Şimdi Ara

Windows 7 Mavi Ekran Hatası (STOP : 0X0000000A) [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
33.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son bir haftadır günde 2-3 defa bu hatayı alıyorum. Netten araştırmama rağmen somut bir çözüme ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 2 Haziran 2010; 17:17:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cmert

Son bir haftadır günde 2-3 defa bu hatayı alıyorum. Netten araştırmama rağmen somut bir çözüme ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

irql hatası almışsın, adresleme problemi var alette yani, son zamanlarda driver update olarak falan birşeyler yaptın mı ya da yeni yüklediğin birşey oldu mu
  • Ekran kartımın sürücüsünü güncellemiştim
  • muhtemelen onunla alakalı birşey, alet hiç açılıyor mu windows a giriyor mu yani yoksa direk boot tan hemen sonra mavi ekrana mı patlıyor ?
  • Normal çalışıyor, herşey yolundayken birden bire mavi ekran geliveriyor. Ayrıca ekran kartının sürücüsünü eski versiyonuna getirdim sorun hala devam ediyor.
  • quote:

Normal çalışıyor, herşey yolundayken birden bire mavi ekran geliveriyor. Ayrıca ekran kartının sürücüsünü eski versiyonuna getirdim sorun hala devam ediyor.

o zaten devam eder driver sweeper falan tarzı birşeyle silmeyi dene kernelde eski driver ın kalıntıları kalacak yani belki silebilir onları da muhtemelen format yolu gözükmüş, backup veya system restore fln varsa onlardan dene geri almayı bi, veya bulamazsan c ye sağ tıkla restore previous versions kısmından bu driver yüklemesinden öncesine dön
  • Tamam sağol, xp ye dönmek için bahane arıyordum galiba bu sorun iyi bir bahane olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 mavi ekran hatası
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tamam sağol, xp ye dönmek için bahane arıyordum galiba bu sorun iyi bir bahane olacak

bu saatten sonra xp ye dönülmez ya boşver tekrar temiz bir win 7 kurulumu gider makineye eğer donanım olarak sıkıntın yoksa
  • Sorunu çözdüm. İşlemcime o/c yapmıştım, fabrika ayarlarına getirince sorun kalmadı. Teşekkürler
  • beyler benim xp sp3 yüklü makineye daha yeni format attım... IRQL_NOT_LESS_OR_EQALS STOP =0X0000000A(0X80F637F9,0X0000002.0X000000,0X804FEC83) Hatası alıyorum şu anda bilgisayarla uğraşıyorum ve hep mavi ekran hatası veriyor yukardaki kodla bunun çözümü nedir kaç gündür uğraşıyom kafayı yemek üzereyim lütfen cvp yazın ne yapmam gerek
  • bende 2sorun geliyor mavi ekranda avast nette hangisayfaya girersem mozilla yada gogle crome urlsini gösterip engellendi diyor
    sorunlar
    1-0x00000034
    2-0x0000000a
    baska sorun varsa bilmiyorumpc delirdi galiba
  • I had a recurring STOP 0x0000000A and traced it to a bad USB hub drivers

How To Fix Stop:0x0000000A IRQL_NOT_LESS_THAN_EQUAL ?
  • My DELL laptop Core-2-duo 1GB RAM / 120GB HDD / Windows VISTA, but i remove it and install Win XP 4 month ago..I have 3 partition in my HDD other than C/

Yesterday, suddenly its started rebooting automatically... Also i did not install any sftwr or any hardwr in it yesterday..I can't even get in safemode, last known confi. and normal mode.. every time it again rebooting by itself.. this is the first time i encountered with this kind of problem..

whn I disable restart mode it shows

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent further damage to your computer .

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

(blah blah blah ... )

Technical Information:

*** STOP: 0x0000000A (0x00000000, 0x0000001C, 0x00000001, 0x804FAD30)

so i tried this and it helps me alot

http://www.deskdecode.com/how-to-fix-stop-0x0000000a-irql_-not_-less_-than_-equal/

• babludede B kullanıcısına yanıt
    reset the bios settings must be solved
  • Cause
    This error occurs during the installation of XP, when an incorrect memory address is used by any driver. Apart from this, the other cause may be due to a general hardware issue, an incompatible device driver or incompatible software.
    Resolution
    For troubleshooting this error, the first step should be to try resolving it by using the Windows Error Reporting Tool. This error reporting tool appears automatically whenever any error occurs in Windows. It sends the error report to Microsoft and reverts back with the appropriate solution.
    or you can try this

http://www.deskdecode.com/how-to-fix-stop-0x0000000a-irql_-not_-less_-than_-equal/

• babludede B kullanıcısına yanıt
    Thanks it is useful link :) i will try steps

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.