|
Windows 7 Görev Çubuğu Rengi Değiştirme
Windows 7'deki görev çubuğunun rengini değiştirmek, kişiselleştirme tercihlerini yansıtmanın ve bilgisayar deneyimini iyileştirmenin kolay bir yoludur. Bu kılavuz, görev çubuğunun rengini nasıl değiştireceğinizi adım adım açıklayacaktır.
Adımlar:
- Kişiselleştirme'yi açın: Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve "Kişiselleştir" seçeneğine tıklayın.
- Renk'e tıklayın: Kişiselleştirme penceresinin sol bölmesinde "Renk" seçeneğine tıklayın.
- Görev çubuğu rengini seçin: "Görev çubuğu rengi" açılır menüsünü açın ve mevcut renk seçeneklerinden birini seçin.
- Uygula'ya tıklayın: Görev çubuğunuzun rengi hemen değişecektir.
Alternatif olarak, Windows 7'de görev çubuğunun rengini değiştirmek için aşağıdaki adımları da izleyebilirsin:
- Başlat menüsünü açın.
- "Denetim Masası"na tıklayın.
- "Görünüm ve Kişiselleştirme"ye tıklayın.
- "Kişiselleştirme"ye tıklayın.
- Yukarıdaki adımları izleyerek görev çubuğunun rengini değiştirin.
İpuçları:
- Görev çubuğunun rengini değiştirmenin yanı sıra, başlat menüsü düğmesinin ve görev çubuğu düğmelerinin rengini de değiştirebilirsin.
- Görev çubuğunun rengini, Windows 7 temasının genel renk şemasıyla uyumlu bir şekilde seçmeni öneririz.
- Görev çubuğunun rengini kişisel tercihlerine göre istediğin sıklıkta değiştirebilirsin.
Bu adımları takip ederek, Windows 7 görev çubuğunun rengini kolayca değiştirebilir ve bilgisayar deneyimini kişiselleştirebilirsin.