Şimdi Ara

windows 7 desteği ve linux

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    windows 7 desteği kesilince ciddi olarak linuxa geçmeyi düşünüyorum. Ama hiç deneyim olmadığı için ve vaz geçemeyeceğim bazı özellikler olduğu için karşılığı var mı onları sormak istiyorum.

1: Linux un hangi si ubuntu, pardus vb.
    2: hotmail, gmail adresini destekler mi. Yani mail alıp gönderebilir miyim?
    3: biraz fotoğraf işleri ile uğraşıyorum. Onun için resim işleyen ve raw açabilen linux programı var mı. Başarı oranı nasıl?
    4: youtube videoları sanırım izlenir. Ama onlardan istediklerimi istediğim çözünürlükte kayıt edebilir miyim.
    5: ofis yerine wps eriter diye bir program kullanıyorum. Yazılarımı da burada yazıyorum. Linuxta bunlar çalışır mı? Veya bu yazılara erişim yapabilir miyim.
    6: Linux kurulumunda hiç deneyim yok. Kendim yapabilir miyim. (windowsta da yok)
    7: grafik programlarında hangilerini önerirsiniz? Benim bildiğim sadece inkscape var.

• Sorduğunuz her sorunun cevabı evet, kurulumu da bence Windows'tan daha kolay.
    Fotoğraf-resim işleri için GIMP, Inkscape, Krita var diğerlerini de arkadaşlar söyler belki.
    Ofis programı için LibreOffice kullanabilirsiniz ama dediğiniz WPS office de GNU/Linux için vardı diye hatırlıyorum.
    Ubuntu ve Ubuntu tabanlı dağıtımları kullanmazsanız daha güzel olur, Fedora iyi bir başlangıçtır, tek eksiği codectir, codecleri yüklersiniz, bu da zaten terminalden program yüklemek için kısa bir eğitim gibi olur.
  • 1) Manjaro sizin için iyi bir başlangıç olacaktır. AUR sayesinde windows market gibi istediğinizi hızlıca yükleyebilirsiniz. terminale işiniz fazla düşmez.
    2) Tabiki destekler.
    3) Fotoğraf işlerinden anlamadığım için neyi desteklediğini söyleyemem ama GIMP programı vardır fakat photoshop kadar iyi değildir.
    4) Evet. Bu iş browser ve eklentilere bağlıdır, işletim sistemine değil
    5) WPS office var ve online MS office de var.
    6) 1. madde de yazdığım gibi pek kodlara işiniz düşmez
    7) --
  • Yanıtlar:

1-Sistem özelliklerinizi belirtin, uygun bir sürüm önerelim. Windows arayüzüne alıştığınız düşünülürse geleneksel masaüstü olan bir sürüm önereceğiz.

2-Evet. Ayrıca Mozilla Thunderbird gibi bir yazılımla reklamsız ve sıkıntısız email giriş çıkışı yapabilirsiniz. Aynı anda birden fazla eposta hesabınızı bu programla açıp bir birinde bir diğerinde cirit atabilirsiniz.

3-Raw eklentisini de eklerseniz GIMP ile çalışabilirsiniz. İlk başta her işlevinin farklı yerlerde oluşu ve işleri yürütürken çeşitli yollardan dolandırması nedeniyle afallayabilirsiniz. Ama alışınca çok seveceksiniz. Son olarak asla Adobe PS'nin yerini tutmaz.

4-JDownloader ile youtube videolarını istediğiniz çözünürlükte indirebilirsiniz. Hepsini sıralar, istediğinizi seçer indirirsiniz. IDMAN gibi indir butonu yoktur. Kopyalanan linli algılayıp penceresi içerisine alır. Anlatması uzun sürer,çok detaylı ve sofistike bir program.

5-WPS Kingston WPS office programının linux sürümü de var. Programın indirme sayfasından .deb uzantılı dosyasını indirip kurabilirsiniz.

6-Evet kendiniz yapabilirsiniz. Ubuntu ve türevlerinin aynen windowstaki gibi ileri ileri mantığıyla çalışan kurulum yardımcısı var.

7-Ama hangisi lazım? Piksel tabanlı mı vektör tabanlı mı? Piksel tabanlı yani fotoşopa yakın gimp ve krita var. Vektör tabanlı inkscape var.

Sorun söyleyelim...

• 1)Tabikide Manjaro Xfce kullanın derim. Basit arayüzü ile Linux'a çok çabuk alışabileceğinizi düşünüyorum.

2)Evet.
    Thunderbird programı ile.

3)Ben fotoğraf işleri ile uğramadığım için bilmiyorum. Ama gimp iş görür sanırım.

4)Evet.
    Bu yazılıma bağlı bir şey değil.

5)LibreOffice programı fena değildir. Ama alternatiflerine bakın derim.

6)Her linux'un kurulumu aynı değil. Mesela Arch Linux komutlarla kuruluyor. Fakat Manjaro, Linux Mint vb. grafik arayüzlü bir kurulumu var. Kurulumda takıldığınız yer olursa bize soru sormaktan çekinmeyin. Evvela öncesinde bilgisayarınızdaki tüm önemli dosyalarınızı bir yere yedekleyin. Deneyimim yok demişsiniz. Kurulum esnasında yanlış bir şey yapma ihtimaliniz olabilir.

7)? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 22 Kasım 2019; 22:53:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hiç kimse pardusu önermemiş. Neden acaba?
  • Debian temelli ve birebir ubuntu kopyası bir yazılım. Sözde yerli ve milli`lık ile alakası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • combaba C kullanıcısına yanıt
    Antin kuntin o yüzden

• Kendi ihtiyacınıza göre bunlardan birini seçip kullanın. Windows 7 ye en çok benzeyen masaüstü ortamları kde ve cinnamon hatta daha fazla benzeyenler lxde gibi filan var fakat ben her zaman kde yi öneririm

Kararlılık, stabilite ve güvenlik apt depodaki birkaç paketin kararsız olduğunu farkettim kararsız program gelirse kaldırıp alternatifine yönelirsiniz

Debian Buster stable

Kararsız daha az güvenli fakat yaygın döküman ve destek şansı

Ubuntu

Linux öğrenmede faydalı, daha az kararlı, uğraştırıcı kurulum

Arch linux

Yukardakinin benzeri ama kurulumu kolay

Manjaro

Sağlam stabil ama daha çok sunucuya yönelik işletim sistemi gerçi masaüstünde de kullanılabilir

CentOS

Yeni başlayana önermem

Gentoo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 27 Kasım 2019; 13:11:18 >
  • sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    Başta arch için kurulumu kolay demişsiniz sandım. XD

Bu arada manjaroyu öneriyorum. Kullanımı Windows'a yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 28 Kasım 2019; 0:7:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Başta arch için kurulumu kolay demişsiniz sandım. XD

Bu arada manjaroyu öneriyorum. Kullanımı Windows'a yakın.
    manjaroyu kastetmistim hocam yalniz arch kurulumu da bence ingilizce bilen ve biraz linux deneyimi olan biri icin gayet kolay sayilir dagitimin text tabanli bile olsa o tarz bir installeri yok ama birkac komut ve birkac basit text dosyasini nano ile editledikten sonra sistem karsinizda zaten arch da bence overrated bir populerlik var o yuzden dokumandan bol birsey yok

bu gentoo yu da cok eskiden kullanmistim zaten debian suse slackware falan kadar eski olmasada 10 senenin uzerinde gecmisi olan bir dagitim arch gibi eskidir stageler seklinde kurulumlari vardi en amele kurulum ondaydi ve onu dusuk numarali stageden kurmak gercek amelelikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 28 Kasım 2019; 0:27:37 >

• sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    Senin amelelik dediğin şeyle debiandan 1 yılda öğrenmeyeceğini 3 saatte öğreniyor insanlar. Neden linux kullandığını kendin de bilmediğin için sana amelelik gibi görünmesi normal tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 28 Kasım 2019; 10:18:3 >
  • Ubuntu veya Mint ile başlayın derim.Zaten daha sonrasında üyelerimizin yaptığı konfigürasyonlardan hangisi hoşunuza giderse onu değerlendireceğinizden eminim.Yaşadığınız problemlerde Ubuntu ve Mint'in kendine ait forum siteleri veya burası da olabilir dilerseniz.Ek olarak Discord sunucuları olsun Telegram kanalları olsun çözüm bulamadım aman yapamadım dediğiniz bir problemle karşılaşacağınızı düşünmüyorum :) Bir mesaj kadar yakınım çözebilirsem eyvallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gen2

Senin amelelik dediğin şeyle debiandan 1 yılda öğrenmeyeceğini 3 saatte öğreniyor insanlar. Neden linux kullandığını kendin de bilmediğin için sana amelelik gibi görünmesi normal tabi.
    Sana iyi öğrenmeler öyleyse
  • Tartışmayalım, sonuçta hepimiz özgür platform isteyen ve kullanan kişileriz :) bizden olmayanları bize çekelim 😃

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.