Şimdi Ara

WİNDOWS 7 İPUÇLARI - HIZLANDIRMA (TWEAKS) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
8
Favori
96.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok uzun sürüyor ama deneyeceğim inşallah işe yarar.
  • Hepsini denedim ve gerçekten bi artış oldu hızda. Teşekkür ederim.
  • *Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Gelişmiş sekmesine tıklayın.
    Bu yolu izledikten sonra ilk başta Performans kısmının altındaki Ayarlar'a tılkayın. Yeni çıkan penceredeki; Gelişmiş sekmesini seçin ve oradan Değiştir'e tıklayın. Yeni çıkan pencerede şunu göreceksiniz:
    "Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutu" eğer işaretliyse işareti kaldırın ve onaylayın. Daha sonra "Özel Boyut" kısmına tıklayın. Orada:
    Başlangıç Boyutu (MB)
    En Büyük Boyut (MB)
    İfadelerini göreceksiniz. Başlangıç Boyutu ve En Büyük Boyut kısmı aynı olmak üzere;
    ne kadar RAM'e sahipseniz, sahip olduğunuz RAM miktarının (Eğer 2GB RAM'den daha az ise) 1.5 katını veya direk olarak 2048 yazın.
    Not: Eğer 1.5 Katını aldığınızda 2048'den fazla olursa; 2048 yazın, eğer daha az ise 1.5 katı neyse MB cinsinden o değeri yazın. Başlangıç Boyutu (MB) ve En Büyük Boyut (MB) kısımlarına yazın.
    Örneğin 1 GB RAM'e sahipseniz:
    Başlangıç Boyutu (MB) = 1536
    En Büyük Boyut (MB) = 1536

*Başlat > Çalıştır > msconfig yaz Hizmet Yapılandırmasını aç.
    Önyükleme sekmesine gelerek oradaki Gelişmş Seçeneklere tıkla. İşlemci Sayısı onay kutusuna işaretle ve ne kadar işlemcin varsa, örneğin; bende 2 olduğu için 2 yaptım. Tamam & Uygula ve çık..

*Başlat > Arama satırına "Aygıt" yazın ve Aygıt Yöneticisini açın. Orada disk sürücüleri satırını genişletin.
    Hard Diskin driver'ına sağ tıklayarak "Özellikler"e tıklayın ve "İlkeler" sekmesine gelin ve burada her iki kutuyu da onaylayın, ardından tamam deyin, çıkın..

bu 3 işlemi yapmanızı önermiyorum . Nedenide şudur ;

işlemciyi 2 olarak belirtmeniz pc acılırken işlemcinizin daha yoğun ve horultulu çalışmasına neden olur pc acılırken bu ses nedir demeyiniz . Örnek i5 2.7 islemcim var makina kamyon motoru gibi oldu ,
    "Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutu" durumunda windows pc icin en uygun olanı seciyor , sizin yüklenme yapmanız pc nin acılırken windows resminden sonra kısa süreli teklemesine sebebiyet veriyor

*Başlat > Arama satırına "Aygıt" yazın ve Aygıt Yöneticisini açın. Orada disk sürücüleri satırını genişletin.
    Hard Diskin driver'ına sağ tıklayarak "Özellikler"e tıklayın ve "İlkeler" sekmesine gelin ve burada her iki kutuyu da onaylayın, ardından tamam deyin, çıkın..
    pc niz boş durumdayken haldur huldur çalışmasını o kulaklari tırmalayan sesin gelmesini istemiyorsanız yapmayin

++++ bu 3 yazi hurafedir fazladan performans sağlamaz....

• hım
  • Güzele benziyor, adımları uyguladım, mesajım kıvrılsın şuracıkta; bakalım nasıl bir değişiklik sağlayacak.
  • Sağol hızlandı konuyu hortlattığım için de üzgünüm
  • Aslında anakartınız msi yeni nesil ise OC genie kullanın Game mode kullanın benim 3.100 ghz di CPU şimdi 3.774
  • The_BuFFy kullanıcısına yanıt
    Keşke AMD cpu kullansan çok özellikli Cool'n Quiet falan Coolest mode falan var ama performans düşer ben Horultulu çalışması ısıya falan bakarım ama benim 51-52-53 yazın 58-59 da çalışır ısı ben Oc genie açtım şimdi performans uçtu ama ses geliyo o ses BIOS ayarında CPU fanı %50 or %60 gibi seçeneklerle yapabilirsin kardeş.
  • Compaq (hp) markalı Mini PC kullanıyorum iş yerinde. Ama son derece
    yavaş. Ben evde (3 sene önce almış olduğum) Win7 Ultimate CD si ile
    windows yükledim. Ancak inanılmaz yavaş bir bilgisayar
    Özellikleri aşağıda. Sadece iş yerinde LOGO- GO (ticari program) kullanılacak,
    bir de GMAIL kullanıyorum bu kadar.
    Bu cihazı nasıl hizlandırabilirim.
    Üzerinde yüklü (devamlı kullandığım) programlar
    Ofis 2007
    Google drive
    Adobe Reader
    HP ofice jet.
    Hepsi bu

intel Atom D410 @ 1.66 GHz 1.67 GHz
    RAM : 3 GB
    WDC 1600 AAJ Sabit disk
    32 bit
    Win 7 Ultimate
  • quote:

Orijinalden alıntı: infileXible

Compaq (hp) markalı Mini PC kullanıyorum iş yerinde. Ama son derece
    yavaş. Ben evde (3 sene önce almış olduğum) Win7 Ultimate CD si ile
    windows yükledim. Ancak inanılmaz yavaş bir bilgisayar
    Özellikleri aşağıda. Sadece iş yerinde LOGO- GO (ticari program) kullanılacak,
    bir de GMAIL kullanıyorum bu kadar.
    Bu cihazı nasıl hizlandırabilirim.
    Üzerinde yüklü (devamlı kullandığım) programlar
    Ofis 2007
    Google drive
    Adobe Reader
    HP ofice jet.
    Hepsi bu

intel Atom D410 @ 1.66 GHz 1.67 GHz
    RAM : 3 GB
    WDC 1600 AAJ Sabit disk
    32 bit
    Win 7 Ultimate

Hocam bende de compaq mini 731 et var benim netbook hızlı lakin çok ısınıyor.Sanırım termal macunu bitti.Size tavsiyem eğer leptopunuz windows xp destekliyorsa xpye dönüş yapın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilginize çok teşekkür ederim.
    benim
    kullanmaya çalıştığım
    Netbook degil mini kasali pc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı bilgiler güzel.
  • Çok güzel paylaşımda bu PC yi hızlandırmaz tazeler
    OC la hızlanır iki dosya sil hızlandı
    İki ayar yap taam bitti aS:DAS:AS:D
  • win 7 zaten hızlı speed up istiyosanız biosa girin clock ratio onu 20x fdalan var onu fanınıza göre artırın pc oyun oynarken 28 ise oc rahat yaparsın oyunda 40 ise tehlike
    ve gendlde 40-45 arası olur oyunda
  • Ha bide AMD de max 60 a çıkar OC la 61-62
    oyunda ben 61 oldum
    OC kapalıyken 59-60-61 yine
    Ama yeni fan aldım NFS RIVALS ı ULTRA da max 52 genelde 48-49 da oynuyom
    OC suz OC bazen zararlı
  • Konu 2010 da yazılmış , Ben 2015 te gördüm Arkadaşlar çoğu adımı usanmadan uyguladım ve gerçekten farkedilir performans yakaladım . Dakika başı donan Çöpe atacağım pc en azından iş görmeye başladı. ( Fayda sağlıyorsa Hortlamamıştır) ...

• Yarın win 8.1 den tekrar win 7 ye döneceğim.Şu ayarları bende bi incelemeye alayım bakalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işe yarıyor mu harbi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.