Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (315. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
856.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kharia

Merhaba arkadaşlar;

Ben Vista SP2 kullanıcısıyım. Bu akşam Win7'ye geçmeyi düşünüyorum. Vista üstüne mi kurulum yapsam yoksa temiz kurulum mu yapsam karar veremedim. Avantajları-dezavantajları nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sıfırdan kurulum her zaman daha iyidir.

Ancak amacın şimdilik Windows 7'yi test etmek ise, Windows Vista SP2 üzerine kurulum yapabilirsin. Zaten Windows 7'yi Windows Vista SP2'nin kurulu olduğu sabit disk bölümüne (C'yse C, D'yse D,...) yüklersen, önceki işletim sistemin olan Windows Vista SP2'nin klasörlerini (Windows, Program Files, Users) "WINDOWS.OLD" gibi bir klasörün içine atıyor. Senin öncelikli işletim sistemin ise son kurduğun Windows 7 oluyor.

Eğer Windows 7'yi test ettikten sonra temelli geçmeye karar verirsen, format atıp sıfırdan bir kurulum yapmanı öneririm yine de. (Format atıp Windows'u kuracağın sabit disk bölümünde önemli verilerin [belgeler, MP3'ler, videolar vb.] varsa onları yedekle tabii.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

quote:

Orijinalden alıntı: JANT!
    Ben Daemon Tools ile kurmuştum. Dvd çekmene gerek yok yani. Kurulumu da sıfırdan yapsan daha iyi.

Daemon Tools ile nasıl kurdunuz format atarak mı? Yoksa yülkseltme mi yaptınız?

Daemon Tools ile format atarak kurmak zaten mümkün değil. Çünkü Daemon Tools, bir işletim sisteminin altında çalışan bir program.

Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, önceki sürümlerinin (Alpha, Beta, RC) biri olan Windows 7 gibi bir işletim sisteminin altında çalışan bir programdan Windows 7 Build 7600 ISO'sunu açıp, çalıştırıp, 'format atarak' sıfırdan yeni bir işletim sistemi kurmak mümkün değil, çalışmakta olan bir işletim sistemini kaldıramayacağımız için. Çünkü bu işlemleri Daemon Tools yaptırıyor, Daemon Tools'u da o an kullandığımız işletim sistemi çalıştırıyor.

Daemon Tools ile açıp kurarken ancak yükseltme yapabiliriz. Sıfırdan kurmak istiyorsak indirdiğimiz ISO'yu boş bir DVD'ye çekip, bilgisayarın Boot ayarlarını DVD-R sürücüsüne ayarlayıp, kurulumu oradan (çektiğimiz DVD'den) açmak ve format atarak yüklemek şart.

Söylediklerin doğru.

Fakat şöyle bir durum söz konusu iken, dvd atmak ile uğraşmaya ne gerek?
    Daemon Tools ile boot ediyorsunuz image dosyanızı. Ardından masaüstünüzden kurulumu başlatıyorsunuz. Bu sırada diskleriniz karşınıza geliyor. Haliyle şu an kullandığınız diski seçiyorsunuz.. Kurulum bitiyor. Siz kurulum öncesi YÜKSELT(upgrade) seçerseniz, doğrudur üstüne kurar. Ama Custom seçerseniz, eski windowsunuz WİNDOWS.OLD isimli bir klasörde saklanır ve windows sıfırdan kurulur.

Böylece sıfırdan kurulumu gerçekleştirmiş olursunuz. Windows u açtıktan sonra windows old klasörünü silmek şartıyla.

Bu yol oldukça iyidir. Dvd ile uğraşmaya gerek yok derim, ben.

Buyrun o ekran, şimdi açtım;

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 1 Eylül 2009; 14:14:47 >
  • Benim 7 günüm kaldı 30 güne tekrar geri alan bir şey vardı pmle yollayabilecek arkadaş var mı ?
  • quote:

Ancak amacın şimdilik Windows 7'yi test etmek ise, Windows Vista SP2 üzerine kurulum yapabilirsin. Zaten Windows 7'yi Windows Vista SP2'nin kurulu olduğu sabit disk bölümüne (C'yse C, D'yse D,...) yüklersen, önceki işletim sistemin olan Windows Vista SP2'nin klasörlerini (Windows, Program Files, Users) "WINDOWS.OLD" gibi bir klasörün içine atıyor. Senin öncelikli işletim sistemin ise son kurduğun Windows 7 oluyor.

Eğer Windows 7'yi test ettikten sonra temelli geçmeye karar verirsen, format atıp sıfırdan bir kurulum yapmanı öneririm yine de. (Format atıp Windows'u kuracağın sabit disk bölümünde önemli verilerin [belgeler, MP3'ler, videolar vb.] varsa onları yedekle tabii.)

Yok test etmek niyetinde değilim. Amacım sürekli kullanmak. Vista'yı çok fazla özelleştirdim ben. İşte müzik, video gibi klasörlerin yerleri farklı, bir sürü ayar falan derken bunların hepsini yeniden yapmak gözümde çok büyüyor. Ben de üstüne kurarsam hiç değilse yaptığım işlerin bir kısmından kurtulabilir miyim diye düşündüm. En güzeli flash diske atıp sıfırdan kurulum yapmak sanırım. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JANT!

Söylediklerin doğru.

Fakat şöyle bir durum söz konusu iken, dvd atmak ile uğraşmaya ne gerek?
    Daemon Tools ile boot ediyorsunuz image dosyanızı. Ardından masaüstünüzden kurulumu başlatıyorsunuz. Bu sırada diskleriniz karşınıza geliyor. Haliyle şu an kullandığınız diski seçiyorsunuz.. Kurulum bitiyor. Siz kurulum öncesi YÜKSELT(upgrade) seçerseniz, doğrudur üstüne kurar. Ama Custom seçerseniz, eski windowsunuz WİNDOWS.OLD isimli bir klasörde saklanır ve windows sıfırdan kurulur.

Böylece sıfırdan kurulumu gerçekleştirmiş olursunuz. Windows u açtıktan sonra windows old klasörünü silmek şartıyla.

Bu yol oldukça iyidir. Dvd ile uğraşmaya gerek yok derim, ben.

Buyrun o ekran, şimdi açtım;

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

Üstüne kurup "WINDOWS.OLD" klasörüne atmasını ben de biliyordum, ben format atıp sıfırdan, temiz kurulum için söylemiştim DVD'ye çekip DVD sürücüsünden Boot ederek kurmayı.

Yalnız şöyle bir şey de var: Elimizde işletim sisteminin kurulum DVD'sinin olması bence iyi olur. Bu indirdiğimiz ISO'yu sabit diskte kaybetme olasılığımız var, kazara silinebilir. Her zaman Daemon Tools kullanma durumumuz olmayabilir.

O yüzden yine de boş bir DVD'ye çekmeyi tercih ederim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kharia

quote:

Yok test etmek niyetinde değilim. Amacım sürekli kullanmak. Vista'yı çok fazla özelleştirdim ben. İşte müzik, video gibi klasörlerin yerleri farklı, bir sürü ayar falan derken bunların hepsini yeniden yapmak gözümde çok büyüyor. Ben de üstüne kurarsam hiç değilse yaptığım işlerin bir kısmından kurtulabilir miyim diye düşündüm. En güzeli flash diske atıp sıfırdan kurulum yapmak sanırım. Teşekkür ederim.

Üstüne kurunca ve kurulum, önceki işletim sistemini (Windows Vista SP2) "WINDOWS.OLD" adlı klasöre atınca, maalesef Windows üzerinde yaptığın özelleştirmeler gidecek.
  • Hoca, ben yedek vs. aldığım için sorun yaşamıyorum ama bu riskleri göz önünde bulundurmamak için arkadaşlara senin söylediğin gibi boş dvd atıp o şekilde kurulumu önermek daha sağlıklı..

Bende bu sıralar kursam iyi olacak.
  • sanki windows 7 de hoparlörden daha güzel ses gelio vistada öle deil
  • quote:

Orijinalden alıntı: thorismund

Arkadaşlar bende 7600 rtm yi indiriyorum suan yalnız formata gerek varmı bunu kurmak için dvd ye felan cekmek gerekiyormu ilk defa kurcam da?

7600 rtm nerden buldun onu bea ben cok aradım bulamadım hep 7100
  • quote:

Üstüne kurunca ve kurulum, önceki işletim sistemini (Windows Vista SP2) "WINDOWS.OLD" adlı klasöre atınca, maalesef Windows üzerinde yaptığın özelleştirmeler gidecek.

Teşekkür ettim.
  • yaw arkadaşlar bilgisayarımda asus maximus formula ana kart var. x38 chipsetli bir model.iki LAN girişi mevcut.
    bilgisayarı her açtığımda sağ alt köedeki internet durum göstergesinde ünlem işareti oluyor.ve ağ bağdaştırıcıyı bir kere devredışı bırakıp tekrar etkin hale getirmedikçe internet düzelmiyor.
    acaba bu sorun windows7 den midir yoksa anakarttan mıdır?bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: daswecan

sanki windows 7 de hoparlörden daha güzel ses gelio vistada öle deil

Psikolojiktir..
  • @Kharia

Rica ettim.

quote:

Orijinalden alıntı: daswecan

sanki windows 7 de hoparlörden daha güzel ses gelio vistada öle deil

Windows sürümleri arasında, hele 7 ile Vista arasında ciddî bir ses kalitesi farkı olmaz. @xweser'ın dediği gibi, psikolojiktir. Ya da ses kartının güncel sürücüsü daha iyidir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Win 7 de 720p 1080p HD Filmlerin Performansi nasil, Madem Konu Kapanmis..

VLC Player da Sorunlar Olusuyor mu ?

Gom Player ile 720p Film izledim hiç sorun yaşamadım. Filimlerle ilgili benimde bir sorum olucak.

19" LG 1440*900 çözünürlüğünde bir monitörüm var ben bu monitör ile 1080p filim izleyebilirmiyim?

Eğer ki izleyebilirsem 1080p filimler 1440*900 pikselde mi açılır?

Yoksa orjinal çözünürlüğünde açılırda ben filimin bir kısmını göremezmiyim?

Full hd izleyemezsin dostum 1440*900 cözünürlükte acilir dedigin gibi. Acikcasi kücük ekranda 1080p 720p farki pek olmaz bence 1080p izlemek icin 37" min. sart.

windows7 altinda 1080p 720p filmler sorunsuz calisiyor.

Windows 7100 kurulu bende 7600(son sürüm bu sanirim) gecmek icin tekrardan kurmam gerekli mi upgrade ederk olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 1 Eylül 2009; 15:38:54 >
  • @paduwan cevabın için tşkler.

Sizdeki 7100 büyük ihtimal türkçe dil paketi ile türkçeleştirilmiştir. Şuanda orjinal TR olan versiyon var piyasada onu indirip yeniden kurulum yaparsanız daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 1 Eylül 2009; 16:11:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paduwan

quote:

quote:

Gom Player ile 720p Film izledim hiç sorun yaşamadım. Filimlerle ilgili benimde bir sorum olucak.

19" LG 1440*900 çözünürlüğünde bir monitörüm var ben bu monitör ile 1080p filim izleyebilirmiyim?

Full hd izleyemezsin dostum 1440*900 cözünürlükte acilir dedigin gibi. Acikcasi kücük ekranda 1080p 720p farki pek olmaz bence 1080p izlemek icin 37" min. sart.

Windows 7100 kurulu bende 7600(son sürüm bu sanirim) gecmek icin tekrardan kurmam gerekli mi upgrade ederk olurmu?

42'' LCD ye bagli bilgisayar :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paduwan

quote:

quote:

42'' LCD ye bagli bilgisayar :D

Yakisir dostum 50" alirsin insallah da o cevap sana degil MRT_ dostumuzaydi .

Bu arada benim soru gecerli hala 7100 üstüne 7600 olurmu yoksa sil bastan baslamak gerek bazen mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 1 Eylül 2009; 16:45:13 >
  • Bu arada Windows Media Player 12 ile DFX Audio Enhancement 9.1 eklentisi çalışıyor.

Daha önce Windows 7 Ultimate RC Build 7260 x86 İngilizce sürümde denemiştim ve maalesef Windows Media Player 12'in hata verip kapanmasına neden oluyordu.

Şimdi Windows 7 Ultimate RTM Build 7600 x86 İngilizce sürümde tekrar denedim ve bir süredir sorunsuz çalışıyor. Özlemişim vallahi o muhteşem DFX efektlerini.
  • Ana sayfadaki bütün Win 7 topiclerinin hepsi kitlenmiş
    Gerekliydi zaten
    İyi bir temizlik oldu.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

quote:

Orijinalden alıntı: SAMASRA

Arkadaşlar win 7'yi satın almak için illa 22 ekimi mi beklememiz lazım?Ben netten iso'yu çekip serial girsem orjinal olmaz mıİnternet üzerinden win 7 yi satın alamıyormuyuz?(Sadece ürün kodunu)

7loader ile orjinal oluyo zaten beklemene gerek yok geç bile kalmışsın

ilaç yapılarak orjinal mi oluyormuş bana ciddi cevap verin lütfen ben hangi ilaç işe yarıyor ya da win 7 yi hangi ilaçla aktifleştiririm demedim win 7 yi 22 ekimden önce yasal olarak satın almak mümkün mü ? Dedim lütfen sorumu iyi okuyunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 1 Eylül 2009; 18:49:15 >
  • 
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.