Şimdi Ara

Windows 7 format Cd'si

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Baska forumlara açtığım konulara cevap gelmeyince bir arkadaşımın tavsiyesi ile buraya geldim umarım karşılık bulurum.

Ben Windows 7 format cd'si oluşturmak istiyorum. Açıkcası bu konuda hiç bilgili değilim o yüzden adım adım ilerliyorum.
    İnternetten Windows 7 torrent olarak indirdim. Bazı yerlerde iso dosyası olarak cdye yazmam gerektiği söyleniyor. Torrent'te dosyanın uzantısı xx.iso olarak görünüyordu. Fakat indirme tamamlanınca klasörde 'rar dosyası' olarak göründü. (resimdeki göründüğü gibi)
    Şimdi benim format cdsi oluşturmak için, cdye yakacağım dosya bu mudur?

Bu dosyayı Nero programından DVD-ROM (iso) seçeneğiyle cdye yazsam format cd'si elde eder miyim? Başka yapmam gereken bi işlem var mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum,
    Saygılarımla..

Windows 7 format Cd'si

• iso dosyası olarak ister nero ister başka bir program olarak dvdye yazdır. format dvdsi elde edersin. başka yapılacak birşey yok. bi de bios ayarlarından boot sırasında dvdyi 1.ye ayarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

iso dosyası olarak ister nero ister başka bir program olarak dvdye yazdır. format dvdsi elde edersin. başka yapılacak birşey yok. bi de bios ayarlarından boot sırasında dvdyi 1.ye ayarla.

Teşekkür ederim cevabınız için öncelikle.

Ben dosya türünde WinRAR arşivi yazdığı için tereddütte kaldım. Bu dosyayı direk atıyorum o zaman.

Birde biosdan nasıl ayarlayacağım zahmet olmazsa biraz daha detaylı anlatır mısınız. Anlamam pek çünkü..
  • indirdiğin iso dosyasını direkt dvdye kopyala-yapıştır yapma. nero ya da benim kullandığım ücretsiz cdburnerxp (xp/vista/7'de de çalışıyor ve ücretsiz) ile bu iso kalıbı yazdırı seçip en düşük hızda yazdıracaksınız.

bios için: f2 ya da f10/ f12 olabilir, bilgisayar açılırken buna basın ve bios ekranına girin burada boot menüde dvdyi en yukarıya taşıyın. daha sonra bilgisayar başlarken cd/dvd önyükleme için bir tuşa basın diyecek, bir tuşa basın ve win7 kurulum ekranındasınız. kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

indirdiğin iso dosyasını direkt dvdye kopyala-yapıştır yapma. nero ya da benim kullandığım ücretsiz cdburnerxp (xp/vista/7'de de çalışıyor ve ücretsiz) ile bu iso kalıbı yazdırı seçip en düşük hızda yazdıracaksınız.

bios için: f2 ya da f10/ f12 olabilir, bilgisayar açılırken buna basın ve bios ekranına girin burada boot menüde dvdyi en yukarıya taşıyın. daha sonra bilgisayar başlarken cd/dvd önyükleme için bir tuşa basın diyecek, bir tuşa basın ve win7 kurulum ekranındasınız. kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim yardımınız için:) ben format cd'sini hazırladığım bilgisayardan biosa gireceğimi sanmıştım o yüzden sordum. Tekrar teşekkür ederim:)
  • bnde de aynı sorun var bilgisayarım format cdsini görmüyor.bnde başka bir bilgisayardan cd yi taktım gördü içindekileri usb ye attım ve iso ya çevirdim.şimdi bu iso dosyalarını başka bir boş cd ye yazsam format cd si elde eder miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsayişBerkemal

bnde de aynı sorun var bilgisayarım format cdsini görmüyor.bnde başka bir bilgisayardan cd yi taktım gördü içindekileri usb ye attım ve iso ya çevirdim.şimdi bu iso dosyalarını başka bir boş cd ye yazsam format cd si elde eder miyim?

Boot menuden oncelik atamalısın cd için ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win7 Cd'si Yapma..
    12 yıl önce açıldı
    Windows 10 Kurtarma USB'si ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.