Şimdi Ara

Windows 7 SSD yi Bios da görüyor ama kurulumda görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
24.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pc de team 128 gb ssd var, windows 8 kurarken sıkıntı yok kuruyor, ama windos 7 kurarken disk yok diyor görmüyor.

Bisoa ta görüyor, bilgisayar açılırken boot menude ssd yide usb belleğide görüyor ama usb belleği seçip windos kurmaya başlayınca tam diski seçeceğim ekranda disk yok diyor seçemiyorum.

Bios ayarlarından achi yide seçtim olmadı ide yi de seçtim olmadı, bilgisayara bir türlü windows 7 kuramıyorum, 3 farklı windows 7 sürümü denedim hiçbiri görmedi.

Ssd yi başka bilgisayara takıp formatladım gene olmadı, fdisk ile tüm bölümleri silip tek bölüm yaptım gene olmadı.

Kafayı yedirtecek bana bir türlü kuramıyorum, bir çözüm bilen varmı

• forro F kullanıcısına yanıt
    Selam
    Windows 7'nin SSD'yi görmemesinin nedeni, Win7'de sürücü tanımının yeterli olmamasından kaynaklıdır. Oysa Win8 de yeteri kadar sürücü yüklü olduğundan neredeyse tüm aygıtları tanımaktadır..

Aslında yapmanız gereken çok basit. Öncelikle @BIOS ayarlarını AHCI konumuna alın veçalışan bir bilgisayarda yazacaklarımı aynen uygulayın.

1- Herhangi bir birime veya masaüstüne Win8 isminde bir klasör açın ve Win8 DVD yada ISO dosyasını bu klasöre çıkartın.
    2- Kopyalamasını yaptığınız Win8 içindeki sources klasörüne girin ve oradan install.wim dosyasını bulun vede silin.
    3- Win7 DVD veya ISO dosyası içindeki sources klasöründe bulunan install.wim dosyasını Win8 içindeki sources klasörüne kopyalayın.
    4- Kopyaladıktan sonra Win8 klasörünü PowerISO veya UltraISO programlarından birini kullanarak DVD veya USB belleğe yazdırın tamamdır..

Artık elinizde Win8 bootlu ve Win7 kurabileceğiniz bir işletim sistemi olmuş olacaktır.
    Yapamam diyorsanız, çalışan bir bilgisayarda Teamviwer aracılığı ile size yardımcı olabilirim.
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 28 Mart 2015; 14:57:18 >

Biosa girip UEFI değil UEFI LEGACY seç veya sadece LEGACY.

şimdi görebilir.
  • SSD yi GPT disk formatına çevirmelisin
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Selam
    Verdiğiniz bilgide konu sahibi arkadaşın durumu ile ne gibi bir ilişki kurdunuz anlayamadım.

Yukarıdaki açık ve net bir şekilde anlattığım şekilde HDD veya SSD'ye ister MBR, ister GPT sistemi kurulabilir. Yani diskin GPT olması şart değil.
    Ayrıca SSD diskin GPT olması da şart değil. Zaten SSD yeteri kadar hızlı. Ancak 2 TB üzerinde bir HDD kullanılacaksa, o zaman mecburen SSD veya HDD GPT formatında olmalıdır.
    Bu meretin ayda onlarcasını yapıyoruz..
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı hatasımı alıyorsun bunun gibi?
  • mevofb kullanıcısına yanıt
    Selam
    Evet öyle hata alıyor ve öneriniz ne ise onu yazın bakalım duruma. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DÜN BU HATAYI USB DEN WİN7 ATARKEN ALDIM SORUN YANLIŞ ATILMASI BEN TAM BİLMİYORUM ATILMASINI DVD DEN ATTIM ''''BİR YERDE DUYDUM ENTER TUŞUNA BASINCA GEÇİYORMUŞ'''' DENE İSTERSEN

KOLAY GELSİN..
    Selam
    Durumu iyi bildiğim için yukarıda açıklamasını yazdım... Ayrıca her bilgisayarda aynı hata alınır diye bir kural da yok. Sizde olur bir diğerinde olmaz. Yukarıda yazdığım uygulama tam çözümdür..

Sizin yazdığınız metnin tamamının BÜYÜK harf olmasını da kınıyor, ne anlama geldiğini araştırmanızı tavsiye ediyorum..
  • kardes forumda yeniyim büyük küçük onemi varmı rastgele yazdım
    Selam
    Forumda yeni olduğunuzu mesaj sayınızdan görüyorum ama hiç mi başka yerlerde BÜYÜK harf yazmanın ne anlaına geldiğini okumadınız?

Kısaca yazayım. Karşıdaki kişiye BAĞIRMAK anlamına gelir.. Ki; ben bağrılacak bir kişi de değilim.. Çünkü sizin dedeniz yaşlarındayım..
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 29 Mart 2015; 14:45:55 >
  • özür dilerim
  • Bay_KG arkadaşın dediğini yaptım sorun çözüldü teşekkürler.
  • kimin dediği?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevofb

kimin dediği?

quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Windows 7'nin SSD'yi görmemesinin nedeni, Win7'de sürücü tanımının yeterli olmamasından kaynaklıdır. Oysa Win8 de yeteri kadar sürücü yüklü olduğundan neredeyse tüm aygıtları tanımaktadır..

Aslında yapmanız gereken çok basit. Öncelikle @BIOS ayarlarını AHCI konumuna alın veçalışan bir bilgisayarda yazacaklarımı aynen uygulayın.

1- Herhangi bir birime veya masaüstüne Win8 isminde bir klasör açın ve Win8 DVD yada ISO dosyasını bu klasöre çıkartın.
    2- Kopyalamasını yaptığınız Win8 içindeki sources klasörüne girin ve oradan install.wim dosyasını bulun vede silin.
    3- Win7 DVD veya ISO dosyası içindeki sources klasöründe bulunan install.wim dosyasını Win8 içindeki sources klasörüne kopyalayın.
    4- Kopyaladıktan sonra Win8 klasörünü PowerISO veya UltraISO programlarından birini kullanarak DVD veya USB belleğe yazdırın tamamdır..

Artık elinizde Win8 bootlu ve Win7 kurabileceğiniz bir işletim sistemi olmuş olacaktır.
    Yapamam diyorsanız, çalışan bir bilgisayarda Teamviwer aracılığı ile size yardımcı olabilirim.
    Kolay gelsin..

Bay_KG

Selam Forro..
    Yanlış anlaşılmasın ama bu işi iyi bilenlerden olduğum ve entegre işleri ile uğraştığımdan, beim için sorun yok yani. :)
    Yapmanız gerekeni de size yazdım zaten..
    Bu işin başka bir yöntemi daha var ama iş biraz uzun ve meşakkatli olduğundan size en uygun olan yöntemi yazdım. Yani Win8 boot.wim dosyası ve bazı diğer gereken dosyalarının Win7 içindekiler ile değiştirilmesi..

Önemli değil mevofb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 30 Mart 2015; 18:52:35 >
  • Bay_KG kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. Windows 8.1 Core Single Language kurmaya çalışıyorum fakat ssd'mi görmüyor, bios görüyor. farklı win8 sürümleri de denedim olmadı. win 7 kurmaya çalıştığımda ise görünüyor ssd. bu arada ssd için komut isteminden diskpart işlemlerini yaptım, gpt olarak çevirdim... aynı işlemi tam tersine windows 7 iso içine win8 install.win atarak yapabilir miyiz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 25 Temmuz 2015; 3:57:01 >
  • Ssd bazen 3 gün, bazen bir hafta, bazen 1, bazen 2-3 ay içinde birimi otomatik silmektedir. Bu sebeple bilgisayar yönetimi, disk yönetimi yordamıyla diski ntfs yap, sonra bas formatı. Bu sorunu intel marka'da yaşamıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam Forro..
    Yanlış anlaşılmasın ama bu işi iyi bilenlerden olduğum ve entegre işleri ile uğraştığımdan, beim için sorun yok yani. :)
    Yapmanız gerekeni de size yazdım zaten..
    Bu işin başka bir yöntemi daha var ama iş biraz uzun ve meşakkatli olduğundan size en uygun olan yöntemi yazdım. Yani Win8 boot.wim dosyası ve bazı diğer gereken dosyalarının Win7 içindekiler ile değiştirilmesi..

Önemli değil mevofb

Bay_KG kardeş yararlı bilgi baýlaşmışsınız, teşekkür ederim.
    Eğer zahmet olmazsa uzun yolunu da anlatabilirmisiniz?

Şimdiden teşekkürler, Kolaygelsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marxx kullanıcısına yanıt
    Selam
    Windows 7 install.wim dosyasını Win8-8.1 ile değiştirirseniz bir süre sonra BCD hatası alırsınız. Yani olmaz.. Tersi mümkündür ve ben sürücü tanımı nedeniyle Win8.1'in boot dosyasını kullanıyorum ve Win7 install.wim dosyasını içine gömüyorum.

Ayrıca; Eğer win8-8.1 install.wim dosyası ESD olarak sıkıştırılmışsa, zatan Win7'de dosyaları genişletmek imkânsızdır..

Not: Win7 kurun ve kurulum tamamlandıktan sonra HDD'nin D: biriminden veya DVD'den Win8'in setup.exe'sini çalıştırarak yükseltme yapın.. Kurulum başarılı olursa, sıfırdan kurulum için de SSD kabul görmüş olacaktır..
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.