Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (441. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
855.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bilişim_hak

arkadaşlar başlık çok güzel bikısmını okumayaçalştım öncelikle herkese teşekürler

dün yeni sisstem toplattım ve bugün vatanbilgisayardan alcam sistemi şuan montajda işletim sistemini satın alamdığım için kurmuyacaklar ben dha önce yeni kurulmş sisteme işletim sistemi hiç kurmadım

1 adet windows 7 ultimate 64 bit dvdsi bulsam montajdan gelen pcyi direk açıp normal şekilde windows kurmam yeterlimi yoksa ayar felan yapmam gerekiyormu malum donanımlar hepsi yeni bundan önce hep xp kullanmıştım yardımcı olursanız çok sevinirim.

birde vatanbiglisayardan direk montajlayıp yolluyolarmı yoksa linux işletim sistemi felan kuruluyormu sisteme?

siz montaja yollarken deseydiniz siz windows 7 x64 kurulumunu yapın bende dvd-key var kendim evde giricem diye onlar tamamen kurup size teslim ederlerdi yarın sabah isterseniz arayın bir şansınızı deneyin

windows 7 x64 home premium şifrem var diyin yada ultimade diyin
  • Slm millet;
    Beni tema kısmından tanıyanlar tanır, ilk defa çözemediğim bir problemle karşılaştım, aslında bu probleme başka kimsede rastlamadım, sistemime özel bir sıkıntı sanırım yada win 7 bana bu sefer felaket inat yapıyor...

500gb lık disk üstünde 4 partition ve 2'sinde işletim sistemlerim mevcut, şu anda XP den yazıyorum.

Win XP 32bit SP3 ve Win 7 Ultimate 32bit SP1 yüklü, XP üzerinden bootable olarak win 7 ultimate yüklü, bu tür bişi olmasına karşın XP 'yi yedek olarak kurmuştum, (ve genelde win 7'de ilk kurulumdan sonra veya sonraki kurulumlarda geri yükleme noktası oluşturmayı unuturum, doğal olarak bunda da unuttum), herhangi bir virus programı yüklü değil, virüs girdiğini düşünmüyorum, çünkü virüslü dosya hdd'lerden birindeyse XP de de sorun yaratırdı. Herneyse dün normal olarak PC 'yi kapadım, sabah açtığımda oturum açma ekranına geldiğinde ha bire yükleniyor,lütfen bekleyin yazıyor ancak sonra sanki res atcakmış gibi olup, birden ekran kararıyor ve ha bire aynı ekranda boot etmeye çalışıyor, yani oturum açma penceresi bir türlü gelmiyor. Daha önce buna benzer bişi olmuştu ancak sistem dosyalarındaki değişimden kaynaklanıyordu (tema vs için) Ama bunda sistem dosyalarında en ufak oynama yapmadım, en son yüklediğim programlardan olmuştur dedim, sildim ve başlangıçta çalışanları iptal ettim. Gene aynı sorun var, ekran kartı sürücüsünden kaynaklandığını düşünüyorum. zotac gtx 260 kullanıyorum, bendeki sürüm 280.65 gibi bişiydi, 2-3 gün önce 286.60 sürümünü gördüm, sürücüyü güncelledim, (ama 2-3 gün boyunca sorunsuz çalıştı), ekran kartı bir şekilde sorunsal yarattı diye düşünüyordum, ama XP 'yi cart diye açtı, sürücüden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama format atamayacak durumdayım, (tabiki son çare format) henüz en son yüklediğim güncel sürücüyü silmedim. Denemeden önce fikir alışverişi için buraya yazayım dedim. Bir de video hazırladım, video tam anlamıyla yukarıda yazılanları anlatıyor. 1 dk. zaman ayırıp videoyu izleyip, eğer fikir beyan ederseniz sevindirik olucam...

http://www.youtube.com/watch?v=MNeYjjU1UB0

Disklerden kaynaklı bir sorun olabilir diye acronis disk manager ile diskleri de check ettim ancak herşey %100 ok çıktı, komik bir durum tabi... Oturum açma ekranında herhangi bir müdahalede de bulunamıyorsunuz. PC 'ye restart atana kadar bekliyor, uğraşıyor, vs. vs. Windows DVD'leri ile de çeşitli yöntemler denedim. Başlangıçta onar denedim, ama yemedi. Hatalı olan kısımları belirle ve arızayı gider (yada buna benzer bişiydi) vardı onu da denedim o da yemedi.

EDIT= Benim sorun halloldu, temayla ilgili br dosyaymış , başlangıçta engelledim, sorunsuzca windows açıldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeShhh® -- 3 Kasım 2011; 18:11:10 >
  • explorer.exe nin bellek kullaımının git gide yükselmesini nasıl engelleyebilirim, pc ilk açıldığında 20k iken sonraları 80k e kadar cıkıyor ??
  • Arkadaşlar bende ultimate klasöru var.Bunu imgburn ile isoya çevirecegim.Ama onyükleme oluşturmak için klasörlerin içinden onyükleme dosyasıni seçmeni istiyor.Bu hangisi oluyor.Internetde hiçbir bilgi yok
  • Arkadaşlar win7 kurulumun da böyle bir hata alıyorum

Gerekli disketiniz, CD-DVD sürücü aygıtı eksik, Sürücü disketinizin CD-DVD veya usb flash sürücünüz varsa şimdi takın.
    NOt: Windows yükleme medyası CD/DVD sürücüsünün bu adımdan güvenle çıkabilirsiniz ...

Bu sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

EDİT :Arkadaşlar sorunu çözdüm dvd-rom un jumper ile alakalıymış yerini değiştirdim halloldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreetLegend -- 14 Kasım 2011; 14:13:14 >
  • arkadaşlar bende xp yüklü windows 7 yüklüyeceğim aynen format atar gibi yüklüyeceğim dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlh28

arkadaşlar bende xp yüklü windows 7 yüklüyeceğim aynen format atar gibi yüklüyeceğim dimi?

1 sayfada anlatımı var xp gibi biraz farklı ve daha hızlı kuruluyor
    http://forum.donanimhaber.com/m_29885855/mpage_1/key_/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@ptan41

quote:

Orijinalden alıntı: mlh28

arkadaşlar bende xp yüklü windows 7 yüklüyeceğim aynen format atar gibi yüklüyeceğim dimi?

1 sayfada anlatımı var xp gibi biraz farklı ve daha hızlı kuruluyor
    http://forum.donanimhaber.com/m_29885855/mpage_1/key_/tm.htm

Anlatımda kritik noktalardaki resimler eksik editlense iyi olur.
  • Herkede selam ve ustalara saygı ile.
    Ben win 7 home premium almak istiyorum,
    En ucuz nereden alırım (Ankara) ve alırken hangi özelliğine dikkat etmeliyim.
    Bu gün 25.11.2011 bu yazılımların son sürümü No'su. vs. dikkat etmem nelerdir.
    İlgilenen olursa çok memnun olurum......
  • Windows 7 Hoparlör'den ses alamama sorunu!!!!!

arkadaşlar..çeşitli forumları araştırdım.burayı da araştırdım.bazı yazılmış çözüm önerileri var ama ne yaptıysam olmadı. sorunumun özeti ve detaylı bilgi:

asus p5ld2 ana karta sahibim. daha önce XP kullanırken hoparlörlerimden ses geliyordu. hoparlörlere kasanın önündeki jak'tan ses geliyordu. ancak şimdi windows 7 64 bit yükledim. realtek'in son driver'ını yükledim ancak hoparlörlerin yine çalışmadı.
    Daha önce XP'de ses kartının (ses kartım ana kartla tümleşik sanırım) Soundmax olduğunu bir şekilde buldum ancak Sounmax'ın da w7 64 bit için olan driver'ını bulamadım hiçbiryerde!!!!
    Sonuç:::: Hoparlörlerden hala ses alamıyorum (Bu ara pc'im desktop PC'dir)

Allah rızası için bir yardım rica ediyorum ustalardan, aynı sorunu yaşayıp çözenlerden, inanın çok minnettar olacağım!!!!

İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluesoul

Windows 7 Hoparlör'den ses alamama sorunu!!!!!

arkadaşlar..çeşitli forumları araştırdım.burayı da araştırdım.bazı yazılmış çözüm önerileri var ama ne yaptıysam olmadı. sorunumun özeti ve detaylı bilgi:

asus p5ld2 ana karta sahibim. daha önce XP kullanırken hoparlörlerimden ses geliyordu. hoparlörlere kasanın önündeki jak'tan ses geliyordu. ancak şimdi windows 7 64 bit yükledim. realtek'in son driver'ını yükledim ancak hoparlörlerin yine çalışmadı.
    Daha önce XP'de ses kartının (ses kartım ana kartla tümleşik sanırım) Soundmax olduğunu bir şekilde buldum ancak Sounmax'ın da w7 64 bit için olan driver'ını bulamadım hiçbiryerde!!!!
    Sonuç:::: Hoparlörlerden hala ses alamıyorum (Bu ara pc'im desktop PC'dir)

Allah rızası için bir yardım rica ediyorum ustalardan, aynı sorunu yaşayıp çözenlerden, inanın çok minnettar olacağım!!!!

İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

http://www.asus.com.tr/Motherboards/Intel_Socket_775/P5LD2VM/#download vista 64 bit aynıdır win 7 ile onu indir ve yükledigin diger drıver sil sitesinden indirdigini kur

veya 64bits Vista, Windows7 Driver only (Executable file)http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

veya
    Vista, Windows7 Driver (32/64bits) Driver only (Executable file) http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
  • vista driverlerinin neredeyse tamamı windows 7 ile uyumlu.. sadece 32 bit mi 64 bit mi onu bilin tamamdır...
  • arkadaşlar win7 kurulumu sırasında bilg. 2.kez restart attıktan sonra dönüşte "rollback.exe" hatası alıyorum. kurulum tamamlanmıyor. ama şu an baktığımda ilgili diskte windows klasörü ve program files içinde ilgili klasörler oluşturulmuş. ilk sayfadaki resim 10 ve resim 11 arasında (tam hatırlamıyorum tam) oralarda bi yerde alıyorum bu hatayı.

3 farklı win7 versiyonundan kurmayı denedim. herhangi bir sonuç alamadım malesef.

teşekkürler...
  • @paceywitter0
    3 farklı windows da yapıyorsa sorun donanımda olabilir

CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. isinmadan dolayi yapiyo olabilir.
    2- ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.
    3- işlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir
    4- çakışan programlar neden olabilir sorundan önce yuklediğinizprogramlrı kaldırıp deneyin.
    5- harddiskte bad sektörde buna neden olabilir.
    6- psu'dan gelen anakarta bağlanan kabloları bi daha kontrol et.
    7- psu yetmiyor olabilir. yukseltmelisiniz yani para )
    8- bazı virüs ve spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
    9- İşlemcide termal macun var mı kontrol et.
    10- ekran karti fani ve kabloları kontrol edilmeli.
    11- işlemci ısısını kontrol et.
    12- usb çıkışları.
    13- oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
    14- şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısadevre değil ama atlama durumlarında reset olabilirki forumda baya bu nedenle reset atan vardı topraklama olmalı mutlaka. ve sadece b sayara ait piriz olsa iyi olur. (forumda bu nedende fazlaydı)
    15- Power sp den de olabilir.(Eğer powerden ise hiç durmadan power splyni değiştirilmeli.Yoksa diğer parçalarda gider. b sayar yeni ise yada yeni bir parça falan taktıysa power supply kaldırmıyor olabilir. )
    16- ekran kartında sorun olabilir. ( çıkartıp başka takmak çıkardığımızı başka yerde denemek gerekir)
    17- anakartında sorun olabilir.
    18- hard disk kablolarında sorun olabilir.
    19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
    20- bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
    21- agp slotu bozuk olabilir.
    22- kartlardan biri yanmış olabilir
    23 çok düşük ihtimalde olsa biosun guncellenmemesindende kaynaklanan problem olabilir.
    24- eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işlem sistemine yeterli konfigurasyona sahip olması gerekmektedir buda kilitlenmelere neden olabilir.
    25- cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitlenmelerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 2 Aralık 2011; 4:16:28 >
  • Kaptan41 burada sorulara bir tek siz cevap vermeye çelışıyorsunuz anladığım kadarıyla.Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim önce.
    Sistemim : E8400 işlemci - Gigabyte EP35C-DS3R Anakart - 4 Gb CorsairDDR3 Ram - WD 1.5 Tb+500 Gb Samsung HDD - Leadtek GTS450 Ekran Kartı - Akasa 600 Watt Kasa

Sistemimde iki işletim sistemi yüklü.Birisi SP3 XP diğeri Win 7 Profesyonel (İki ayrı HDD de)
    XP sorun yok.
    Ama Win 7 (64 bit) sorunlu.Şöyleki kurulum sorunsuz oldu.Driverleri yükledim.Ama bilgisayar Win7 de açılırken hani kendine özgü açılış sesi sırasında sesde bir gariplik oluyor.Bozuk bozuk tıırrr-dıırrrr :) vb seslerden sonra ses bitiyor ve masa üstü geliyor.Sonra masa üstünde iken Bilgisayarım a tıklladığımda fare imleci zar zor oynuyor böyle takıla takıla.Donma oluyor 10 sn kadar fare ve tıkladığım Bilgisayarım sekmesinde. Bilgisayarım açılıp disklerim göründüğünde hani üstte Adres yazan yerde yeşil bir dolgu diyeyim adres satırında sonuna doğru tam dolunca (yeşil renkli) bilgisayar rahatlıyor ve normal çalışıyor.Disklerden geçiş arasında sorun yok ama ne zamanki masa üstünde Bilgisayarıma tıklasam yine Fare ve ses de 10 sn kadar donma oluyor.
    Sorunum bu.32 Bit dede aynısı oldu.
    Bu sorunu yaşayıp sorunu çözen başka arkadaşlarda çözümü paylaşırlarsa sevinirim...
  • Merhaba uzun yıllardır bilgisayarımda 32 bit XP kullanıyorum,mevcut dönem itibariyle windows 7'ye terfi etmeyi planlıyorum.Bilgisayarımda kısaca Intelquad 9550 işlemci,4 gb ram'im var,ekran kartımda oldukça yeterli 2009 yılından beri oyunlarda performans sıkıntısı yaşamadım.Bilgisayarı Genellikle oyun ve film için kullanıyorum
    Öncelikle işlemcide göz önüne alındığında 64 bit olanı mı tercih etmeliyim ? Eskisi gibi programlarda uyumsuzluk yaşanıyor mu ?
    Kurulum aşamasında xp'deki kuruluş gibi format atıp sıfırdan mı kurayım ,yoksa okuduğum kadarıyla mevcut işletim sistemi olan xp üzerinede kurulum imkanı veriliyor bu şekilde mi yeni sisteme terfi edeyim
    Bunun dışında dikkat etmem gereken bir husus var mı ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: panama

Merhaba uzun yıllardır bilgisayarımda 32 bit XP kullanıyorum,mevcut dönem itibariyle windows 7'ye terfi etmeyi planlıyorum.Bilgisayarımda kısaca Intelquad 9550 işlemci,4 gb ram'im var,ekran kartımda oldukça yeterli 2009 yılından beri oyunlarda performans sıkıntısı yaşamadım.Bilgisayarı Genellikle oyun ve film için kullanıyorum
    Öncelikle işlemcide göz önüne alındığında 64 bit olanı mı tercih etmeliyim ? Eskisi gibi programlarda uyumsuzluk yaşanıyor mu ?
    Kurulum aşamasında xp'deki kuruluş gibi format atıp sıfırdan mı kurayım ,yoksa okuduğum kadarıyla mevcut işletim sistemi olan xp üzerinede kurulum imkanı veriliyor bu şekilde mi yeni sisteme terfi edeyim

eskisi gibi değil uyumsuzluk sorunları... baya aşıldı...
    ama illa ki kullanman gereken bir program varsa onu araştır uyumsuzluk problemi var mı diye...

sıfırdan kurulum her zaman iyidir...
    ama masaüstünde belgelerinde falan yedekleme imkanın olmayan çok bilgin varsa yükseltme de deneyebilirsin.
    imkan varsa verilerini yedekle ve temiz bir windows7 64bit kur

en az Home Premium
    Professional
    ya da en iyisi Ultimate
    kur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Aralık 2011; 13:39:47 >
  • arkadaşlar win7 de sanal olarak ubuntu kurmak istiyoruz. bunun en kullanışlı ve kolay yolu nedir ?

wubi var (bu doğrudan kuruyor sanırım win üzerinden)
    virtualbox var --- (bunu tavsiye edenler var)
    vmware var

ya da win7 de başka programa ihtiyaç duymadan kurulabilir mi sanal makine ubuntu ???
    en kısası hangisi

virtualbox kullandık iyiymiş... mause geçişi falan vmware den daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 7 Aralık 2011; 17:23:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Orijinalden alıntı: panama

Merhaba uzun yıllardır bilgisayarımda 32 bit XP kullanıyorum,mevcut dönem itibariyle windows 7'ye terfi etmeyi planlıyorum.Bilgisayarımda kısaca Intelquad 9550 işlemci,4 gb ram'im var,ekran kartımda oldukça yeterli 2009 yılından beri oyunlarda performans sıkıntısı yaşamadım.Bilgisayarı Genellikle oyun ve film için kullanıyorum

eskisi gibi değil uyumsuzluk sorunları... baya aşıldı...
    ama illa ki kullanman gereken bir program varsa onu araştır uyumsuzluk problemi var mı diye...

sıfırdan kurulum her zaman iyidir...
    ama masaüstünde belgelerinde falan yedekleme imkanın olmayan çok bilgin varsa yükseltme de deneyebilirsin.
    imkan varsa verilerini yedekle ve temiz bir windows7 64bit kur

en az Home Premium
    Professional
    ya da en iyisi Ultimate
    kur

Cevabınız için çok teşekkürler,benimde hedefim sıfırdan kurmak ama yedekleme konusunda sıkıntılar var.
    Program olarak standart programlar kullanıyorum o yüzden sizinde belirttiğiniz gibi 64 bit en iyi tercih
  • arkadaşlar sorulduysa kusura bakmayın. Bilgisayarı servise vericem. Win 7 için tüm harddiski yedekleyecek ve format yerse tekrar bıraktığım hale getirecek iyi bir yedekleme programı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.