Şimdi Ara

Windows 7'de ,System Volume Information için yetkisi olan kullanıcı türleri hangileridir normalde???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma virüs bulaşmış olabileceğini düşündüğümden anti-virüs programlarıyla tarattım.Bir virüs bulunamadı.Windows 7 kullanmaktayım.
    Ben de bir de System Volume Information 'a bakayım dedim:
    (Not:Sistemimin bulunduğu harddisk C: ve D: olmak üzere iki partition ve kullandığım ikinci harddisk G: olarak tek partition halinde bulunmakta)

Fakat tüm diskler için system volume information'a baktığımda ,klasörler erişimi için izin verilen kullanıcı türlerinde farklılıklar olduğunu gördüm.

G: ve D: bölümü için System Volume Information ve alt klasörleri için aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi sadece SYSTEM'in yetkisi (full control)var.(örneğin SPP klasörü için):
     Windows 7'de ,System Volume Information için yetkisi olan kullanıcı türleri hangileridir normalde???

Fakat sistemin kurulu olduğu C: partition'a baktığım zaman tüm alt klasörler için SYSTEM'in yanında (bilgisayar adı/administrators) olarak administrator'ın da yetkisinin(yine full control) olduğunu gördüm:(aşağıdaki resim ,SPP klasörü örnek olarak)

Hatta C: için SPP alt klasörlerinde SppGroupCache ve SppCBSHiveStore için sınırlı da olsa ek olarak Users'ın da yetkisi var:

Sonuç olarak Sormak istediğim soru şu :

Windows 7 'de C: 'deki System Volume Information klasörünün alt klasörleri için hangi kullanıcı gruplarının yetkisi var normalde?
    Sadece SYSTEM'ın mı yoksa yukarıda belirttiğim gibi admin ve users'ın da yetkisi var mı?(Bende SPP ,System Restore , Windows Backup ve Windows Image Backup klasörleri için SYSTEM ve admin'in yetkisi var ;SppGroupCache ve SppCBSHiveStore içinse SYSTEM , admin ve users'ın yetkisi var).

Bilenler bu soruma cevap verebilirse sevinirim ya da windows 7 kullanıcıları C: ve diğer tüm partition'lar için System Volume Information klasörlerinin alt klasörlerinde , yetkisi olan kullanıcı türlerine bakabilir misiniz?

Çünkü eğer sadece SYSTEM'a bu alt klasörler için full control yetkisi veriliyorsa , diğer tüm kullanıcı türlerinin yetkisini kaldıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 26 Nisan 2011; 13:55:26 >

• Konu güncel , birisi cevaplarsa sevinirim
  • Konu güncel , yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar
  • Sadece System yetkisi var
  • System Volume Information , sistem geri yükleme dosyalarının tutuldugu yer. Admin in burası silmesine değil ancak kapatmasına izin vardır. Genelde silinmez çünkü kullanıcı yararınadır.
    Silemez miyim ? dersen elbette silersin.
    Ben cd den acılan işletim sistemi yardımıyla sildiğimi hatırlıyorum.
    klasörlerin içine cd yle girdiğimi hatırlamıyorum ama antivirüs programıyla bilgisayarı taratırken System Volume Information ın klasör yollarını gösteriyordu oradan adres cubuguna yapıstırınca klasörlerede girmiştim işletim sistemi acıkken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 30 Nisan 2011; 10:55:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

System Volume Information , sistem geri yükleme dosyalarının tutuldugu yer. Admin in burası silmesine değil ancak kapatmasına izin vardır. Genelde silinmez çünkü kullanıcı yararınadır.
    Silemez miyim ? dersen elbette silersin.
    Ben cd den acılan işletim sistemi yardımıyla sildiğimi hatırlıyorum.
    klasörlerin içine cd yle girdiğimi hatırlamıyorum ama antivirüs programıyla bilgisayarı taratırken System Volume Information ın klasör yollarını gösteriyordu oradan adres cubuguna yapıstırınca klasörlerede girmiştim işletim sistemi acıkken.

Sorumu tamamen yanlış anlamışsınız.İlk mesajımı okuduysanız ,orada belirttim,sanırım incelemediniz :
    Zaten System Volume Information klasörünü silmek istemiyorum ,verdiğim screenshot'ları incelerseniz zaten System Volume Information klasörüne giriş yapabiliyorum ,bu konuyla ilgili bir problemim yok.
    Sorduğum soru kısaca şu idi : System Volume Information alt klasörleri için erişim hakkı olan kullanıcı adı veya grupları normalde , yani default olarak hangileridir?Sadece SYSTEM'in mi hakkı vardır , yoksa admin ve users'a da izin veriliyor mu? Bende C: için admin(full control) ve users(sınırlı control)'ın da hakları var.
    Dolayısıyla bu haklara sahip kullanıcı gruplarını silmeli miyim?(Güvenlik açısından)

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Korkmazz

Sadece System yetkisi var

Eğer eminseniz , admin ve users'ı siliyorum (remove yapacağım).Umarım bir sorun olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.