güncelledim 1-2 gün sonra görev yöneticisinde dolanırken gputemp.exe, lollitop.exe, swvupdater.exe, mgusb.exe gibi hiç görmediğim progamları gördüm.mubgenie ve yac gibi programların sistemimde kurulu olduğunu gördüm.(revo installer ile kaldırdım)İnternetten hemen araştırdım ve lollipop un virüs olduğunun ve görev yöneticisinden ve regeditten nasıl kaldıralacağına dair bilgilere ulaştım.Akabinde güvenii modda combofix ile tarattım
gibi raporları verdi. sonra spyboot kurdum ve onunlada tarattım oda birseyler buldu temizlettim. ancak hala update sorunu yaşıyorum update i çalıştırdığımda güncelleştirmeleri arıyor başka bir sey yok sanki takılı kalıyor windows7 sp1 i microsoftun sitesinden indirdim (Windows_Win7SP1.7601.17514.101119-1850.X86FRE.Symbols) kurmaya çalıştım c:\symbols klasörü altına yeni dosyaları kopyaladı ve setup ı bitirdi. herhangibir kurma işlemi yapmadı.Görev yöneticisinde 2 tane msiexec.exe oluşuyor normal mi? Su an sitemimde, görev yöneticisinde conhost.exe(2 tane), Kmservice.exe, srvany.exe gibi gene bilmediğim programlar çalışmakta sistem dosyası olabileceği yada bazı virüslerin bu dosyaları kullanabileceği yazıyor.Tarattğımda avast ve spyboot birsey bulamıyor (2 side güncel) internet explorer ı çalıştırdığımda görev yöneticisinde 2 tane gözüküyor bu normal mi? ayrıca sfc/scannow çalışmıyor msconfig hizmetlerde tüm microsoft hizmetlerini gizleyip geri kalan hizmetleri durdurtup sfc, update ve sp1 yeniden denedim güvenli modda da denedim sonuç alamadım ayrıca windows update de yüklü güncelleştirmeleri de göremiyorum sanki update kısmı felç oldu bir sey engelliyor. Trustedisolationhost.exe görev yöneticisi\permormans\kaynakizleyici\bellek kısmında inaktif (gri) gözüküyor.
galiba virüs sistemde kalıcı sorunlara yol açtı. Benim sorum; 1-format atmadan sistemi nasıl sağlıklı hale getiririm 2-yazmış olduğum programlar hakkında bilgisi olan paylaşabilirmi? 3-Elimde pc yi ilk aldığımda recovery dvd hazırlamıştım bunla bir onarma yapılabilir mi? Nasıl? 4-microsoftun sitesinden sp1 li win7 basic home turkce setup ı bulabilirmiyim?
oncrO
kullanıcısına yanıt
Bu kadar sorun varsa en temizi format atmak ama siz yedek var demişsiniz onu geri kurun sorun ortadan kalkar bence
format atmadan sorunu çözdüm
HKLM\system\CurrentControlSet\control bölümünde
RegstrySizeLimit REG_DWORD 0*ffffffff(4294967295) olarak değiştirdim pc-kapat-aç sfc /scannow çalıştı modül yükleyici de çalışıyor ve güncelleştirmeleri alabiliyorum
WindowsUpdate_80080005" "WindowsUpdate_dt000 çözümü gibi duruyor