Şimdi Ara

Windows 7 Baslatiliyorken 0x0000009c machine_check_expection hatasi aliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir fan siparis etmistim bu gun geldi laptopuma taktim bilgisayari baslattim fan sorunsuz calisiyordu fakat laptopu cevirdigimde bir baktim mavi ekran bilgisayari resetledim ve mavi ekranin windows baslatiliyordan hemen sonra geldigini ve kendini resetledigini gordum.Hatayi arastirdim donanim sorunlarindan kaynaklidir diyenler cogunlukta.Fan uyumsuz mudur diye cikardim oyle denedim yine sonuc vermedi rami cikardim taktim,baska slota taktim yine olmadi harddiski cikarip taktim olmadi islemciye fani monte ederken de dokunmamistim ona herhangi bir islemde bulunmadim.

Usb ile format atmayi denedigimde ise yine ayni sey oluyor windows baslatiliyor kisminin ardindan mavi ekran gelip resetleniyor.

Guvenli modda da calistiramiyorum yine windows baslatiliyordan sonra gidiyor.

Ne kadar aradiysam da care bulamadim en sonunda bir konu acip sizin bilginize basvurmaya karar verdim.

Simdiden herkese yardimlarindan dolayi tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1- İnsan üzerinde satatik olarak MİLYON V varan değerlerde elektrik olur. Akımsal değeri olmadığı için herhangi bir risk oluşturmayan bu miktarda ki elektrik yükü bilgisayar, cep telefonu gibi cihazlar için sorun oluşturur.

2- Bu tür cihazlar açılmadan evvel şase veya teknisyen topraklama yoluna gider, veya statik bir eldiven kullanır.

3- Bu cihalzarın pek çoğunda satatik elektrik koruması vardır ama her zaman işe yarayacak diye bir kural yoktur. Bu koruma aktif hale gelmiş ise bilgisayarlarımız için CMOS sıfırlanarak hatanın düzeldiği mesajını vermek gerekebilir (Bunun çiin cihazınızın kullanım klavuzundaki CMOS sıfırlama yönergesini izleyin).

Şayet olumlu bir netice alamıyorsanız tmas asnasında mevcut stattik elektrik yükü donanımsal bir arızaya neden olmuş olabilir.

4- Özellikle bilgisayalarda deneyimsiz kullanıcılar bir donanım değişikliğine gittiklerinde farketmeden veya kazara bir başka donanımın stabilitesinide bozarlar. Bu donanım soketinin yerinde oynatılması olabileceği gibi, yarım, tam takılamamış bir enerji/data kablosu da olabilir ki, bazı deneyimsiz kullanıcıların işlemci ayaklarını ezerek çok daha büyük sorunlara yol açtıkları da çokça gözlemlenen bir olaydır (burada "deneyimsiz" kelimesi "aptal" manasında anlaşılmasın. Her işin bir yolu, yordamı ve ehili/ustası vardır). Bu meyanda tüm donanımı bir kez daha elden geçirmek, güç ve data kablolarını kontrol etmek yerinde olur.

5- Pek ilgisi olacağını zannetmesem de kullanıcıların değişik ve tuhaf müdahalelerinin ne kadar uç noktalara gittiğini düşündüğüm de bir ihtimal BIOS ayarlarını bozmuş olabileceğiniz düşüncesi de aklımı kurcalıyor. 0x0000009c hatası kimi zaman yanlış CPU voltajı, aşırı sıcaklık, yanlış Ram frekansları ilede meydana gelebilir. Bu nedenle bios ayarlarının kotrol edilmesi ve ilgili donanımların ayarlarının olması gerektiği gibi bulunup bulunmadığı kontrol edilerek varsa bir askaklık düzeltilmesi yerinde olacaktır.

Butün bu kontrolleri ve önerileri olması gerektiği gibi yerine getirmiş ve sorununuzu çözememiş iseniz çok daha profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var demektir. Vakir kaybetmeden uygun bir servise cihazınızı götürünüz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    unknown device windows 7 hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.