Şimdi Ara

WİNDOWS 7 İPUÇLARI - HIZLANDIRMA (TWEAKS) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
8
Favori
96.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blue mc

quote:

Orijinalden alıntı: NeoTrinity

anladığım ve anlayamadığım bir çok şey var. özellikle bazı regeditten yaptığın ayarların ne işe yaradığı veya yaramadığı ile ilgili bir açıklama yazsaydın çok güzel olurdu. Ne için yapılacağını bilmek isteyenler olabilir.

Bir senelik konuyu niye hortlatırsınızki ! Ayrıca bu işlemlerle PC ne kadar hızlanır, oda bir muamma
    PC işlemciyi değiştirmeyle, ram takviyesi yapmayla....vs ile hızlanır.

yazılımın hiç önemi yok mu yani

koskoca apple örneği var, orta sınıf donanımlarla çatur çutur çalışan makina sunuyor adamlar.

geçiniz bu işleri

• Güzel çalışma ama Win 8 için olanıda var mı?
  • google dnsin 2. dns adresi yanlış verilmiş: 8.8.4.4 şeklinde olması lazım.
  • Nedense sistemi bu kadar kurcalamaktan yana değilim.
  • ilk yazmış olduklarını (elle,iptal) nasıl ayarlayacagız,nasıl bunları devre dışı bırakacagız ?
  • takip. Acaba vista için geçerli olanı da var mı?
  • teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: akabey_55

bunların hepsini OTOMATİK olarak yapabilecek bir güncelleme veya küçük bir pro var mı ?

Teşekkürler...

http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html
    bu program bu yazılanları ve daha fazlasını tek tıkla yapıyor özellikle pro versiyonunda sistem en iyileme en yüksek performans kısımı seçilirse
  • Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Gelişmiş sekmesine tıklayın.
    Bu yolu izledikten sonra ilk başta Performans kısmının altındaki Ayarlar'a tılkayın. Yeni çıkan penceredeki; Gelişmiş sekmesini seçin ve oradan Değiştir'e tıklayın. Yeni çıkan pencerede şunu göreceksiniz:
    "Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutu" eğer işaretliyse işareti kaldırın ve onaylayın. Daha sonra "Özel Boyut" kısmına tıklayın. Orada:
    Başlangıç Boyutu (MB)
    En Büyük Boyut (MB)
    İfadelerini göreceksiniz. Başlangıç Boyutu ve En Büyük Boyut kısmı aynı olmak üzere;
    ne kadar RAM'e sahipseniz, sahip olduğunuz RAM miktarının (Eğer 2GB RAM'den daha az ise) 1.5 katını veya direk olarak 2048 yazın.
    Not: Eğer 1.5 Katını aldığınızda 2048'den fazla olursa; 2048 yazın, eğer daha az ise 1.5 katı neyse MB cinsinden o değeri yazın. Başlangıç Boyutu (MB) ve En Büyük Boyut (MB) kısımlarına yazın.
    Örneğin 1 GB RAM'e sahipseniz:
    Başlangıç Boyutu (MB) = 1536
    En Büyük Boyut (MB) = 1536

bunu yaptım bayağı hızlandı teşekürler . güzel paylaşım

• yazım bulunsun
  • mesaj atayım boş zmanda okurum.
  • ilğinç bazılarını denemek gerek....deneyenlerden paylaşım alalım ki sonunuda görelim...
  • http://ttnet.shiftdelete.net/2011/01/01/hiz-yazilim/
    şu sayfayıda ziyaret etmek gerek ...
  • Selam hayırlı ramazanlar, yaklaşık 2 hafta kadar önce bu yukarda yazılanların hepsini burada görerek uyguladım malesef uygulamaz olaydım, bunu kötü bir yorum olsun diye yazmıyorum eleştiride değil, sadece benim pc'de ters etki yarattı, windows 7 ultimate 64 bit sisteme sahibim 2 sorum olucak, birincisi format attığımda bu ayarlar eski haline gelirmi ben defalarca attım sanırım gelmedi, ikincisi bu regedit dosyalarının orjinali yani defaultu mevcutmudur yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dursun
  • Online Oyun oynayan biri için daha az lag, ping vs düşürmek sistemin performansını yükseltmek için yapmamız gereken ayarlar var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xabi Alonso

yaptım hepsını şımdı res atıyorum bakalım ne olacak

Adam res attıktan sonra gelemedi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uA_1905

quote:

Geldım konuyu bulamadım Gözle görülür bi performans artışı var güzel oldu bilgisayar birde deep freeze kurdum sistemin kurulu oldugu diske ohh sülalem raad hep ilk günki gibi performans

Şimdi benim bir sorum olacak bu konudakilerin hiç biriini bilgisayarımda uygulamadım. Sistem boşta iken 1.65GB ram kullanımı var , bu değer Win7 64Bit için normal midir? Ayrıca benim gibi bilgisayarında anti-virüs kullanmayan arkadaşlar var mı merak ediyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Geldım konuyu bulamadım Gözle görülür bi performans artışı var güzel oldu bilgisayar birde deep freeze kurdum sistemin kurulu oldugu diske ohh sülalem raad hep ilk günki gibi performans

Şimdi benim bir sorum olacak bu konudakilerin hiç biriini bilgisayarımda uygulamadım. Sistem boşta iken 1.65GB ram kullanımı var , bu değer Win7 64Bit için normal midir? Ayrıca benim gibi bilgisayarında anti-virüs kullanmayan arkadaşlar var mı merak ediyorum

Ona bakarsan bende 1.78 kullanıyor şu an sadece google chrome açık hard diskin bir bölümünü ram olarak kullanıyorum sistem sıkışmasın diye hiç tıkanmıyor

Chrome zaten canavar hocam ne diyosun sen 500mb o kullanıuodur kafadan , benim Opera arasıra 1200 mb ram kullanıyor , bu browserlar çıldırmış

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.