Şimdi Ara

Windows 7 Mavi Ekran ve Restart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7 Home Premium 32x bit kullanıcısıydım ancak memnun değilim normal oyunlarda olsun online oyunlarda olsun mavi ekranla karşılaşıyorum, arada bir de gri ekran oluyor restart atıyo. Şu anda Windows XP kullandığım için resim çekemiyorum mavi ekrandan.

Home premium, Ultimate , Premium ne varsa denedim fayda etmedi. Sonuç aynı.
    Ne yapabilirim bu konuda ?

Orijinalden alıntı: Social Engineering

Windows 7 Home Premium 32x bit kullanıcısıydım ancak memnun değilim normal oyunlarda olsun online oyunlarda olsun mavi ekranla karşılaşıyorum, arada bir de gri ekran oluyor restart atıyo. Şu anda Windows XP kullandığım için resim çekemiyorum mavi ekrandan.

Home premium, Ultimate , Premium ne varsa denedim fayda etmedi. Sonuç aynı.
    Ne yapabilirim bu konuda ?

bence sorun işletim sisteminde değil

mavi ekran donanımsal bi hataya işaret eder

RAM anakart hdd veya ekran kartı gibi

• Ben de öyle düşünüyorum, peki hangi donanımın sorunlu olduğunu nasıl anlayabiliriz ?

Ben de öyle düşünüyorum, peki hangi donanımın sorunlu olduğunu nasıl anlayabiliriz ?

eğer problem oyun oynarken yaşanıyorsa işe ekran kartından başlayabilirsiniz

donanım test etmenin bi yolu

parçaları %100 sağlam olduğu bilinenlerle değiştirip denemek ama herkeste 2 ya da 3 ekran kartı vs olmuyor

en güncel sürücüleri kullandığınıza emin olun

bulabiliyorsanız aynı RAM den takıp slot slot deneme yapabilirsiniz

örneğin 2 x 1 gb RAM varsa birini söküp diğeri ile deneme yapabilirsiniz

genelde sorunlu RAM ler kendilerini kullanım esnasında değil de format attığınızda belli ederler

• quote:

Orijinalden alıntı: Tautou

quote:

Ben de öyle düşünüyorum, peki hangi donanımın sorunlu olduğunu nasıl anlayabiliriz ?

parçaları %100 sağlam olduğu bilinenlerle değiştirip denemek ama herkeste 2 ya da 3 ekran kartı vs olmuyor

genelde sorunlu RAM ler kendilerini kullanım esnasında değil de format attığınızda belli ederler

Format attığınızda derken ?
    Sorunlu olan ram her zaman sorun çıkarır bildiğim, xp'de sorun çıkarmazken neden windows 7'de sorun çıkarıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13F3B3B59 -- 22 Haziran 2011; 21:04:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tautou

quote:

Format attığınızda derken ?
    Sorunlu olan ram her zaman sorun çıkarır bildiğim, xp'de sorun çıkarmazken neden windows 7'de sorun çıkarıyor ?

ben sadece örnek verdim

ram problemlerinin bi kısmı normal kullanımda kendini belli etmez

bilgisayara format atarken bu problem gün yüzüne çıkıyor..ram i değişmeden format atılamıyor

daha önce başıma geldi birkaç kez

dediğim gibi işletim sistemi ile bi ilgisi yok bu durumun

• eğer uzun süre gectiktikten sonra oluyorsa ısınma proplemide olabilir aynı şey başıma geliyordu fan aldım artık çıkmıyo mavi ekran
  • Anlamadığım şey şu windows xp'de çıkmıyor, Win7'de çıkıyor.
    Nasıl oluyor ?

Orijinalden alıntı: oglcan660

eğer uzun süre gectiktikten sonra oluyorsa ısınma proplemide olabilir aynı şey başıma geliyordu fan aldım artık çıkmıyo mavi ekran

Herhangi bir ısınma problemi yok, eminim .
  • W7'de oluyor, XP de HİÇ olmuyorsa sorun %99 sürücü (driver) sorunudur. Hangi bileşenin sürücüsü olduğunu mavi ekranda ne yazdığını bilmeden söylemek mümkün değil ama olağan şüphelilerin başında ekran kartı var.

Ayrıca kurduğun W7 dosyası / cd'si arızalı olabilir. Sistem dosyalarında arıza varsa mavi ekran çıkması muhtemel.

Son bir ihtimal olarak içine sinsin istiyorsan ram testi için memtest86 programını kullanabilirsin. Ekran kartını söküp bir süre onboard kullanmayı dene. Sorun çıkmıyorsa sorunun kaynağı ekran kartı/ekran kartı sürücüsü olabilir.

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

W7'de oluyor, XP de HİÇ olmuyorsa sorun %99 sürücü (driver) sorunudur. Hangi bileşenin sürücüsü olduğunu mavi ekranda ne yazdığını bilmeden söylemek mümkün değil ama olağan şüphelilerin başında ekran kartı var.

Ayrıca kurduğun W7 dosyası / cd'si arızalı olabilir. Sistem dosyalarında arıza varsa mavi ekran çıkması muhtemel.

Son bir ihtimal olarak içine sinsin istiyorsan ram testi için memtest86 programını kullanabilirsin. Ekran kartını söküp bir süre onboard kullanmayı dene. Sorun çıkmıyorsa sorunun kaynağı ekran kartı/ekran kartı sürücüsü olabilir.

Kullandığım işletim sisteminde herhangi bir bozukluk yok, aynı orjinal dvd ile arkadaşa kurduk onda yapmazken bende yapıyor .
    Ekran kartında dediğiniz gibi sorun muhtemelen, sürücüde herhangi bir bozukluk bir sorun vs. yok .
    Arada bir de 1uzun 3kısa bip sesi alıyorum bilgisayar açılırken ya ram'de ya dediğiniz gibi ekran kartında ya da anakart yuvasında bir problem var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.