Şimdi Ara

Windows 7'de disketi bölerken istediğim kadar yer ayıramıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar disketi bölmek için disket yönetiminden yapmam gerekenleri yapıyorum yalnız 500gb harddiskin sadece 100gbsini C: ye ayırmak istiyorum ama buna izin vermiyor sadece yarı yarıya bölebiliyorum. üstelik böldüğüm zaman ikinci oluşan sürücüyüde birincil olarak görüyor. ikincil sistem oluşturmak için ne yapmalıyım format esnasındaki disk bölme sırasında yapılmıyor ya da ben beceremedim. zaten disket yönetiminden yaptığım zaman sisteme harf vermemi istiyor bunların içerisinde D: yok bir problem var zaten burada

• malesef yarı yarıya bölebiliyorsunuz fazlasına izin vermiyor

100gb olarak bölmek isternseniz format atarken işlem yapmanız gerekmekte
  • windows 7 de harddiskini 4 parça olarak istediğin boyutlarda bölebilirsin, boyut sınırı yok
  • nasıl yapıyorsunuz bunu ? bizde bilelim
  • kurarken disk bölümlendirmede, kuruluyken de bilgisayarım dan yönetle disk bölümlendirmede
  • arkadaşın dediği bu zaten tam olarak anladıysanız kurarken istediğiniz kadar bölebilirsiniz
    ama kurduktan sonra istediğiniz kadar bölemiyorsunuz !
  • tekrar formatladım ama bu sefer C: ye 100 gb ayırdım gerisine dokunmadım boş bıraktım sistemi yükledikten sonra disket bölme işlemiyle boş kısmı (geri kalan 400gblik alan) ikinci bir disket olarak ayarladım istediğime kavuştum yalnız hala birincil sistem olarak görüyor umarım bir problem olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarıma girerek bi SS çekerek eklermisin buraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

arkadaşın dediği bu zaten tam olarak anladıysanız kurarken istediğiniz kadar bölebilirsiniz
    ama kurduktan sonra istediğiniz kadar bölemiyorsunuz !

kurduktan sonra da istediğiniz kadar bölersiniz bir önceki mesajımda da yazdığım üzere !
  •  Windows 7'de disketi bölerken istediğim kadar yer ayıramıyorum

görüldüğü üzere disk bölünebiliyor farklı boyutlarda, sadece 4 ten fazla olmasına müsade etmiyor tek bir harddiskte o kadar, bu jurulumda böyle bölünmedi kurulduktan sonra bölündü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 4 Mayıs 2011; 16:08:07 >
  • okadar denedim bende olmadı ya ben bu bilgisayar kullanmayı bilmiyorum yada size yanlış anlatıyorum

320 gb olan tek part bi hdd'i c sürücüsünü 120 d sürücüsünü 200 olarak bölemiyorsunuz izin vermiyor büyük bölümü işletim sistemin kurulu oldgu "birincil disk"e ayırıyor

+ bu 150 gb olan hdd ler 10.000 rpm olan diskler bu caps sizemi ait ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.